M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MESUTC
    KEYFE KEDER YAZAR
    • 22 Mayıs 2008
    • 4444

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

buymuş.. ama dr bana kahveyi az iç,düzenli yaşa,stresten uzak ol demişti

o hayatı bulduğumda borsayı bırakacağım zaten..sigarayı da..
    Yağmur yağdığı için mi toprak ıslanır;
    toprak ıslandığı için mi yağmur yağar!...

Neden sonuç ilişkisi pozitifizmin en temel yasalarından...
    O hayatı bulduğunuzda borsayı bırakmak yerine hani...
    O hayatı bulmak adına, borsayı bıraksanız!
    Yolunuz daha yakındır aradığınızı bulmaya!...
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
      KEYFE KEDER YAZAR
      • 22 Mayıs 2008
      • 4444

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      merhabalar dostlar
      merhaba diyerek kaçmak mı modaDUR...
      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Unu aldım ve çok güzel zirveden satmıştım.
        ikinci kez 2.57 den aldım tavan olur diye
        bu mesajınla ipe sermeden döktüm gitti.
        Çok tşk.ler.
        Çarşamba günü üpe sermeden unu, üstelik tavandan işlem görürken hani; takip dışıdır unlu mamul demiştim ya!... Tavan olan hisse takip dışıdır denir mi! Denir; takip ediyorsanız; takip dışı edebilirsiniz! Netekim Mustafa Kamil Zorti misali (Bu da kim demeyin; okumamışsanız 1990 lı yılların spektaküler yazarını ve kitabını napabilirim ) o gün 2. seans un göstermelik hacimle 2.86 ya gidip döndü oturdu 2.38 e bir gün sonrası...
        Siz ne bakıyorsunuz benim geri aldığıma; uygun olsa dükkan sizin yazardım zaten; aldığıma değil, yazdığıma bakmalı; yarışabilir misiniz hızlılıkta

Yorum

• radyolog
          OKURYAZAR
          • 03 Ağustos 2008
          • 22528

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          merhaba diyerek kaçmak mı modaDUR...
          deguldur bre

yettim
          DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• MESUTC
            KEYFE KEDER YAZAR
            • 22 Mayıs 2008
            • 4444

Sn Yaşar Erdinç'in kv önerilerindeki başarı oranı...
            Bir de şu topiğin önerilerindeki başarı oranını ortaya koysak tahmin olarak % kaç gerçekleşme oranı olurdu acaba?

Yorum

• ketenhelva
              ..................
              • 10 Aralık 2008
              • 1488

fibonacci-aslında daha eski

Altın oran neden hep asal sayıları sever dersiniz!...
              Hadi bakalım teknikçiler buyrun bekleriz yanıtlarınızı...
              Eminim, resim, sanat tarihi öğretmenlerimiz estetik, matematik öğretmenlerimiz okek, obeb konularını işlerken öğrendikleri bu bilgileri borsa ve teknik analiz konusunda uygulayabileceklerini, bu bilgilerin o alanda da işe yarayacağını gösterebilseler; sanıyorum çocuklarımız kapitalist düşünme alışkanlıklarıyla, ezber edip yutarlar bu konuları
              Oysa Picassoyu ve kubizm mi de anlayabilmek için asal sayıları bilmek gerekmez mi dersiniz!...
              bu işlerin kökü big bang e gidecek ya.hadi bakalım hayırlısı..-hiç bir dayanagı(somut) olmayan,ama ciddi bir düşüncedir..-bir noktadan sonrasını bende takip edemiyorum.o noktadan öncesindede ise zaten nesnel bilgim yok..
              dogayı inceleyin,evrim takılın.altın oran bakın..ahh leonardo fibo ne işler açtın başımıza..
              Last edited by ketenhelva; 29 Mart 2009, 00:08. Sebep: men dakka dukka
              her şey olacağına varır..

Yorum

• ketenhelva
                ..................
                • 10 Aralık 2008
                • 1488

Keten, seans esnasında pencereden dışarıyı seyrediyordu; gecenin bir vakti ancak borsaya bakmayı akıl etti de; o nedenle sormuştum
                muhterem mesut hocam,borsacılıkta spekülasyonda(bizler minik olarak spekülasyon yapan kişileriz) 2 yol vardır,anlık ekran okuyarak o anki hareketi kuvvetli görüyorsanız ve hızlıysanız paranızı hep likit tutmaya çalışarak hareket edersiniz ve mesut hocam yada mehmetayhan hocamın görüşlerinden faydalınırsınız..emmee bu hız kalbime zarar,üstelik alımdan sonraki psikoloji kısmında zayıfım diyorsanız,alım satım sürenizi keyfinize uygun uzatırsınız,ve spekülasyona yol açabilecek bilgileri,beklentinizin ve söz konusu haberlerin yönünü tahmin etmeye çalışarak(mantıklı olması kuvvetle tavsiye edilir)(ama bu durum genellikle bütün piyasa tarafındanda biliniyordur zaten) netleştirir,pozisyon alırsınız..o zamanda cukkalar su çekerek şişerler ve bulgur gibi adamın midesine otururlar,bu durumda tek yapabileceginiz pencereden dışarısını seyretmek,çıkmayan candan umut kesilmez atam sözüne sıkı sıkıya sarılmaktır..

genel bilgilendirme maksadı ile;spekülasyon degil ama yatırım kısmı ise daha farklı bir şeydir,bunda o şirket hissesinin degerlendirilmesi konusunda çok daha fazla sayıda faktör devreye girer,milli ekonomi,global ekonomik gidişat,siyasal restleşmeler,hökümatların ekonomileri canlandırmak için atacagı kalıcı adımlar,mevsimsellik,şirketlerin karlılık rasyoları,pazar payları,şirket ve ilgili devlet yatırımları vs vs..degerlendirilerek uzun vadeli hisse hareketine kadar senetlere yatırım yapılabilir..bununla birlikte bu topikte kimse uzun vade yatırımcılık üzerine ecilc iyi olur,enka patlar,alkim tozu dumana katar,bu hisselere yatırım bir nevii vatani görev gibidir dememektedir,paylaşılanlar kişilerin kendi yorumlarınca olası gün içi -sanki- amuda kalkıp,takla atacak hissiyatı oluşturan kagıtlar olup,arada ters takla atanlar,hatta jimnastik hareketlerinden atam sporuna merak salıp künde yada salto yiyenleride bulunacaktır elbette..

son sözduncu keseri bi la kayd-ü şart hep haklıdır..:037:
                Last edited by ketenhelva; 29 Mart 2009, 01:37. Sebep: men dakka dukka

Yorum

• zoraa
                  Seyirci Üye
                  • 23 Mayıs 2008
                  • 52

mesut hocam ;kendinizi o şahısla kıyaslamayın. siz siz olarak kalın, mesut olun... o şahsa gelince (eski borsacılar bilir;borsa dergilerinde t.analiz ve yorum yapardı kendisi) hiç unutmadığım birtanesini burda yazıyorum, o zaman gsdhol 8 000tl den 30 000tl ye çıktı ve analizci arkadaş dergide analiz ve yorum yaparak 80 000-90 00tl olacağını yazıyordu... sonuç malum k.yatırımcının elinde patladı...

Yorum

• ketenhelva
                    ..................
                    • 10 Aralık 2008
                    • 1488

rest yada 6 sanzotu

geçtigimiz hafta içinde ufak bir poker eli çevrildi,belkide briçti..çin önceki yazılarımdan birinde uzun uzun saydıgım maddeler nedeniyle, yav arkadaşlar dolar gayrı yoruldu,dinlensin garip gibi bir ufak mızlanma(on daha arttırıyorum yada 2 kör) hareketinde bulundu(kanımca diger devletlerden gelecek tepkileri ölçmek için atılmış akıllı bir adım),cesur yürek abd ise olmazzz,doların rezerv paradan çıkışı gibi bişey dahi düşünülemez,akıllara zarardır bunu düşünmek,aklınıza o zararıda ben veririm diyerek(rest yada 6 sanzotu) eli yükseltti..
                    belli bişeyki çinin yandaşları var(düşmanımın düşmanı dostumdur kısmına tabiiler),rusya,iran,venezüella ve dolar borçlu ülkeler(bunların söz hakkı pek yok ama),ve elbette abd yandaşlarıda var,bunlarda kör yandaşlar(habire abd nin agzının içine bakıp,dişlerini sayan grup-gene pek söz hakları yok),kapitalist sistem yandaşları(eski kıta ülkeleri-sömürü düzenlerini ayarlanmış,yeni bir durum aleyhlerine dönebilir,şimdi durduk yerde gıpraşmaya gerek yok,hele bir eski düzenimize dönelim,saglık,emeklilik,sosyal işlerimiz için sistem ibişi ülkeler bizi fonlamaya başlasın sonrasına bakarız derler)..
                    pekiii hangi el kuvvetli?masayı kaldıracak olan kim?..buna 2 yanıt var kısa ve uzun..
                    kısada;aslında bu istek hızla gerçekleşirse dolar zenginlerinede uymaz,elinde en bol dolar olanlar kim?çin,capun,körfez grubu,eh işte birazda rusya,birazda bazı asya ülkeleri.yarın sabah dolar rezerv para olmaktan çıkarsa bu grup ne edecek o kadar kagıt parçasıyla,tuvalet kagıdı yapalım desen olmaz,dokuması sert,mazallah,aman ha diyeyim.o halde kısa vadede olacak iş degil daha zamanı var,elinde olanlarda ufaktan kurtulsunlar dolardan hele,bakarız sonrasına modunda olacaklardır.ama akıllara hem böyle bir düşünce yerleştirildi,hemde abd için bir havuç ve sopa yaratıldı..
                    uzunda;o vakte kadar avrupanın kendilerini fasulye yerine koyup,gücü şimdiye kadar abd ile paylaşmaya çalışıp,izin verilmeyen devletleride anti dolar safına katılacaklardır,velevki kurulu düzende mütemadiyen acı çeken,yoksullaşan,paraları baronlara akan ülkelerde gaflet ve hatta delalet uykusundan uyanırlarsa(bazıları şimdiki abd diş sayıcıları) çift kaymaklı ekmek kadayıfı pozisyonu oluşacaktır anti dolarcılar için,o zaman abd resti(hala sürdürecek olursa) ancak tarlayı sürmek için sabana baglanan öküzün,tarla sürme konusundaki söz hakkından öteye gidemeyecektir..
                    tüm savaş devletlerden önce abd think-tank stratejileri ile bunlara karşı strateji geliştirenler arasında olacak..bakalım kim daha akıllı(daha zeki demedim dikkat ediniz) görecegiz..

hamiş:geçenlerde alakasız bir şekilde alamanya ile abd savunma ortak anlaşması imzaladı.haydaa buda nerden çıktı şimdi,ne geregi vardı canım böyle bir atraksiyonun dedim.ama kulagımada kar suyu kaçtı.aklımada karpuz kabugu düştü..bakalım nerelere uzanacak asma yapragının filizi..
                    izleyiniz..

not:bu konuda yazılar sevgili kaptanın(sn.kutero) topiğinde var,onlar daha derli toplu çünki onlar köşe yazarı,ben köşe yazmazı sadece fikir uçurtmacısı..
                    Last edited by ketenhelva; 29 Mart 2009, 02:08.

Yorum

• ketenhelva
                      ..................
                      • 10 Aralık 2008
                      • 1488

zoraa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      mesut hocam ;kendinizi o şahısla kıyaslamayın. siz siz olarak kalın, mesut olun... o şahsa gelince (eski borsacılar bilir;borsa dergilerinde t.analiz ve yorum yapardı kendisi) hiç unutmadığım birtanesini burda yazıyorum, o zaman gsdhol 8 000tl den 30 000tl ye çıktı ve analizci arkadaş dergide analiz ve yorum yaparak 80 000-90 00tl olacağını yazıyordu... sonuç malum k.yatırımcının elinde patladı...
                      kim o yav..??

Yorum

• ketenhelva
                        ..................
                        • 10 Aralık 2008
                        • 1488

mesut hocam karadeliklerle fiziki olarak ilgi ve alakanız varmı bilmiyorum ama şu baryonik dünyada,illaki önce sebep sonra sonuç oluşur her daim(nesnellik ilişkisi açısından,önce ders çalışırsın sonra iyi not alırsın,önce tohum ekersin sonra domatesi yersin,önce kızı tavlarsın sonra yemege çıkarırsın gibi)..
                        Last edited by ketenhelva; 29 Mart 2009, 01:57.

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

ırakta ne oluyor??bakalım biraz bunada..

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

borsa o hayata yakınlaştıracak..uzaklaştırdığı hayatı yakalayacağım)

neden?niçin?nasıl? sorularımın yanıtlarını bulduğumda...
                            Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              mesut hocam karadeliklerle fiziki olarak ilgi ve alakanız varmı bilmiyorum ama şu baryonik dünyada,illaki önce sebep sonra sonuç oluşur her daim(yaşadıgım yerden biliyorum açısından yani)..

orıon bulutsusu yaşadığınız yermi??

hangi açıdan??

bilmece gibi yazmayın ...soru işaretleri uyanıyor

.....Orion Bulutsusu (bazen Atbaşı Nebulası veya Avcı Bulutsusu) Orion kuşağının güneyine düşen bulutsu. En parlak bulutsulardan olan Orion yaklaşık 15 ışık yılı çapındadır ve gece çıplak gözle görülebilir. Dünya'ya en yakın yıldız oluşum bölgesi olan Orion yaklaşık 1.500 ışık yılı uzaktadır. Messier 42, M42 veya NGC 1976 olarak da anıldığı olur.....
                              Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• nur
                                Tecrübeli
                                • 03 Mayıs 2008
                                • 620

Çarşamba günü üpe sermeden unu, üstelik tavandan işlem görürken hani; takip dışıdır unlu mamul demiştim ya!... Tavan olan hisse takip dışıdır denir mi! Denir; takip ediyorsanız; takip dışı edebilirsiniz! Netekim Mustafa Kamil Zorti misali (Bu da kim demeyin; okumamışsanız 1990 lı yılların spektaküler yazarını ve kitabını napabilirim ) o gün 2. seans un göstermelik hacimle 2.86 ya gidip döndü oturdu 2.38 e bir gün sonrası...
                                Siz ne bakıyorsunuz benim geri aldığıma; uygun olsa dükkan sizin yazardım zaten; aldığıma değil, yazdığıma bakmalı; yarışabilir misiniz hızlılıkta

Ne sizle nede sizin becerinizle yarışmak asla kabiliyetim olamaz.

Ben ekimde borsa göçtükten sonra batan bir ark.tel konuşmamda
                                Ne yapacaz nasıl zararımızı çıkartırız abla diye sohbet ederken
                                Sadece mantık süzgeçinden geçirerek
                                tek alınacak hisse petun ve aygaz dedim.
                                Niye?
                                Çünkü her eve giriyor kimse aç oturamıyor diye.
                                Söylediğim öneriyi kendim tutsaydım zararım çoktan çıkardı ama yapamadım.
                                Teknik olarak gündeme aldığınız zaman hiç çekinmeden
                                gereken ilgiyi gösterdim.
                                Fırsatları değerlendirmek her zaman denk gelmiyor zaten.
                                Kısmetimiz varsa kaşığımızda buluyoruz.
                                Svg.Syg.
                                Svg.Syg.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information