temettü verdi tontonum, o yüzden...
Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...
Collapse
X
-
Ben bişey almadım.yetkisiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertemettü verdi tontonum, o yüzden...
Kutucumu aldı hepsini.?
Yorum
-
Valla abicim sakal bıyık meselesi... yosa kaşla bıyıkmıydı. Yani sağa baksan sakal, soldan gelende... şimdi yukarı kaçsan kaş, aşağıdan alsan sakal gibi...yetkisiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterise ana pozisyonunun short olmaması lazım kanka...?
Kısa orta vadede verielr çok berbat... ilk iki çeyrek karlar azalacak... ancak yıl sonuna doğru durum BELKİ düzelme yoluna girebilir...
Şimdi bu alan lavuklar mal dağıtabilirse veriler kötü olduundan hızla aşağı götürmeleri için sebep bol... ama dağıtamazlarsa veriler düzelene kadar endeksi tutabilecek güçteler...
Long alsan, hızlı aşağıyı göze alman lazım... short alsan, yukarı ne kadar çıkaracaklar bilmiyorsun... aynene yukarıda detaylı açıkladığım kaş göz olayı abicim...
İş karışık...
Yorum
-
İşlem hacmi 8 gündür dört milyardı(bist100)
Bugün ise 3 milyarı bile geçemedi...
Bist100 17 aralık öncesi seviyeyede geldi...
Beş dakkalık grafik, hızlı yukarı görüntüsünden, yataya sarma görüntüsüne geçti.
Ya güç toplayıp yola devam edecek... yada bu hafta yönü aşağı çevirecek...
Yarın ola hayrola...
Yorum
-
Yabancı payı 63,54
Yabancı bi kaç gündür yataya sardı. Ama endeks yükseliyor, bu kendi içlerinde alıp satarak yüksselttiklerin' gösteriyor.
Usd düşüyor ama genelde borsayı takip ediyor, önden gitmiyor. Borsa düşerse kselecel görüyor.
Bankacılık ocakta %44 şubatt %26 kar azaltmış... bu çok kötü veri...
Yabancılar dağıtmadan, karlarını ceplerine koymadan aşağı bırakmayacaklarmı acaba?... açılış yine yüksek oldu...
Uzun vade short sabit... kısa vade long alıp satarak durumu düzeltmeye çalışıyorum...
Bol şans...
Yorum
-
ECB 1 trilyon dağıtacakmış diye bir havuç ortaya attılar. Bu havuçla mal dağıtmaya çalışıyor olmalılar... Bu oyuncular dünyanın en büyük oyuncuları bunu unutmayalım... her hangi bir ülkede bi kaç ekonomi yazarına para verip 1 trilyon gibi istedikleri yazıları çıkarabilirler... Bi tek AB hükümetlerine almanyadan dolayı istediklerini tam olarak yaptıramıyprlar...
Yorum
-
Tr faiz 10,04e düştü.
Usd 2,10 altına geriledi...
Henüz dönüş sinyali yok...
Abd faiz bir çıkıyor bir iniyor... günlük takibi anlamsızlaştı... 2,70de...
Yanlış hatırlamıyorsam endeks 93binde iken yabancı payı 65 civarındaydı. Şu an 63,54 demekki yükselişe yerli katılamamış... sebebi tabiki fetullak dingili...hepimiz kaset beklerken merrill lynch 25aralıkta kaset gelmeyeceğini biliyordu %5yükseltince yerli katılamadı... ondan sonrada bu verilere yüksek diye katılamadı... tamamen fetullahın 17 aralıktan sonraki ikinci kazığı oldu piyasaya...
Ülkeye kazığı yahudilerle ortak çalışarak atıyor zaten...
Suçluyuda bulduğumuza göre ileriki maçlara bakabiliriz... yarın ingilizleşmiş olan ablam gelecek... bakalım nasıl anlaşacağız... gabi'ye başarılar diliyorum...
Yorum
-
Çift vade oynayanınız varsa, işin sırrı uzun vadeyi hiç kıpırdatmadan kısa vadeye odaklanmakta... ikisine odaklanınca hata oluyor... en azından bende öyle...
Mesela bende haziran vade short ve onu hiç düşünmeden tutuyorum...
Yakın vadedede long oynuyorum ve tamamen ona odaklıyım... longda her yer yemyeşil coşmuşken gözümü karartıp kapıyorum... heryer kıpkırmızıya kesmişkende long açıyorum... sayısı shortları hiç geçmiyor...
Tabi haziran vade yüksek kontrata uygun değil... benim gibi kademeli oynayıp toplamda en fazla üç beş kontrat oynayana uygun...
Bol şans...
Yorum
-
Yabancı payı 63,72... yataya sarmıştı ancak yekrar almışlar. Dün okuduğum bir haberde mart ayında borsaya 680 milyon dolar giriş olduğu yazıyordu. Rusyadan çıkan para ise 60 ile 140 milyar dolar arasında olduğu söyleniyor... büyük miltar... bir kısmının TR'ye girdiği belli... halada giriyor olmalı... Bu sıradışı olay borsaya normalin epey üzerinde ralli yaptırdı... Benim gibi destekli oynayanlarda hali ile bocalama devresine girdik...
Yorum
-
Aklıma geldi hatırlatma yapayım... daha önce yazmıştım...
Altı yıl önce ne oldu, reel sektörün kaldıramayacağı kadar büyüyen abd finans sektörü, türev enstrümanlar yaratarak kar etmeye devam etmiş, bu sayedede dinazor haline gelmişlerdi. Türevlerinde türevlerini yaratarak büyümeye devam etmişler, aşırı kaldıraçlarla piyasalara girmişlerdi. İlk depremde batma noktasına geldiler. Abd ne yaptı trilyonlar vererek bunları yaşatmaya devam etti...
Bu güne kadar bu fed trilyonları ile yaşadılar... dün citigroupun işçi çıkaracağı yazısını okuyunca aklıma bunlar geldi, hatırlatayım dedim...
Fed parayı çekmeye daha başlamadı, sadece verdiği parayı biraz azalttı, hemen koca citigroupun romatizmaları azdı... fed parayı azaltmaya devam etsin sırayla diğerlerindede türlü hastalıklar yeniden ortaya çıkacak ve zor duruma düşecekler... üstüne fed faiz artırırsa yine 2008deki hallerine dönecekler... şu an piyasalarda kaldıraçlı 300trilyon dolar kullanıyorlar...
Fed taperinge devam ederse abd bankaları bu yıl içinde ağlamaya başlayacaklar... o zaman ya fed taperingi kesecek üstüne çeşitli yolla para verecek... yada taperinge devam edip, faiz artırıp iflaslarını seyretmek zorunda kalacak...
Abd de yapısal olarak düzelen hiçbirşey yok... buldukları şeyl gazının yarattığı ferahlıkla düzeldik izlenimi uyandırıyorlar.... bizde borçsuzken borca girip şirket ve arsalarımızı satarak zenginleştiğimizi sanıyoruz...
Gerçekleri unutmayalım, unutturmayalım...
Yorum
-
Çoh şükür yaw.... bugün güzel art kapayacağım sanki.... longcular kusuruma bakmasın abilerim yaw...
Dünden sarkan longu, ingilizterelerdwn ziyaretime gelen ablamı karşıladıktan sora kapadım... şu an sadece shortla devam ediyorum...
Acaba orta vade çıkış trendi bittim' yoksa sadece düzeltmemi.?
%50 fibo 67500 civarında.... eğer düzeltme ise en fazla oradan yukarı dönmeli... 70bin den dönme ihtimali daha yüksek...
yok orta vade trend aşağı döndüysede 67,000 aşağı kırılmalı...
Biraz nefes alayım yaw.... küçük küçük kaybettim ama toplamda sermayeyi eritiyor...
Bol şans...
Yorum
-
-
Dün akşamki fed tutamakları sebebi ile artı açıldı... devam edeceğini sanmıyorum... bugün gelecek yeni alıcıların gazını almak için yüksek açmışlardır diye düşünüyorum...
90300 den bir short daha... bu kez ciddi short oldu... %50yi geçti... öğle sorası duruma bakıp pozisyon hakkında tekrar karar vereceğim...
Bol şans...
Yorum
-
Göründüğü kadarı ile shorta ellememe gerek yok. Dünki düşüşte hacim orta vade normal'n epey üzerindeydi. PYlerin niyet aşağı... İyi haberleri yukarıdan açıp, atlayanların gazını almak için kullanıyorlar... Dün geceki fomc ve bugünki doyçe analizi haberlerini bu amaçla kullandılar...
70bine kadar pozisyona dokunmam gerekmesin... amin.
Yorum
Yorum