Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • saleve
    Aktif
    • 27 Eylül 2013
    • 244

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Google da biraz araştırdım, chp halkatende iş banktan para almıyormuş.
    Ancak bu benim yazdıım yazının özünü zerre kadar değiştirmiyor.

Chp vekil ve yöneticilerinin tek derdi sahip olduu koltuklar. Sahip oldukları rahatı yeterli buluyorlar ve yaptıkları eylemlerde tamamen sahip olduklarını kaybetmemek için. Yani bencilce.
    Sahip oldukları ne.? Vekil olanakları. Eskiden dağlarda aç gezen insanların torunları vekil olanaklarına sahip olunca kendilerini kaybettiler. Yannış annama olmasın bende o dağlarda gezen insanların torunuyumancak kendimi bi sebeple kaybetmemişim.

Tabi bu durumda akp yide yazmam lazım. Akp chp ile kıyaslanırsa ayaklarının tırnaaa etmez.
    Ancak akp yi yaratanda chp nin halkı artık anlamaması... neyse yaw, borsada long yakalandım, saleve belki iyi bir insan ama vaktimi harcamaya değecek biri değil büyük ihtimalle. Nasılki zora düşmüş vatandaş akp bana yeş'l kart verri karmın doyar ona oy vereyim diyorsa salevede chp sayesinde memurluk kapmış biridir büyük ihtimalle. Savunmaya geçtiğine göre. Yada derinliine incelemek lazım sebep ne?

Bezmiş biri olmasam saleveyide analiz etmeye çalışırdım...
    Ön yargıların yansıması bu yazı. Hayatım boyunca memur olmayı bırak, ne benim ne ailemin devletle hiç işi olmadı. Olmasını da istemem. Bu ülkeye yegane borcum ve teşekkürüm, kendi çalışmamın ve çabamın karşılığında da olsa ülkenin en iyi okullarından birinde eğitim görüp onun verdiği donanımla kendi ayaklarımın üstünde durabilme olanağını yakalamam. Öyle ki dünyanın neresine gidersem gideyim hayatımı kazanma olanağına sahibim ve kimseye de minnet borcum yok.
    O yüzden sen benimle vakit harcama verdiğin bilgileri kontrol ederek yaz yeter.
    ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

saleve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ön yargıların yansıması bu yazı. Hayatım boyunca memur olmayı bırak, ne benim ne ailemin devletle hiç işi olmadı. Olmasını da istemem. Bu ülkeye yegane borcum ve teşekkürüm, kendi çalışmamın ve çabamın karşılığında da olsa ülkenin en iyi okullarından birinde eğitim görüp onun verdiği donanımla kendi ayaklarımın üstünde durabilme olanağını yakalamam. Öyle ki dünyanın neresine gidersem gideyim hayatımı kazanma olanağına sahibim ve kimseye de minnet borcum yok.
      O yüzden sen benimle vakit harcama verdiğin bilgileri kontrol ederek yaz yeter.
      yaw bugün para kaybettim, üstüne bide saleve çıktı. Abicim karakter analizimde yanılmam.
      Nasıl tayyipin hücrelerine kadar anlatabilirsem, chplileride anlatırım. Ancak işe yaramayacağını bilecek kadar tecrübe sahibiyim. Dayak yiye yiye öğrendik.

Tayyip başta ise, chp lilerin ensesinin kalınlaşmasından dolayı... ensesi kalın adamada bişey anlatamazsın. Aç adam dinler ama ensesi kalın dinlemez. Ne zaman dinler giyotine kafasını sokana kadar. O zaman dinler bak.

Yarın ola hayrola...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Dün öğle sorası dışarıdaydım ve kafa bulutluydu. Buluta girmem akıllıca değildi çünki önemli dirençe dayanmıştık. Bulutlu kafayla sağlıklı durum analizi yapılamıyor tabi... 5 dakkalıkta alçalan tepeler çok barizken ben sökenin güzel kızlarını incelemekle meşguldum. Herbirinin elinde bir sigara, yakışıyormuş gibi içiyorlardı...

Endeks şuan 79bini geçti. Bugünki grafik direnci 79,600 üzerinde. Ana direnç ise 80,000 - 80,500 aralığında. Düne bakarsak bu dirençleri geçmesi zor görünüyor.

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Enflasyon iyi geldi. Faiz indirimi konusunda başçının elini rahatlattı. 80bini yeniden zorlama ihtimali arttı.

Düzeltme gelirsede artık 77,000i aşağı geçmesi zor. Ancak perşembe ecb ters giderse, 77bin aşağı geçilir...

Bol şans.

Yorum

• saleve
            Aktif
            • 27 Eylül 2013
            • 244

BayKush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            yaw bugün para kaybettim, üstüne bide saleve çıktı. Abicim karakter analizimde yanılmam.
            Nasıl tayyipin hücrelerine kadar anlatabilirsem, chplileride anlatırım. Ancak işe yaramayacağını bilecek kadar tecrübe sahibiyim. Dayak yiye yiye öğrendik.

Tayyip başta ise, chp lilerin ensesinin kalınlaşmasından dolayı... ensesi kalın adamada bişey anlatamazsın. Aç adam dinler ama ensesi kalın dinlemez. Ne zaman dinler giyotine kafasını sokana kadar. O zaman dinler bak.

Yarın ola hayrola...
            Bir yanlış bilgiyi düzeltmek için cevap yazdım, adam benim karakter tahlilim üzerinden sürekli lafı CHP ye getiriyor. Sanki ben burada parti savunuyormuşum gibi savunsam ne olacak ki. Böyle karakter tahlili yaparak,karaktersiz ve artık yaptıkları kriminal suç boyutuna gelmiş bir kesimi aklamaya çalışıyorsan da size hayırlı olsun. Bu da buraya son yazım zaten, gerisi boşa nefes tüketmek. Yazdıklarından ne tür bir kişilik olduğunu ortaya koymuşsun, yok ensesi kalın yok giyotin falan, işte çap bu kadar, ezikliğin yansıması bir nevi.
            ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Yaw saleve sen benim eski yazıları okumamışsın, sadece son chp yi eleştiren yazımı okuyup savunma içgüdüsü ile atlamışsın belli. Akp yi savunduğumu zannettiğine göre. Akp chp nin tırnağı olamaz diye tonla yazım var...
              Son yazın olması iyi olmuş, anlamsızdı tartışmamız zaten. Sadece blog gibi kendi görüşlerimi yazıyorum burada, doğrusuda çıkar eğriside boşver gitsin... Ülkede batsın gitsin çabalamanın anlamı yok...

Yorum

• badapin
                Seyirci Üye
                • 27 Haziran 2009
                • 50

Bir yanlış bilgiyi düzeltmek için cevap yazdım, adam benim karakter tahlilim üzerinden sürekli lafı CHP ye getiriyor. Sanki ben burada parti savunuyormuşum gibi savunsam ne olacak ki. Böyle karakter tahlili yaparak,karaktersiz ve artık yaptıkları kriminal suç boyutuna gelmiş bir kesimi aklamaya çalışıyorsan da size hayırlı olsun. Bu da buraya son yazım zaten, gerisi boşa nefes tüketmek. Yazdıklarından ne tür bir kişilik olduğunu ortaya koymuşsun, yok ensesi kalın yok giyotin falan, işte çap bu kadar, ezikliğin yansıması bir nevi.
                Sayın Baykush a haksızlık oldu kullandığı kelimeler kendi tarzıyla ilgili
                AKP ye sataşmaktan ziyade umudunu kesmediği tarafın düzeltilmesi adına eleştiriyor.
                Sayın saleve geçmiş yazıları okursanız aynı kanaate varacağınıza kefilim.

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Baykush kardeşim size hakaret etmedim, öyle bir şeyi asla düşünmem. CHP'yi benim de eleştirdiğim noktalar var, burada ve başka borsa forumlarında bu konunun bilerek veya bilmeyerek yanlış aktarılmasına idi tepkim. Bu konuda linkler de verdim, bakarsanız siz de daha fazlasını bulabilirsiniz. Halkı bilip bilmeme konusuna gelince, biz halk değil miyiz şimdi. Burada önemli olan bir şeyleri savunurken veya taraf bile olurken akıl ve bilgi yolunu kullanarak bunu yapabilmek. Bunu yapabildiğiniz zaman hiç kimsenin veya hiçbir görüşün fanatiği olmazsınız zaten.
                  AKP seçmenine gelince, oy vermelerinin başlıca nedeni din. Fakat %95'inin dini bile tam anlamıyla bildiğini düşünmüyorum. Belli çıkarlar uğruna ve baştaki adamda pek çok yönden kendi yansımalarını buldukları için hurafelerle süslenmiş bu zırvalara inanıyorlar çünkü en kolayı bu. Öbür türlü bazı şeyleri sorgulamak ,anlamaya çalışmak emek ve çaba ister.
                  Bu yazını görmemişim. Güzel yazmışsın teşekkür ederim.
                  Ancak akplilerin oy verme sebebi din demişsin ona katılmıyorum. Belki bir yüzde onu dindir yüzde doksanı kendilerinden biri olduğu için veriyor.
                  Neden kendilerinden biri olduğunu düşünüyorlar, çünki adam onları anlıyor. Nereden anlıyor,
                  Özel hastaneleri açıp sınıf farkını kaldıran o.
                  Tek eve emlak vergisini kaldıran o,
                  18yaş altına ücretsiz sağlık açan o
                  Aci servisi bedava yapan o
                  Sanırım aile hekimleride o dönem çoktı alt sınıf kolay doktora ulaşıyor
                  Tv lerde cinselliğin bu kadar yaygın gösterilmesine itiraz eden o, üst sınıf için sorun değil ama alt sınıf için büyük sorun
                  İçkiyle savaşıyor gibi görünen o, yine alt sonıf için büyük sorun üst sınıf anlayamaz.
                  Batıyı üstün görmüyor gibi görünen o.
                  Yaw bunun gibi bi sürü şeyi alt sınıf için ulaşılır hale getirdi. Alt sınıf o yüzden oy veriyor ne türban yüzünden nede din.
                  Bugün tayyip fesle çıksa oy verenlerin hepsi fes giyer bikiniyle çoksa bikini... mesele o değil... chpnin anlamadığıda o. Makarnaya oy satıyorlar deyip aşağılıyorlar kardeşim bu adamı makarnaya oyunu satacak kadar düşüren ne? Onu sorgulayan yok...

Tabi tayyip ve saz heyeti ülke halkını kestirmeden uçuruma götürüyor o ayrı konu... oy verenlerin umurunda değil o çünki öyle sefil durumdalarki çobanları tayyip olmuş hans olmuş ne farkeder...

Benimde bu konuda son yazım olsun bu...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

badapin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın Baykush a haksızlık oldu kullandığı kelimeler kendi tarzıyla ilgili
                    AKP ye sataşmaktan ziyade umudunu kesmediği tarafın düzeltilmesi adına eleştiriyor.
                    Sayın saleve geçmiş yazıları okursanız aynı kanaate varacağınıza kefilim.
                    Allah razı olsun, tüm yazılar okunmuş olsa sorun olmayacaktı...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

Enflasyon verisinden sora 79,600 deki teknik dirençi bence geçer ama 80,000 - 80,500 psikolojik ve orta vade eski tepe direncini geçermi bilinmez. Orada dün dediğim gibi longu kapayacağım. Dün kafa bulutlu olduundan kapayamamışım, bugün kafam yerinde.

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Flat... 79,600 de zorlanıyor gibi... geçerse bakarım...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

İyi gelen enflasyon verisi büyük oyuncuların planını değiştirmedi. Acaba aşağıda nereyi hedefliyorlar. Bence 78,500 aşağı geçilir...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

97,050 ye long emri girdim... 78,500 aşağı kırılmazsa iyi bir yer. Aşağı kırılırsa hemen zararına kaparım.

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Aktiften long aldım.

79,500 e inerken iniş hız kesti ve işlem hacmi azaldı...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Durup dururkene moodys tokadı geçirdi. Şamar bebesi olunca herkes vurur tabi, adam olacaksınki vurmasınlar.

Bankaların kârı düşmeye başlayalı aylar oldu ama moodys bugünü uygun gördü.
                                Neden?
                                Faiz hızlı düşmeye başladıda ondan.
                                Bu iyi bişey değilmi? Sağlığa işaret değilmi? Düne kadar battı batacak denen portekiz ispanya bile bizden daha ucuza faiz alıp veriyor. Yardımla yaşıyor ama faizi bizden düşük, yarısı kadar...
                                Onlar ab üyesi ab pnları koruyor...
                                O zaman yınanistan niye battı. Borçlarının yarısını sildiniz. Yani borç veren bankalar su içti, paralarını batırdılar. Yunanistan ab üyesi değilmi.?
                                Üstelik yunanistanda bizim kadar olmasada sahtekarlıkta önde gidiyor.?

Moodys tamamen faizi indirmeyin diye baskı kurmak amaçlı not indirdi. Çünki bizim verdiğimiz faizden faydalanan yabancı bankalar iyi kar ediyorlar ve moodys sin sahibi olan yahudi ailesi ile faizden faydalanan bazı büyük abd bankalarının sahipleri aynı yahıdi aileler.
                                Bu yahudiler dünyada bi köle düzeni kurmuşlar. Medya ve finans şirketleri aracılığı ile yönetiyorlar. Yahudi cehennemine dönmüş dünya. Yahudi cehenneminde 3 milyar insan açlık çekerken bunlar kendi bina kasalarında yüzlerce binlerce tırlık dolar avro ve altın saklıyorlar. Yetmiyor halada soyuyorlar. Savaşlar çıkarıyorlar, darbeler yapıyorlar. Zamanında musa peygamber bunlara ne dedi ise bunlar kıçları ile dinlemiş anlaşılan.

Her neyse, piyasa nasıl davranır bilmiyorum. Bekleyip görecez...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information