Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

İyice çuvalladım yaw...
    Bunlar ukrayna gerginliği ayağıyla realizasyon yapıyorlar galiba... tek longuda kapadım ... ekranı kapayıp kafa dinleyeyim biraz... hala haftayı kurtarabilirim...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Yön konusunda iyice kafaları karıştırıyorlar... bi yukarı bi aşağı... en sonunda kendi pozisyonuna uygun tarafa götürecekler...

Endeks şu an yüksekte, f/k lar ucuz değil... bankaların karının bir miktarda azalacağını düşünürseniz o fe ka lara bir puan daha eklemek lazım...
      Zaten kısa orta vade için bu derece yükseliş anlamsız olduundan, bundan soraki hareketleri kestirmekte çok güç...

Ancak şu varki endekste 74bin lerde başlayan bir yorgunluk vardı...
      Trend dönecekmi yoksa bi kaç binlik realizasyonmu olacak allah bilir... birde büyükler tabiki...

Yanlız endeksin düşmesi lazım en azınd 67bine... düşer demiyorum, lazım diyorum...

Yorum

• yetkisiz
        Katılımcı
        • 18 Aralık 2013
        • 80

bu saatten sonra 67 bine düşen endeksten hayır gelmez...hatta 70'in altına...hedef 110.000 demiştim sanırım...tek şartım tayyibin başkan olması...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

yetkisiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          bu saatten sonra 67 bine düşen endeksten hayır gelmez...hatta 70'in altına...hedef 110.000 demiştim sanırım...tek şartım tayyibin başkan olması...
          Abicim sende çok uçmussun yaw...

Hoş sana üç beş sene öncede bi yüksek tahminin için çok uçmuşsun dedim ama gerçekleşmişti...

tayyip ne isterse onu olur memlekette yaw... basgun da olur topgun da...

Tamda short yöne karar vermiştim, bu 110bin tahmininin zamanlaması manidar...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Yabancı kurumlar tr satın demeye başladılar... normalde tersi olur... fekat yerlinin artık yutmadığını bildiklerinden, yerli ters hareket eder diye düz yazmış olabilirler.

Bugün berbat gitti... kaç haftadır bu kadar aptalca oynamamıştım...

Shorta karar kıldım... haziran vade 89500 ve700 den bi kaç short aldım...

Yakın vadede elimde bi long kaldı... onuda ilk fırsatta kapatacağım...

Kolay gelsin...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Bugün amatör gibi oynadım... zarar kapıyorum... haziran üç short, nisan bir longla yarına giriyorum...

Son 1 saatte çift vadeye geçince normal oyunuma döndüm, zararı az da olsa düşürdüm.

Endekste yüklü satıcı vardı ama karşılayanda vardı... rusyadan kaçan para geliyor desek o zaman usd ninde düşmesi gerekirdi.?

Yarın ola hayrola, haftayı artı kapayayım yeter... ah fetullah ah... ne açlıkmış sendeki yaw... eşin çoluğun çocuğunda yok, niye güç peşinde koşarsın... o adamda bi anormallik var... din için desek fakir halkı devleti soymazdı... din için değil demekki... herşey kendi egosu için... hitlerde arızalıydı, onun... neyse yaw bu konudaki tahminimi yazmayayım... zarar ettimya giydirmem lazım birilerine...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Dün akşam yellen abla shortçulara kötülük yaptı... bankaları desteklemeye devam edeceğiz dedi ve faizi uzun süre artırmayacağız sinyali verdi...

Bunun sebebi bofa ve citi nin daha şimdiden zor duruma düşmesi... ikiside eleman çokarıyor... halbuki hala fed 55milyar dolar genişleme yapıyor ve piyasadan para çekmiyor... bu duruma rağmen bankalar sinyal vermeye başladı... os sebeplede yellen ablamız korkmaya başladı...

Ben burada iki kez yazdım ve aslında 2009 dan beri söylüyorum... bu para dağıtma abd nin sonunu getirecek... sscb nin on yılda düşmesi gibi abd de on yılda rusyanın yanına düşecek...

Abd nin dev finans kurumları fed parasına bağımlı hale geldiler... normal bankacılığı zaten 2008 krizinden öncede bi kenara itmişlerdi os sebeple kriz çıkmıştı... batırmak yerine fed bunları paraya boğunca esrardan eroine kokaine geçmiş gibi oldular... fed parayı azaltmaya başladığı anda ağlamaya başlıyorlar... birde para dağıtmayı bitirip piyasadaki parayıda faiz artışı ile geri çekmeye başladığını düşünün... dev abd finans kurumları sırayla iflas bayrağını çekecek... ya fed bunu görüp para dağıtmaya devam edecek ve finans kurumları eroinden bonzai ye geçecek bi kaç yıl daha idare edecekler... yada batmalarına izin verecek... her halukarda abd süper güçlükten düşme yoluna girecek...

Şu anda kaya gazını bulmaları abd yi kurtardı... kaya gazı azalana kadar rusya gibi idare edecekler... rusyanın durumu daha kötü çünki teknoloji yok, sadece petrol ve gaz gibi doğal kaynakla idare ediyorlar...

Fitch de bu sabah türk bankalarına giydirmiş gene... avrupa ve abd bankaları eroinman olmuş, adamlar sabah akşam bizim vampir bankalarla uğraşıyorlar... e şamaroğlanı biziz...

Neyse bugün ne yapacam yaw... lanet yelen işi bozdu yine... bu abd ve ab verileri hep benim pozisyonuma ters geliyor bir müddettir... ben batana kadarda devam edecekler sanırım...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Berbat bir gün, çobanımız paskalya tatili sebebi ile yokmuş. Pazarteside olmayacak gibi... sürüde ne yapacağını iaiırmış durumda. Çoban olmayınca genelde sürüye tedirginlik hakim olur...

Yabancı cuma ve pazartesi günleri dahil 4 günlük boşluk sebebi ile risk almak istememişler herhaldeki takas payları son gün biraz düşmüş...

İlkel ve vahşi batılı hristiyan olmayan ülkelerde milyonlarca kişinin ölmesine sebep olurlar, bu hoşlarına gider ama hristiyan ukraynada kimseyi öldürmeden anlaşmalar yoluyla sonuca gitmeye çalışıyor... ajanlarını gönderip yıllarca etnik ayrılık yaratmak için çalıştırmıyorlar, para ve silaha boğmuyorlar... ama sonları yakın şu kaya gazlarına dua etsinler... onez batının fazla ömrü kalmadı, 30 bilemedin 35 dakkalık ömürleri var

Neyse yaw işlerimle ilgileneyim, bu hafta kesat geçti... yabancı salı günü dönecekse pek ekranı açmayayım... bazen yerlide acar olabiliyordu, bugün hareket yok nedense...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

İnşaat firmaları banka faizleri arttıktan sonra %14 oranında senetli satışa dönmüşler...

Tr bir müddettir inşşat yaparak adam olmaya çalışıyor... inşaatlada adam olabilirsiniz ama nasıl... son geknoloji kullanır bunuda kenndin'z üretirsiniz... o zaman olur. Ancak inşaatta bizimkiler son teknoloji az kullanıyor kullandığınıda dışarıdan alıyor... boğaza köprü gibi yüksek teknolojiyide dışarıdan tamamını alıyor...

Daha kötüsü eski teknoloji ile üretilen dev projelerin bile vergisini devlete ödemiyor... ancak inşaatlarda kullanılan kapı evye fayans gibi ürünleri fatura kesmek zorunda kalan koçtaş gibi mağazalardan alırsanız fatura kesilip vergi alınıyor. Oda devede kulak... peki bu inşatçıların ödemediği vergiler kimden alınıyor... bilin bakalım kimden... niye herşeye zam geliyor bilin bakalım, neden maaşlar ve mekli maaşlrı durmadan düşüyor, neden yollarımız kalitesiz bilin bakalım... kimden çokıyor vergiler kim bilecek....

İşin dahada kötüsü vergi tahakkuk etmek zorund kalan dev firmalrda bir şekilde vergilerini sildiriyorlar... türgeve milyonlarca dolar bağış yapan firmaların milyarlık vergileri sıfırlanmış... bilin bakalım türgeve bağışı aslında kim yapmış oluyor, kim vergiden kaçamıyor bilin bakalım...

Borsa hareketsiz gzete okuyorum, her okuduğum haberin arkasında soygun yatıyor...

Kusura bakmayın yaw, aten herkesin canı sıkkın... benimki fena değildi aslında. Herne kadr bu hafta kazanamamış olsamda ingilitereden gelen ablamla iyi vakit geçirdim ama bu haberler yokmu.? Arkasında yatanı bilirseniz acaip sinir bozuyor...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

İyi bir hafta olsun.

Geçen haftayı nötr kapadım...

Bu haftada durum iç açıcı değil... Kırk binlerden doksan binlere çıkarkenki rallide bi çok oyuncu batmıştı. Sebebide dünya verileri kötüye giderken fedin ufaktan para dağıtmaya başlamasıydı. Veriler kötüye gittiğinden profesyonel oyuncular short tu. Endeks nasıl olsa dönecek diye hiç pozisyon bozmadılar ve çok para kaybettiler... sermayeler kuşa döndü...

Şimdide o rallinin küçüğü oluyor... veriler kötüye, borsa yukarıya gitti... Halada ecb boj para artır acak, mb faiz indirecek, tayyip cumbaba olacak borsa doksanbin olacak havuçları var.

Hiç biride reel ekonomi gerçeklerine dayanmıyor. Hepsi daldaki kuş, elde ise düşen veriler var. Hangi temele dayanarak nasıl oynayacaksın. Short oynuyorsun endeks havuçlarla yükseliyor. Long oynuyorsun ama sürekli sırat köprüsü üzerindesin. Tabi eğer benim gibi temel verilerle destekli oynuyorsan...
                      Grafiğe göre oynuyorsansa iş zor, yeşil ve kırmızı uzayan çubuklar başladı... 2 tuttursan üçüncüde hop gittin...

2008 den beri işler normalden daha zorlaştı. Şimdi dahada zor.

Bol şans herkese... ben bir iki kontratla harçlık çıkarmaya çalışıyorum...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Temel verilerde belirgin kalıcı bir değişim yok.

Yabancı payı 63,45

Bugün abd açık ama avrupada kapalı ülkeler varmış.

Bol şans.

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Yap işlet devret projelerinde 1milyar doları aşan işlerde bizim cebimize ellerini sokuyorlar gene. Hazine garantisi gelmiş.

İhaleler bazılarına para transferi için kullanılır. Adam yol ihalesi alır. Malzemeye yüz milyon harcayıp kaliteli iş yapması gerekirken 25milyon harcar, görüntü güzel ama kalitesizdir. Yol ilk yıldan başlayarak çürümeye başlar. İhaleyi alan yetmişbeş milyonu cebe indirir o yol durmadan tamir görür. Hem sen üzerinden geçerken zıplayıp durursun hemde her yıl yapılan tamiratların parasıda devletten çıkar ve devlet o parayı senin vergilerini artırarak toplar. Yani 75milyonluk mütahitin cebine attığı para bizim cebimizden çıkar. Üstünede yollarda zıplar çukurlardan kaçar dururuz. Siyasetçiyle iş yapan diyorya milletin a... koyacağız diye işte böyle koyuyorlar. Hem elleri cebimizde hemde zıplatıp duruyorlar. Hadi soydun niye zıplatıyorsun.

Adam havalimanı ihalesi alacak yol ihalesi alacak. 1milyar doları geçiyor. Gidiyor bankaya, banka sen güvenilir değilsin kredi vermem. Adam müteahhit olmuş ama asıl işi diğer insanları söğüşlemek. Kredi alamıyor. Ancak devlet garantisi olunca ne olacak...

Adam 2 milyar dolar kredi alacak, işe sadece beşyüz harcayıp bir buçuğu cebe indirecek. İş düzgün olmayıp uzayınca battım diyecek. Batınca banka hazineye gidip iki milyarını alacak. O iki milyarda yine bize vergi ve zam olarak, çürük yollar kesilen elektrikler, yetersiz sağlık ve sosyal hizmetler, düşük maaş zamları plarak geri dönecek. Hem soy hem zıplat...

İşte haber okuyunca arkasını görebilecek kadar kafan çalışıyorsa sinirden gerim gerim geriliyorsun. Üst üste 3 haber okusan hastaneliksin abicim...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

5likte flamaya benzer bişey oluştu... yön riskli olduundan 2 vadeye geçtim... kısa vade long uzun vade short... yön belli olunca teke inerim...

Biraz işlerime balayım ekranı kapayayım...

Kolay gele...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Borsada pek hareket yok. Bende bi temel analizimi daha gümleteyim burada yaw.

Uzun süredir aklıma takılı olan bişey vardı. Sebebini anladım sonunda.

Meraklıları bilir, yahudiler tarih boyunca her yerden sürülmüş ve öldürülmüşler. Son 300 yıldır(yaklaşık) bu soyun yaptıklarına bakınca, bu yahudilerin açgözlü aptal insanlar olmaları gerekir. Şunu belirteyimki yahudiler dünyanın en zengin ve güçlüleri, akıllı olmasalardı bu olurmuydu. Olurdu. İnsanı zengin eden akıl değil aşırı hırsıdır. Bu konu ayrı ama ana konuma döneyim.
                              Birde bu ekran klavyesine alışamadım çok fazla hatalı kelime oluyor, düzelt düzelt bi yere kadar kusura bakmayın.

Şimdi duruma bakarak yahudilere aptal dedim değilmi. O zamanda yahudi bilim adamlarını açıklayamıyordum. Geçmişte önemli değişimlere yol açan tüm buluşları yahudi bilim adamları yapmış. İlk aklıma gelenler einstein, newton, edison, froyd gibi... Yahudiler aptalsa en önemli gibi görünen bilim adamları nasıl hep yahudi oluyordu bunu açıklayamıyordum... Artık açıklayabiliyorum.

2008 krizi bu konuyu anlamama sebep oldu.

2008 krizini dünyada kim bildi. Roubini. Kim bu adam, yahudi ekonomist.

Yine bir yahudi bilim adamı çok önemli bir krizi önceden bilmiş diyorsunuz. Ama işin arka planını öğrenince, yahudi bilim adamlarının foyası ortaya çıkıyor.

Bende krizi önceden bilen roubiniyi pür dikkat dinliyordum. Kriz sorası adam müthiş paralar kazandı, her toplantıya yüzbinlerce dolara gitti, her konuda fikri soruldu dünyaya duyuruldu...

Ancak kriz sorası açıkladığı her fikre bakın, tamamen sıradan yorum ve tahminler ve vasatın üzerine geçemedi... dünya toparlanacak dedi, yıllar geçip toparlamayınca kıvırdı filan... krizden sonra hiçbir önemli olay hakkında düzgün fikir açıklayamadı. Önce medyatik oldu konsantrasyonu bozuldu diyordum. Ancak geniş bakınca ayna gibi ortada herşey...

Yorukdum yaw, tavuk bağırıyor niyeymiş bi ona bakayım. Dün bi kedinin tavuğun folluğunda yavruladığını gördük...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

N diyordum. Yahudiler dünyadaki son 300 yıllık sömürü ve acının en önemli yaratıcısı iseler, akıllı olmamaları gerekir. Akıllı insan zekasını insanlığın iyiliği için kullanan insandır. Peygamberler gibi. Hiç bir zaman ihtiyacından fazla para peşinde koşmaz.
                                Bunlar aptalsa o zaman dünyanın en akıllı bilim adamları neden bu yahudilerden çıkıyor, onu açıklıyordum...

Şimdi örnekle devam edeceğim üstteki yazıya ve örnek sonunda ayıptır söylemesi herşey kabak gibi ortaya çıkacak. Tabi daha önce bu tableti kırmazsam.

Şimdi ben devridaim motorunun fikrini buldum diyelim ki hakkatende buldum. Yani gerçek örnek.
                                Şimdi benim işden başımı alamadığım ve geçimimi sağlamaya çalıştığım bir dönemde mıknatıslarla sürekli elektrik üreten bir motor yapabilirmiyim diye düşünüyordum. Mıknatısları dair e şeklinde dizersem, içinede kayar zeminde ters duran bi moknatıs koyarsam. İçteki mıknatısı çevresindeki daire şeklinde dizilmiş mıknatıslar iterek sürekli dönmesini sağlar. Bu dönen zeminede dişli bağlayıp elektrik üretebilirsin. Sadece ilk hareketi vermen lazım...

İşte bu fikirle ev ortamında boş vaktimde bi kaç gün uğraşıp bişeyler yapmaya çalıştım. Rulman güçlü mıknatıslar filan aldım. Ancak atelye ortamında hassas çalışılması gereken bir işti. Çok ince ayar gerekiyordu ve mknatısların yeri açısı çok önemliydi. Çok uğraşmak ve para gerekliydi. Paran yetse bile dünyada patent alabilmen için yine para ve güç gerekliydi. Hadi onuda yaptın general motor, texaco, sheell bp gibi dünya devlerini alt edip dünyada duyurup pazarlaman gerekli sabotajlarla baş etmen gerekli. Bi kaç önemli gazetede yayınlatmalı ve destek bulmalısın.

İşte bu sürecin başında teslim oldum. Ev ortamında yaptığm uyduruk chaz çalışmadı bende bi kenara attım. Mıknatıslar hala duruyor. Bu play 10 yıl önceki bir olay... sora internette bazı teknik forumlarda bi parça paylaştım... ben para zaman ve medya desteği bulamayacağımdan işi bıraktım... sora devri daim motoru yapan 2 grup çıktı ama sonunu getiremediler. Mantık benim planla aynı. Forumlarda paylaştığım fikirden yola çıkmışlar...

Neyse ana konuma döneyim... demekki dünyada duyulman için ne lazımmış. Güç gerekli... şimdi facebooktan on kat daha kaliteli bi site yaratın. Yayılmaz... neden? popüler plması gerekir... popülerlik için reklam ve medya desteği gerekir... bu güçtür... günümüzde medya ve finansı elinde tutanalr güçü elinde tutuyorlar... mesela sen birine tokat attın dünyada olay olur barbar olursun medya öyle duyurur. Ama komşun on kişi öldürüp soygun yapar hiç bir şey olmaz neden.? Medyada onun adamları vardır polis onun yanındadır...

Sonuca gelirsem, sen bişey bul kimsenin haberi olmaz. Ancak para ve medya gücü elinde plan biri senden bu fikri alsın dünyanın en önemli adamı olur ve paraya para demez...

Dünyada para ve medya gücü yüzyıllarcdır kimin elinde? yahudilerin.

Edisondan elli yıl önce ampulu bulan vardı, evrim teorileri newtondan öncede biliniyordu, einstein patent bürosunda bilim adamlarının projesini inceleyen kişiydi, tüm buluşlar elinden geçiyordu, froyttan önce felsefe asyada çok gelişmişti vs.... vs...

Roubiniden öncede kriz çıkacağını açıklayan pek çok bilim adamı vardı ancak kim konuşuluyor. Roubini... başka isim biliyormusunuz ? Hayır... Roubini diğer bilim adamlarının yazılarını okuyup kendi fikrini üretmiş bu çok açık...

Sonuç... para ve medya gücü yahudilerde plduğu için hep onlar ön plana çıkıyor... sen bugün suyla çalışan motor yap... ya ortadan kaybolursun, yada bir ay sonra dünya duyar ki bi yahudi suyla çalışmış motor buldu... yahudiler senein elinden o motoru alır kendileri bulmuş gibi sahiplenirler...

Daha çok örnek verebilirim ama ne gereği var... tarihe not düştüm yeter...

On yıl sora hatırlatırım... millet eni sonu uyanıp tv lerde konuşmaya başlayacaklar... ben on yıl yada otuz yıl önce yazmıştım derim... hökümetin verilerinin uydurma olduğunu tv şerde söyleyenlerden 5 yıl önce söylemiştim... geri git.tiğimizide söylüyorum... daha bir çok şey söyledim ama unutuyorum yaw... büyük adamım büyük, bildiiniz gibi deil...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information