Her konuda temel analiz, ayıptır söylemesi analizin kralı...

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BayKush
    Tecrübeli
    • 30 Kasım 2013
    • 475

Geçen hafta 1,5 milyar dolar girmiş TRye.... bir haftada...
    500 milyonu bist e.

Hali ile endeks düşmüyor... ukrayna krizinden kaçan para olmalı...

24ünde MB büyük ihtimalle en az iki puan faiz indirecek... onuda bekleyebilirler....

Düşmesi gereken borsa aşırı para girişi sebebi ile düşemiyor... moodys in darbesi bile ilk açılışta fazla etkilemedi...

Rakam seviye tahmini çok zor... bu sebeple shortların bi kısmı ile günlük oynamalıyım... normalde 67binlere inmeliydik ama para girişi okkalı... 70bin olrsa iyi...

Haydi hayırlısı...

Yorum

• BayKush
      Tecrübeli
      • 30 Kasım 2013
      • 475

Usd ve faiz pek yükselmediği için shortların çoğunu kapadım... sadece haziran vade kaldı... yakın vadeyi short long günlük kullanıcam yine...

Kolay gelsin...

Yorum

• BayKush
        Tecrübeli
        • 30 Kasım 2013
        • 475

Hareketlere bak.nca kumpas kuruluyormuş gibi bir izlenim edindim...

73bine yaklaşınca shortları artırmayı planlıyorum...

Bol şans hepimize...

Yorum

• BayKush
          Tecrübeli
          • 30 Kasım 2013
          • 475

Haftayı artı kapadım...

Yanlız, short fikrim değişti...

Eğer moodys deki görünüm düşürme, TR için haftalrdır gelen AĞIRIKLI kötü veriler, endeksin onbin puan yüksekte olması ve dün ve bugün dow daki düşüşe rağmen endeks tutunuyorsa, short, anlamsız gelmeye başladı...

Pazartesi eğer gaplı negatif açmazsa, longa dönmeyi düşünüyorum...

İyi hafta sonları diliyorum...

Yorum

• BayKush
            Tecrübeli
            • 30 Kasım 2013
            • 475

Pimco' nun zarar edeceği nasılda belli...

Abd gibi dünyanın lideri bir ülke ile Savaşın eşiğine gelen ülke rusya, ama pimco yöneticileri TR' yi rusia'dan daha riskli buluyormuş ki, TR denen beyin siz ülke, 100 yıldır tüm borçlarını ödüyor...

Ödemeyen ülkeler listesinde kimin adı var, argentina, grees,e russia'n....

Bu nasıl bir dünya....

Tamamen yahudi açlığı ve bu açlığa ingilizsoyu(ingiliztere, abd, australia, kanada) desteği ile yönetilen bir dünya...

Yorum

• BayKush
              Tecrübeli
              • 30 Kasım 2013
              • 475

Herkese iyi bir hafta diliyorum...

Bundan önceki yazıyı kafam bulutlu iken yazmışım... facebooka girip bi partinin sayfasınada eleştiri yazdığımı hatırlıyorum. Sanırım işçi partisine. Yanlışlıkla akp sayfasına yazsam ayvayo yedim. On dakkada gelip götürürler alim allah... Ne kadar eleştirirsem eleştireyim, ne kadar hakaret yazısı yazarsam yazayım, yinede chp ve işçi partisi gibi gruplardan korkmazsınız... lafınızı esirgemezsiniz... ama sıkıyosa aynı şeyleri akp ye yap... yemez... buda akp ve diğer partiler arasındaki demokratik uçurumu gösteriyor... chp ye rezil parti diyorum ama akp chpden .... işte bak korkudan yazamadım devamını...

Yorum

• BayKush
                Tecrübeli
                • 30 Kasım 2013
                • 475

Kısaların tamamını kapadım...89,100 ve haziran vadeyi 89,500den...

Dediğim gibi dünya ve tr deki o kadar kötü olay ve veriye rağmen hala düşüşe geçmedi diren'yorsa yükselişide düşünmek gerek... biraz grafiği inceleyip long konusunda karar vereceğim... bol şans...

Yorum

• BayKush
                  Tecrübeli
                  • 30 Kasım 2013
                  • 475

Sadece garan ve akbnk ile düştü endeks, diğerleri isteksiz... sanayi ve holdingler katılmadı...
                  Aslında çokıştada garan ve akbnk önderlik etmişti...

Yabancı payı yataya sardı... 63,61

Tek kontratla bugün al sat yapayım... sabah kapadığım shortlarla biraz artı yazdım, hata yapma lüksüm var bugün...
                  Gün içi al satlarımı biliyorsunuz yazmıyorum. Çünki emin olduğum ana pozisyon olmuyor, kimseyi emin olmadığım pozisyonla etkilemek istemem...

Emin olduğum ana pozisyonumu alırsam yazarım...
                  Grafiğe bakarsam(5lik) 89,800altından longlamaya niyetim var ancak henüz grafikte durulma görmedim... long alırsamda tek bilemedin ikiyi geçmeyeceğim...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                    Tecrübeli
                    • 30 Kasım 2013
                    • 475

Evet ilk operasyon yapıldı.
                    88900 long almaya başladım, biri 89,350 den gitti, 89,100 den yine alıcıyım....

Sonuçta sabah dünden devreden shortları kapadıktan sonra, bugün long oynayacağa benziyorum... bir iki kontratla al sat yapıyorum... dönüş görüntüsü görürsem shortada dönebilirim ancak bugün beklemiyorum ... sebebini yukarlarda yazmıştım...

Kolay gele...

Yorum

• BayKush
                      Tecrübeli
                      • 30 Kasım 2013
                      • 475

TR için 3 olumlu 1 olumsuz beklenti var...

Olumsuz olan abd enflasyonunun yükselmeye başlama ihtimali... yükselirse fed faiz artırmayı öne almayı konuşabilir...

Olumlular ise, ukrayna gerginliğinin tekrar tırmanması, doğu blokundan kaçacak paranın bir kısmını daha bize çekebilir.
                      Avro nun değerlenmesi avrupayı rahatsız ediyor... para genişlemesi konuşuluyor...
                      Bizim MB nin faiz indirme ihtimalinin yüksek olması... tayyip bastırıyor... faizin çok inmesi, bankalara ve kısa vadede biste yarıyor...

Dün günlük al sat yaptım... dört beş kere long 2 kere short aldım sattım... iyi gitti...
                      Bugünde long al sata devam... şimdilik longculara bir tehlike görünmüyor...

Bugün açıklanacak abd tüfe verisi önemli... yüksek gelirse bistde dalgalanma olabilir...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                        Tecrübeli
                        • 30 Kasım 2013
                        • 475

Hisse nete bakıyorum, mevcut shortçular pozisyonu koruyor... ilave shortçular geliyorlar... genel hava shorta döndükleri yönde.
                        Teb yatırımın komisyon 1 tl olduğundan , müşterilerinin ky olduğunu dünüyorum.... ancak son bir haftada en çok longu teb oyuncuları yapmış görünüyor... bilgiler çelişiyor... hisse netmi doğru, teb mi... teb fonlarımı aldı acaba o kadar longu....

Ky shorta döndüyse bist yükselişe devam eder... ekistra bi durum oluşmazsa tabi...
                        Bizim mb nin faiz indirimine kadar çıkarız diye düşünüyorum.... ancak yükselişi, temel veriler desteklemediği içinde küçük oynamaya devam edecğim... gün sonlarınıda bir shortla kapamalıyım diye düşünüyorum... dün kapanışı öyle yaptım...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                          Tecrübeli
                          • 30 Kasım 2013
                          • 475

Abd tüfe verisi ile dalgalanma oldu...

Şu an doviz fiyatının artması long için sorun... endeks yükselirkende arttı... önceki günlerde tersi olurdu...
                          Dovizin artması normalde para çıkışına işarettir... ancak şu dönemde tr ye paragirsiği söylendiğinden bu bi beklentiya oynayanların spekülasyonudur... oda olsa olsa mb faiz indirimi beklentisinedir...
                          Mb faiz indirince doviz kaçar diye yerli yada yabancı oyuncular almaya başlamıştır... yada başka bişeydir yaw...

Endeks 73500 de bi duruldu... yukarımı aşağımı bende emin değilim doğrusu... ancak 24 nisan mb toplantısında bu seviyenin üzerinde olacağımızı hesaplıyorum... ihtimal %55 diyeyim...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                            Tecrübeli
                            • 30 Kasım 2013
                            • 475

İkinci dalga satışta geldi... bugün long ağırlıklı oynadım, ancak short ağırlığa geçmenin zamanı gelmiş gibi görünüyor... yarında aşağı devam ederse shorta döneceğim...
                            Bugün iyi geçmedi doğrusu...

Pozisyonsuz seyre geçiyorum... yarın bakarım...

Yorum

• BayKush
                              Tecrübeli
                              • 30 Kasım 2013
                              • 475

Kafa karıştı yine...
                              Tv yorumcularıda zırvaladıkça zırvalıyor, sorulduğunda bilmiyorum diyemiyorlar...

Yükseliş rallisinin temeli yoktu... hareket anlamsız olunca dayandığın bi sağlam zemin olmuyor... teknikle hacimle yön bulmaya çalışıyorsun, o zamanda büyük oyuncunun kucağındasın demektir... dünki gibi kafayı çakıverir... bir sürü olumsuz habere aldırmadı yükseltti, dünki olumsuz haberlerde güm... aynen kucak...

Tek yapabileceğim küçük oynamak... os sebeple dün ucuz kurtardım...

Dünki düşüşün bence ana sebebi usd nin borsa yükselirkende yükselmesiydi... oyuncular gergin beklerken iki kötü haberle tuşlara basıp ölçüsüz sattılar...

Bugün usd biraz düşüyor, bist de usd düştüğü müddetçe yükselecektir. Artık daha çok usdye bakılacak...

Bugün ne yapıcam, tek long aldım, belki bitandaha alır, 74bin üzerinde satmaya çalışırım... 75bine gelirsede duruma göre long yada short karar veririm...

Aslında kararsızım ya... biraz haber okuyup kafamı netleştirmeye çalışayım...

Bol şans...

Yorum

• BayKush
                                Tecrübeli
                                • 30 Kasım 2013
                                • 475

Bu arada gün kapanışlarına tek shortla girmeye çalışıyorum diye dünmü öncekigünmü yazmıştım...
                                Yine öyle yapmaya çalışacağım...

Dün günü ağırlıklı long oynadım... akşam ikinci dalga satış gelince shorta döndüm ama yinede biraz eksi kapadık, üstüne sabahta shortu eksi kapayıp tek longa döndük...
                                Bakalım günü artı kapayacakmıyım... aslında haftayı artı kapamalıyım hesabı yapıyorum...

Her neyse yaw... haber yorum okuyayım...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information