Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Dow Jones I öyle kolay kolay 10.000 i aşamaz.Bir süre altına geldikçe imkb de aşağı Dow 10.000 nin üstüne çıktıkça imkb yukarı yapacaktır.Bir başka ifadeyle imkb 51.000 i aşmakta zorlanacaktır.Ha! bu arada yatay piyasa kâğıtları yükselecektir.
Sayın DEVİR Mart ayında ısrarla borsa ile ilgilenenler için 2010 yazına kadar hisse senedi taşımalarını önermiş idi.Bu süreyi final good times diye tanımlamış idi.
Sayın DEVİR Mart ayında ısrarla borsa ile ilgilenenler için 2010 yazına kadar hisse senedi taşımalarını önermiş idi.Bu süreyi final good times diye tanımlamış idi.
Aynı fikirdeyim. Bu, son fırsat. Düzeltmelerde pozisyonlarla ilgilenmek lazım. Bu hafta kırılım açısından önemli bir tarihi ihtiva ettiği için, ihlal veya normal ilerleyişi görmek lazım.
Kan gövdeyi götürse de, yükseliş trendindeyiz. Cumartesi gününden sonrasına öngörü için veri yok henüz. İlerleyişi görmemiz gerekmekte.
Güvenli işlem ortamı arayan, buna bakar.
Endeksteki bu gerileme yeni yükselişe zemin hazırlamaktır diye düşünülmelidir.Öyle kimseye mal vermezler.Endeks fazla düşmeden güç toplama moduna girebilir.Bakalım MOODYS ne diyecek.Yakında açıklamasını yapar sanırım.Bana kalırsa olumlu şeyler söyleyebilir.49.000 nin altı nyok gibi.Bankaların dışında sanayii şirketleri ön plana çıkabilir.İmkb 100 için 56.000 hiç de hayal değil.
Dow 8100 e gelebilir mi?Ama hangi şartlarda oralara kadar düşebilir? O şartlar mümkün mü? Ben o şartların artık pek var olmadığını savunanlardanım.Ocak ayına doğru 10.000 i kalmak üzere geçecektir.
Endeksin on yıllık hareket kanalında, üst direnç çizgisinin yüzbine tekabül ettiği, elips içinde gösterilen alanda ise, v formasyon yapısındaki dalgalanmanın gösterilmesi hedeflenmiştir. 40.000 puan destek çizgisine kadar sarkabilecek bir dalgalanma, kasım ayında mümkün olabilir.
Dip onayı gelene kadar düşeriz. Taban oluşumunu, dönüşü görünce. ilerleyiş hakkında tarih verebilir oluruz. 40.000 desteğine güven olabilirden fazlasını söylemek mümkün değil şu an.
Yukarıda yüzde onluk pozitif bir alan var xu-100 oraya doğru bir manevra yapıyor demiş idik.Şimdi ikinci görüşümüze yani aşağıdaki yüzde 33 lük zona doğru yöneldi.Ha! Nasıl ki endeks yukarı yaptığında alım fırsatı vermediyse aşağıya kayarken de satış fırsatı vermeyecektir.
Satış fırsatı vermedi.Vermeyeceğe de benziyor.Dow aşağıdan dönünceye dek.Ocak ayını bulur gibi.Gündemler çabuk tersine dönüyor tahminleri çöpe atıyor.
Kenarda olmak güzel. Kenara çekili yazdığımız tarihten itibaren kısada olmak daha da güzel. Ancak, hala, düşen bıçak cismindeyiz. Obo görünümü de var ki, hedefi 36.000 puandır. O kadarını beklemiyorum diyebilirim, görürsek de ben demiştim diyebilirim, piyasa oynak, benim suçum yok. 44.000 destektir ama güm diye gümletirlerse, ben demiştim olur.
Yorum