Endeks 100 bence 53.000 leri görmek için manevra yapıyor.Global bir bozulma olmadan düzeltme olmayacağı görüşündeyim.Gelişmekte olan ülkelerdeki iyileşme rölatif olduğu kanısındayım.Yani gelişmiş ülkelerdeki finansal bozulma Türkiye piyasalarını yukarıda bıraktı.
Zamanlar & Döngüler
Collapse
X
-
Global piyasaları bekleyen psikolojik zon.
Global piyasalarda bozulma olur mu? Ekim ve Kasım ayları global krizin belirginleştiği aylardır.Psikolojik olarak etkilenebilir.Yukarıda yüzde ona yakın negatif bir alan, aşağıda 32.000 lere doğru yüzde 33 lük bir negatif zon mevcut.
Yorum
-
Yılardır borsanın içindeyim.Her yıl zamanın bana ne öğrettiğinin özetini çıkartmaktayım.Benim ve başkalarının borsadaki davranış biçimlerimizi ve sonuçlarını değerlendiriyorum.Endekslerin en düşük olduğu yerlerde hisse alımlarındaki isteksizlik maximum noktada oluyor.İyi teknik ve temel bilenler teknik anlizde yoğunlaşarak çıkışı kaçırıyorlar.Ayı piyasalarında düzeltme ve alım fırsatı olmuyor.Hissede olanlar düzeltme beklentisiyle erken satıp çıkışı arkadan seyrediyorlar.Kazanan kurumsal yatırmcılar oluyor.
Yorum
-
Sayın zumu,zumu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYılardır borsanın içindeyim.Her yıl zamanın bana ne öğrettiğinin özetini çıkartmaktayım.Benim ve başkalarının borsadaki davranış biçimlerimizi ve sonuçlarını değerlendiriyorum.Endekslerin en düşük olduğu yerlerde hisse alımlarındaki isteksizlik maximum noktada oluyor.İyi teknik ve temel bilenler teknik anlizde yoğunlaşarak çıkışı kaçırıyorlar.Ayı piyasalarında düzeltme ve alım fırsatı olmuyor.Hissede olanlar düzeltme beklentisiyle erken satıp çıkışı arkadan seyrediyorlar.Kazanan kurumsal yatırmcılar oluyor.
Sizin isminizi google'da borsa-vob gibi kelimelerle de tarattım. Ancak keyborsa'da bulunan birakç mesajınızdan başka isminizi göremedim. Yıllardır borsanın içinde olan birisinin hiçbir parmak izinin bulunmaması ilgimi çekti. Ağırlık vermiş olduğunuz çalışmalarınız nedir? Burada bazı özetler halinde bilgi verirseniz memnun olurum. Ben teknik ile uğraşıyorum. Bu nedenle de çalışmalarımın bir kısmını yayınlıyorum. Birileri ile tanışır ve onlardan da ilave birşeyler öğrenebilir miyim diye. Eğer hiçbir çalışmamızı buralarda paylaşmazsak, başkaları bizi nasıl tanıyacak? Bilgimizi kitap ve kendi tecrübemiz dışına nasıl çıkaracağız? Saygılarımla.
Yorum
-
Borsanın gözü aşağıya bakıyor.
Yukarıda yüzde onluk pozitif bir alan var xu-100 oraya doğru bir manevra yapıyor demiş idik.Şimdi ikinci görüşümüze yani aşağıdaki yüzde 33 lük zona doğru yöneldi.Ha! Nasıl ki endeks yukarı yaptığında alım fırsatı vermediyse aşağıya kayarken de satış fırsatı vermeyecektir.zumu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterGlobal piyasalarda bozulma olur mu? Ekim ve Kasım ayları global krizin belirginleştiği aylardır.Psikolojik olarak etkilenebilir.Yukarıda yüzde ona yakın negatif bir alan, aşağıda 32.000 lere doğru yüzde 33 lük bir negatif zon mevcut.
Yorum
-
önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...
Yorum
-
Yorum
-
Global enflasyona doğru.
Endeks 53.000 e dayandı.Hisseler ayyuka çıktı.Deneyimli ekonomistler şurdan döner burdan döner dedi.Bana kalırsa eski zirvelere doğru yol alır.Neden mi? ABD nin dolar basarak global enflasyona neden olması.Aslında endeks için 100.000 de olabilir.Ben kaç sıfır atıldığını bilirim.
Altına bakınca herşey anlaşılıyor.
Yorum
-
Doğru. Dolar düştükçe ki, 1,25-26 hedefi çalışıyor artık. 1,46 desteği kırıldı, 1,39 desteği de kırılır muhtemelen.
Dolardaki dipte, endeks, yeni zirve yapar. 72500 ve 105000 hedefler.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
-
Daha ABD deki finansal kriz yeni başlamış idi.Roubiniye taptı çoğu insan.Neymiş krizi bilmiş önceden.Kahin dediler ona.Daha sonra başka kâhinler aranmaya başladı.Bu kriz W mu V mi? yoksa L mi? çizer. Tv deki çocukların çoğu L dedi.Onlar ne derse desin gerçek şu ki borsalar güzel bir U çizdi.Hiçbir bilgi ve öneri isabetli olmadı olmayacak da.Çünkü borsaların plânları gizemlidir.
Yorum
-
Evet borsalar gizemlidir dedik.Bu gizemi çözmeye çalışalım.İMKB düzeltmeyi ne zaman yapacak.Yapmıyor işteşyapacağa da pek benzemiyor çünkü seans içinde yapıyor.Endeks işi bankalarla götürüyor.Götürecek gibi.Banka hisseleri iki ileri bir geri eski zirvelerine
ulaşacak gibi.
Yorum
-
Amiral gemisi Dji30
Yorum
-
Yorum
-
Dün ve bugün düşmemiz gerekirken, yarından itibaren yükselmemiz gerekirken, yükseldik.
Bu, yükselişin güçlü olduğunun işaretidir. Ay sonuna kadar. Çok önceleri işaret ettiğimiz 30 ekim gerçekleşiyor.önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
Yorum
Yorum