Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Yeni Dünya duzeni.... CAPİTALİST MODE da revizyonlar
0 yillar halinde bussines cycle yapmistim....2001 ikiz kulleler oncesi....altin yatay....ve yillarca 300 dolardi....bunun 6 kati olan 1800 e yuvarlak konusuyorum rakkamlari...10 yilda geldi....siki durun....DOLAR ENDEKSI 110 DAN....80 in altina inmisti....tum dunya paralari degerlenmis ve dolar cokertilmisti....bunun anlami var....dunyaya yayilan ve karini etmis amerikan sermayesi geri donecek demektir....VE ALTINDA COKUSU MUSTULADIM.....900 DEDIM.....ve oradan 3600 diyordum.....eger yakaladiysak simdi....yani 900 yerine 1200 dip idyse....bunun 6 kati 7200 yapar..ikinci 10 yillik cycle bu....6 kat kafadan atma bi rakkam degil....DONGULLERLE ILGILI....BI RAKKAM BU BENDE KALSIN...
BU 1200 DIP IDIYSE....FED FAIZ ARTIRACAK DEMEKTIR..
doğrudur yalandır artık orasını bilmiyorum. haberi sözde paralel ne kadar yapı var ise yazmış paylaşmış.
ama görüşüm o dur ki, yapar bunlar.
Hazine müsteşarlığı damat ile iki danışmanının eline geçti
9 Eylül 2015, Çarşamba
Paylaş
Tweetle
Paylaş
Gönder
AA
7 Haziran seçimlerinin ardından "Türkiye'de yönetim sistemi değişmiştir" sözleriyle tartışma başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin en kritik kurumlarını damadı ile iki danışmanına teslim etti. Hazine Müsteşarlığı'nda tüm yetki Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ile danışmanları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem'de.
Taraf'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Türkiye'de yönetim sistemi değişmiştir” şeklindeki açıklamasının ardından başlayan “rejim” tartışmasının bir benzeri ekonomide yaşanıyor. Ekonominin amiral gemisi olarak nitelendirilen Hazine Müsteşarlığı, son dönemde atılan adımlarla örtülü olarak içi boşaltılırken, ekonomi politikaları da Saray'ın ekonomi danışmanları tarafından belirlenmeye başlandı. Bu durum, ekonomi yönetiminde rahatsızlığa yol açtı.
EKONOMİ ÜÇ DANIŞMANA BAĞLANDI
Terör saldırılarının gölgesinde kalan ekonomide, son dönemde sezsiz sedasız değişimler yaşanıyor. İlk değişim yatırımlarla ilgili kararların Cumhurbaşkanlığı'na alınması ile başladı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan yatırımları izleme dairesi ile, tüm yatırımlarla ilgili kritik kararlar Saray'a bağlandı. Ardında Hazine ve Merkez Bankası'nın görevleri olan para politikası ile borçlanma politikalarına el atıldı. Bu konuda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi konusundaki baş danışmanı olan Yiğit Bulut ile yardımcısı Cemil Ertem'e görev verildi. 7 Haziran seçimlerinin ardından bu ekibe damat Berat Albayrak da katıldı. Şu anda, üçlü ekonominin gizli yöneticileri olarak biliniyor.
HAZİNE BOŞALIYOR
Bu durum, Hazine ve Merkez Bankası'nda bir çok aksaklığa da beraberinde getirdi. Ekonomi bürokratları ise çareyi özel sektöre geçmekte buldu. Örneğin uzun süredir Müsteşarı atanmayan Hazine Müsteşarlığı'nda, Merkez Bankası'na ve özel sektöre bir çok transfer yaşandı. Ali Babacan'a yakın tüm bürokratlar adeta Merkez Bankası'nda toplandı. Merkez Bankası'na geçiş izni alamayan bürokratlar ise, şirketlere geçti.
YILMAZ ETKİLİ OLAMADI
Seçim hükümetinde Ali Babacan'ın koltuğuna oturan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, ekonomideki güçlerin kendisine toplanmasını sağlayamadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları Saray'ın danışmanları ile birlikte çalışmaya başladı. Örneğin Hazine Müsteşarlığı'ndaki kritik kararlar Saray'ın ekonomi danışmanlarının görüşleri alınarak veriliyor. Merkez Bankası ise kabuğuna çekildi. Piyasalarla ilgili dalgalanmalar sadece yakından takip ediliyor. Maliye Bakanlığı'nda ise halen AKP Bayburt Milletvekili Naci Ağbal'ın etkisi devam ediyor. 2016 yılı bütçesi ve makro büyüklükleri konusundaki çalışmalar da, Saray danışmanları ve Naci Ağbal'ın etkisi altında sürdürülüyor.
bugun newyorkta okullar basladı...usagları okula goturdum...kalabalık buyuk heyacan....
eve yuruyorduk...bi gurup insan gosteri yapıyor...muslumanlara vıze verilmesin diye....imza topluyorlar...bızdende istediler...korktuk ve attık...
yaw ISLAM bu kadar iyiyse...niye bu insanlar islam ulkelerinden kacıyor...ne var yaw....heryere musluman hucum ediyor...
geldik eve...kosede yemenli bakkal var...karısı...kızları...10 yasında carsaflı...ogulları sakallı...ucgunde bi camlarını kırıyorlar...boyle yasayacaksan don ulkende boyle yasa diyorlar....
velhasıl....buradaki hayatımızıda zora sokuyorlar bu ticaniler...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Talat Ulussever, "Sadece İslami kurallara uygun hisse senetlerinin veya sukukların işlem gördüğü bir borsacılık yerine, tüm borsa faaliyetlerinin İslami kurallara daha uygun bir yapıda yeniden oluşturulacağı bir mekanizma, bir model geliştirmeliyiz" diye konuştu.
Haftalık indikatörler 16-12-2013 tarihinden bu yana ilk defa aynı seviyelerde. Kısa vadede 67 bin seviyelerine kadar çekilme yaşanabilir. Çizgi teknik olarak 60 bin seviyesi de var fakat onu momentum kısa vade için desteklemiyor. Önce bir miktar tepki yada ortalamaları yaklaştırmak için yatay hareket lazım.(extreme bir durumda ne olur bilinmez tabii.) İzinsiz graf eklediysem kusura bakmayın. Saygılarımla. Yazdıklarım kendime ait güzellemeler olup, hiç bir şekilde yatırım tavsiye değildir.
Paylaşımlarım asla bir yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırımını kendi aklınca yapsın veya profesyonel hizmet alsın.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
lineer günlük tl - xu100
yalancıktan da olsa tepki bile veremiyor. vallahi çok ilginç, bu kadar satış baskısı altında ellerindeki malı nasıl satabiliyorlar ona da aklım sırrım ermiyor.
Yorum