Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BEYAZIT
    Tecrübeli
    • 05 Temmuz 2009
    • 266

bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kanıya nasıl vardınız? lütfen açıklarmısınız..
    gordugum kadarı ile robotlar degişkenler aynı oldugunda aynı sonucu veriyor. ama gercek hayat boyle olmuyor.

mesela robota desek eger son 3 gun en dipte kapatıyorsa buy yap. boyle bir genelleme yapamayız.

sizin boyle olmayan bir robotunuz varsa (aynı degişkenlere farklı sonuclar verebilen) mantıgını paylasmanızı dilerim.
    YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

SOYUNNN BANKALARI...ACIMAKKKKK YOKKKK...!!!!!

Yorum

• teo
      Demirbaş
      • 03 Mart 2009
      • 3712

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Biraz daha mantık dersi yapalım..Diyelimki istatistiki bir formül var..Varsa bunu kimse bulmamış olmalı..(Yoksa Buffetin yanında birileri olurdu) Milyonlarca insan bunu ararken benim bunu bulma olasılığım ne olabilir acaba?

yanı edısonda senın gıbı dusunseydı, Kımse Lambayı bulmadı ben nıye bulabıleyım, bugun hala lambasız olacaktık.. hhehehe

Yorum

• oguzt
        Tecrübeli
        • 27 Şubat 2009
        • 427

lafola Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Biraz daha mantık dersi yapalım..Diyelimki istatistiki bir formül var..Varsa bunu kimse bulmamış olmalı..(Yoksa Buffetin yanında birileri olurdu) Milyonlarca insan bunu ararken benim bunu bulma olasılığım ne olabilir acaba?
        bence buffet te bulamadı bulsa burdayeryuzunde hala para ile ugrasıyor olmazdı
        Bu sitede yer alan grafik ve yorumlar kişisel çalışmalarımdır.Bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yorum

• teo
          Demirbaş
          • 03 Mart 2009
          • 3712

Aslında teorık olarak dusunulen her sey kodlanır. Yanı sız dusunuyorsanız bunu koda dokmenız gerekır...

Ama gercekten de bazen kodlayamıyorsunuz..

Kodlama teknıgınde su olursa bunu yap, bu olursa sunu yap olayı var...

Ama su olunca bazen bunu yap bazende sunu yap dersenız, baska bır sarta baglamanız gerekır...

Ama bu sartta bazı durumlarda gecerlı ıse, o zaman bunun da baska sarta baglı olması gerekır..

Mesela

Asagı gıtıtkten sonra yukarı gıdınce ve tekrar donunce dersenız robot sıçar..

Ne kadar gıdınce ne kadar donunce dıye kural vermenız lazım, ama o kuralda sabıt degıl...

Onun ıcın manuel trade her zaman ıyı, ama onun da basarı oranı zor, cunku olaylar sız uyurkende gerceklesıyor olabılır..

Robot uyumaz...

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

Bunu bulan adam dunyanın en zengını olur, Bu da bılınır..

Bugun dunyanın en zengın adamı trader degılse halen bulunamamıştır...

Ne zaman dunyanın en zengını adamı trader ıse zaten o noktada olay bıter, adamı da once ıskence ederek teknıgını ogrendıkten sonra temızlerler...

Cunku Kapıtalızm kontrol edemıyecegı zengın adam ıstemez, kendılerı ıcın en buyuk dusman dır o adam...

Yorum

• bgungor68
              ....................
              • 06 Aralık 2007
              • 809

BEYAZIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              gordugum kadarı ile robotlar degişkenler aynı oldugunda aynı sonucu veriyor. ama gercek hayat boyle olmuyor.

mesela robota desek eger son 3 gun en dipte kapatıyorsa buy yap. boyle bir genelleme yapamayız.

sizin boyle olmayan bir robotunuz varsa (aynı degişkenlere farklı sonuclar verebilen) mantıgını paylasmanızı dilerim.
              Robotların genel mantıgını anlatayım. Kullandıgınız İndikatorlerin alım/satım şartlarını oluşturarak sisteme emir gönderiyor. Her robotun , Her peryotta, her paritede ayrı ayrı işlem tarzları vardır. Mesela M5 te çok güzel sonuclar veren robot, Diger periyotlarda hüsrana uğrayablir. EU da çok iyi iş yapan robot EG de iş yapmayablir. Bu yuzden Robotların back testlerine bakarak SET dosyalrı olusturuluyor.

Yorum

• bgungor68
                ....................
                • 06 Aralık 2007
                • 809

Manuel trade,eger çok tecrubeli iseniz tek paritede , Robot ile yarışablirsiniz. ama bir süre sonra robotun kazancı sizi gecmeye baslar. Cunku insana has olan duygular Onlarda yok. Yemezler içmezler,uyumazlar heyecanlanmazlar, sinirlenmezler.. bu ozellikleri ile kazanca daha yakınlar..

Yorum

• lafola
                  Tecrübeli
                  • 01 Mart 2009
                  • 191

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Bunu bulan adam dunyanın en zengını olur, Bu da bılınır..

Bugun dunyanın en zengın adamı trader degılse halen bulunamamıştır...

Ne zaman dunyanın en zengını adamı trader ıse zaten o noktada olay bıter, ...

İşte bir ip ucu..Aslında istatistiki bir formül EĞER VAR İSE o formül nalınada mıhınada vura vura yılda % 1500 -3000 kazandıran bir formülden ziyade yılda % 8-50 gibi oranlarda kazandıran bir şey olmalı..Bu mantığı kabul etti iseniz hemen elinizdeki mucize formülleri elimine edersiniz hiç olmazsa..
                  kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
                  titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
                  perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
                  titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime

Yorum

• BEYAZIT
                    Tecrübeli
                    • 05 Temmuz 2009
                    • 266

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Aslında teorık olarak dusunulen her sey kodlanır. Yanı sız dusunuyorsanız bunu koda dokmenız gerekır...

Ama gercekten de bazen kodlayamıyorsunuz..

Kodlama teknıgınde su olursa bunu yap, bu olursa sunu yap olayı var...

Ama su olunca bazen bunu yap bazende sunu yap dersenız, baska bır sarta baglamanız gerekır...

Ama bu sartta bazı durumlarda gecerlı ıse, o zaman bunun da baska sarta baglı olması gerekır..

Mesela

Asagı gıtıtkten sonra yukarı gıdınce ve tekrar donunce dersenız robot sıçar..

Ne kadar gıdınce ne kadar donunce dıye kural vermenız lazım, ama o kuralda sabıt degıl...

Onun ıcın manuel trade her zaman ıyı, ama onun da basarı oranı zor, cunku olaylar sız uyurkende gerceklesıyor olabılır..

Robot uyumaz...
                    hocam simdi ben isimde dediklerinizi bir fiil yapıyorum

bir bankanın kredi kartlar var. ben soyle kod yazıyorum.
                    -son altı ayda kredi kartlarını duzenli odeyenlerin limitlerini %20 artır diye mesela

ama borsada bu kodlar sökmuyor. manuel trade dogru olandır. yada makro analiz yapıp uzun vade kaldıracsız yatırım
                    YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• bgungor68
                      ....................
                      • 06 Aralık 2007
                      • 809

Hele sermayeniz >10.000 usd ise max 4 paritede robotlar iyi kazanıyorlar. Mesela FAP TURBO isminde bir robot var. Gayet iyi işlem yapıyor. %2 Profit faktoru var. Ama gelgelelim Ayda sadece 2-3 poz açıyor , o pozuda 1 ay tutuyor 40-50 pip karı gorunce pozzdan çıkıyor. o kadar nadir poz alıyorki herkes sıkılıyor robottan ...

Yorum

• BEYAZIT
                        Tecrübeli
                        • 05 Temmuz 2009
                        • 266

Robotların genel mantıgını anlatayım. Kullandıgınız İndikatorlerin alım/satım şartlarını oluşturarak sisteme emir gönderiyor. Her robotun , Her peryotta, her paritede ayrı ayrı işlem tarzları vardır. Mesela M5 te çok güzel sonuclar veren robot, Diger periyotlarda hüsrana uğrayablir. EU da çok iyi iş yapan robot EG de iş yapmayablir. Bu yuzden Robotların back testlerine bakarak SET dosyalrı olusturuluyor.
                        robotlar aynı degişkenlere aynı sonucu veriyor. tabi buda genellemelerden yola cıkarak yazılıyor icine. mesela obo yaparsa sat, tobo yaparsa al gibi bunların kodlaması. basarılı olmaz demiyorum ama margin call yiyedebilirsiniz robotla.

yani robotlar matematikle degil istatislikle calısıyor.

Yorum

• bgungor68
                          ....................
                          • 06 Aralık 2007
                          • 809

Sn.Teo'nun dediği gibi , bize sabahtan akşama kadar kazandıran sistemler lazım ..

Yorum

• bgungor68
                            ....................
                            • 06 Aralık 2007
                            • 809

BEYAZIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            robotlar aynı degişkenlere aynı sonucu veriyor. tabi buda genellemelerden yola cıkarak yazılıyor icine. mesela obo yaparsa sat, tobo yaparsa al gibi bunların kodlaması. basarılı olmaz demiyorum ama margin call yiyedebilirsiniz robotla.

yani robotlar matematikle degil istatislikle calısıyor.
                            Matematikle trading nasıldır onu açıklarsanız daha kapsamlı cevap vereblirim. Robotlar matematik ile trade etmiyorlar. Kurulan Trading Algoritmaları ile trade ederler. Robotta MC yemeniz çok zor. Çünkü robot riskinizi hesap ederek poza giriyor. ona gore SL ve TP ayarlıyor..

Yorum

• bgungor68
                              ....................
                              • 06 Aralık 2007
                              • 809

Mesela Maneul Trade ederken, emir girdiginizde mutlaka SL ve TP seviyelerini giriyorsunuz. tek pariteye gözleriniz kilitliyorsunuz. Diğer robotlar ne yapıyor, sistemde olan emirlerin SL seviyerleini tarıyor. ve fiyatları orlara kadar getirtirip emirleri patlatıp yollarına devam ediyorlar.

Yorum

• BEYAZIT
                                Tecrübeli
                                • 05 Temmuz 2009
                                • 266

Matematikle trading nasıldır onu açıklarsanız daha kapsamlı cevap vereblirim. Robotlar matematik ile trade etmiyorlar. Kurulan Trading Algoritmaları ile trade ederler. Robotta MC yemeniz çok zor. Çünkü robot riskinizi hesap ederek poza giriyor. ona gore SL ve TP ayarlıyor..
                                bildigim kadarı ile literaturde boyle bişi yok yani su an salladım. demek istedigim siz bir mantık kuruyorsunuz ve bunu kodluyorsunuz(Trading Algoritmaları). mantıgı kurarkende tecrubelerinizi kullanıyorsunuz.

ama demek istiyorum kendimi tekrarlıyorum ama aynı inputlara aynı output uretmeyen bir sistem ile basarılı olunabilenecegini dusunuyorum. isterseniz siz bir Trading Algoritma yazın onun ustunde acıklamaya calısıyım.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information