Her genç kızın rüyası...gel vatandaş gel....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • lafola
    Tecrübeli
    • 01 Mart 2009
    • 191

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu bır kadınla yatmak ıcın de ne çileler çekmiş garibim heheheh

doğru yolu bırakıp eğri yoldan gitmiş amacına ulaşmak için, kesin indikatörcüdür bu... heheheh
    Biz erkek cinsinin çilesi işte..Damda kedi kovalamak, cinsi latif 4 ayaklılarla hoş vakit geçirmek, düşlere dalmak gibi klasik yollara ilave ,böyle yaratıcı fikirlerde biz erkek cinsinden çıkar..İndikatörcünün ,Formasyoncunun ,Elliotçununda hası erkek cinsinden çıkar tabi..Doğa hayal gücü vermişki çatırt diye ikiye ayrılmayalım diye..

Bu arada tuttuğum altın oluyor ..Ama vakit bitecek ne yazıkki.
    kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
    titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
    perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime

Yorum

• PipsyGirl
      Çalışkan
      • 06 Ağustos 2009
      • 1559

1999 yılından bu yana haftalık olarak en büyük çıkışı yapmış usd-jpy
      oldukça düşündürücü
      herkese iyi haftasonları
      söylediklerim ve yaptıklarım beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir Hem Komşun Senden İyi Bilmiyor:))

Yorum

• BEYAZIT
        Tecrübeli
        • 05 Temmuz 2009
        • 266

PipsyGirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        1999 yılından bu yana haftalık olarak en büyük çıkışı yapmış usd-jpy
        oldukça düşündürücü
        herkese iyi haftasonları
        aylık grafikte duzeltme yapsın
        YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

SOYUNNN BANKALARI...ACIMAKKKKK YOKKKK...!!!!!

Yorum

• tractact
          TOBOma
          • 19 Kasım 2007
          • 560

KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          tractact (21:45):
          dow ters çanak kulp yapıyor
          tractact (21:46):
          hedef 10,240
          tractact (21:46):
          foruma yazar mısın benim için müsaitsen

biz yazınca çaktığımızı gördüler yapmadılar yaw :(

Yorum

• delidayim
            Katılımcı
            • 26 Mayıs 2009
            • 214

yaw uzun zamandır beklediğimiz müdahele geliyor ,usdjpy short intihar bence.doların faiz artışından bahsediliyor ve bono ları yükselişte,papazın fişi çekildi bence .
            göstergeler nede güzel azcık tepkide ısınıyo tekrar düşüşe yer açılıyor,
            fe kat gelgelelim,usdtry beni deli ediyor huleynnnnnnnn

bu arada dow düşmek için hafif zıplamış,açılıştaki tahmin tuttu
            yaw özlemişim be tahminimin tutmasını.
            bi 6 ay doğru yönde olayım yüreğimin yağları erisin be,
            ben dememişmiydim diyeyim,ne oldu her roooo demeyi özledim yahu.
            yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• KUTERO
              Beybaba
              • 19 Temmuz 2007
              • 437

tractact Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              biz yazınca çaktığımızı gördüler yapmadılar yaw :(
              müdahele ettim..
              paritelere.. golda..
              İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
              İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• KUTERO
                Beybaba
                • 19 Temmuz 2007
                • 437

papaz ve kraliçedeki o ataklar ne öyle..
                gecenin bu saatinde..abd liler toparlamaya çalışıyorlar..
                ilginç..
                İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• delidayim
                  Katılımcı
                  • 26 Mayıs 2009
                  • 214

papazda göstergeler düşüşe gayet müsait.
                  hava fitbol oynamaya gayet müsait gibi,
                  usdjpy güzelcene soğutuldu göstergeler

Yorum

• lafola
                    Tecrübeli
                    • 01 Mart 2009
                    • 191

BEYAZIT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    tetpki icin aceleci olunmamalı

Longlama nedeni TEPKİ ye oynamak değil..Ana trend yönüne pozisyon tutmak...ABD de faizi FED artırır..Onlar arttırmayacağız uzun zaman diyor ..Ama başka birileri faiz arttırılacak fikrini taşıyor ise FED başkan ve üyelerinden daha iyi biliyor olmaları gerekir..

İşin dahada ters yanının tekrar yazayım: Ne işsizliğe çare bulunacak nede ABD de kayda deger bir büyüme oluşacak ...Fakat gelişen piyasa talepLeri nedeniyle emtia artışı ve enflasyonda hareketlenme olacak..Ancak Gelişmiş ülke M.B. lerinin eli kolu bağlı kalacak faiz arttırımına karşı...İşte AKILLI PARA bunun farkında...

Yorum

• delidayim
                      Katılımcı
                      • 26 Mayıs 2009
                      • 214

sayın lafola faizin artıp artmayacağını kim kimden iyi biliyo meselesi değil bence bu,
                      arttırmayacağız diyemez kesin olarak,
                      ama 10 yıllıklar 3.21 den bugün 3.50 gördüyse,2 yıllıklar 0.67 lerden .87 lere geldiyse ve bu geri gelmezse isterse arttırmasın.

dipnot:yazınızı tam anlamamış olabilirim.kafam karıştı ne için yazdığınız konusunda.

Yorum

• delidayim
                        Katılımcı
                        • 26 Mayıs 2009
                        • 214

2006 yılını hatırlayalım mesela,
                        tıngır mıngır indiriyoduk faizleri ,nisan mayıs indiriyoz,haziran mıydı temmuzmuydu, haşırt çek yukarı.hemde baya bi yukarı çekmiştik.
                        bence merkez bankaları bi süre piyasayı etkileyebilir peşine takabilir,hatta destek olmasını isteyebilir ama sonsuza kadar yönlendiremez,,
                        birgün,ki o gün bu gün piyasa bendini aşar ve taşar,
                        borsalardan alacağımı aldım tıkandım ,çek faizi yukarı döneyim yuvama diyecektir ,usa de böylece dağıttığı parayı geri toplar,istediği piskolojiyi yayar piyasaya,ister doların itibarı geri döndü der,güvenli liman der,o parayı ister yakar imha eder,ister istihdam arttırmada kullanır.....
                        yani özetle marttan bu yana yaşanan trend momentum kaybetti ve tıkandı.su başka bi yol bulur akacak.
                        tamamen pozisyonel konuşuyorum gönlümden öyle geçiyo,
                        kaptanı shortlu görsem başka bişey istemiyom yaw.

Yorum

• lafola
                          Tecrübeli
                          • 01 Mart 2009
                          • 191

MB faizi 10 yıllığa bakarak arttırmaz.. Enflasyonun artması ve ekonominin ısınmasını engellemek amacıyla MB ler faiz arttırır..MB lerin elinde hiç kimsede olmayan önemli istatistiki veriler vardır..MB ler ekonominin gittiği istikameti en iyi önceden görebilecek en yetkin kuruluşlardır..Örnek : TCMB ..Faizleri düşürürken hangi okumuş uzman bunu öngörebildi..Amansızca faiz indirirken TCMB nin elinde gelecekte olabilecekleri gösteren net bilgiler vardı ve bu bilgilerin doğruluğunuda zaman geçince anladık..Ne yazıkki ne TR de nede ABD de işsiz kalan insanlar eskisi gibi iş bulamayacaklar..Yeni dünya düzeni böyle bir yola gitti..

Yorum

• lafola
                            Tecrübeli
                            • 01 Mart 2009
                            • 191

Bir önemli bilgiyi daha tekrar edeyim : Piyasa oyuncularının kendilerini kayıtsız şartsız galip ilan ettikleri zaman hangisidir?

MB lerin çaresiz kaldıklarını gördükleri andır..MB piyasa için nedir? Aslanlar için Aslan terbiyecisi ne ise odur...Aslanlar terbiyecinin gücünü bilirler homurdana homurdana terbiyecinin korkusuyla davranırlar..Terbiyeci devre dışı kalırsa ortalık aslanlara kalacaktır..

İşte AKILLI PARA nın farkında olduğu durumda bence budur..MB ler pek yakında çaresiz kalacak ve enflasyona rağmen faiz arttıramayacak durumda kalacaklardır...Bunu bize altın fiyatları anlatmakta ..(stagflasyonu kokladı aslanlar)

Yorum

• delidayim
                              Katılımcı
                              • 26 Mayıs 2009
                              • 214

10 yıllığı burda gösterge olarak kullanıyoruz.
                              10 yıllığın faizi neden artıyor.ekonominin ısınmasının göstergesi nedir?
                              piyasa faizi beğenmiyor ve bonosunu almıyor,faiz çıkışa geçiyor taki kendini beğendirip aldırana kadar,almazsa almasın diyebilrmi ?sonsuza kadar para basabilirmi?parayı basıp dağıtıyosan geri çekmesinide bilmelisin,
                              sayın abi cim,benim anlayamadığım merkez bankasının elindeki onca istatistik ve onca yetki varken bu ülkeler neden bu hallere düşüyor?
                              bu istatistiklerin tartışmalı olduğu geçen hafta ortaya çıkmadımı ihracatçıların itirazlarını gördük.
                              ali ağaoğlu ,asaf savaş hep yazdı faiz indirimlerinin geç kaldığını korkakça yapıldığını.çok önceden yazan ,sertçe düşürülmesi gerekir diyenlerin bu indirimleri tahmin edememiş olması düşünülebilirmi?üstüste son iki yazınızdan ilkinde merkez terbiyeci ikincisinde ise aciz.
                              ben tam anlayamadım.
                              bende bir benzetme yapayım ,dünya piyasalarına bir dolar bumerangı atıldı,etki tepki ölçüldü ,ve bumerang geri dönecek,
                              dolar yuvaya dönecek bence.
                              yada şöyle diyeyim,babası fed oğlu doları yuvaya geri çağırıyor,
                              çocuk dışarda fazla kalırsa tehlikeli olabilir.
                              burda geri çağrılan ,fazladan piyasaya salınan paradan bahsediyorum.

yahu bi taraftanda merlin i seyrediyom cnbc de kafa allak bullak oldu.

insan olarak bi senaryoya oturtmaya çalışıyoruz olanları olabilecekleri,
                              bence piyasalar yine sallanacak ve güvenli liman us bond olayı tescillenecek,us bond almak için us dollar lazım,
                              siz petrol için euro kullanmaya kalksanızda güvenli liman us bond tur gibi bir senaryo mesela?
                              bu bir senaryo,atıyoruz şu anda,ama elimizde bir gerçek var ,doların itibarı için,kullanımının devamı için adamlar ikiz kulelerini kendi insanlarının tepesine yıkıp,bunu teröristler yaptı diyerek,önce en zayıf halkalardan başı boş ama petrol yataklarına yakın afganistana sonrada 2000 kasımında doları bırakıp euro ile petrol satmaya (zararına 2000 kasım 1 euro 0.88 cent)karar veren saddamın yönettiği ırak a işgal i kimseye danışmadan,itiraz kabul etmeden yapabiliyorlar.
                              sadece konuşmuyorlar diğerleri gibi,geliyor işgal ediyor.bu güç elinde olan bir ülke parasının itibarı için yeni senaryolar peşindedir demeyim senaryo çoktan işleme koyuldu uygulanıyor.

Yorum

• CATEDRAL
                                TATLI CADI
                                • 26 Şubat 2009
                                • 897

Biri Aslan Terbiyecisi mi dediiii
                                Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information