Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Tuncer
    Tecrübeli
    • 03 Mart 2022
    • 2825

Bazı hisseleri fena veriyorlar aynı sektörden diğerlerini artı gösteriyorlar

Bu durum beni kıllandırıyor

Yorum

• smartinvestor
      Tecrübeli
      • 29 Kasım 2015
      • 901

Kuzu Emmim, bunların yukarı tepki niyeti bile yok.
      İşyat ve bofanın shortu karşılığında yeteri kadar toplu bir long poz yok ki karşılığı var diyelim.
      O kadar shortun hedefi direk 7700 olmasın?

Yorum

• iremm
        Aktif
        • 01 Mart 2019
        • 268

ito enflasyonu %3,64 aylık / % 59,10 yıllık gelmiş.
        tüfe beklenti (%2,6 /%48,2)

ekim enflasyon kötü gelcek herhalde. tüik ne kadar oynar bilinmez (yine bir şeylerin fiyatı düşmüş olabilir)
        Piyasa SP den not artırımı bekliyormuş. sanırım olumsuz bir hamle gelmez. malum açılımdı öcalandı bunlar boşa olmuyor.

Yorum

• Misafir

iremm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ito enflasyonu %3,64 aylık / % 59,10 yıllık gelmiş.
          tüfe beklenti (%2,6 /%48,2)

ekim enflasyon kötü gelcek herhalde. tüik ne kadar oynar bilinmez (yine bir şeylerin fiyatı düşmüş olabilir)
          Piyasa SP den not artırımı bekliyormuş. sanırım olumsuz bir hamle gelmez. malum açılımdı öcalandı bunlar boşa olmuyor.
          bu kadar veri 8945 rakamını alt edemiyor ya

Yorum

• iremm
            Aktif
            • 01 Mart 2019
            • 268

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bu kadar veri 8945 rakamını alt edemiyor ya
            bank of americano gelecek sonuçları biliyor biz bilmiyoruz

Yorum

• smartinvestor
              Tecrübeli
              • 29 Kasım 2015
              • 901

Endeksin indikatörü denen kchol ölmüş de ağlayanı yok.
              Çeşitli sektörleri barındıran kchol kalkmadan zor görünüyor.

Yorum

• Tuncer
                Tecrübeli
                • 03 Mart 2022
                • 2825

bist zaman kaybı oldu

zaman geçerken de enflasyona karşı zarar

Yorum

• Tuncer
                  Tecrübeli
                  • 03 Mart 2022
                  • 2825

bist zaman kaybı oldu

zaman geçerken de enflasyona karşı zarar

Yorum

• lennon
                    Yeni Üye
                    • 12 Mart 2016
                    • 48

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    DEDIM KENDISINE....ya hemen yarin 10 000 yolculugunu baslat....yada...bensiz KUMDA NASIL OYNUYACAGINI dusun.
                    Kumda mi oynayacak dayi?

Yorum

• REİS23
                      Yeni Üye
                      • 16 Mart 2023
                      • 2

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      var....bogurtuyorlar....cok sert bir cikis ucun.....
                      mümkün gözükse de ,
                      anlık hareket dışında pek kalıcı yükseliş ocak ayından önce mümkün gözükmüyor,

spk bülteninin yayınlanmaması aslında pozitif,
                      halka arzların piyasaya verdiği zarar ortada,
                      şahsi fikrim yeni arzların yapılacak olması borsanın önündeki en büyük engel,
                      faizler düşmeye başlarsa aracı kurum kredi oranlarının azalması nedeni ile bir pozitif etki olur
                      onun dışında çok büyük inflow yatırım fonlarına ben pek mümkün görmüyorum
                      zaten fonlar inanılmaz büyüdü,
                      bize yabancı yatırımcı lazım onlarında yeni yıldan önce gelmeleri kolay değil
                      bu yıl iyi kazanmış fon neden fon perfomans primini riske atsın
                      çinin iyi gitmesi çin'de büyük pozisyonlardan kar yazanların tr'de pozisyon satmasına sebeb oldu bence..

ayrıca çok büyük alım yapan (aselsan,bimas,ykbnk gibi senetlerde) jp asset management hisseleri satmak yerine viop short ile pozisyonları notrledi

kuzu bol kazançlar,
                      eski nickim mj232323

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

REİS23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        mümkün gözükse de ,
                        anlık hareket dışında pek kalıcı yükseliş ocak ayından önce mümkün gözükmüyor,

spk bülteninin yayınlanmaması aslında pozitif,
                        halka arzların piyasaya verdiği zarar ortada,
                        şahsi fikrim yeni arzların yapılacak olması borsanın önündeki en büyük engel,
                        faizler düşmeye başlarsa aracı kurum kredi oranlarının azalması nedeni ile bir pozitif etki olur
                        onun dışında çok büyük inflow yatırım fonlarına ben pek mümkün görmüyorum
                        zaten fonlar inanılmaz büyüdü,
                        bize yabancı yatırımcı lazım onlarında yeni yıldan önce gelmeleri kolay değil
                        bu yıl iyi kazanmış fon neden fon perfomans primini riske atsın
                        çinin iyi gitmesi çin'de büyük pozisyonlardan kar yazanların tr'de pozisyon satmasına sebeb oldu bence..

ayrıca çok büyük alım yapan (aselsan,bimas,ykbnk gibi senetlerde) jp asset management hisseleri satmak yerine viop short ile pozisyonları notrledi

kuzu bol kazançlar,
                        eski nickim mj232323
                        hosgeldin bitanem....
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Sevgili ve saygıdeğer KUZU üstadımızın böyle bir işareti oldu..
                          Bu mümkün mü? Bunu biraz detaylandırmak istiyorum..

Günlükte TL ve Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ortalamaların dili ne söylüyor?

-TL bazlıda eğer ki hızla 9400 üzerine çıkarsak "death cross" oluşmadan bu işten yırtabiliriz
                          Sonrasında ise 9700-10100 seviyelerine çıktığında düşüş modu tamamen bitecek duruma gelir

-Dolar bazlıda 50 günlük ortalama 9400 civarında, 200 günlük ise 9700 civarlarında..
                          Burada "death cross" sonrası düşüş modu bozulmadan devam etti.

Bu iki argümana göre eğer ki 9400 üzerine çıkarsak ve daha da yukarı gideceksek düşüş modu biter ve 13754 algoritması çalışır..
                          Çünkü 13754 hedefini sağlayabilecek son kale 8750 civarıdır ki hala korunuyor..

--Lakin, Kuzu üstadım sonrasında 7700-7200 ve daha aşağısını bekliyor.
                          Burada ben otomatik olarak muhalif tarafa geçiyorum.

Dediğim gibi 9400-9700-10100 gelecekse artık düşüş bitmiş olmalı.
                          Hem dolar bazlı death cross, kendini golden crossa çevirir; hem de TL bazlı death cross ihtimali ortadan kalkar..
                          O zaman 7700-7200 veya daha aşağısı ihtimali ortadan kalkar.

Bu durumda yazının başına dönüyorum. Ve bu 9400-9700-10100 çıkışını mümkün görmüyorum.

O yüzden ben ilk etapta 8240 beklemeye devam ediyorum. İlk ciddi tepkiyi oradan bekliyorum. Sonrasını sonra analiz ederim niyetindeyim...
                          GUZEL CALISMA.....

ozellik....bir death cross var....ikinciside tl de cok yakin....

senin yorumunun dogru kabulu ONSARTI......EGER 5 YILLIK CIKIS...1 YILDA KENDINI DUZELTIRSE DOGRU....

BENIM YORUMUM ISE.....5 YILLIK BU CIKIS 3 YILDA KENDINI DUZELTIR ESASLI.....yani buradan 10 000 e cikis....BUNUNLA TL DE DEATH CROS ENGELLENIR....DOLARDA GOLDEN CROSS OLUSMAK UZERE OLUR....HERKES MALA BINER....cunki...TEKNIK TEMAM....esas cokus....10 000 den direct 7200 e veya senin verdigin 6000 lere olur.
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Tuncer
                            Tecrübeli
                            • 03 Mart 2022
                            • 2825

Benim dolar bazlı aylıkta gördüğüm ise golden cross emmi

Yani dolar bazında uzun soluklu yükselişin ayak sesi

Grafikçi hocalarım bakabilir mi dediğim şekilde

Yorum

• Tuncer
                              Tecrübeli
                              • 03 Mart 2022
                              • 2825

Benim dolar bazlı aylıkta gördüğüm ise golden cross emmi

Yani dolar bazında uzun soluklu yükselişin ayak sesi

Grafikçi hocalarım bakabilir mi dediğim şekilde

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

MARMARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                BIST100 TL bazlı 50 günlük ortalama 200 günlüğü aşağı keserek an itibariyle death cross oluşmuş durumda..

İlk hedefim 8240.. Buradan ciddi bir tepki gelmesini bekleyeceğim..

ne diyor....TL DE DEATH CROSS....

KURDUGUM OYUN NE....

EGER....

FAIZ INDIRIMLERI BASLIYACAKSA....

borsa....

FAIZ INDIRIMININ OLDUGU GUNDE....MINUMUM YUZDE 15 CIKMIS HALDE OLUR....

kurdugum oyun bu....

aralikta....supriz....ocakta kesin FAIZ INDIRIMI....beklentiler halinde.

KAART BAZLI YUZDE 40....ENDEKS BAZLI YUZDE 20 LIK TEPKIYE OYNADIM....HERSEY ALEYHIMDE GORUNUYOR....buna guveniyorum....neye...HERSEY ALEYIMDEYE....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information