Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
nedi o denge....neaddin short varsa ogaddin long var....PIYASA YAPICININ ELINDE.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
TEK HAREKET KALDI....oda yapilsin....forumu halka kapatip EYLEMLERIME basliyacagim...sadece forum uyeleri okuyacak beni....uye olmadan okuyanlar hemen uye olsunlar ki forum onlara acik ossun....
OLMAK VE OLDURMAK....bu onemli...OLMAK bolumu bu ay bitecek....
Hocam tersinir prosesle borsa ve dolar eşitlenecek anlamı mı çıkarmalıyız.Saygılarıma
Hocam tersinir prosesle borsa ve dolar eşitlenecek anlamı mı çıkarmalıyız.Saygılarıma
EVET....
daha sonar TERSINMEZE donusecek...dolar-tl cikacak ayni anda borsa cokecek...IRREVERSIBILTY...
ikilmis gotun kucakta kalmasina IRREVERSIBILTY denir...ve ikilmis gotun davasi olmaz.
YATIRIMCI...bu tersinir proseslerle TERBIYE edilir....gotleri hazir hale getirilir....
TURKIYEDE...SUAN...SERVETLER EL DEGISTIRIYOR...TL INSTRUMANLARDA OLANLAR SERVETLERINI KAYBEDIYORLAR...FAKIRLESTIRILIYORLAR...bunun temamlanmasi ucun 6 ay daha lazim...adi...KAPITAL AKUMULASYON PROSESI....
akumule edilen bu KAPITAL...turkiyeyi on yil sahlandiriyor....iki 5 yil seklinde...bu ise KAPITALIST MODE icabidir....
TURK OLIGARG yurt disina transfer ettigi yaklasik 500 milyar dolar civari olan bu kapitalle onumuzdeki on yilda ISSIZLIGI ONLUYECEK yeni fabrikalar acacak....
bu bir devlet politikasidir...cunki...TURK OLIGARG=DEVLETTIR.
kasim 2023 ila mart 2024 e varacaktim....yaza yaza...emme bi tek sen istiyorsun diye yazamam....KASIM-MART ARASI....BUYUK IRREVERSIBLE PROSESI...anlatacaktim...TURK OLIGARGIN ATESLE SINANMASI BU....
NEYE GORE....
BENIM KITABA GORE...200 MILYAR DOLAR DIS BORCUN KONSOLIDASYONUNDA TURK OLIGARG....
NOHUT...ne acilar ceker tuncer...LEBLEBI olmak ucun...kizgin sac ustunde hoppulatilir nohut...CORUMLULAR....allahin yarattigi bu NOHUTA....yaptiklari eziyet nedeniyle....ceheneme gidecekleri...DINEN SABITTIR.
iste bu...KASIM-MART arasi odenecek...200 milyar dolarlik kisa vadeli DIS BORCUN....turk oligargi....kizgin sac ustunde HOPPULATACAGI kesindir...nohut gibim...
LEBLEBI olmak kolay degildir tuncer.
HAKIKI PARA SAHIBI NE DUSUNYOR....
YALAN PARA SAHIBI NE DUSUNUYOR...
bu iki soruya cevap verebilen kisiye BORSACI denir....
YALAN PARA NEDIR....merkez pankasi basar....bunu yuzde 9 faizle pankalara verir...pankalar bu faize yuzde 5 ekler halka ve kurumlara verir....halk ve kurumlar bu parayla gider borsada kaart alir....borsa ucar...PARANIN ORJINI YALAN....YOK OYLEBIR PARA...PARA HAKIKI DEGIL...
BORSANIN DEGERI 190 MILYAR DOLARA CIKAR....komple yalan...
eeee....hakiki para sahibine diyorsun ki...gel bu YALAN PARA yi al...HAKIKI PARA yi bana ver....
HAKIKI PARA SAHIBI DUNYANIN EN ZEKI ADAMI...zeki olmazsa...o paraya sahip olur mu....
oda diyorki....yalanparaya....ANAN GUZEL MI SENIN....DUS 80 MILYARI...YALAN PARAYI YOKET....O BORSANIN HAKIKI DEGERI 110 MILYAR DOLAR...80 MILYARI YALAN PARA...yani yuzde 40 cok...ben hakiki paramla gelip....hakiki para sahibinden hisseyi satinalayim...
yogusam....KUMDA OYNARSIN....
bunu kim biliyor....hem mehemmed hemide gaye....
yani...borsa suan 6200 de....yuzde 40 cok...3800 e...DOLAR-TL yi bir yil 26 da tutacagini bana garanti et...
gelip borsani alayim....yada cakkk dolar-tl yi 36 ya...gerisine karisma diyor...
turk borsasinda mali olanlar....KIVRANIYORLAR....80 milyar dolar yalan parayi sokmus.....satabilecekleri 80 milyar sahibi insanlari...DORT GOZLE BEKLIYORLAR....
MECBUREN BORSADA KALDIK KUZU...seni gec tanidik....biz simdi ne yapalim....
kolay...
bu duzeltmede....elindeki cikmis kaartlari sat...METAL ANA SANAYIDEKI KAARTLARI AL....
bi tek onlar kaldi ADAPTE OLMUYAN.
BENI YENI OKUMAYA BASLAMIS BORSACI KARDESLERIM...MALDA OLANLAR....
ozel mesajlarinizi aliyorum....
bundan sonra....
....size hitabende yazacagim...
bu yazdigim ilkti....daha sonra...doviz kazanan sirketler var sirada...
O IKI KAARDA BININ....belliler....adlarini veremem...yasak.
hayir hayir....hesabi soyle yapin....borsa 5700 e ilk gittiginde...dolar-tl 18 ken....
bir ornek vereyim...KOCHOLDING benim esas kaardimdir hep...oburu AMIRAL...ISC...
ben kocholdingi 7 ay once sattim...80 tl den...bol 18 e...4.61 dolar eder....
ADAPTASYON....dolar-tl 26 da...carp benim sattigim 4.61 ile....120 tl eder...120 tl ye satarsan simdi...benim 7 ay once ettigim kari 7 ay sonra ediyorsun...BASABAS oluyorsun...emme hala zarardasin cunki benim sattigim 4.61 dolar 7 aydir yuzde 5 faizle CD de para kazaniyor...
ben 13 tl oldugunda 14 ay once sattim....dolar-tl 17 iken...bol 13 u 17 ye....0.765 dolar eder....
0.765 I 26 ile carp....20 tl eder...amirali 20 tl ye satabilirsen benim 14 ay onceki karimi edersin...zararin...benim param 14 aydir faizde yuzde 5 CD faizi aliyor...sen kumda oynuyorsun...
amiral suan 14 tl de....20 tl ye cok var daha...
iste...
HAKIKI PARA....benim elde ettigim paradir...alin teridir o....YALAN PARAYI soymus ve sogana cevirmistir....simdi GIVRASIYOR.
missal eregly....45 tl ye satmistim...bol 18 e...2,5 dolara satmisim....
2.5 dolar carpi 26...ne eder...65 tl eder...eregliyi 65 tl ye satarsan...banim 7 ay onceki karimi edersin....EREGLY simdi 38 lerde...daha cok var 65tl ye...benim sattigim yere...yuzde 5 de CD faizi aliyorum DOLARLARIMA CITIBANKTA onuda eklersen kullum YANIKSIN....
iste HAKIKI PARA....bele bir para...KULLUM BILGI VE ZEKAYLA KAZANILIR...YALAN PARAYI SOYARAK.
simdi baaa diirler ki gel borsaya gir...ANAN GUZEL MI SENIN LEM....BEN EREGLIYI 1 DOLARDAN ALIP 2.5 DOLARA SATMISIM....unumu elemis elegimi asmis....senin devrilmeni bekliyorum kerizzz.
eregly suan...1.46 dolarda...ben 2.5 dolara sattim...in 0.90 dolara elindeki EREGLY I gelip alayim...yogusam kumda oyna kerizzz.
yukaridakileri size yaziyorum....benzeri hesaplar yaparak...kaarttan kaarda gecin...yuzde 20 kari gordugun kaardi sat...ve cikmamisa gec....
HICBIRI...benim sattigim yere gelemez....THYAO haric...onun durumu farkli...ONU OKUTACAKLAR...IKRAA....ARAPCA.
Yorum