Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Kuzu Emmim, bunların yukarı tepki niyeti bile yok.
İşyat ve bofanın shortu karşılığında yeteri kadar toplu bir long poz yok ki karşılığı var diyelim.
O kadar shortun hedefi direk 7700 olmasın?
ito enflasyonu %3,64 aylık / % 59,10 yıllık gelmiş.
tüfe beklenti (%2,6 /%48,2)
ekim enflasyon kötü gelcek herhalde. tüik ne kadar oynar bilinmez (yine bir şeylerin fiyatı düşmüş olabilir)
Piyasa SP den not artırımı bekliyormuş. sanırım olumsuz bir hamle gelmez. malum açılımdı öcalandı bunlar boşa olmuyor.
ito enflasyonu %3,64 aylık / % 59,10 yıllık gelmiş.
tüfe beklenti (%2,6 /%48,2)
ekim enflasyon kötü gelcek herhalde. tüik ne kadar oynar bilinmez (yine bir şeylerin fiyatı düşmüş olabilir)
Piyasa SP den not artırımı bekliyormuş. sanırım olumsuz bir hamle gelmez. malum açılımdı öcalandı bunlar boşa olmuyor.
var....bogurtuyorlar....cok sert bir cikis ucun.....
mümkün gözükse de ,
anlık hareket dışında pek kalıcı yükseliş ocak ayından önce mümkün gözükmüyor,
spk bülteninin yayınlanmaması aslında pozitif,
halka arzların piyasaya verdiği zarar ortada,
şahsi fikrim yeni arzların yapılacak olması borsanın önündeki en büyük engel,
faizler düşmeye başlarsa aracı kurum kredi oranlarının azalması nedeni ile bir pozitif etki olur
onun dışında çok büyük inflow yatırım fonlarına ben pek mümkün görmüyorum
zaten fonlar inanılmaz büyüdü,
bize yabancı yatırımcı lazım onlarında yeni yıldan önce gelmeleri kolay değil
bu yıl iyi kazanmış fon neden fon perfomans primini riske atsın
çinin iyi gitmesi çin'de büyük pozisyonlardan kar yazanların tr'de pozisyon satmasına sebeb oldu bence..
ayrıca çok büyük alım yapan (aselsan,bimas,ykbnk gibi senetlerde) jp asset management hisseleri satmak yerine viop short ile pozisyonları notrledi
mümkün gözükse de ,
anlık hareket dışında pek kalıcı yükseliş ocak ayından önce mümkün gözükmüyor,
spk bülteninin yayınlanmaması aslında pozitif,
halka arzların piyasaya verdiği zarar ortada,
şahsi fikrim yeni arzların yapılacak olması borsanın önündeki en büyük engel,
faizler düşmeye başlarsa aracı kurum kredi oranlarının azalması nedeni ile bir pozitif etki olur
onun dışında çok büyük inflow yatırım fonlarına ben pek mümkün görmüyorum
zaten fonlar inanılmaz büyüdü,
bize yabancı yatırımcı lazım onlarında yeni yıldan önce gelmeleri kolay değil
bu yıl iyi kazanmış fon neden fon perfomans primini riske atsın
çinin iyi gitmesi çin'de büyük pozisyonlardan kar yazanların tr'de pozisyon satmasına sebeb oldu bence..
ayrıca çok büyük alım yapan (aselsan,bimas,ykbnk gibi senetlerde) jp asset management hisseleri satmak yerine viop short ile pozisyonları notrledi
kuzu bol kazançlar,
eski nickim mj232323
hosgeldin bitanem....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Sevgili ve saygıdeğer KUZU üstadımızın böyle bir işareti oldu..
Bu mümkün mü? Bunu biraz detaylandırmak istiyorum..
Günlükte TL ve Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ortalamaların dili ne söylüyor?
-TL bazlıda eğer ki hızla 9400 üzerine çıkarsak "death cross" oluşmadan bu işten yırtabiliriz
Sonrasında ise 9700-10100 seviyelerine çıktığında düşüş modu tamamen bitecek duruma gelir
-Dolar bazlıda 50 günlük ortalama 9400 civarında, 200 günlük ise 9700 civarlarında..
Burada "death cross" sonrası düşüş modu bozulmadan devam etti.
Bu iki argümana göre eğer ki 9400 üzerine çıkarsak ve daha da yukarı gideceksek düşüş modu biter ve 13754 algoritması çalışır..
Çünkü 13754 hedefini sağlayabilecek son kale 8750 civarıdır ki hala korunuyor..
--Lakin, Kuzu üstadım sonrasında 7700-7200 ve daha aşağısını bekliyor.
Burada ben otomatik olarak muhalif tarafa geçiyorum.
Dediğim gibi 9400-9700-10100 gelecekse artık düşüş bitmiş olmalı.
Hem dolar bazlı death cross, kendini golden crossa çevirir; hem de TL bazlı death cross ihtimali ortadan kalkar..
O zaman 7700-7200 veya daha aşağısı ihtimali ortadan kalkar.
Bu durumda yazının başına dönüyorum. Ve bu 9400-9700-10100 çıkışını mümkün görmüyorum.
O yüzden ben ilk etapta 8240 beklemeye devam ediyorum. İlk ciddi tepkiyi oradan bekliyorum. Sonrasını sonra analiz ederim niyetindeyim...
GUZEL CALISMA.....
ozellik....bir death cross var....ikinciside tl de cok yakin....
senin yorumunun dogru kabulu ONSARTI......EGER 5 YILLIK CIKIS...1 YILDA KENDINI DUZELTIRSE DOGRU....
BENIM YORUMUM ISE.....5 YILLIK BU CIKIS 3 YILDA KENDINI DUZELTIR ESASLI.....yani buradan 10 000 e cikis....BUNUNLA TL DE DEATH CROS ENGELLENIR....DOLARDA GOLDEN CROSS OLUSMAK UZERE OLUR....HERKES MALA BINER....cunki...TEKNIK TEMAM....esas cokus....10 000 den direct 7200 e veya senin verdigin 6000 lere olur.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum