Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Cakirmetin05
    Tecrübeli
    • 20 Mart 2022
    • 1207

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2020 de 3-4-5-10 senedir 1 1.5 arası sürünen 80 kuruşlara düşüp düşüp çıkan yatırımcısı bezdiren hisseleri fiyata bakmadan 1.5 2 3 4 5 tl lerden aldılar. 3-4-5-10 senedir sıfır getiride hatta zararda olan KY için müthiş bir satış fırsatı idi. Halbuki alanların amacı 4-5 den satmak değil 100 150 200 e sürmek idi.
    2018 rahip/dolar krizi 2002 den beri pek de hareket edememiş dolar sayesinde döviz borçlusu tl geliri olan firmaları bir anda şoka soktu. 2014/15/16 larda bir gyo nun genel kurulunda döviz borcunu sorduğumda "çünkü tl faizine göre daha cazip" cevabını alarak çok şaşırdım idi. Adamın bütün geliri daire satıp tl elde etmek idi oysa.

Üzerine bu da yetmez miş gibi pandemi garabeti çıkınca büyük şirketler bile iflas bayrağını çekme noktasına geldiler idi. Artık aldıkları kredileri mevcut faiz / gelir / kar oranları ile çevirmelerinin mümkünatı yoktu. Yapılacak şey sabit faizli kredileri kuşa çevirmek ve gelirleri arşa çıkarmak idi. O yıllarda hatırlanır batık kredileri yüzde 10 a yaklaştığı hatta asıl rakamın yüzde 20 ye yakın olduğunu konuşuluyor idi.
    Nas politikası bile isteye devreye alındı. Çoklu saç ayakları/getirileri vardı. Tabi götürüleri de.
    Bu planı erkenden bilen çöp hisse patronları spekülatörler / manipülatörler 1 tl eden hisselere 2-3 tl ödemekten çekinmemeye başladılar. 2021 da naci görevden alınması ardından op. raftan indirildi 2021 eylülünde düğmeye basıldı.

Sonrası malum..

Şimdi ise sankim sankim ufakdan çıkış kapısına çevrilmiş durumda gözler. Büyük beklentili hisseler ve endeks de sıkıntı yok ama tabi Bahsettiğim hisse grubu 2020 de ralliyi ilk başlatanlar. Bunlar önden girip önden çıkarlar çünkü çok daha sığdır ve malın yedirilmesi büyük iştir. Zamana ihtiyaç duyulur.
    Bu bağlamda 2025 sonbaharı gibi bir çöküş global/lokal acaba mı demeye başladım açıkcası.
    Sadece bir fikir/tartışma olarak bakılsın yazdıklarıma. Yoksa müneccim değilim. Sinyallere bakıyorum gözlüyorum analiz etmeye çalışıyorum.
    Projeksiyonlar oluşturup hareket/yön planları oluşturuyorum.
    2022 de başlayan ve hala devam eden "kontrollü borsa düşüş imkansız" sloganımıda böyle oluşturdum idi.
    Bahsettiğiniz manipülatif ve spekülatif kağıtların sıkı satış yemesinin bir sebebi de yapılan Operasyon ve tutuklamalar hocam.
    Kokuyu alan üçe beşe bakmadan satıp kaçmaya çalışıyor bazı tahtalarda. Kim bilir Borsada temiz eller operasyonu da başlar yakında
    " Her şeyi bidiğini iddia edene
    Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• vicente
      Yasaklı
      • 22 Kasım 2020
      • 2458

Deyus badem bir haftada 10 milyar oldu heralde bastığı
      3.2 geçilmesin diye gotunu yirtiyor
      Shortlar dua etsin bademe

Yorum

• Hekimoğlu
        Katılımcı
        • 14 Haziran 2019
        • 149

Mart ayında usd 33 tl üzerinde satılabiliniyordu.
        Merkez bankasının mart faiz artışını bilebilen , usd den tl ye geçip faiz getirisi + usd deki düşüşle beraber şuan %10 usd bazlı gelir elde etmiş oldu.
        Aylık ortalama %5 getiri
        Daha ne kadar devam eder?

Yorum

• kurt
          Tecrübeli
          • 20 Aralık 2022
          • 1361

,Genele gösterilen 10200 desteği çalışıyor..

İyi teknikçilere gösterilen 10190 desteği ( 10140 zamansallıktan 10190 oldu bence ) çalışıyor..

bu trade para bırakıyor birkaç gündür..ister yukardan sat aşağıdan al ,ister aşağıdan al yukardan sat ..

Parayı al ve kaç..

Çünkü gerçek ve gösterilen farklı olabilir..Haftaya daha net olacaktır..

u30 endeks , u100 endekse göre çok primli..Endeks mühendisliğine karşı PAİR TRADE...
          Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• Misafir

Yaklaşık 3 yıldır hard soft olarak yaşanmıyor mu?

Yorum

• Cakirmetin05
              Tecrübeli
              • 20 Mart 2022
              • 1207

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ,Genele gösterilen 10200 desteği çalışıyor..

İyi teknikçilere gösterilen 10190 desteği ( 10140 zamansallıktan 10190 oldu bence ) çalışıyor..

bu trade para bırakıyor birkaç gündür..ister yukardan sat aşağıdan al ,ister aşağıdan al yukardan sat ..

Parayı al ve kaç..

Çünkü gerçek ve gösterilen farklı olabilir..Haftaya daha net olacaktır..

u30 endeks , u100 endekse göre çok primli..Endeks mühendisliğine karşı PAİR TRADE...
              Korkarımki yalancı çoban hikayesindeki gibi olacak Sn. Kurt.
              Artık düşmeyecek denilen bir noktada tek Bar yıkıp geçecek aşağı
              " Her şeyi bidiğini iddia edene
              Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• Misafir

,

Yorum

• vicente
                  Yasaklı
                  • 22 Kasım 2020
                  • 2458

Haftalık satışı 10 milyar oldu
                  Korkunç rakam
                  Hıyarın biri borsayı bu tutuyor diyordu

Yorum

• guner
                    Kıdemli
                    • 28 Mayıs 2011
                    • 4864

vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Haftalık satışı 10 milyar oldu
                    Korkunç rakam
                    Hıyarın biri borsayı bu tutuyor diyordu
                    bu çizgide takıldı index.
                    bence dönüp gapı kapayacak.

Yorum

• Tuncer
                      Tecrübeli
                      • 03 Mart 2022
                      • 2825

Bunlar shorta abanıyor hayırdır yabancı geldi ya neden ağalar satıyor

Yorum

• sonperde33
                        Kıdemli
                        • 03 Ağustos 2011
                        • 3000

Çakırmetin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Korkarımki yalancı çoban hikayesindeki gibi olacak Sn. Kurt.
                        Artık düşmeyecek denilen bir noktada tek Bar yıkıp geçecek aşağı
                        sn. çakır katılıyorum.

önümüzdeki hafta içi bu düzeltme bitecek diyor benim sistem.
                        ne kadar sert olacak bilmiyorum, göreceğiz.

zaten vade geçiş gapına giriş yaptı.
                        Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

ciktik mamina cakayim....75 YASINDA IKI DELIANLI....Colombia universitesinde...evlatlarini kullanarak...FILISTINE DESTEK direnisini organize ettiler...

ikiside eski GOMONIST....ikiside cok ZENGIN....

can cikar huy cimaz....mamina cakayim deyip....moshe ile benim girtlagima coktuler....

yargica....IKILMIS DUYNA DUZENINI....JAN JAK RUSSO ...nun...NATURAL HUMANINI...MORAL HUMANLA nasil ikildigini....anti-semitik olmadigimizi....birimiz yahudi birimiz EVLIYAULLAH oldugumuzu...

anlattik....yargicin kafasini resmen iktik....BIZI SARTLI SALDI....COLOMBIA UNIVERSITESINE 2 MILE DAN FAZLA YAKLASIRSAK....yeniden kodese tigarim...lem ipneler dedi...

ben yaklasik bir 20 yas....moshe 30 yas genclestik....NEMENEM BILGILI INSANLAR OLDUGUMUZU GORDULER....

ANTI-SEMITIZM mi....itin gotune sokup cikardim uc kez....ucundede ciceronun negative ovgu sanatini kullandim....

yargic....bana hayran hayran bakti....

icinden....

DASHAGINI YIYEM LEM SENIN DEDIGINE EMINIM.
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• istinyetilkisi
                            Aktif
                            • 12 Temmuz 2016
                            • 273

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ciktik mamina cakayim....75 YASINDA IKI DELIANLI....Colombia universitesinde...evlatlarini kullanarak...FILISTINE DESTEK direnisini organize ettiler...

ikiside eski GOMONIST....ikiside cok ZENGIN....

can cikar huy cimaz....mamina cakayim deyip....moshe ile benim girtlagima coktuler....

yargica....IKILMIS DUYNA DUZENINI....JAN JAK RUSSO ...nun...NATURAL HUMANINI...MORAL HUMANLA nasil ikildigini....anti-semitik olmadigimizi....birimiz yahudi birimiz EVLIYAULLAH oldugumuzu...

anlattik....yargicin kafasini resmen iktik....BIZI SARTLI SALDI....COLOMBIA UNIVERSITESINE 2 MILE DAN FAZLA YAKLASIRSAK....yeniden kodese tigarim...lem ipneler dedi...

ben yaklasik bir 20 yas....moshe 30 yas genclestik....NEMENEM BILGILI INSANLAR OLDUGUMUZU GORDULER....

ANTI-SEMITIZM mi....itin gotune sokup cikardim uc kez....ucundede ciceronun negative ovgu sanatini kullandim....

yargic....bana hayran hayran bakti....

icinden....

DASHAGINI YIYEM LEM SENIN DEDIGINE EMINIM.
                            Hocam geçmiş olsun hoşgeldiniz. Turnalar kondu demek için geldiniz. Saygılarımla

Yorum

• albica
                              Aktif
                              • 03 Aralık 2008
                              • 287

Geçmiş olsun kuzu hocam. Her yerde her zaman bir numarasın. Helal olsun sana.
                              “Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

BU TOPIK BITTI....10 000 DEMISTIM...VE GELDIK....

yeni topic acacagim.....
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information