Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Bir öneri vereyim
Herhangi ekstra bir olay olmadıkça altını çizeyim
Uzak vade dolar shortlayin arkadaşlar makaslar aşırı açık değerlendirin bence
Ama ölçülü kontrollü
Sonuçta burasi Türkiye
Cok net fırsat bu
Vob oynayan arkadaşlar var Bayındır smartinvestor Tuncer sen de
Herkes için geçerli ama tecrübesi olmayanlar yüklü fln girmeyin aman diyim
Buna kismen katiliyorum.
Kismen dedigim shortlanmaz ama o makas kapaninca dolar longlanabilir anlaminda.
Makasida soyle hesaplamak mantikli geliyor.
1 ocakta aralik vade longu 1.4 makasi baz aliyorum.
o gunku kur carpi 1.4 la baslar aralik vade.
Ocak ta faiz %40 miydi onun icinmi bilmiyorum. O hesap kapali kutu bende.
Neyse 3 ay gecti, 1 nisan da makas 1.3 olmali
3 ay daha gecti 1.2 olmali gibi
Simdi 1 mayista 1.2666 makasinin altina dusen bir dolar aralik vade kontrat fiyati.
Dolar fiyatindan bagimsiz long icin elverisli hale gelmistir diyebiliyorum.
Sn.vicente erken olabilir daha,
f_usdtry12 / usdtry makası , mayıs 15 e göre 1,25 olmalı en aşşa , longa başlamak için ( daha altıda olabilir çünkü). şu an 1,2787
yani dolar artarkende makas artabilir , yine pozunuz kar yapabilir ama , bu gerçekleşmeden dolar longlanmaması daha sağlıklı olabilir.
not : arkadaşlar kuzu yok diye yazıp çiziyom , vakit geçsin diye.
rahatsız ediyorsam yada admin silebilir yada silebilirim mesajları , yer tutuyor gibi hissediyom bazen .
affola.
Bende o pustu aktariyorum heryerde sizler icin. Bulsam onume katip surup getircem buraya. Yanlis ulkede mi aktariyom nedir, bir Colombiya ya kadar uzanayim. Oranin garilarina bayilir pust.
Yarin kismetse gorucez bakalim kendisini, orda shortum ve zararda devam ediyorum.
Dogruya dogru.
Etkilemeyim ama psikolojik olarak zor durumdasın
Vob psikolojisi diorum
Kılıç çekme yabancı giriyor net tonla satti badem dusmuyor endeks satısı kestiği anda burasi doğal olarak firlar alttan inanilmaz talep var
Yorum