Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...
Kuzu hocam burada senin tekrar yazmanı bekleyeceğiz. Her gün 3-4 defa Kuzu hocam bugün ne yazmış diye bu sayfaya bakmaya devam edeçeğiz. Sevgi ve saygılarımla.
“Tanrı iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlarsa kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar”
bir bakın.
abd 10 yıllıkları faizleri %15 e giderse
benim korktuğum bu olur..
Büyük Buhran Nedir?
Büyük Buhran 1929 yılında başlayan ve 1930’lu yıllar boyunca devam eden dünya çapında bir ekonomik krizdir. İlk olarak ortaya çıktığı 24 Ekim günü sebebiyle Kara Perşembe olarak da adlandırılan bu krizin merkezi Amerika Birleşik Devletleri’dir.
1.Dünya Savaşı’nın ardından Amerika Birleşik Devletleri her alanda büyük bir güç haline gelmişti. Zor durumda olan Avrupa’nın aksine bu dönemde birçok sektörde üretim artışı yaşanmış ve bu durum da bir tüketim toplumu oluşmasına olanak sağlamıştı. Tüketimin artmasıyla beraber hisse senetleri de değerlenmiş ve 1929 yılına gelindiğinde New York borsası hızla büyümüştü.
-------------------------------
abd 10 yıllıkları %7.5 a giderse de
korktuğum budur.
2001 Krizi
2001 krizi aslında 2000 Kasım ayında başlayan ama geçmiş on yıldaki birikimi içeren bir finansal kriz olarak çıktı. Türkiye, 2001 krizine girerken dünya ekonomisi konjonktür olarak çıkış eğilimindeydi. Yatırım iştahı giderek artıyor, likidite bolluğu yaşanıyor, risk alma iştahı kabarıyordu. Sermaye hareketlerinin serbest kalmasıyla küreselleşen sistem, geçmiş dönemlerle karşılaştırılmayacak kadar hızlı bir çıkış eğilimindeyken petrol ve emtia fiyatları durağan bir görünüm içindeydi.
şimdi abd 10 yıllıkları için
3 grafik.
3. de hedefi veriyor..
Siz olmadan bu sayfa da olmaz. Herkes sizi okumak, düşünce tarzınızdan birseyler kapmak icin burada.
Ayrica bu fitch dogru durmuyor bu sefer de bankalarin notunu arttırmış. https://www.ekoturk.com/haber/fitch-...ini-yukseltti/
Sizin bu haberi kaciracaginizi dusunmuyorum. Lutfen yazmaya devam edin, biz kuzulari kurda emanet etmeyin
Siz olmadan bu sayfa da olmaz. Herkes sizi okumak, düşünce tarzınızdan birseyler kapmak icin burada.
Ayrica bu fitch dogru durmuyor bu sefer de bankalarin notunu arttırmış. https://www.ekoturk.com/haber/fitch-...ini-yukseltti/
Sizin bu haberi kaciracaginizi dusunmuyorum. Lutfen yazmaya devam edin, biz kuzulari kurda emanet etmeyin
Ah be Kuzum sorumluluğun var. Bu forumdaki sessiz çoğunluğun üstünde sorumluluğun var. Parçası olduğum, sessizlerin, gecenin 3'ünde yazdığını ilk beğenip, teşekkür edenlerin üzerinde sorumluluğun var. Benim gibi, vadeli işlem, şort poz. long poz. nedir bilmeyen, bilse de cesareti ve riske edecek yeterli kapitali olmayan, sadece yönünü arayanların üzerinde sorumluluğun var. Herkesin batıracak milyonları, kazanacak milyonları yok bu forumda. Her yerden darbe yiyip, fırtınalı denizde deniz feneri arayanların forumu burası. İsmini, cismini, bilmeyip, ses tonunu duymayanlar kadar, 40 yıllık dostlarının (örneğin sayın Hayalım) olduğu yer de burası.
Tahmin edebiliyoyum, ne kadar yorucu olduğunu, ama bu yolu sen seçmişsin be Kuzu. Bilgiyi kendine yada milyon dolarlık portföyünü yönettiklerine saklamamayı.
Yazmaya devam edersen, New York'da afili mekanlarda değil ama Kuşadası'nda Sisam'a karşı bir bira söyleyebilirim, gücüm anca buna yeter.
Kararın katii ise eğer, kısasa kısas, ben de bu forum üyeliğimi sonlandırırım. Gel Amerikaya, misafirim ol, desen; ' dönüp arkama bakmam bile '
Yorum