Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • steve_harris
    Katılımcı
    • 11 Ocak 2019
    • 152

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pes yani kuzu.
    Sende bunu diyorsun ya..
    2013 2020 arası öteki köyde mevduat topiğinde hisseciler ile az dalaşmadık.
    20 dolardan 13 dolara düşmüş hissede nasıl kazandığını anlatıp yarım aklı ile mevduatçılarla dalga geçenler vardı.
    O zaman insider olmadan borsada TA ile falan bi poh kazanılmayacağını anlatıyorduk.
    2021 den itibaren herşey değişti.
    Neye elini atsan yürümeye başladı.
    2022 den itibaren 1500 borsadan itibaren hem orada hem burada "borsada düşüş imkansız" sloganı ile yazdım durdum.
    Borsa tabikide düşerdi..
    Bunu en aptalı bile anlardı..
    Anlamadıkları yüzyılda bir gelen APTALLARA para kazandırma rallisinde olduğumuz idi..
    Ne alırsan ne kadar alırsan al gidiyordu..
    Kimsenin hakkına girdiğimi sanmıyorum.
    Kimse benim dediklerim yüzünden borsada battığını falan sanmıyorum..

YANİ ÖZÜRDİLENECEK BİRŞEY YAPTIĞIMI SANMIYORUM..

Ki özürdilemekten çekinmeyen adamım..
    Burada bir kaç büyük hisse adı dışında hisse yorumum pek olmadı.O gitti bu gitmedi öteki az gitti bu çok düştü..Olabilir..Borsa yorumladık/yorumladım ..Düşmez bu borsa en fazla düzeltme yapar kaldığı yerden devam eder dedim..Öyle de oldu..
    Yok efendim thyao 265 den ağustos da alan mış da bilmem neyi 8500 den alan mışda..
    Ben geçen ağustosdan itibaren mi yazıyorum ??

Gıcık olmak isteyen devam edebilir kuzu..Bundan gurur duyarım..Herkesin sevdiği adam hiç bir zaman olamadım..Olmak da istemem..

Hiç bir zaman TA yı tanrılaştırıp adına yorumlar yapıp da çıkmadı mı da suçu tanrı ya atma ********liğinde de bulunmadım..

Eğmeden bükmeden yazdım..

Tekrar ediyorum..Kimsenin kul hakkına girdiğimi sanmıyorum..En en en en en fazla beni dinleyip 265 den thy alan adam 280 de 6 ayı mevduat getirisi altında geçirmiş olabilir ..AMA KİMSEYİ BATIRMADIM..
    Kuzu ağabeye saygı duymakla beraber Gundwane'in bu mesajının altına ben de imzamı atarım

Son 2-3 yılda neye elimizi atsak uçtu gitti.

Burada Gundwane'i eleştiren hazımsızlar nato kafa nato mermer borsadan tek anladıkları eregli, şişe almak olanlar.

TA'ya ayırdıkları zamanın 10'da birini çok az temele veya o dönem neyin dönemi olduğunu anlamaya ayırsalardı, perakande, sigorta (elektrik ekipmanı üretenlerin rallisini saymıyorum bile) vs... rallilerini kaçırmazlardı.

2.5 sene once 15 lira olan THY 300'e dayanmış, hala ralli yaşanmadı diyen kafalar var.

Yorum

• guner
      Kıdemli
      • 28 Mayıs 2011
      • 4864

Bu enflasyonist ortamda dowun 47-50 bine kadar yolu var.
      Abd 10 yıllıkları faizi 7 yi geçince
      Enflasyonu düşürmek için global resesyon gelecek.

Yorum

• saleve
        Aktif
        • 27 Eylül 2013
        • 244

Herkes gergin, sebep de ülkede yaşanan istikrarsız ortam ve ekonomik soygun düzeni.

Borsa ile ilgili herkes fikrini yazıyor sağolsun.

Bizlerin de ortamın ruhunu anlamamıza yardımcı oluyor. Ama işlem yaparken kararlarımız tamamen bize ait.

Örneğin ben slow trader olarak nitelendiriyorum kendimi, fazla işlem yapmam, borsaya uzun vadeli birikim

yeri olarak bakarım. VIOP ve benzeri piyasalarla da bir işim yok. Kuzunun ve diğer üyelerin yazdıkları çok

değerli, zamanın ruhunu anlamamıza yarıyor.Bugüne kadar borsadan para çekerek birkaç gayrimenkul yatırımı

yaptım ihtiyaca yönelik. Onun dışında şunu söylemem gerek; hayat gelip geçici, tüm zamanınızı ekran

başında geçirmeyin, olanağınız varsa seyahat etmeye çalışın. Bu ülkede yaşamak gerçekten yıpratıcı, sizin

durumunuz iyi olsa bile etrafın sorunları, mutsuzluğu sizi de etkiliyor. Birbirimizi kırmanın manası yok.

Hayat kısa.
        ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• guner
          Kıdemli
          • 28 Mayıs 2011
          • 4864

Dünya manyak zamanlardan geçiyor.
          Abd 10 yıllıklarda %7 faiz olması ne demek.2000 tarzı pis bir dönem gelecek demek.
          0.855 euro dolar avrupaya ne yapar.

Hele birde brent petrolde gördüğüm 180 usd olasılığı.
          Dolar tl de 60
          2024-2025 anamız ağlayacak demek.
          Ha borsalarda da, dow da 47-50 binle tepeye ulaşınca..
          Çok pis kıç üstü oturacaz sonra.
          Bu durumda dar gelirli,emekli ne yapacak bakalım.
          Yani sinirler neden gergin olmasın. Bu geleceği herkes bilinçdışında hissediyor.
          Her şeyin fiyatı çıktıkça.
          99 süper rallisinde 45 den 199 a çıkan bist
          şimdi 9 binden 38 bine çıkabilir.
          kuzu bu başlığa hedef feyza diyecekti.

Yorum

• Cakirmetin05
            Tecrübeli
            • 20 Mart 2022
            • 1207

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Dediğin bir konuya katılıyorum burada yorum yapmak sorumluluk almaktır..
            Haklıydın..
            Bende bu durum artık özel hayatta da karşıma çok çıkmaya başladı..
            Bir kaç ey evvel spor salonunda birisi ile laflıyoruz dolar düşmez falan dedim..29 falan idi dolar.
            Gitmiş dolar almış adam..Ne kadar dedim ..Evi satmış 5 milyon onu yatırmış..abovv dedim içimden..
            Seçim sonrası..
            Konuştuğum bi hatun vardı birden bire sabah 9 da aradı..
            Babasının dolarları varmış Bu da almış çantasına koymuş eminönünde dövizcinin önünde..Ben satmak istemiyorum ama babam seçim sonrası faiz artacak dolar çakılacak diye bana verdi sat diyor dedi..
            Bende satma dursun yok öyle bişi dedim..Sattırmadım..
            Sonra düşündüm..
            Kızı az buçuk tanıyorum babasını ise HİÇ..Babasının hayatı boyunca biriktirdiği para idi belki..
            Bunlar beni yormaya başladı..
            Bu sorumluluk beni germeye başladı....
            Forum işi germeye başladı..
            Hatta borsaya ayırdığım zamanı bile azaltmaya karar verdim.
            Sabah 1-2 saat bakacağım birde akşam kapamışa bakarım..Yeter...

O yüzden biraz mola..

Kimseye bozuk falan değilim..(evet vicente de dahil ...)

Neyse hakkınızı helal edin..Benden de helal olsun.
            Sensiz olmaz Gundwane
            Forumu açtığımda Kuzu'dan sonra ilk seni arıyor gözlerim.
            Çoğu fikrine katılmasam da beğeniyle okuyorum yazdıklarını.
            Ama Sn. Kuzu 'nun tek yönde yazıyorsun eleştiresine de aynen katılıyorum.
            Biliyorum ki sen de hayatında oyunu tek yönlü oynamıyorsun.
            Üslubu bozuk bilgisizleri kaale alıp moralini bozma.
            Devam lütfen...
            " Her şeyi bidiğini iddia edene
            Hiçbir şey öğretemezsin "

Yorum

• kelmiker
              Tecrübeli
              • 02 Aralık 2008
              • 554

Birini sevmek denek her dediğine kayıtsız destek vermek değildir. Sayın kuzu da bunu çok iyi bilir. Gundwane nin yazıları keyifli, uygulamak kişinin tasarrufunda. Bence yazmaya devam etmeli, foruma renk katıyor. Benim fikrimde budur

Yorum

• sarisicak01
                Tecrübeli
                • 22 Ağustos 2018
                • 481

Bu hafta riske girerek satış yapmadım. Çünkü geçen yıl , kutu içindeki oluşum gibi bir oluşum olacağını varsaydım.
                Normalde göstergelerim "sat" konumunda ancak çok güvendiğim göstergeler bu düşüşü onaylamıyor. Bu yüzden riski göze aldım ve satmadım.

Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi riskini kendi yönetsin

Yorum

• guner
                  Kıdemli
                  • 28 Mayıs 2011
                  • 4864

bist 100 için hedef rakkamı düzeltiyorum.13400
                  işctr 13
                  dolar 60
                  dow 48000
                  dolar indexi 134
                  euro usd 0.855

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

sarısıcak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu hafta riske girerek satış yapmadım. Çünkü geçen yıl , kutu içindeki oluşum gibi bir oluşum olacağını varsaydım.
                    Normalde göstergelerim "sat" konumunda ancak çok güvendiğim göstergeler bu düşüşü onaylamıyor. Bu yüzden riski göze aldım ve satmadım.

Yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi riskini kendi yönetsin

kutu icine aldigin yerde....HASAN CELEBI...TARIHTEKI ILK ROKET VARDI...

sevgili sarisicak....

HASAN CELEBI....1630 larda....durgun ve perisan durumda olan....topkapi sarayi halkina PADISAH DAHIL....buyuk bir HAYRET yasatmistir....

PADISAHIM....gokyuzune cikip...NEBI ISA ile gorusup....sana onun selamini getirecegim demister...ve yaptigi rokete binmis....onu ateslemis....saray burnundan goklere yukselmis....yanindaki ikinci roketleride atesleyip SINAN PASA KOSKU ONUNE GELIP....kollarina monte ettigi kanatlari cirparak denize inis yapip....padisahin huzuruna gelmistir...PADISAHIM....NEBI ISA ALEYHISELAMIN SANA SELAMI VAR DEMISTIR....

RAKIM ...350 000....di.....ben hala HEDEF FEYZA topigimdeyim....

banada....ortaklarim inelim demislerdi....hasstirin daha bu neki demistim....cakildigimiz yer 300 000 di....hedef 300 000 topigimdeki tepe....orada tutunup....570 000 e cikmistik....BEN BURADA....INECEGIM VE PADISAHIMIZA....SANA....HEM ISADAN...HEM MUSADAN....HEMIDE MEHEMMED DEN SELAM GETIRDIM DIYECEGIM demistim....

heyyy gidi....HEDEF FEYZA.....HEYYYY....

SEVGILER BITANEM....eline saglik.
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      bist 100 için hedef rakkamı düzeltiyorum.13400
                      işctr 13
                      dolar 60
                      dow 48000
                      dolar indexi 134
                      euro usd 0.855
                      guner....

hosgelmissin....ozlettin kendini....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

turk tarihinde....HASAN CELEBI....HEDEF FEYZA yi temsil eder...HAZERFAN AHMED CELEBI....YATAY TRENDI temsil eder....yuzde 25 cikis ve geri eski yerine inis.

Yorum

• Tuncer
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2022
                          • 2825

Dünya manyak zamanlardan geçiyor.
                          Abd 10 yıllıklarda %7 faiz olması ne demek.2000 tarzı pis bir dönem gelecek demek.
                          0.855 euro dolar avrupaya ne yapar.

Hele birde brent petrolde gördüğüm 180 usd olasılığı.
                          Dolar tl de 60
                          2024-2025 anamız ağlayacak demek.
                          Ha borsalarda da, dow da 47-50 binle tepeye ulaşınca..
                          Çok pis kıç üstü oturacaz sonra.
                          Bu durumda dar gelirli,emekli ne yapacak bakalım.
                          Yani sinirler neden gergin olmasın. Bu geleceği herkes bilinçdışında hissediyor.
                          Her şeyin fiyatı çıktıkça.
                          99 süper rallisinde 45 den 199 a çıkan bist
                          şimdi 9 binden 38 bine çıkabilir.
                          kuzu bu başlığa hedef feyza diyecekti.

Brentin artık 90-95 arasını görmesini oradan bir gelişme ile 50-60 dolara düşmesini bu sırada V tipi düzeltme ve ardından ralli bekliyorum

80 den brent longladım

Yorum

• guner
                            Kıdemli
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 4864

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            guner....

hosgelmissin....ozlettin kendini....
                            Sağol kuzum.
                            Sistemlerimde bir yanlışlık fark etmiştim.
                            Çok çalıştım,şimdi çok güçlü sistemlerim var,ama grafik verip burayı meşgul etmiyeceğim,sadece zaman zaman bu sistemlerie dayanan fikirlerimi yazacağım.

Yorum

• guner
                              Kıdemli
                              • 28 Mayıs 2011
                              • 4864

Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Brentin artık 90-95 arasını görmesini oradan bir gelişme ile 50-60 dolara düşmesini bu sırada V tipi düzeltme ve ardından ralli bekliyorum

80 den brent longladım
                              Valla söylemeye korkuyorum.
                              Uzun vade 180 usd görülüyor bende.ama bana çok geldi bu ,tekrar bakacağım.değişiklik olursa yazarım.
                              Dolar da 60 olursa
                              Akaryakıt fiyatları canımıza okur.
                              Doğru yapmışsın brent bende 72,70 den beri çıkışta.
                              Çok güzel sistemim var ama burada grafik istemediklerinden vermek istemiyorum.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

Sağol kuzum.
                                Sistemlerimde bir yanlışlık fark etmiştim.
                                Çok çalıştım,şimdi çok güçlü sistemlerim var,ama grafik verip burayı meşgul etmiyeceğim,sadece zaman zaman bu sistemlerie dayanan fikirlerimi yazacağım.
                                grafiklerinide as....gunde 1 graphic....

fazla asarsan....

sana.... OK ISLEMEZ KURSUN GECMEZ....SAKARYA SEYHINI HATIRLATIYIM...

SULTAN 4 CU MURAD....KONYAYA GELIYOR....BAGDAT SEFERI UCUN....

burada....cok sayida murudi olan bi seyh var....isyan cikarir diye korkuyor....

GEL BERU BIRE SEYH HAZRETLERU DIYOR....duydum ki....sana ok islemez...kursun gecmezumus....DENEYECEGIM DIYOR....

SEYH bakiyor ki papuc cok pahali....padisahim....muridlrimin agzi torba degil ki...BUZEYIM DIYOR....

padisah....emme sen onlara bu dogru degil demedugun ucun....bu oklar ve kursunlari hazmedeceksin....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information