Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

Şimdi tam ben yazacaktım ki uranacus yazmış.
    40 milyar dolarlık altını olsa (ki öyle imiş ben tam rakamı bilmiyordum) 1800 den ite kaka gözü toprağa baka baka hadi 2000 dolara çıkmış onda da hadi sen de yüzde 10 ben eklim yüzde 15...6 milyar dolar eder..Oysaki artış 40 milyar dolar..
    Ha şunu dersen anlardım.
    Bu dolarlar dolar fişeklenmeden önce istiflendi 40 a fişeklenip 400 milyar tl cukkalanacak falan filan..Hadi bi derece üzerinde düşünelim ...

Gerçi fişekleselerde enflasyonu nasıl kontrol altına alacaklar.
    Artık bunca aksiyondan sonra herhalde doları kontrol altına almadan enflasyonu da kontrol altına alamayacaklarını öğrenmişlerdir..
    Eğer ciddilerse dediklerinde.

Yorum

• Misafir

bu graf o grafı çürutuyor, sayın gudwane taşıma suyuyla degirmen dönmez

Yorum

• Misafir

, yani değişen bir şey olmaz dı,bu graflarda durum o not bu graflar alıntıdır

Yorum

• Misafir

, euro bazlı kesişim tamam, dolar bazlı daha gercekleşmedi, ceolar maasını euro bazlı aldığına göre, k beyaz ustunde kaldığı surece turguazdaki mavi yesil kesisimi gerceklesebilir,

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Şimdi tam ben yazacaktım ki uranacus yazmış.
            40 milyar dolarlık altını olsa (ki öyle imiş ben tam rakamı bilmiyordum) 1800 den ite kaka gözü toprağa baka baka hadi 2000 dolara çıkmış onda da hadi sen de yüzde 10 ben eklim yüzde 15...6 milyar dolar eder..Oysaki artış 40 milyar dolar..
            Ha şunu dersen anlardım.
            Bu dolarlar dolar fişeklenmeden önce istiflendi 40 a fişeklenip 400 milyar tl cukkalanacak falan filan..Hadi bi derece üzerinde düşünelim ...

Gerçi fişekleselerde enflasyonu nasıl kontrol altına alacaklar.
            Artık bunca aksiyondan sonra herhalde doları kontrol altına almadan enflasyonu da kontrol altına alamayacaklarını öğrenmişlerdir..
            Eğer ciddilerse dediklerinde.
            girniziya boyadigim gibi 4 cumle daha yazmalisin....

yoksa...AKLIMI IKEYIM....dersin...
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              bu graf o grafı çürutuyor, sayın gudwane taşıma suyuyla degirmen dönmez
              bu grafa bakin...2013 de rezerv daha az....emme borsa 5 dolar endekste...simdi rezerv cok...emme borsa 2.75 dolar endekste...

NIYEKINEKI diyip...cugabi bulursan....

benim SIMULASYONA DEVAM DERSIN....SIMULASYON ILIZYON...BORSA 10 000 E GIDECEK EMME BEN MAL ALMAM...DOLARDA YATARIM DERSIN BENIM GIBI.
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                benimle birlikte istisare ettigim hazine ve merkezle ilgili dostlarim...bana uyarilar gonderiyor....

su eksikleri var hep....

MERKEZIN REZERVLERI ARTIYOR...BRUT....

onlara dedim...sizede diyeyim...aranizda makro yu takip edenler var....

cok onemli bu....

ALTIN ONSU 1800 DOLAR OLDUGUNDAKI MERKEZ REZERVI...ALTIN ONSU 2200 OLDUGUNDA ORANSAL OLARAK ARTAR....

bu artis kaart ustunde ki artistir...merkezdeki ALTIN MIKTARINDAKI ARTIS DEGILDIR...eger altin onus amriki tarafindan 1200 e basilirsa...REZERV BU COKUS ORANI KADAR COKER...

gozleriniz yuvalarinda fildir fildir donmeli...ONUNUZE DEVLETIN VERDIGI BILGILER GELDIGINDE...

CEDDIMIZ NE DEMIS....AKLIMI IKEYIM....

bak bizi uyarmis...AKLIMIZI IKMIYELIM...

bu baslikta HEDEF 10 000 BORSADA...aslinda 10 800...yani 3 dolar endeks....dolar-tl 36...

TEMAMEN MERKEZIN REZERVLERINDE KI DEGISEN KALEMLERLE ILGILIDIR....bu kalemlerde...EN ONEMLI OLANI...DOLAR DEPO degildir...o odunctur...GECICIDIR.

yani...suanki MAKRO bilgiler...bu topigi degistirmez....

degistirecek sey...HAZINE BONOLARINA 10 MILYAR DOLARIN MINUMUM GIRMESIDIR....

ONU HISSETSEM...VEYA SIZ HISSETSENIZ...HEMEN YENI TOPIK ACARIM.

imdilik....

bu topic henuz hedefi olan 10800 tl endekse ulasmadi...8500 de kaldi...iki kere 3 dolar endekse degdik...

biri....1 yil once 5700 endekste...3 DOLAR ENDEKS...VE 2.2 DOLAR ENDEKSE DUSTUK..DUZELTME.

ikincisi...2 at once 8500 u optuyumuzde....3 DOLAR ENDEKS....2.0 DOLAR ENDEKSE DUSEBILIRIZ...DUZELTME.

ucuncusu....10 800 de...ve dolar-tl 36 da...3 DOLAR ENDEKS...

BU SIMULASYONUMUN....IKINCI DUZELTMESINE OYNUYORUM...SHORTLUYARAK...DIBINI 6800 TESPIT ETTIM....ORADAN 10 800 HALA GECERLI....

benim sesli dusuncelerim....gunu birlik sohbetlerim...

ASLA....ASLA....ASLA...ANA SIMULASYONLARIMI DEGISTIRMEZ...

TOPIGI YENILEMEZSEM....

ANLAKI...size gonderdigim...ANA SIMULASYON HALA DEVREDE....

yormayin lem beni....gavatlar....ha ha ha.
                pekiiii.....

neden.....

kuzu effendi hazretleri...MAL ALMA TOPIGI ACACAGIM...topigi halka kapiyacagim diyor....

cunkiii....simdi dusecegi yerden...3 dolar endekse yeniden giderse...orada biraz yatay...ve transit 5 dolar endekse gider....

1 dolar endekste HEDEF FEYZA deyip mal aldim....3 dolar endekste sattim....

simdi....2 dolar endekste mal alirsam 5 dolar endekste satabilirmiyim...

sorusunu kendime ve size soruyorum...SON GUNLERDE YAZILANLARDAN BIR SONUCA VARACAGIZ...

Yorum

• Karatay
                  Aktif
                  • 14 Ağustos 2011
                  • 277

Dün dış politika ile ilgili ilginç bir gelişme oldu.
                  Açıkçası beklemiyordum.

Yunanistan ziyareti.Bu iyi bir gelişme.
                  6 yıl aradan sonra ilk defa Cumhurbaşkanı gitti.
                  En son Dışişleri bakanı düzeyinde olan ziyaret oldukça nahoştu.

2024 yılı içinde Beyaz Saray'da da bir görüşme olacak diye düşünüyorum.
                  Büyük ihtimal yerel seçimden sonra olur.
                  Gerçi onlarda da başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Ama yine de bir davet geleceğini düşünüyorum.
                  Biden geldiğinden beri kapı duvar oldu.
                  Yalnızca ayak üstü görüşmeler yapıldı.
                  Yunanistan ziyareti yeşil ışık bana göre.

Önümüzde sıkıntı olabilecek en büyük sorun ve krize neden olabilecek durum, İsveç'in Nato'ya üyelik oylaması.
                  Cumhurbaşkanı onayladı, ama mecliste bekletiliyor.
                  ABD'de meclisindeki F-16 oylamasına karşılık bu tutumu sergiliyorlar büyük ihtimal.
                  Bizimkiler ilk onlar oylasın diye bekletiyor, onlarda önce bizim oylamamızı bekliyorlar.

Yakın zamanlı en büyük siyasi kriz bu olabilir.
                  Meclisten onay almayabilir. (F-16'ları vermezlerse)
                  Karşı tarafın tavrı önemli olacak.

İşte o zaman borsada bir ciddi bir geri çekilme yaşarız diye düşünüyorum.
                  Ama kısa zaman içinde bu sorun halledilecektir.
                  Bize de istediğimizi verecekler. Ha sonuçta her koşulda biz onaylayacağız o ayrı.

Diğer bir önemli konu 15 aralıkta Moody's değerlendirmesi var.
                  Piyasayı bir beklentiye soktular.
                  Oradan gelecek olumlu bir değerlendirme ile yılbaşı rallisine başlayabiliriz.

O yüzden dikkatli olmakta fayda var..!

Yorum

• Misafir

bu grafa bakin...2013 de rezerv daha az....emme borsa 5 dolar endekste...simdi rezerv cok...emme borsa 2.75 dolar endekste...

NIYEKINEKI diyip...cugabi bulursan....

benim SIMULASYONA DEVAM DERSIN....SIMULASYON ILIZYON...BORSA 10 000 E GIDECEK EMME BEN MAL ALMAM...DOLARDA YATARIM DERSIN BENIM GIBI.
                    rezerv dış bocların yuzde 76 sı kadar, özel sektörün döviz borcunun karsılığı teminat ne , bu borçlar artık kamu borcu, ee dolar ner de,

Yorum

• hayalım
                      Tecrübeli
                      • 27 Şubat 2009
                      • 822

DISRUPTIVE BEHAVIOR....

HEM LONGCUYU....HEM SHORTCUYU....SAGLI SOLLU....TOKAT MANYAGI YAPMAK.....

veya....

DELIANLIYI HARMAN ETMEK....diye de niteliyebilirim....BUYUK DUSUS ONCESI YAPILAN BIR HAREKETTIR...

grafini iyi inceleyin.....

piyasayi yapan buyuk araci kurumlar...kucuk araci kurumlari tokatlarlar...

aranizda koy cocugu varsa gormustur...

ITLERIN KIZANDAKI HALI...bir disi it var 20 erkek it var...saatlerce didisirler.....cok sayida DISRUPTIVE BEHAVIOR olur...ve sonunda biri disi ite GECIRIR ve ters doner.

obur itler artik mali kaybetmisler....silkelenmisler...sadece seyirci olurlar...

BUYUK PARA KOLAY KAZANILMAZ....

yazisini yalarlar...DISI ITE GECIRIP TERS DONME....NEMENEM ZORMUS ANLARLAR...
                      Utanmaz guzu, bole bisele diyor. Kirkindan sonra azani tenesir paklar diyole emme ben pek emin degilim bunun temizlenecegine. Yani dunyaya kazik cakacak terbiyesiz. https://youtube.com/shorts/0N-zYpgLP...OVzzsBjrB4PEeb

Yorum

• ysf1
                        Katılımcı
                        • 04 Temmuz 2013
                        • 197

kuzu effendi hazretleri...MAL ALMA TOPIGI ACACAGIM...topigi halka kapiyacagim diyor....

sayın kuzu hocam liste sizdeyse beni de listeye ekler misiniz.
                        YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• Misafir

haftalık, gunluk , saatlik destek ve direncler, dolar bazlı 2.79 ustu önemli

Yorum

• saleve
                            Aktif
                            • 27 Eylül 2013
                            • 244

Rezerv artışı diye bizleri ciddi ciddi tartıştırıyorlar. Boşuna zaman ve enerji kaybı. Eksi rezervde azıcık iyileşme olmuş, rezervler hala

ciddi eksilerde. Yalan dolanla algı yönetimine devam. Sahtekarlık cephesinde değişen hiçbir şey yok. Boşuna yormayın kendinizi.
                            ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1921

saleve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Rezerv artışı diye bizleri ciddi ciddi tartıştırıyorlar. Boşuna zaman ve enerji kaybı. Eksi rezervde azıcık iyileşme olmuş, rezervler hala

ciddi eksilerde. Yalan dolanla algı yönetimine devam. Sahtekarlık cephesinde değişen hiçbir şey yok. Boşuna yormayın kendinizi.
                              Olaya birde tersten bak bence.
                              2018 den beri anlı şanlı ekonomistler her sene sakız gibi bu sene çevrilecek/ödenecek borç miktarı zamazibo MB ekside yaaaaaağğğniiiiiii....türünden korku saçan yorumlar beklentiler paylaşıp durdular.
                              Konkordata ödemeler krizi iflas batış..

İnsanlar korkudan paralarını bi yere yatıramadılar nakitte bekle babam bekle..

Gelinen noktada sonuç?...

TL de kalanlar zaten geççç

Döviz de bekleyenler ehh işte..

Ya sokarım sizin yorumunuza diyip 2018 de borsaya eve arabaya arsaya giren kesim ?

Birileri sizi korkutup kendileri iş çeviriyo ve başka birileri de sizin bu korkunuz üzerinden siyaset kasıyor olmasın ?

O günlerde eski bir bankacı MT ile konuşuyordum..Gelirler alırlar yineeeee..Kafanı takma dedi idi..Dikkat et ne zaman dara düşülse bir "görünmez el" gelip çıkarıyor bizi dedi idi..

Haklı idi bence.

Yorum

• Misafir

, 7978 tl, 279 usd ustu kapanış bugun yada pazartesi bu rakamların ustunde açılıs olmaz ise, temel gecmiş, teknik gelecek oluyor

Yorum

Working...
                                X

Debug Information