Secim.....neyi sectik.....bist 100.....10 000 i mi.....bist 100 2500 u mu...

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşaallah düşmez diyen kaç şirket vardır acaba sayın gudwane
    Değil mi ama ..10 senede ödeyemeceği borcunu 6 aylık karı ile öder hale geldi firmalar.Pandemide bütün zararları çıkardılar.10 senede elde etmeyi düşünmedikleri karlar 1 senede elde edildi.
    2018 sonrası konkordato furyası vardı hatırlarsınız..Şimdi tısss..
    Sorunlu krediler falan hepsi ...fıssssss..
    Ha yanlış anlaşılmasın ben öteki köyde de yazdım.
    Halk da çok zenginleşti bu işten.(kuzu kızacak)
    2 nedeni var.Birincisi türk halkı nakitte az ama malda mülkde zengindir.
    İkincisi kim ne derse desin maaşlar ödemeler primler falan ciddi ciddi sky roket oldu.
    Üçüncüsü de aslında ucuz kredi ile iş kuran işini geliştiren genişletenler oldu.Bunlar çok ciddi karlar yazdılar.
    2019 da 6000 tl maaş alan arkadaşım (bankacı) sene başında 40.000 oluyor maaşı.
    Karı koca çalışan çiftlerin evlerine 90-100.000 girmeye başladı

Yorum

• Misafir

sayın gudwane asgari ucret bire indiril di, kiralar dondurul du sayılır, vs vs , bu enflayon bur da durmaz gibime geliyor

Yorum

• kurt
        Tecrübeli
        • 20 Aralık 2022
        • 1361

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        zaman analizim borsanın bu hafta sonuna kadar düşmezSE , düşüşün öteleneceğini gösteriyor..

dolayısıyla cuma günü şort poz.larımı kapatacağım...

Zaman analizim yanılmadı..Bu hafta beklediğim düşüş başladı..

ŞORT devam ediyorum..Büyük parçalar koparmaya devam...

sevgilerimle..

Yazdıklarım sohbet amaçlıdır.Asla yatırım danışmanlığı değildir.

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sayın gudwane asgari ucret bire indiril di, kiralar dondurul du sayılır, vs vs , bu enflayon bur da durmaz gibime geliyor
          Enflasyon bela bişidir aslında..FED misal çok korkar..Oradaki ekol öyle.Bizim gibi ekonomiler biraz daha alışkın.
          Bir kere çıktı mı enflasyon deliğinden yerine geri sokmak öyle kolay değildir.
          Enflasyon = algıdır.
          1 ay evvel 65 tl ye aldığım A ürünü bugün 90 olmuş..Neden..asgariye zam gelmedi elektrik benzin herşey aynı..Ama adam kaşınıyor duramıyor zam yapmadan ya gelirse diyor yada yapalım da bakalım sürüm düşerse indirim adı altında bi posta daha satarız nasılsa diyor..Yasla baba gitsin..

Kafalardaki algıyı da değiştirmek çok güç.Hele bizim ki gibi yüzde 100 150 enflasyon falan da artık doktor ne yerse yesin demiş durumları.
          ABD bile geç kaldı enflasyon ile mücadelede 2002 martında 0.25 ile başladılar idi..Komedi..

Yani hazirana kadar kim öle kim kala diyor reis..

Yorum

• kurt
            Tecrübeli
            • 20 Aralık 2022
            • 1361

1994 krizi.....

Tansu çiller Başbakan ( beynimin yarısı dediği osman ünsal ekonomiden sorumlu )

Faizleri düşürmeye başladılar..Rahmetli Nasrullah Ayan krizi 6 ay önce gördü..Ve tüm hisselerini satarak , dövize geçti..

o zaman serbest kur yok..Borsa kabaca 6 ay yükseldi..Nasrullah inat etti..olamaz dedi..Ama krizden sadece bir hafta önce dizi kırıldı.

ve özelleştirme idaresinden çelik halat'ı satın aldı...6 ayda borsada kaçırdığı paraya yanarken bir hafta sonra kriz patladı..

borsa günlerce taban-taban giderken devalüasyon aynı zamanda oldu..döviz kurları bir anda 3 katına çıktı...

Nasrullah Ayan ne mi oldu ??

Krizi 6 ay önce gören borsa Nasrullah Ayan battı...

Ve ekonomi yönetimi Tansu çiller bonosu olarakda adlandırılan %200 faizli SÜPER BONO çıkarttılar...3 ayda % 50 faiz.

Erken görmek iyi bilenlerin arızasıdır..

bu dönemde broker ve portföy yöneticisi olarak çalışıyordum..

ERKEN GÖRMEK ,ERKEN POZİSYON ALMAYI GEREKTİRMEZ..

ZAMAN FİATTAN ÖNEMLİDİR..

Yorum

• kurt
              Tecrübeli
              • 20 Aralık 2022
              • 1361

Peki kuzu nasıl bu kadar mükemmel zamanlama yapabiliyor..( beni sormayın,ben gelecekten geldim )

Teknik,zaman analizi,makro nedir bu işin sırrı...

kuzu BİLİYOR...beyni bilgisayar gibi çalışıyor..bildiğine göre teknik çiziyor..tekniğe göre değil..

nasıl nokta atışı yapıyor kuzu Özel biri diyeyim..

sevgiler kuzu ...Tebrik ediyorum..

Yorum

• Tuncer
                Tecrübeli
                • 03 Mart 2022
                • 2825

Bu brent resesyonu fiyatlıyorsa

Abdve avrupa borsaları nasıl ralliye kalkıyor

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Peki kuzu nasıl bu kadar mükemmel zamanlama yapabiliyor..( beni sormayın,ben gelecekten geldim )

Teknik,zaman analizi,makro nedir bu işin sırrı...

kuzu BİLİYOR...beyni bilgisayar gibi çalışıyor..bildiğine göre teknik çiziyor..tekniğe göre değil..

nasıl nokta atışı yapıyor kuzu Özel biri diyeyim..

sevgiler kuzu ...Tebrik ediyorum..

aferim....sirrimi cozmussun....bildigine gore teknigi ciziyor...TEKNIGE GORE DEGIL....
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Değil mi ama ..10 senede ödeyemeceği borcunu 6 aylık karı ile öder hale geldi firmalar.Pandemide bütün zararları çıkardılar.10 senede elde etmeyi düşünmedikleri karlar 1 senede elde edildi.
                    2018 sonrası konkordato furyası vardı hatırlarsınız..Şimdi tısss..
                    Sorunlu krediler falan hepsi ...fıssssss..
                    Ha yanlış anlaşılmasın ben öteki köyde de yazdım.
                    Halk da çok zenginleşti bu işten.(kuzu kızacak)
                    2 nedeni var.Birincisi türk halkı nakitte az ama malda mülkde zengindir.
                    İkincisi kim ne derse desin maaşlar ödemeler primler falan ciddi ciddi sky roket oldu.
                    Üçüncüsü de aslında ucuz kredi ile iş kuran işini geliştiren genişletenler oldu.Bunlar çok ciddi karlar yazdılar.
                    2019 da 6000 tl maaş alan arkadaşım (bankacı) sene başında 40.000 oluyor maaşı.
                    Karı koca çalışan çiftlerin evlerine 90-100.000 girmeye başladı
                    BU YAZDIKLARI DOGRU MU....degilse bunu elestirin....

ben TURKIYEDE YASAMIYORUM....bilmiyorum....

eger dogruysa bunlar....HIBRID BIR YAKLASIMLA....SIMULASYONLARIMI YAPMALIYIM....ben AVUSTURYA modelini uyguluyorum....

bu gundwane I elestirin....pincik pincik edin....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• saleve
                      Aktif
                      • 27 Eylül 2013
                      • 244

Avusturya modeli ne?
                      ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

erkmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sevgili kuzu listede beni de unutma.
                        sn Tuncer eklersen sevinirim.
                        sizzler benim listemseniz....eski liste 200 kisi...emme...foruma nickleri ile giremediklerini soyluyorlar...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

saleve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Avusturya modeli ne?
                          anlatirim....notunu aldim....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

cuma veya pazartesi....TIRLARI YUKLUYECEGIZ....paramiz 2 Katina cikacak...

halka arzlar ucun....5 milyar tl lik satis gerekiyor....

bunu gordu mu KREDILILER....bi 3 milyar tl lik satista onlardan gelir...FAIZLER YUZDE 40...OYAR ADAMI...hedef feyza topigimde faizler yuzde 8 di.

Yorum

• Misafir

kuzu üniversitesi vardı da biz mi okumadık.bildiğimiz de temel geçmiş teknik gelecek

Yorum

• egelii
                                Tecrübeli
                                • 25 Ağustos 2011
                                • 2961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                BU YAZDIKLARI DOGRU MU....degilse bunu elestirin....

ben TURKIYEDE YASAMIYORUM....bilmiyorum....

eger dogruysa bunlar....HIBRID BIR YAKLASIMLA....SIMULASYONLARIMI YAPMALIYIM....ben AVUSTURYA modelini uyguluyorum....

bu gundwane I elestirin....pincik pincik edin....
                                bence doğru
                                pandemiden sonra ben 2 ev bi suv araç sahibi oldum
                                şuan eve giren rakam dediği rakamlar
                                zengin değilim ortadireğim ama şükür haftada bi gün bi mekanda rakımı içebiliyorum
                                bennzin pahalı ama biniyorum
                                bi şek,lde para dönüyor piyasada
                                etrafa bakıyorum kurban kesince verecek hane bulmak için aramak lazım
                                iş kuran işini geliştiren çok etrafımda
                                çalıştığım yerdeki en düşük maaaş 32 bin
                                kendi köyünde zaten sebze meyve ye para vermiyor hanımda çalışıyorsa benden iyi
                                gibi
                                değerlendir bakalım

Yorum

Working...
                                X

Debug Information