Sayın kuzu ana trend çizgisini paylaşabilirmisiniz takip açısından bizler için iyi olur
HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
maviler ARA TREND yuzde 60 dik....enflasyon plus overshooting...Tuncer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın kuzu ana trend çizgisini paylaşabilirmisiniz takip açısından bizler için iyi olur
KIRMIZI....ANA TREND....yuzde 45 dik....yalniz ENFLASYON....

onemli not...HEDEF FEYZA gibi trendlerde....ara trendden ANA TRENDE gecis yatay duzeltmelerle olur...maks yuzde 20 en tepeden en dip..BU YUZDEN MALDAN ASLA CIKILMAZ MINUMUM 5 YIL....MALDA YATTIR..
5 YIL SONRA ANA TREND KIRILIR VE YENI BIR ANA TREND OLUSTURULUR.....o zaman ki enflasyon ANA TREND olur....
grafima dikkatle bakin...birinci ARA TREND aralikta kirildi ve yatay duzeltme ile ANA TRENDE carpti ve yeni ARA TREND olustu...bekledigim bu gecis...ikinci ara trendden ANA TRENDI opme 280 000 lerde gelir...bunlari hesapla buluyorum....ana ve ara trendleride hesapla ciziyorum...yani grafigi ben ciziyor ve ona gore oynuyorum....SKENDER hergun benim cizdigim grafi gerceklestiriyor...BEN ONUN AKILDANESIYIM....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Bu GARAN işi ilk açıklandığında öteki köyde de müthiş bir manipülasyon demiştim..
Geri alım..
Hepsine talipsin..
Fiyat 12.20..
Ama gönüllülük esasına göre!!!
Ya hepsini alacam sonrada tahtayı kapatacam de..
Yada alacağın miktarı oransal olarak yaz çekil kenara..
Şimdi bir manipülasyon daha söz konusu bu sefer fiyat güncellemesi geldi..
İlk gün 12.20 den verenler ne yapacak..
12.20 fiyata rağmen ısrarla sürülmesi o tahtadaki manipülasyon kokusunu artırmış idi zaten..
Bu borsaya teknik analiz falan yap...
2 gün sonra çıkıp petrol bulduk diyip bütün kağıtların tavan olmayacağının bir garantisi var mı..
Yada yine faiz enflasyon söylemlerine başlamayacaklarının..
Yada nebati ile MB başkanı görevden alındı demeyeceklerinin..
Yorum
-
En doğrusunu Kuzu abi söyledi.gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu GARAN işi ilk açıklandığında öteki köyde de müthiş bir manipülasyon demiştim..
Geri alım..
Hepsine talipsin..
Fiyat 12.20..
Ama gönüllülük esasına göre!!!
Ya hepsini alacam sonrada tahtayı kapatacam de..
Yada alacağın miktarı oransal olarak yaz çekil kenara..
Şimdi bir manipülasyon daha söz konusu bu sefer fiyat güncellemesi geldi..
İlk gün 12.20 den verenler ne yapacak..
12.20 fiyata rağmen ısrarla sürülmesi o tahtadaki manipülasyon kokusunu artırmış idi zaten..
Bu borsaya teknik analiz falan yap...
2 gün sonra çıkıp petrol bulduk diyip bütün kağıtların tavan olmayacağının bir garantisi var mı..
Yada yine faiz enflasyon söylemlerine başlamayacaklarının..
Yada nebati ile MB başkanı görevden alındı demeyeceklerinin..
Aldik 5 yil satmak yok.
Istedikleri kadar indirsinler kaldirsinlarYazdıklarım kendi düşüncelerimdir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum
-
FED in faiz i ile zerrece alakamız yok..vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteren büyük bankasının çeyreklik 8 milyar kar ettiği borsan, kıçı kırık 0.50 fed faizi yüzünden düsecekse kapatın borsayı gitsin
8 milyar kar eden banka 1 dolar anca ediyor
kim çüker fed kaymakamını bas git yukarı
Dolarında yok..
Bizde ki etkinin ne (kim) olduğunu artık herkes biliyordur..
Yok 10 yr lar mış yok dxy miş..
Hepsi analiz adı altında safsata..
Bu analizler belki DOW da çalışır..git orada oyna demek lazım..
Kaldıki FED in enflasyonu düşürmek gibi bir amacı olmadığını düşünüyorum..Kontrollü yüksek enflasyon istiyorlar..Ama tabi bunu açık açık beyan edemezler..
Bunu gören bizim kiler erkenden çektiler silahı..
Geçen seneki ekim aralık faiz enflasyon saçmalığının ardında bu yatıyor..
Şu an TR sıkı para politikasına geçerse anca borsa düşer..Paranın değerinin artması malın azalması lazım..
Enflasyon ile böyle mücadele edilir..
Ama dağ gibi borç la sen malın ederini azaltıp paranın kini artırırsan BATARSIN..
ABD ve FED in de 2 faiz artışından sonra yan çizeceğini takip makip adı altında yan çizeceğini düşünüyorum.
Sonrasında yine birşeyler bulup sıfıra çekeceklerdir faizi..
GARAN ın çeyreklik karı açıkca gösteriyor ki çekilen operasyon özel sektör ve bankaları kurtarma operasyonu..
Şu an bu ikisine oluk oluk para akıyor..
OLUKKKKK OLUKKKKK...
Yorum
-
Mart 2021
veya
Aralık 2021 gibi ani ve şok düşüş beklemiyorum..
Zigzaga girmiş olabiliriz..
10 15.000 puan da aşşa yukarı..
Bir anda şakır şukur vermece..
Sonra dönüp hiç bişi olmamış gibi almaca..
Bu zigzag dan sonra yeniden bir yukarı atak beklentim var..
xu100 için 2800 3000 ler işte..
Yorum
-
Bizim gibi ülkelerde enflasyon ortamları oluşursa borsaların düşmesi geçici bir süreliğine olur..
Baknz..arjantin ve venezüella borsaları..
Ve bizim gibi ülkeler enflasyonist ortama bir kere girdiler öyle hemen 6 ay 1 senede çıkamazlar..
Dalga dalga enflasyon atakları gelir..
TR bunu 80 2003 arası yaşadı..
1980 de 30 tl olan dolar kuru 2001 e gelindiğinde 1.500.000 idi..
50.000 kat artmış idi..
Yorum
-
yurtdısı takıyor bizim alakamız yok da yurtdısı satısları biste fren oldu . yurtdısı çok abarttı satısı 2 gunde 2000 puan düstü dowgundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterFED in faiz i ile zerrece alakamız yok..
Dolarında yok..
Bizde ki etkinin ne (kim) olduğunu artık herkes biliyordur..
Yok 10 yr lar mış yok dxy miş..
Hepsi analiz adı altında safsata..
Bu analizler belki DOW da çalışır..git orada oyna demek lazım..
Kaldıki FED in enflasyonu düşürmek gibi bir amacı olmadığını düşünüyorum..Kontrollü yüksek enflasyon istiyorlar..Ama tabi bunu açık açık beyan edemezler..
Bunu gören bizim kiler erkenden çektiler silahı..
Geçen seneki ekim aralık faiz enflasyon saçmalığının ardında bu yatıyor..
Şu an TR sıkı para politikasına geçerse anca borsa düşer..Paranın değerinin artması malın azalması lazım..
Enflasyon ile böyle mücadele edilir..
Ama dağ gibi borç la sen malın ederini azaltıp paranın kini artırırsan BATARSIN..
ABD ve FED in de 2 faiz artışından sonra yan çizeceğini takip makip adı altında yan çizeceğini düşünüyorum.
Sonrasında yine birşeyler bulup sıfıra çekeceklerdir faizi..
GARAN ın çeyreklik karı açıkca gösteriyor ki çekilen operasyon özel sektör ve bankaları kurtarma operasyonu..
Şu an bu ikisine oluk oluk para akıyor..
OLUKKKKK OLUKKKKK...
hükümet biraz akıllı olsa tayyip ikide bir bankalara satasmasa , guzel bir program ile dth ları bozmanın tek yolu burada
inanılmaz potansiyel var bankalarda
garan ile atbası giden akbank nerdeyse 0.5 dolar. bankanın çeyreklik karı 7-8 milyar
Yorum
-
Namuslu filmini bilirsiniz herhalde..
Orada bir gazete ana sayfası gösterilir..
4 temmuz 1984 tarihine aittir..
Pakdemirli ...enflasyon düşmez ise matematik yanılır diye beyanat veriyordu..
Oysaki enflasyon daha bir 20 sene düşmeyecek idi.

Bu filmdeki değiştirilmiş gazete..

Bu orijinali..Ne ilginç ki yine aynı köşede bi soygun haberi var..

Görüldüğü gibi aynı geçen sene olduğu gibi 1980 öncesi fışkırtılan enflasyon un KALICI olarak düşmesi hemen hemen 25 sene alacak idi..
25 sene boyunca dalga dalga enflasyon atakları yaşadık idi..
Yorum

Yorum