efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili Kuzu, bu bedelli mevzusunu ve Mart ayında beklediğim dip seviyeleri biraz açabilirmisin?
    BEDELLIYI ODERKEN PIYASADAN PARA CEKILECEK....diyelim 3 milyon lot akbankin var....bedelli artirdi....ya alacan....yada hisse fiyatin yariya dusecek....alman ucun 3 milyar tl gerekli....bu parayi elindeki obur hisseleri satarak bulacaksan....bu satis demektir.

diyelim 20 milyon lot yapi kredin var....BEDELLI ARTIRDI...4 MILYAR TL ISTIYOR...gibi....

ben sana ozelden atarim....kimden uzak durman gerektigini....veya kim icin ne kadar para tutmalisin yedekte....sende musterilerini korursun...TURKUN YIGIT KIZI...lazim benim...hamsim.

TURK DEVALUASYONU....ENFLASYON...bu nedenle sirket sermayeleri ARTIK YETERSIZ....

TOTALDE....BEDELLI ARTIRIM...VE PARA TOPLAMA...30 MILYAR TL YI BULUR...OYLE HESAPLADIM BIST 50 DE....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• e.yegen
      Tecrübeli
      • 05 Mart 2009
      • 530

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      BEDELLIYI ODERKEN PIYASADAN PARA CEKILECEK....diyelim 3 milyon lot akbankin var....bedelli artirdi....ya alacan....yada hisse fiyatin yariya dusecek....alman ucun 3 milyar tl gerekli....bu parayi elindeki obur hisseleri satarak bulacaksan....bu satis demektir.

diyelim 20 milyon lot yapi kredin var....BEDELLI ARTIRDI...4 MILYAR TL ISTIYOR...gibi....

ben sana ozelden atarim....kimden uzak durman gerektigini....veya kim icin ne kadar para tutmalisin yedekte....sende musterilerini korursun...TURKUN YIGIT KIZI...lazim benim...hamsim.
      Bedelli işi uzar Mart ayı. yazı bulur.kucuk şirket ler bedelli açıklıyor büyük lerden haber yok..

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

e.yegen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bedelli işi uzar Mart ayı. yazı bulur.kucuk şirket ler bedelli açıklıyor büyük lerden haber yok..
        yegen...

BANKACILIK MECBUR....kurallar geregi....en gec nisan ortasi....

50 lot...100 lot cok onemli degil odersin....

emme 1 milyon lotun varsa...veya alacaksan....bu onemli....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

artik yazma....emekli ol...adin kalsin....KALACAK...bi ton adam yetistirdim...onlar size...TARRAGIMI YEDIRECEK.....ha ha ha

lem....yeddi koyden kovdunuz....surgun ettiniz....adimi yoketmeye kalktikca siz...ADIM GOKLERDE DALGALANDI....ipneler....ha ha ha

merak etmeyin....yazmiyacagim artik....BEDELLIYI YAZMAM....ACITTI GALIBA.

Yorum

• smartinvestor
            Tecrübeli
            • 29 Kasım 2015
            • 901

Sen yazmazsan alemin kralı, kim aydınlatsın bizi, kim korusun bizi skenderin gazabından..

Yorum

• steve_harris
              Katılımcı
              • 11 Ocak 2019
              • 152

TURK DEVALUASYONU....ENFLASYON...bu nedenle sirket sermayeleri ARTIK YETERSIZ....

TOTALDE....BEDELLI ARTIRIM...VE PARA TOPLAMA...30 MILYAR TL YI BULUR...OYLE HESAPLADIM BIST 50 DE....
              Kuzu Ağabey seni 2015 ten beri takip ederim. İzninle iki sorum var

1) Bankalarda bu bedelliler olmasından önce mi sonra mı pozisyon açalım?

2) Bankalardan başka hangi şirket veya sektörleri 10 yıllık göreceğiz? BIST-30 şirketleri mi sadece?

Yorum

• tolga541
                Katılımcı
                • 13 Haziran 2018
                • 119

FITCH: KAMU BANKALARI DIŞINDAKİ TÜRK BANKALARINDA SERMAYE ARTIRIMINA İHTİYAÇ DUYULABİLİR
                Fitch,Türkiye konferansında, bankaların sermayelerinde ve döviz likiditesi tamponlarında aşınmaya dikkat çekti.- bloomberght.com

Fitch, 28 Şubat'ta Türkiye'yi finansal ve ekonomik ölçekte değerlendiren bir çevrimiçi konferans düzenledi.

Jeopolitik risklerin sıralandığı ve borçlanma maliyetlerinin yüksek kalmayı sürdürdüğüne dikkat çekilen toplantıda, cari denge açısından turizm ve enerjinin stratejik önemi nedeniyle son gelişmelerle bu alanlarda projeksiyonların değişmesinin muhtemel olduğu aktarıldı.

Toplantıda, geçen yılın sonundan itibaren yaşanan gelişmelerin "bu kez farklı" olduğunun düşünülmesine yol açtığı belirtilirken, para politikası ve başta yüksek enflasyon olmak üzere makro iktisadi koşullara vurgu yapıldı.

Toplantıda, yurt dışı finansmana erişimde zorlukların varlığı ile birlikte güçlü bir büyüme görüldüğü ifade edildi ve son not indirimine dair ayrıntılara yer verildi.

"Yüksek dolarizasyon risk unsuru"
                Jeopolitik risklerin yanı sıra başta TL olmak üzere Türk varlıklarında görülen dalgalanmalara, şu an izlenen politikalardaki kırılganlıkların eklendiği dile getirildi.

Kuru ve enflasyonu yukarı yönde etkileyecek unsurlara vurgu yapan analistler, dolarizasyonda gevşeme yaşandığını ancak halen yüksek dolarizasyonun bulunduğunu, bunun da bir risk unsuru olarak görünümünü koruduğunu belirtti.

"Dış borçlanma zorlaştı"
                Kur korumalı mevduat ürününün sürdürülebilirliğinin enflasyonun yükselmesi halinde tartışmalı durumda olduğu belirtildi.

Düşük faizin mevcut ya da yükselen enflasyon ile devam etmesi (negatif faiz) bir risk olarak değerlendirilirken dış borçlanma koşullarının zorlaştığı ve borçlanma maliyetlerinin yüksek kalmaya devam ettiği ifade edildi.

Diğer yandan konferansta kamu maliyesinin, benzerleri ile kıyaslandığında güçlü göründüğüne dikkat çekildi.

2018 yılından itibaren borçlanmadaki dezavantajlı görünümün değişmediği vurgulanan konferansta, 2023 seçimleri, Rusya ile anlaşmazlıklar, ABD ile anlaşmazlıklar ve AB ile anlaşmazlıklar ekseninde jeopolitik risklerin altı çizildi.

Ayrıca, büyümedeki güçlü ivmeye karşın kişi başına düşen gelirde 2013'ten itibaren bozulma olduğuna vurgu yapıldı.

Yorum

• tolga541
                  Katılımcı
                  • 13 Haziran 2018
                  • 119

Yorum

• tolga541
                    Katılımcı
                    • 13 Haziran 2018
                    • 119

Kuzu abi angaraya gelde bir alem yapalim.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

tolga541 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Kuzu abi angaraya gelde bir alem yapalim.
                      tessekkurler tolgam....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

ne demistim....uc sebeb...biri neydi....DOLARI SAHLANDIRMAK....

ne zaman yazdim....bir ay once....simdi ne yaziyorlar yukaridaki linkte....dolardan baska para yok....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

steve_harris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Kuzu Ağabey seni 2015 ten beri takip ederim. İzninle iki sorum var

1) Bankalarda bu bedelliler olmasından önce mi sonra mı pozisyon açalım?

2) Bankalardan başka hangi şirket veya sektörleri 10 yıllık göreceğiz? BIST-30 şirketleri mi sadece?
                          ULUSAL 30 SIRKETLERI....bankalar....TUPO....KCHOL...THYAO... gibi...sector liderlerine yayiliyorum....genelde 10 kaart....2003 de aldim....10 yil tuttum...2013 de sattim....10 yil duzeltme....2023 de veya simdi ayni sey....AL VE ON YIL YAT....

2003 DE...dolar bazlida 0.8 den almistim...5.0 da sattim....simdi...1.4 lerde...

20 aralikta ise...1.0 dolarbazli endekse indik...yani 0.8 hedefim...ki bu hedefi...2013 de usaglar satin gocecegiz....ben herseyimi sattim....hedef 0.8 demistim....GERCEKLESTI....MAL AL ARTIK DIYOR...TEK EKSIK BEDELLI....

1.4 ila 0.8 dolar bazli endeks....KADEMELI OLARAK MALA YERLESME ENDEKSIDIR....cunki...tum kaarttlar ayni anda dip yapmiyor...en son dibi TUPO yapar...ve fecci bir cikis baslar....ilk dibi bankalar yapar...

SOYLE OLUYOR....10 kaart diplerken...endeksi dusurmemek ucun....obur 10 kaardi yukari basarlar...TUPO VE EREGLI bunlardandir....

DIP SINYALI HEP SUDUR...bunu unutma....BEDELLI SERMAYE ARTIRIMLARI HEP DIPTE YAPILIR....BU SON DARBEDIR.

Yorum

• e.yegen
                            Tecrübeli
                            • 05 Mart 2009
                            • 530

ULUSAL 30 SIRKETLERI....bankalar....TUPO....KCHOL...THYAO... gibi...sector liderlerine yayiliyorum....genelde 10 kaart....2003 de aldim....10 yil tuttum...2013 de sattim....10 yil duzeltme....2023 de veya simdi ayni sey....AL VE ON YIL YAT....

2003 DE...dolar bazlida 0.8 den almistim...5.0 da sattim....simdi...1.4 lerde...

20 aralikta ise...1.0 dolarbazli endekse indik...yani 0.8 hedefim...ki bu hedefi...2013 de usaglar satin gocecegiz....ben herseyimi sattim....hedef 0.8 demistim....GERCEKLESTI....MAL AL ARTIK DIYOR...TEK EKSIK BEDELLI....

1.4 ila 0.8 dolar bazli endeks....KADEMELI OLARAK MALA YERLESME ENDEKSIDIR....cunki...tum kaarttlar ayni anda dip yapmiyor...en son dibi TUPO yapar...ve fecci bir cikis baslar....ilk dibi bankalar yapar...

SOYLE OLUYOR....10 kaart diplerken...endeksi dusurmemek ucun....obur 10 kaardi yukari basarlar...TUPO VE EREGLI bunlardandir....

DIP SINYALI HEP SUDUR...bunu unutma....BEDELLI SERMAYE ARTIRIMLARI HEP DIPTE YAPILIR....BU SON DARBEDIR.
                            Bedelli bekleyeceğiz Haziran a kadar dip oluşumu varlık fonu ile endeks kağıtları ni tutuyorlar yanlar ölü..

Yorum

• steve_harris
                              Katılımcı
                              • 11 Ocak 2019
                              • 152

Ağabeyim çok teşekkürler. Senin 10 yıllık ekonomik cycle teorine gönülden inanıyorum.

Peki beklenen büyük 30 milyarlik bedelliler bu sene gelmezse, seneye (bedelli geldiği zaman) mi yerleşmek lazım mala?

Yorum

• hsynkzmz
                                Üye
                                • 15 Kasım 2015
                                • 57

Pirimiz kuzu abimiz büyük dadaşimiz inan tüm samimiyetimle yaziyorum bunlari... Senin sayen de çook para kazandim vioptan...artik hisselere girip uzun vade bekleyeceğim..allah razi olsun senden... Karşiliksiz sevdin bizleri hep verdin hep verdin ne kadar teşekkür etsek azdir....iyiki varsin pirimiz...allahim sana , çocuklarina ve eşine sağlik ve huzurlu bir hayat nasip etsin pardon unutmuşum birde bol para nasip etsin...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information