efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....

uctular....uctular....ve kondular.....

DURNA GUSLARI....biri dolar 16 panginota kondu....oburu borsa...ben 300 000 e konacak dedim emme...kondugu yer burasi...230 000 diyelim yuvarlak....

borsa 300 000 e gidecek...emme ben dolar durnasindan inmem ve borsaya binmem demistim....

eyi ettim....dolar durnasi cok yuksekten uctu....1.7 tl den...16 tl ye geldi...YARISINDAN SIMDILERDE....OBUR YARISINDAN ISE MARTTA INMEM ILAZIM....

hisabima gore borsa suan 15 000 dolar endekste....bu 10 000 dolar endekse...euro-dolar=1 e...

inmek mecburiyetindeler....bunu hicbirsey durduramaz....

incik...bendeniz....bi dedigim gerceklestimi...onu hemen terkederim....AHALI o terkettigimi yana done tartisirken....BEN KANATLANIR UCARIM....

GOKTEN....gus bakisi turkiyeye bakarim....

asgari ucret ve digger ucretlerin ikiye katladigini....bunu TURK OLIGARGIN odeyecegini...

KAPITAL +ISGUCU=uretim mekanizmasinda....

yukselen isgucu maliyeti ile birlikte KAPITALINDA yukselecegini gorurum....tedarik zincirlerindeki kopus ve etkileri ile....URETIM MEKANIZMASINDA...TOPLAM FAKTOR VERIMLILIGININ SIFIRIN ALTINA DUSECEGINIDE GORUYORUM...

DOLARLARIMI GETIRIP BOZSAM....NE ALIRIM....

bi kerem...MART AYINDA....BORSA 10 000 DOLAR ENDEKSE GOCECEK...MARTTA BORSA ALABILIRIM...AGUSTOSTA...EMLAK GOCECEK....aralikta emlak alabilirim....

HIMMMM.....sari gaci...bu fahise bir an once dusmeli...1600..e...

powel....dalyarakta bi duduk var otturemiyor....oturse...sari giz aninda E-5 de...ve euro-dolar 1...

sasirtirlarmi....yogusam euro-dolar once 1....sari fahise sonra 1600 mu....

ahhhh ah....mao nun cekik gozlu sari picleri....neyin pesindeler...birden ve anidenin mi...corono verusu...bu sari ciyanlar yaymisti...

yoggg...bunlar yuzunden dusuncelerini bugulandirma guzu....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

YA REIZ FAKTORU....mehdi....ya deccal geldi...onunla furusacagim....turk lirasini uc ay vadeli yatirana yuzde 50 net faiz verecegim derse....ocak 15 te....

borsa 10 000 dolar endekste bilem tutunamaz....8000 dolar endekse coker...dolar-tl aninda 10 panginot....

yani 80 000 tl endeks....venezuala gibim...

analiiii....aklimi oynatiyorum....reiz bu hep 180 derece doner....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

YA SONBAHARDA SECIM VAR DERSE....reizden kurtulduk bayrami baslatilir borsa 300 000 e gider mi gider....

dur hele ula....ya bahceli....

analiiii....

aglim bulandi ula....cok bulanik bi adam....

yogg yog....kotu bir urya bu....bu olmaz.

ben bahceliye getirip dolarlarimi bozup teslim etmem...GARANLIK BI ADAM.

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

YA MUHALEFET....simdiye gaddin yoktular....reiz hem iktidar...hemide muhalefet....

20 yildir....ben magdurum...dis mihraklar...ic mihraklar...mihraklar...az mihraklar...cok mihraklar ...en cok mihraklar deyip deyip....

gendi caldi...gendi oynadi....guzel oynar...bugunlerde COKERTMEYI oynuyor...insan giymiyki baksin....

cokertiyor...cokertiyor...COKUYOR.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

ya igrenc yandas troller...cnn de...kilicdarogluna oy verilmez....

abi adam....

CALMIYOR CIRPMIYOR....CALDIRTMIYOR....eee biz ne olacagiz...

YOGGG YOG...ben dolarlarimi amrikide tutayim....bu igrenc cakallarin oldugu yere dolar getirilirmi ulen...

niye AKUPE...abi caliyorlar...hirsizlar emme...bizede koklatiyorlar...

analiiii....bu ne ikim millet ulen.

Yorum

• prodrive
            Yeni Üye
            • 12 Aralık 2008
            • 33

Abi yeni başlık iyi olmuş. Senin gibi adam bu aleme zor gelir. Başımızdan eksik olma. Tum yıldızlar yakıtı biterken once kırmızı dev olur sonra da beyaz cüce. Bu masa 5000-7500 arası usd endekste devrilir. 2000 yılının %20-40 üstü.

Dövizin enflasyona geçiş hızı dövizin artıs hızıni da geçti. Çünkü korku ve beklentiler had safhada ve tabii maliyetler de. Neredeyse tam dolarizasyondayız, vatandaş aldığı sütü bile dövizle düşünüyor. Bir adım ötesi alışverişi de dovizle yapmak. TL ortada yok. Ortalama yıllık büyüme %3 iken 5 yılda para arzını %200 artırırsan itibar falan kalmaz. Artık arz artışları likidite etkisi bile yaratamıyor. Hortumla Tl de basıp biste de yapıstırsan arık insanlar Tl istemiyor. Bu iş "para kurulu" ile sonuçlanabilir ki işte o zaman fakirleşme 3 katına çıkar. Kısaca beyaz cüce yakındır. Şu an %50 faiz de versen kimse guvenmez.Dedigin gibi ekonomi ince iştir ve ince ayar bozuldu. Sen başımızdan eksik olma. Sevgiler...
            Paylaşımlarım asla bir yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırımını kendi aklınca yapsın veya profesyonel hizmet alsın.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

evettt....emir verir vermez dun gece....bugun gocuse basladi....elimde shortlar var....teminat kodugum ve ilave ettigim....bozani ikiyim....

ilk hedef....10 000 dolar endeks...dolar 18 tl...borsa 180 000....

onumuzdeki 3 yilin zirvesindeydi borsa dun....1500 dolar endeks...ONUNCUN BU TOPIGI ACTIM.

KUZU KURALI...panikte asla pozizyondan cikilmaz...teminat eklenir...bu borsayi indiren ve cikaran parade teminat yatiriyor...ASLA POZ KAPATMAZ ZARARINA...bekler ya karla cikar...yada basabasla....bende ilk actigim shortlar 175 000 ortalamada...dun actigim shortlar 217 000 ortalamada....dun actiklarimi karla...ilk actiklarimi basabasla kapatacagim.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

prodrive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Abi yeni başlık iyi olmuş. Senin gibi adam bu aleme zor gelir. Başımızdan eksik olma. Tum yıldızlar yakıtı biterken once kırmızı dev olur sonra da beyaz cüce. Bu masa 5000-7500 arası usd endekste devrilir. 2000 yılının %20-40 üstü.

Dövizin enflasyona geçiş hızı dövizin artıs hızıni da geçti. Çünkü korku ve beklentiler had safhada ve tabii maliyetler de. Neredeyse tam dolarizasyondayız, vatandaş aldığı sütü bile dövizle düşünüyor. Bir adım ötesi alışverişi de dovizle yapmak. TL ortada yok. Ortalama yıllık büyüme %3 iken 5 yılda para arzını %200 artırırsan itibar falan kalmaz. Artık arz artışları likidite etkisi bile yaratamıyor. Hortumla Tl de basıp biste de yapıstırsan arık insanlar Tl istemiyor. Bu iş "para kurulu" ile sonuçlanabilir ki işte o zaman fakirleşme 3 katına çıkar. Kısaca beyaz cüce yakındır. Şu an %50 faiz de versen kimse guvenmez.Dedigin gibi ekonomi ince iştir ve ince ayar bozuldu. Sen başımızdan eksik olma. Sevgiler...
                saol bitanem....BEN KUZUYUM.....karanliklara gunes gibim dogarim....planliyim ve proglamliyim...2013 de bu olacaklari yazdim...ONA GORE PLAN VE PROGRAM YAPTIM...supriz bana yok....isime bakiyorum...suprizdekiler panikteler...onlari tokatlamak icipeder.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

missal....ben dun tayyip beyin acikladigi asgari ucretle....DOLARIN KAC TL YE BASILACAGINI HESAPLADIM....bu bir tiyo....CIN MODELI TIYOSU...mao nun sari picleri...

Yorum

• guner
                    Kıdemli
                    • 28 Mayıs 2011
                    • 4864

kuzum bistde döndü şimdi.
                    bistden çıkan dolara giderse bu dolar nereye gider.?
                    katara 24 sözü var diyenler var.
                    bu devalüasyonu sonunda yüksek faizli devlet borçlanma tahvili ile biterecekler sanırım.belkide hiç bitirmeyecekler..
                    gösterge faize ellemeyecekler.

ocak ayında dolar 22 deki bu atr değeri tesadüf olmayacak belki.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      kuzum bistde döndü şimdi.
                      bistden çıkan dolara giderse bu dolar nereye gider.?
                      katara 24 sözü var diyenler var.
                      bu devalüasyonu sonunda yüksek faizli devlet borçlanma tahvili ile biterecekler sanırım.belkide hiç bitirmeyecekler..
                      gösterge faize ellemeyecekler.

sevgili koc....

uc rakkam verdim....taaa 2013 de....asgari ucrete bagimli hesapladigim....VE BENIM KITABIM....KAPITAL AKUMULASYON PROSESLERINDE KI ON YILLIK CYCLE LARA GORE...

1----18 TL....
                      2----32 TL....
                      3-----64 TL....

18 TL DE MINUMUM 1 YIL KALMALI...bu asgari ucretle ilgilidir dun aciklandi....

beni iyi anlamaniz icin...BILGILERIMI KAVRAMALISINIZ...BUSINESS CYCLE larimi...

ne diyorum...bir business cyle on yildir...bu on yilda bir finansal instruman en cok on kat cikar.

onkat....

bakalim oyle mi olmus....

1----2003 de mala bindik...5000 dolar endekste....on yil sonar 2013 de...50 000 dolar endekse geldik....onkatve ben sattim ciktim...dolara bindim...1.7 tl den.

2----dolara bindim 1.7 den...dedimki on yillik cycle bu...onkati ne eder 17 tl....on yil dolmasina 1 yil kaldi 2023...

simdi bu topigi actim....benim gibi olanlara diyorum ki....usaglar dolardan inmemize bir yil kaldi emme...BIZ ARTIK TETIKTE OLMALIYIZ DIYORUM....ONYIL DOLUYOR.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

TAYYIP BEY...DUN ASGARI UCRETI ACIKLADI...bununla dolari kaca basacaginida aciklamis olduGOKLERDEN GELEN BIR KARAR BU....VE KADERIN USTUNDE BIR KADER BU...

NEDIR O....

TURK HALKININ FAKIRLESTIRILMESI...VE KOLE GIBI CALISTIRILMASI....

ADI NE BUNUN....20 YIL ONCEKI...CIN MODELI....ASGARI UCRET 100 DOLARlar CIVARI...yani dolar tl 32tl.....civarlari...

bununla....baslikta ki ilk yazimda bahsettigim...TOPLAM FAKTOR VERIMLILIGI ARTI 10 YAPILABILIR.

benim sikintim....anlattiklarimi okuyanda ki...ekonomik bilgi azligidir...o nedenlede...bana...LAF KALABALIGI YAPIYOR DIYOR...dalyarak babo....cunki yazdiklarimdan bihaber...toplam factor verimliligi ne diye sor...grafiktemi ula der....ha ha ha...cahil deyyuzzz....ha ha ha

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

onunucun...TALAN....TALAN...TALAN....esastir...

sessizce....uslu uslu soygun yapacaksin...VE IZLIYECEKLER...vayy mamina cakayim...ADAM DERYAYMIS DEYINCEYE KADAR...TALAN EDECEKSIN....EDIYORUM...HERSEY ACIKTA.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

SIMDI....BORSA 80 000 E DUSTUGUNE DOLARBAZLIDA KACTI 15 000 DOLAR ENDEKS....

VE HEMEN TOPIK ACTIM...HEDEF 300 000 DEDIM...VE AMA BEN DOLARIMI BOZUP MAL ALMAM DEDIM....ALMADIM....bu herif salak dediler...

emme simdi....

BU ALEMDE BU ISI BILEN....TEKADAM DIYORLAR....

hadise budur.

niye hadise budur....borsa uctu...uctu...uctu....80 000 deki 15 000 dolar endeksi gecemedi...

faiz dususu trasini kullanip mali halka KILITLEDILER....NEREDE...15 000 DOLAR ENDEKSTE....

BUNU ANCAK BENIM GIBI BIRI GORUR VE TAHMIN EDER...ETTIM VE YANILMADIM.

SIMDI...10 000 dolar endekse inecekler....cunki...KADERIN USTUNDE BIR KADER VARDIR.

NEDIR O....

KAPITAL+ISGUCU=URETIM MEKANIZMASI....

hem isgucu fiyati tl de artti....hemde KAPITAL ihtiyaci tl de artti...

TURK OLIGARG...BU IKISI UCUN PARA BULMAK MECBURIYETINDE....

HAMMADE+enerji+isgucu+teknoloji....= URETIM

bunda ise...TURK OLIGARG...NEYI URETIYORSA...MALIYETI 2 KATINA CIKTI....

INCIK....

bu tur analizleri yapamiyan bir borsa yorumcusu....BANA SALDIRDIMI...sadece guluyorum....gitme cahilin yanina....sakin...sakin cahilin yanina...GITME GONUL...DEMEDIM MI...

DIYE...

ALEVI TURKULERI CIGIRIYORUM.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

sevgilerimle....turkun yigit evlatlari.....

Yorum

Working...
                              X

Debug Information