efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tumer1960
    Tecrübeli
    • 01 Ağustos 2011
    • 710

FED 2022 MAYIS ayından 3 adet faiz arttırımına gidecegini deklere etmiştir.

DÜNYADA faiz oranlarında yükselişler görülebilir.

A.B.D. faiz oranlarını mümkün oldugu kadar geçiktirmeye çalışacagını düşünüyorum.

Hem piyasayı bozmamak (istihdam),hemde yüksek bütçe açıkları yüzünden.

Hatta FED tekrardan PARASAL GENİŞLEME FURYASI bile başlatabilir diye düşünüyorum.

DÜNYADA FAİZLER enflasyonun altında seyretttigi sürece EMTİA dünyada KRAL olacaktır diye düşünüyorum.(DEMİR,ÇİMENTO vs.)

Bunlara AVRUPA ve A.B.D. alt yapı YATIRIMLARINI da ekleyebiliriz.

İMF dünya ülkelerine HASTALIK krizinden çıkış için ALTYAPI yatırımlarını başlatmalarını ÖNERDİ.

Yorum

• guner
      Kıdemli
      • 28 Mayıs 2011
      • 4864

dolar 18 gördü

Yorum

• guner
        Kıdemli
        • 28 Mayıs 2011
        • 4864

tl mevduatı için kur farkı karşılanacak...

Yorum

• Vurgun
          Seyirci Üye
          • 08 Ağustos 2020
          • 54

İki durnam gelir de dost ellerinden ,evrile cevrile ,muhabbet getirir de can pire gurban konup göçmek Evliyalar işidir,konup göç ki soylenesin dillerde Guzum can pire gurban

Yorum

• Misafir

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            tl mevduatı için kur farkı karşılanacak...
            , hani faiz e karsıydı, bu faiz olmuyormu

Yorum

• guner
              Kıdemli
              • 28 Mayıs 2011
              • 4864

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              , hani faiz e karsıydı, bu faiz olmuyormu
              dövizden yüksek faiz verecek.
              ama nasıl yapacaklar bakalım.

Yorum

• guner
                Kıdemli
                • 28 Mayıs 2011
                • 4864

büyüksün kuzum.....

Yorum

• guner
                  Kıdemli
                  • 28 Mayıs 2011
                  • 4864

atr deyip geçmeyin.
                  10 yıllık cycle bitti dolarda.

Yorum

• ihakki
                    Tecrübeli
                    • 02 Aralık 2008
                    • 709

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

benim short acmam....seni yaniltmasin...o hem hedge dolarda....SOK FAIZ ICIN...dolar 10 a coker...borsada coker.

dolar cokusu kaybimi....borsada ki cokusden geri kazanmak amacli...
                    Kuzum, dolarlarımı korumak için hedge amaçlı viopda short açtım demiştin, örtülü faiz artışı geldi senin dolarlar dediğin gibi düştü ama borsa çökmedi , viop %4.4 yukarıda , bunu nasıl açıklıyorsun?
                    YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• Cem2002
                      Katılımcı
                      • 02 Nisan 2019
                      • 176

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      DOLARDA....24 SAAT...HACMI IZLIYORUM....sinyalleri not ediyorum....BEHAVEVIAL EKONOMI parametrelerimi guncelliyorum...DAVRANISLARDA....yipranma gorur gozmez....bi gece DOLAR SHORT mamina cakayim topigi gelir.

aZ KALDI....

PRABOL temam......davranis parametreleri temam degil.....YIPRATMA henuz suruyor.....

Kuzu abi senin gazina gelip bugun 17.5 dan usd bozdum.

Cok değil ama gene de allah senden razı olsun.

Herseyi doğru tahmin ettin
                      Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir
                      Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• guner
                        Kıdemli
                        • 28 Mayıs 2011
                        • 4864

daha bir şey belli değil.
                        yarın bankaya öyle hesap için gidenler ,bize bilgi gelmedi daha derlerse ne olacak.
                        temkinli olmak lazım.
                        94 te %400 faizli devlet borçlanma tahvili çıkarmışlardı(o zamanki faizlere göre).devalüasyonu bitirmek için.
                        bir kaç ay idare etti ancak.
                        hem böyle bir hesap nasıl uygulanacak, çok belirsiz daha.
                        olursa öyle bir hesap bende geçerim valla.her türlü kazan...
                        vamı böyle bişi...?

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

Cem2002 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kuzu abi senin gazina gelip bugun 17.5 dan usd bozdum.

Cok değil ama gene de allah senden razı olsun.

Herseyi doğru tahmin ettin
                          eeeee....BEN KUZUYUM....bilgiyim ben...tras degilim....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

evetttt....13 den basliyip 19 a kadar dolar alanlari SIMULASYON-1 e uymuyanlar....3 yillik yatirimci oldular....HEDGE BELE BIRBISEY ISTE....kilometrelerce yazip uyardim...

simdi....YENI PANIC VAR....onu yazacagim....

yeni PANIC....ocak 15 e kadar surecek....
                            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

SIMULASYON-1....DOLAR-TL 10 PANGINOTA DUSUYOR...MUDDET 3 AY...

CHP li ILHAN KESICI...bilgili...guvenli...turkiyenin akyuzu biridir.

sloganlar....ortalama 6.5 tl den verilen...128 MILYAR DOLAR NEREDE....

bu soruya benim cevabim...KAPITAL BIR ELDEN ALINDI...OBUR ELDE AKUMULE EDILDI.

HERAN....BIRDEN VE ANIDEN....BU 128 MILYAR DOLAR GERI GELIRSE....DOLAR-TL 10 PANGINOTA DUSER....

geri ne zaman gelir...6.5 tl den aldilar...3 kati...19 TL VEYA 20 TL EDIYOR...

BENCE YETERLIDIR BU 3 KATI....

diyelim bu geri gelmedi....

hukumet OCAKTA BIR TAHVIL CIKARIR....DERKI...TAHVILIMI ALANA 1000 TL YATIR 1500 TL VEREYIM...3 VEYA 6 AY SONRA...TL YI PIYASADAN EMER...GOREV ZARARI YAZAR...bunu ucuz kredi olarak dagitir ve SECIME GIDER....erken secim...2022 haziran.

aynen yapti....3 Katina geldi....berat beyin...18.5 tl ediyor...oraya geldiler bugun....SIMULASYONU-1 I uyguluyan yirtti....iki HEDGE VERDIM....

kapanisi beklediler....benim 2 ci maddede bahsettigim tahvili verdiler...HEMIDE GECMISE YONELIK VERDILERKI....bu bal ve kaymakti.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

boylece....REIZ muhtesem oldugunu...BIR KEZ DAHA KANITLADI....

faiz yok...ve fekaat...bankadaki tl 5 Katina cikti....herkez esitlendi birbirine...

EKONOMIDE MEYDANA GELEN ZARARI...HERKESE ESIT DAGITTI....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information