herseyim planli ve programlidir usaglar....2013 den beri...2023 e kadar...BEN KUZUYUM ULA.....
efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
VAYYYY efendim kuzu kufurcu....
lem olummm....bu kadar bilgiyi tasiyan adam....dis mihraklar...dot mihraklar trasini duydu mu...DAHA DUN DOLAR CIKACAK DIYENLERE vetan haini BUNNAR...diyenler aliklar... bugun DOLAR DAHADA CIKMALI dussun diyen vetan hainidir diyorlar..CEHALET ve sahtekarlik BENI KUDURTUYOR....
KUFUR ETMIYENIN MAMINA CAKAYIM DEYIP IRAHATLIYORUM.....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Şok faiz artışı bekleme derim Kuzu..
Başka bir ajandaları var..
Yukarıda yazdığına kısmen katılıyorum..
ABD ve AB den yaptırımlar gelmeden onların yapacağını kendi elimizle yapmış olabiliriz..
Ön yüklemeli ekonomik kriz..(senin verdiğin RUSYA örneği)
Ama rusyanın çok büyük rezervleri vardı..O sayede de tutabildiler RUB yi..
Bizde o da yok..
Hala ısrarla!!! faiz artışı yok derken 180 derece bu kadar kısa zamanda dönüp faiz vermezler..
Başka bir oyun planları var bu belli oldu iyice..
Çin modeli Türkiye modeli üretim falan hikaye kısmı..
Yorum
-
senin kafandakiler...SIMULASYON-2 VE 3 TE....yazmam simdilik...para yapalim sonar.gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterŞok faiz artışı bekleme derim Kuzu..
Başka bir ajandaları var..
Yukarıda yazdığına kısmen katılıyorum..
ABD ve AB den yaptırımlar gelmeden onların yapacağını kendi elimizle yapmış olabiliriz..
Ön yüklemeli ekonomik kriz..(senin verdiğin RUSYA örneği)
Ama rusyanın çok büyük rezervleri vardı..O sayede de tutabildiler RUB yi..
Bizde o da yok..
Hala ısrarla!!! faiz artışı yok derken 180 derece bu kadar kısa zamanda dönüp faiz vermezler..
Başka bir oyun planları var bu belli oldu iyice..
Çin modeli Türkiye modeli üretim falan hikaye kısmı..YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterPANIK HALI.....SURECEK....
BIRDEN VE ANIDEN YUZDE 100 YENI DEVALUASYON GELDI...bu akil PUTIN den geldi....
bu devaluasyonla....GEOPOLITIK DENGELERDE....TURKIYE ISTENMIYENI YAPACAK..ve onlem aliyor seklinde yorumluyabilirim....
PANIK SURECEK....
1--- ELINDE TURK LIRASI OLAN....YA DOLARA YADA BORSAYA AKIYOR....
2---BORSAYA AKAN BU PARANIN TOKATLANMASI ICIPEDIYOR....KAPITAL AKUMULASYONU UCUN....
3---BORSADAN KAR SATISLARI ILE CIKAN PARA...DOLAR ALIYOR...
4---VELHASIL...herkezin dotune nisadir suruldu...surekli hoppuluyor...
BU HAFTA DENGE HAFTTASI OLACAK....
ELIMDE 3 SIMULASYON VAR....birinde dolar tl....10 tl ye dusuyor...3 ayda.
oburunde....dolar tl...28 tl ye cikip....17 tl ye dusuyor....
ucuncude....dolar-tl....enflasyon kadar surekli cikiyor....
BU SIMULASYONLARIMA GORE....EYLEM PLANIM HAZIR....
NOT...TUM HESAPLARINI SERMAYE YOKTAN VAREDILMEZ.....VAR OLAN EL DEGISTIRIRE GORE YAPACAKSIN.
NOT 2....BIRI SANA YAPTIRIM UYGULUYACAKSA...elindeki silahi alacaksin...devaluasyonu kendin yapip...ona hasstir diyeceksin....kim demisti bunu...MEHDI PUTIN...KIRIMI ISGALDEN ONCE....VE DEVALI YAPTI...sonra kirimi rusyaya katti....yaptirimlar geldi avrupa ve amrikiden...rusyaya hicbir etkisi olamadi.ikisini birlikte degerlendirin...gundwane ide iyi okuyun....herseyi net yazmaz...emme hubardar.kuzu Nickli Üyeden AlıntıSIMULASYON-1....DOLAR-TL 10 PANGINOTA DUSUYOR...MUDDET 3 AY...
CHP li ILHAN KESICI...bilgili...guvenli...turkiyenin akyuzu biridir.
sloganlar....ortalama 6.5 tl den verilen...128 MILYAR DOLAR NEREDE....
bu soruya benim cevabim...KAPITAL BIR ELDEN ALINDI...OBUR ELDE AKUMULE EDILDI.
HERAN....BIRDEN VE ANIDEN....BU 128 MILYAR DOLAR GERI GELIRSE....DOLAR-TL 10 PANGINOTA DUSER....
geri ne zaman gelir...6.5 tl den aldilar...3 kati...19 TL VEYA 20 TL EDIYOR...
BENCE YETERLIDIR BU 3 KATI....
diyelim bu geri gelmedi....
hukumet OCAKTA BIR TAHVIL CIKARIR....DERKI...TAHVILIMI ALANA 1000 TL YATIR 1500 TL VEREYIM...3 VEYA 6 AY SONRA...TL YI PIYASADAN EMER...GOREV ZARARI YAZAR...bunu ucuz kredi olarak dagitir ve SECIME GIDER....erken secim...2022 haziran.
ve unutmayin....
HICBIRSEY GORUNDUGU GIBI DEELLDIR...by kuzu.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
1. Atladığım birşey mi var ?kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterCHP li ILHAN KESICI...bilgili...guvenli...turkiyenin akyuzu biridir.]
2. Bugün gene reis faiz ve enflasyon demiş, yarın için dolara gaz vermiş gibi, son günlerde çok yapıyor.
Yorum
-
Borç krizindeki Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande, konut sektöründe önümüzdeki dönemde yaşanacak büyük bir krizin fitilini ateşledi
endüstriyel motorunun hayati bir arteri olan çelik sektörüne sıçradı ve diğer kritik sektörlere de yayılmaya başladı.
Çin'in aylık ham çelik üretimini Eylül ayından bu yana %20'den fazla düşürdü.
çelik tüccarı Qi Xiaoliang, "Normalde çelik ürünleri kışın nispeten daha düşük fiyatlarla stoklarız ve tüketimin yeniden başladığı yeni yıl tatilinden sonra satarız. Ancak bu yıl beklemeye devam ediyoruz" dedi.
Çin'in en büyük 100 şehrinde satılmayan konut stokunu son 5 yılın zirvesine taşıdığı belirtiliyor. 2022 yılında talebin daha da dip seviyelere inmesi öngörülüyor.
çimento üretimi ise Eylül-Kasım döneminde yıllık bazda yaklaşık %16 düştü. Üretim rakamları 2017 ile 2019 arasındaki seviyeye kadar düşüş kaydetti.
[daralma devam ederse, Çin'in kritik üretim üssünün önemli bir bölümünü oluşturan beyaz eşya ve beyaz eşya üreticilerinin de olumsuz etkileneceğine dikkat çekiyor.
çelik fiyatlarının düşmeye başlaması talebin gevşetilmesi ve hammadde fiyatlarının düşmesiyle son aylarda en fazla değer kaybedenler arasına girdi.
Yorum
-
dünyada demir cevheri fiyatlari düşebilir.
dünyada çelik fiyatlari yükselebilir.
cinde üretim yapan beyazeşya üreticileri sikinti yaşayabilir.
dünyada çimento talebi ve fiyatlar yükselebilir.
kok kömürü fiyatlarinda (çelik ürt.%20 düşmesi ) düşmeler gözlenebilir.
Yorum
-
Sn tumer, anlayamadim. Dunyada demir cevheri fiyatlari dusebilirken celik fiyatlari nasil yukselebilir? Aciklarsaniz memnun olurum. Cevher fiyatlari son yukselisinden baya baya asagi dustu ve su gunlerde yavas yavas yukari yonlu ivme pesindeyken bu argumaniniz kafama takildi.
Yorum
-
çelik tüccarı Qi Xiaoliang, "Normalde çelik ürünleri kışın nispeten daha düşük fiyatlarla stoklarız ve tüketimin yeniden başladığı yeni yıl tatilinden sonra satarız. Ancak bu yıl beklemeye devam ediyoruz" dedi.
2022 ocak ayında ÇİN çelik ürünlerine talep artarsa DÜNYA ÇELİK FİYATLARINI çok yükseltebilir.
çinde çelik tüccarları stok yapmamışlar ,2022 güçlü bir çelik talebi gelirse ÇELİK FİYATLARI talebe yetişemeyebilir.Çünkü stoklar BOŞ.
TÜCCARLARIN ENDİŞESİ emlak krizinin uzun sürerse beyaz esya sektörüne sıçraması ve ÇELİK FİYATLARININ DÜŞMESİ en büyük korkuları.Şayet stok yaparlarsa yüksek fiyatlı çelikler ellerinde kalabilir korkusudur.
bu durum dünya içinde bir tehlikedir DÜNYA EKONOMİSİNİN küçülmesi ve PETROL FİYATLARININ düşmesi
ÇİN HÜKÜMETİ BUNA İZİN VERMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
Yorum
-
hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn tumer, anlayamadim. Dunyada demir cevheri fiyatlari dusebilirken celik fiyatlari nasil yukselebilir? Aciklarsaniz memnun olurum. Cevher fiyatlari son yukselisinden baya baya asagi dustu ve su gunlerde yavas yavas yukari yonlu ivme pesindeyken bu argumaniniz kafama takildi.
cevher fiyatlarının düşmesi üretimin düşmesi ile gerçekleşir.
cevher fiyatının düşmesi TALEP olmamasından kaynaklanır.Oda nihai ürün ÇELİK ÜRETİMİNİ düşürür.
AZ OLAN ŞEYİN FİYATI ARTAR ÇÜNKÜ OTOMOTİV ,BEYA EŞYA
MAKİNE uretimi için ÇELİK tek hammadde
çelik üretimi düşerse beyaz eşya ,otomotiv.makine ,vs. üretimleri aynı ölçüde düşmedigi sürece ÇELİK TALEBİ artacaktır.
Bu bir konut krizi ancak otomotiv.makine,beyazesya üretimlerinde şimdilik bir sıkıntı yok.
şayet bu kriz devam ederse beyazeşya sektörüde darbe alabilir
şayet ileride bu sektörlerde üretm düşüklügü ile daha pahalı çelik kullanabilirler.
Yorum
-
Kontrol yabancılarda
TÇMB verilerine Türkiye de 74 adet çimento ve öğütme, onlarca da beton fabrikası bulunuyor.
Sektör yabancıların ya da yabancı ortakların kontrolü altında. Dünya çimento tekelleri arasında yer alan Fransız Vicat-Parficim, Ankara ve Konya da 2 fabrika işletiyor.
Taiwan Cement Corporation ile ortak olan Oyak Çimento ise 6 fabrika ile üretim yapıyor.
Sektörün büyük üreticileri arasında bulunan ADOÇİM Yunanistan merkezli Titan Çimento ile ortak.
Akçansa se İngiliz HeidelbergCement ve Sabancı ortaklığı olan şirket, üç fabrikasında çimento ve klinker üretimi yapıyor. Ayrıca Akçansa, iştiraki olan Betonsa ile 35 tesiste beton üretimi yapıyor.
12 ülkede faaliyet gösteren İspanya merkezli Votorantim Çimento da sektörde tekel haline gelen şirketlerden biri. Şirketin Türkiye de 5 fabrikası ve 14 hazır beton tesisi var.
Sektördeki güçlü bir diğer yabancı şirket ise İtalyan Cimentir. 2001 yılında Çimentaşı satın alarak Türkiye ye girin firma 5 fabrikada söz sahibi.
6 fabrika ve çok sayıda beton üretim tesisi olan Sabancı Gruba ait Çimsa nın yüzde 8i İngilizlere ait.
Bunların yanında yine yabancı ortaklıkları olduğu bilirtilen Limak Çimento 10 fabrika,
Aşkale çimento 6 fabrika,
Sanko Holding 4 fabrika,
Batıçim 2 fabrika ve diğerleri piyasayı tamamlayan şirketler.
Yorum
-
eylül 2018 den bir haber
İhracatçı Çin artık ithalata başlıyor
Raporda önümüzdeki 3 yıllık zaman diliminde iç talepteki artışa bağlı olarak üretimde yüzde 4-5 oranında artış beklendiği
kaydedilirken, ihracatçı Çin de konsolidasyon sonucunda üretim kapasitesinin ciddi miktarda azaldığı ve Çin in net ithalatçı konumuna
geldiği kaydedildi.
Çin in 2019 yılında 12 milyon ton çimento ve klinker ithalatı yapması beklenirken, diğer büyük rakip olan İran ın da ambargo
sebebiyle dünya çimento ticaretindeki payında gerileme öngörülüyor.
Yorum
-
2022 yılında ÇİN emlak krizini aştıgı andan itibaren (çimento üretimi ise Eylül
-Kasım döneminde yıllık bazda yaklaşık %16 düştü. Üretim
rakamları 2017 ile 2019 arasındaki seviyeye kadar düşüş
kaydetti.)çin çimentoda ithalatcı konumuna düşebilir
(YIL 2018 ihracatçı Çin de konsolidasyon sonucunda üretim kapasitesinin ciddi miktarda azaldığı ve Çin in net ithalatçı konumuna)
geldiği kaydedildi.)
ve DÜNYADA ÇİMENTO FİYATLARINI YUKARI ÇEKEBİLİR DİYE
DÜŞÜNÜYORUM.
Yorum
Yorum