Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sonperde33
    Kıdemli
    • 03 Ağustos 2011
    • 3006

Yurt ici denklemine gore haklisiniz, ama yurt disi faktorunu hesaba katmiyorsunuz.

Bizimkiler boyle yapiyorda , dow da olan farklimi,
    Fed basip dow aliyor devamli.

Bu saadet zinciri bozulacak gunu gelince.

Gununu bende bilmiyorum ama o kadas asi haberine ragmen dow da ki durum ortada,

Canavar gibi elmasta var.
    Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• ombusman
      Katılımcı
      • 08 Ocak 2019
      • 179

smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Kişinin beyanı esastır, hele ki bu kişi Kuzu Emmi ise..
      Pozu olsa gelir yazardı, ya da ne yazdıysa pozu odur..

Yalnız şu var, Kuzu Emmi gibi bir trader cevheri, âlemin kralı, banklardaki, bilimum u30 hisselerinde ve vob30 daki bu ralliyi nasıl kaçırdı ya da göremedi.

Nacizane kıyısından köşesinden ben bile faydalanmış iken emminin böyle büyük bir hareketi pas geçmesi pek karşılaştığımız bir durum değil doğrusu, şimdiye kadar takip edebildiğim kadarıyla...
      Peki tamam haklısın diyim o zaman.
      Küçük bir soru sorayım madem.
      Garan olmuş 10 kuruş
      Guzudaki hedef 5 kuruş.
      Bukadar soyguncu bir adam
      Gelipde cortladım demezmi yahu?
      Buradaki yüzde ellilik göcüş miktarı cokmu az.?

Yorum

• badapin
        Seyirci Üye
        • 27 Haziran 2009
        • 50

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sn.Kuzu başlığı zaten koymuş.Ne diyor başlıkta hedef 300.000 diyor.Bu hedefin yolu 2018'den bu yana yapılıyor.Yabancının mal satarak burayı yıkması artık mümkün değildir.Nedeni ise 2018 Mart-2020 Mart arasında ki takas değişimlerindedir.Tüm takasın %69 seviyesinden %40 seviyesine düşmüşte yıkamamışsın burayı elinde kalan ile artık hiç yıkamazsın. Yabancı mal sattıkca TL'nin sahibi (TC Devletini yönetenler) basmış parayı malı karşılamış.Bu işler içinde TVF'Yİ görevlendirmiş.Ne satıyorlarsa al, TL benim istediğim kadar basar alırım demiş.MB'da basılıp buraya aktarılan para enflasyon yapar mı ula?Yapmaz.MB'da basılıp buraya aktarılan para dolaşımda görülür mü ula? Görünmez.Doları fişekler mi? Fişeklemez.Adamlar 1 asır daha hükümette kalacakmış gibi kararlar alıp uyguluyorlar.Bu da onlardan birisi.E şimdi bunların elinde sınırsız bir TL var iken burada (Borsada) düşüş veya çöküş benzeri hareketler beklenmesini artık yadırgıyorum.TVF elinde ki hisseleri teminat göstererek uluslararası piyasadan borçlanmaya gidiyor.Halkbank 25 TL olduğunda Vakıfbank 14 TL THYAO 25 TL olduğunda bu yazımı hatırlayın.Çok uzak günler değil bunlar.Belki yarın belki yarında da yakın.

Kuzum affet beni.Sayfana gelip böle yazılar yazmak istemiyorum ama uzun zamandır seninle ayrışıyoruz.Rallinin henüz başındayız bana göre.

Sevgiler...
        Tamamen yanlış, Basılan para TVF yada başka biri eliyle borsada buharlaştırılıyor olmalı ki etkisi olmasın. TVF nin verdiği para nereye gidiyor. Malını satan parasını başka hisseye yatırabilir tabi. Ama yabancı döviz alıp gidiyor ve sistemden çıkıyor ($ artar). Sistemden çıkan başkaları da muhakkak olacaktır. Bunlarda ekonomiye katıldığında sonuçta likiditeyi artırır. Bunlardan biri maliyet enflasyonu diğeri de talep enflasyonu yaratır.

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn.Kuzu başlığı zaten koymuş.Ne diyor başlıkta hedef 300.000 diyor.Bu hedefin yolu 2018'den bu yana yapılıyor.Yabancının mal satarak burayı yıkması artık mümkün değildir.Nedeni ise 2018 Mart-2020 Mart arasında ki takas değişimlerindedir.Tüm takasın %69 seviyesinden %40 seviyesine düşmüşte yıkamamışsın burayı elinde kalan ile artık hiç yıkamazsın. Yabancı mal sattıkca TL'nin sahibi (TC Devletini yönetenler) basmış parayı malı karşılamış.Bu işler içinde TVF'Yİ görevlendirmiş.Ne satıyorlarsa al, TL benim istediğim kadar basar alırım demiş.MB'da basılıp buraya aktarılan para enflasyon yapar mı ula?Yapmaz.MB'da basılıp buraya aktarılan para dolaşımda görülür mü ula? Görünmez.Doları fişekler mi? Fişeklemez.Adamlar 1 asır daha hükümette kalacakmış gibi kararlar alıp uyguluyorlar.Bu da onlardan birisi.E şimdi bunların elinde sınırsız bir TL var iken burada (Borsada) düşüş veya çöküş benzeri hareketler beklenmesini artık yadırgıyorum.TVF elinde ki hisseleri teminat göstererek uluslararası piyasadan borçlanmaya gidiyor.Halkbank 25 TL olduğunda Vakıfbank 14 TL THYAO 25 TL olduğunda bu yazımı hatırlayın.Çok uzak günler değil bunlar.Belki yarın belki yarında da yakın.

Kuzum affet beni.Sayfana gelip böle yazılar yazmak istemiyorum ama uzun zamandır seninle ayrışıyoruz.Rallinin henüz başındayız bana göre.

Sevgiler...
          Eahhh bunu anlata anlata dilimizdetüy bitti..
          Aynen bu şekilde oluyor..Yabancı satıyor TVF karşılıyor..Hangi para ile..Tabikide basılıp verilen para ile..
          Kuzu yu uyardım kaç kere 50 60.000 leri bekleme..
          Dibini dibi 80.000 dirdiye.
          Oraya da değdi mi ateşe değmiş gibi alıyorlar..
          Çünkü ne..
          DİBİN DE DİBİ..

DİBİN DİBİNDEN DİBE kadar aldılar henüz..

DİBİN DİBİ tl bazlı..
          DİP dolar bazlı..

Şimdi şu soruyu soruyorum..
          TVF bunca malı yüklenip de para kazanmadan üzerinde yatmak mı isteyecek..?
          Bir çok TVF kağıdına bakın göstermelik hareketler hep..
          eregl krdmd petkm tcell ...thy yi ısrarla geride tutuyorlar bu aralar..

AB den türk çeliğine gümrük falan deniyor..
          owww bakıyorsun eregl dipten dönmüş yüzde 7+ da..

Aşı haberi geliyor THY de basıyor adam..
          Birileri dökülsün orada orayı da çıldırtırlar..
          Demek tahtada bi büyük baş var ona 12 den fazla vermem diyorlar..
          O da vermem ula diyo..

Basılıp buraya verilen para enflasyona direkt olarak etkisi olmaz..

Yabancı zaten satıp çıkmayı göze almış..En fazla doları yükseltir bu çıkış..
          Zaten dikkat ederseniz emme basma tulumba gibi gidiyoruz 2017 de den beri..

Para bas alıcı oluştur..Faizi de düşür..
          Yabancı buna satsın..
          Dolar yükselsin..
          Enflasyon azsın..
          Faizi yükselt yeniden..

2017 den beri aynı cycle..

Yorum

• zulzilal
            Yeni Üye
            • 10 Mart 2016
            • 32

YORUMSUZ

Yorum

• sonperde33
              Kıdemli
              • 03 Ağustos 2011
              • 3006

gübrf yi şortladım ,
              altın maltın muhabbeti var ama işte

haftalık bolingerin üstüne çıkmış , en azında bolinger üst çizgisine dokanır bakalım, inş yakalarım .

kardemirede çaktım haydarı.
              Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                hala bu gorusteyim....degismedi....

GERCEK DIP ISE 3.20 de....

suandaki cikis ise....4.80 e giden yolu temizliyor....

MAL ALMAK....ON YIL SATMADAN BEKLEMEK....bu kuzu kuralidir.....

MAL.....geopolitik dipte alinir.....ve ON YIL YATILIR....bu geopolitik dipte....mevcut hukumet duser....yeni hukumet ve yeni EKONOMIK MODEL gelir....bu oldumu...hayir olmadi....oyleyse on yil yatilacak mal alinmaz....aldigin malda batabilir....onunla paranda batar.....ECELE EDERSEN....ECELE GIDERSIN demis ceddimiz....

esas olan nedir....PARA KAYBEDECEK ISLEM YAPMAMAKTIR....

guzel olan nedir....PARA KAZANMAKTIR....VE KAZANDIGINI KORUMAKTIR...ben suanda bunu yapiyrum....kazandiklarimi koruyorum....
                anlatamıyorum kendimi...…

diyelim bi şirkete bir milyon dolar yatırdım hissesini aldım....PARA KAZANACAGIM DİYE.....

diyelim şirket battı....BİR MİLYON DOLARIM UCTU GİTTİ....

işte böyle bir piyasada olmam ben....yabancı çıkıyorsa kar ettiği için çıkmıyor...zararda çıkıyor...ama çıkıyor KALAN PARASINI KURTARMAK ÜÇÜN....

ne demiş yüce rebbim incilde….gülmen üçün bir zaman yarattım....ağlaman üçün bir zaman yarattım....baharı yazı sonbaharı.....VE KIŞI YARATTIM....

2000 KRİZİ KIŞTI....sonra bahar...sonra yaz...sonra sonbahar geldi....2020 ise kıştır turk piyasalarında....kuzu efendi soğuk hevayı sevmez....yabancı takası yüzde 55 altına düşerse o piyasada olmam diye defalarca yazdım....olursam....şirket sahipleri ile PEMPEZ oynarım ki....bunda BİLGİ hükmetmez...ÜÇKAART HÜKMEDER Kİ.....GUZU bele işi sevmez.
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bir piyasa düşünün....bi haftada....dolar-tl 8.50 den 7.50 ye düşüyor ve tekrar 8.0 e çıkıyor...hepsi bi hafta yaw….

ben üç kuruşla oynamıyorum ki....hokkalı para gömüyorum....bu piyasaya hokkalı para gömülürmü….GÖMÜLMEZ.
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

bak izleyin....piyasayı anlatıyor....kuzu gibi biri...böyle bi piyasada olurmu artıkın...TABİİKİ OLMAZ....yorum yazarmı….tabiiki yazmaz.

Yorum

• Furki49
                      Katılımcı
                      • 02 Mayıs 2020
                      • 101

Emmi sen yaz yanlız koma bizi

Bende bunu izledim de ürktüm 18 tl diyor vicdansız adam korkuyor
                      Güneşi bir kuvvet karartır mı hiç
                      Allah sevmediğini yaratır mı hiç
                      İnsan olan insan darıltır mı hiç
                      Haksızlık haksızın yüzünden olur...

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

Furki49 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Emmi sen yaz yanlız koma bizi

Bende bunu izledim de ürktüm 18 tl diyor vicdansız adam korkuyor
                        KIMI HOPPULATTILAR.....BANKALARI...

ALTTAKI UC ELIPSE GORE BANKALAR BATMIS DURUMDA.....

nasil....

soyle....halkin bu uc elipste bankalara yatirdigi dolar mevduati 200 milyar dolar....alt elipste dolarlari 3 kusurda halka satmislar....ust elipste dolarlari 5 kusurda halka satmislar....HALKTAN TL ALMIS BUNU DUSUK FAIZLE KREDI OLARAK VERMISLER....DOLAR 8 PANGINOT OLDUGU UCUN HEPSI BATIK....halkin parasini tl olarak dahi geri oduyemeyecek durumdalar....BENIM HESABIM BUNU GOSTERIYOR....

ONUNCUN....iksen panka almam artikin....batanlar aciklanirsa kalanlari alirim....yogusam turk borsasini unut iki yil....

2001 krizini yasamayanlar....yazdiklarimi anliyamazlar....

elipsler....VE BATIKLAR....

not...tum paranla dibten toplamak icin....biiirrr....paran nakit bekliyecen.....ikiii....batanlar ilan edilmezse o piyasa dip olmamistir henuz....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

KUZU dedin ni.....

dusuneceksin.....

derin derinnn dusuneceksin....

baskasinin pipisi ile gerdege girilmez....ya kalkmazsa....irezil olursun....

baaa diirlerki.....

agam rallyi kacirdin....

RALLY....bi tek nedenle yapilir....KOLLLL GIBI SOKMAK UCUN....

BEN ISE....VIRGIN MARY I'm.....abdestli motumu elletmem.....

iste bu nedenlede....

kuzu dedin ni....uzun uzun dusuneceksin....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

garan once 4.8 sonra 3.20 diyordum....bu cikisla 4.8 oldu....simdi hedefi 3.20....alaattin cakici erken secim der demez....Bulent arinc acilim ucun vakit bulamaz....

aranizda...AKILADAM olmak istiyen varsa....hazirlanin....

hicbirsey gorundugu gibi deeldir....by kuzu.

Yorum

• Cem2002
                              Katılımcı
                              • 02 Nisan 2019
                              • 176

kuzu abi,
                              amerikan piyasaları ile ilgili yorum yapabilir misin?
                              amerikada yaklaşık 1 milyon $ lık gayrimenkul yatırımım var ve nakite çıkmaya çalışıyorum.
                              2009 daki gibi bir gayrimenkul krizi gelebilir mi?
                              teşekkürler
                              Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir
                              Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• smartinvestor
                                Tecrübeli
                                • 29 Kasım 2015
                                • 901

Emmim,
                                Sen yazmazsan, ışığımız olmazsan, yeğenlerinin hali nice olur?
                                Palanın bu ayak oyunlarında yanar biteriz.
                                Daha sık yazman bizi çok sevindirir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information