Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kemal erdem
    Aktif
    • 15 Mayıs 2009
    • 224

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saolun usaglar….

yaw ayhanada tessekkür edin dedim....topiği o açtı....reklamını yaptı...tonla adam kurtardı....

bendende habire tırıskadan fırça yedi....

ayrıca bugun 98 500 de mala girdigimizide belirtsin biriniz...

saolun usaglar...

sn kuzu tesadufun boylesi dun sabah acilisindan once furki49 adli bir uye bekci topiginde

''Karizmacelal nereye gitti ne yapacaz bunda sonra biri bişey desin diye yazdi.

bende cavaben

''karizma daha onceki tepki cikisinda sattigi tupo, garan, isc gibi hisseleri yarin uygun yerlerden geri alacagini soyluyor.'' dedim.

bu cuma acilisindan once persembe gecesi oldu. kim gordu kim nasiplendi bilemem,
    Ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.
    Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktir.
    Yunus Emre der hoca, gerekse var bin hacca.
    Hepisinden iyice, bir gonule girmektir.
    Yunus Emre

Yorum

• smartinvestor
      Tecrübeli
      • 29 Kasım 2015
      • 901

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      lem gidip BEKÇİ topiğine....borsa genelde öbür köyde....

helal....karizmacelal…..

yazmak o kadar mı zor....ben sizin için 24 saatimi veriyorum....hepinizde oradasınız....zor mu yaw.
      Emmim, aceleden buraya yaz diye anladım kusura bakmayasın.

Şimdi gidem yazam dedim, birkaç arkadaş da yazmış zaten, ki konuyu kapatmışlar, yazamadım.

Sevenlerinin, yeğenlerinin sevgisinden çekinmişler herhalde.

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

artık açıklıyabilirim iş bitti çünki….niye temmuz 25 den sonra çökeriz dedim ve çöktük....

hangi bilgi.....bunu söyletti bana.....

EMERGİN MARKET FONLARI....iki fon var....biri emerging market yerli para bono fonları....öbürü emerging market hisse senedi fonları....

bu fonlardaki....coletaral uygulamaları izliyorum....25 temmuz....milattı.....bizden sonra sıra güney africa…..bizim bu fonlara etkimiz....ilkinde yüzde 4.5....ikincisinde yüzde 1....

dolayısıyla....

tepkiler....fonla ilgili hisselerde yüzde 15 ila yüzde 25 arası çıkıştır artık...misal GARAN....

NEDEN....ilk satış turkiyede….

turkiye….içerde 5 milyon....kuzey suriyede 2 milyon Suriyeli ÜMMETİ besliyor....bu para ile oluyor ve FONLAR BUNU GÖRÜYOR....benim gördüğüm gibi....baslarında benim gibi adamlar var....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

EMERGİN MARKETLERDE.....EMME BASMA TULUMBA VARDIR....

nedir bu.....

misal....doları uzun süre 6.85 de tutar....borsayı fişekler satar doları alırsın....doları 7.30 a basar dolar getirir bozarsın....borsayı 98 500 de alır....113 000 e basarsın....satar...doları 6.85 den geri alırsın....KAR ÇİFT TARAFTA....HEM DOLARDA....HEM BORSADA....

ÖYLEYSE....

OYUN TARZINI BUNA GÖRE KUR.....turkun yiğit evladı....aklını kullan...talanı ve nasıl yapıldığını öğren.

kim yapıyor bunu.....DIŞ MİHRAKLAR VE YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ....

BU YERLİ İŞBİRLİKÇİLER İSE.....yerli ve millidirler....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

bakınız BEKÇİ topiği....

yazarı kovuldu ama topik kapatılmadı....sebeb….tutturamazsa....açık dursun ki rezil edelim....

çüüşşşşş…...TUTTURDU....yazdığı hersey gerçekleşti.....çüşşş….tebrik ediyorlar....

kim tebrik ediyor....dış mihraklar....

öyleyse topiği KAPATALIM....

neden.....

çünki biz.....en yerli ve en milliyiz....

Yorum

• tefuksikret
              Tecrübeli
              • 17 Eylül 2018
              • 548

kuzu, İstanbul tarihinde gündemde...

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

değerli dostlarım.....

konu....TV lere çıkarak....you tube kanallarında yorum yapan dostlarımın....dedikodu telefonları....bana diyorlarki….hem zamanı ve hemde düştüğümüz FIBO 50 yi nasıl bildin....

cugap verdim yukarıda.....EMERGİNG MARKETLER VE COLETARAL UYGULAMALARI....ben yazılarımda ıslam feylosoflarının negatif tanımlama ALLEGROSİNİ kullanırım....SİYAH DİYECEKSEM....beyazı anlatırım....yukarıda öyle yaptığım için gene anlamamışlar....BİLALE anlatır gibi anlatta bizde you tube kanalımızda konuyu anlatalım dediler....

anlattım.....

bir fon var adı SUCKER(İngilizcede allegorık salak demektir....bir yatırım bankası var adı DİCK(İngilizcede allegorık PENİS demektir.)

temam mı dedim.....temam dedi....

şimdi

londrada….newyorkta...ve frankfurtta…

bu SUCKER....DİCK i arıyor....

alo dick diyor....

ne var ula götöş diyor dick….

bende 1 milyar dolar piyasa değeri olan EMERGİNG MARKET FONU var.....onu coletorel vereyim bana 1 milyar dolar nakit ver diyor....

dick te diyorki…..ANAN GÜZEL Mİ SENİN LEM GÖTÖŞ....o elindeki fonun yüzde 5 ini sat piyasada fon değeri yüzde 50 ye düşer....İSTERSEN SATAYIM BİR emergingi öz gözlerinle gör diyor....ve satıyor....sucker öz gözleriyle görüyor...

işte guzu….dick in suckeri nasıl gutmu kumaştan yatağa alıp....murad alıp murad verişini...önceden görebiliyor....sizden farkım bu ula....PİYASA MEKANİZMALARI VE NASIL CALIŞTIKLARINI BİLMEM...

deyince ben.....haaaaa anladım....mamına cakayım deyip teli kapattı....

ekledim.....dedim ki....bundan sonra ne oluru şimdi söylemem....söylersem para yapamam....emme bir ipucu vereyim....

SUCKER....

sucker artık elindeki 1 milyar dolarlık piyasa değeri olan EMERGİN MARKET FONUNUN...…..

artık.....LİQİT OLMADIGINI BİLİYOR....bununla bi ikim olamıyacagınıda biliyor......NE YAPACAK?????????????????????????

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

ÖBÜRÜ DOKTORASI OLAN....dediki….

yaw ben habire avrupada faizler negativ….parasal genişleme var...buradan turkiyeye para akacak diyorum....

Ben bunu arık söylemeyeyim.....GELMEZ DEDİ....

kaldır ayağını.....ÜSTÜNE BASTIN DEYİNCE BEN....abi anlattıklarını anladım....seyret kanalımı bak ne diyeceğim artık dedi....

Yorum

• tefuksikret
                    Tecrübeli
                    • 17 Eylül 2018
                    • 548

Hisse.net'de eski forumda 2016'nın başında yazmışım. Şu an Yunanistan'la navtex ilan edip durup dururuz. Yunan laftan anlamaz.

30-01-2016, 02:58#51ayvagobeknuri ayvagobeknuri is offline

Duhul
                    Dec 2015

MEB, Munhasir Ekonomik Bolge anlamindadir. BM deniz hukuku sozlesmesine gore, MEB adi verilen deniz alanlari, devletlerin kendi aralarinda yapacaklari anlasmalarla belirlenmelidir.

Bunun Dogu Akdeniz ve Kibris acisindan buyuk onemi vardir. Cunku, 2008 yilinda Kibris aciklarinda onemli dogalgaz yataklari kesfedilmistir. 2009'da Israilin kuzey sahili aciklarinda trilyon metrekupluk dogalgaz yataklari kesfedildi. 2010'da ise Leviathan denilen alanda dogalgaz bulundu. Yine Misir aciklarinda da petrol ve gaz yataklari bulundu. Bu sebeple, bolgeye kiyisi olan devletlerin sahil seritleri, son derece degerli binlerce milkare deniz alanina donustu. 40 kmlik Gazza seridi bile bu zenginlikten nasibini alabilirdi. Tabii, Israil oradan elini cekerse. Mavi Marmara olayi ve "one minute"in sebebi budur.

2009'da hatirlarsaniz, Ahmedinecat, "Israil'i haritadan silerim"derken, Turkiye ve Suriye donanmalari dogu Akdenizde ortak tatbikat yapiyorlardi. Bu durum Israil'in buyuk tepkisini cekmisti. Bolgede, gaz ve petrolde hak sahibi ulkeler: Misir, Turkiye, Israil, Suriye, Lubnan ve Gazza serididir.

Abd ve pek cok Avrupa ulkesinin suan Dogu Akdeniz'de askeri gemileri var. Hatta Danimarkanin bile var. Hatta Danimarka askeri gemisinin cok ustun yeteneklere sahip oldugu, askeri cevrelerce dillendiriliyor. Bolgeye Cin bile askeri gemi gonderdi. Cunku bolgedeki enerji kaynaklari, Avrupanin enaz 100 yil ihtiyacini karsilayabilecek boyutta, guclu deniz kuvveti olan aslan payini kopartacaktir. Mucadelenin tam ortasinda Kibris bulunuyor.

Bolgede MEB konusunda en cok caba harcayan ulke Guney Kibris Rum Yonetimidir. Misir ile 2003, Lubnan ile 2007 ve Israil ile 2010'da yaptigi anlasmalarla, KKTCyi yok sayarak kendi MEB'ini belirlemis, sondajlar yapmis ve gazi cikarmistir.

Turkiyenin cabalari Bush ve Sarkozy zamaninda basladi ve Abd ve Fransa tarafindan da desteklendi. Fakat Obama ve Holand'dan sonra isler tersine dondu. Mubarek'in gitmesi ve Mursi'nin iktidara gelmesiyle, Turkiye, Dogu Akdeniz'in lider ulkesi olmaya adaydi. Fakat Israil'in iyice urkmesiyle hersey tersine dondu. Bunda Ahmedinecat'in Israili haritadan sileriz sozleri de cok etkili oldu.

Turkiye, Iran-Kuzey Irak-Suriye-Urdun-Lubnan ve Misir'i ekonomik ve ticari paydada birlestirmeye calisti. Fakat Mursi'nin iktidara geldikten sonra Misir ve
                    Guney Kibris Rum Yonetimi arasinda onceden imzalanmis MEB'i iptal etmesi, Ab ve Abd'yi kuskulandirdi. Bunu degerlendiren Israil lobisi, Suriye'yi haydut devlet ilan ettirdi. Sonrasinda Polonyaya yerlestirilmesi dusunulen radar, Malatyaya yerlestirilince, ozellikle Iran ve ortadoguda Turkiye guven kaybina ugradi. Bardagi tasiran son damla ise Cin-Iran-Irak-Suriye arasinda imzalanan, dogalgaz boru hatti projesidir. Suriyedeki olaylar, bu anlasmadan 6 ay sonra baslamistir.

Mursi iktidara geldiginde ilk yaptigi is, Israil'e gaz sevkiyat anlasmasini iptal etmek olmustu. Mart 2013de ise, 2003de Misir-Kibris Rum kesimi arasinda imzalanan MEB anlasmasini iptal etti. Bu iptal Israil ve Rumlar arasinda imzalanmis olan MEB'in butunlugunu de bozmus oldu. Iste Misirda Mursinin dusmesine sebep olan olaylar bu iptalden sadece 2 ay sonra baslamisti.

Netice itibariyle Suriye, Misir, Lubnan'da bugun ne oluyorsa Kibris aciklarindaki enerji kaynaklari sebebiyle oluyor. Kibris kilit noktadir.

Bu yaziyi tamamlamak icin 1960'dan itibaren Kibris meselesini anlatan bir yazi daha yazmak lazim. Artik onuda yarin yazarim. Cokuslerin efendisi para kaybetmesin diye nelere katlaniyorum? Takdir de yok.
                    Kibris Meselesi...

1960 yilinda Londra anlasmasiyla Kibris Devleti kurulur. Devlet baskani Rum, Basbakan Turk, 6 bakan Rum, 4 bakan Turk olacaktir. Turkiye, Yunanistan ve Ingilterenin garantorlugu vardir. Makarios devlet baskani olur. Dr.Fazil Kucuk basbakandir. Baslarda isler iyidir. Fakat Rumlar Yunanistan destekli bir strateji gelistirirler:Enosis. Amac adayi Yunanistana baglamaktir. Turklere saldirmaya baslarlar. Yunanistan'da darbe olur, 70ler ve Enosis hizlandirilir. Albaylar cuntasi, K7bris' a Nikos Samson adinda bir serefsizi gonderir. Samson Yunan ordusunda binbasidir. Kibrista Rumlari orgutler ve Turklere soykirima varan saldirilar baslar. Samson sonunda Makarios' u Cbligindan indirir, hapseder ve darbe yapar. Dr.Fazil Kucuk canini zor kurtarir.

Turkiye, Londra anlasmasindaki garantorlugune dayanarak, askeri mudahalede bulunur. Samson kacar. Iste bu noktada Turkiye cok yanlis bir strateji uygular. Yesil hatti cekerek adayi 2ye boler. Boylece Londra anlasmasi ortadan kalkar. Turkiye adaya Londra anlasmasindaki garantorlugune dayanarak asker cikarmistir. Ama Londra anlasmasi ortadan kalktigindan artik kendi kendini isgalci durumuna dusurmustur. Bu noktada Turkiyeye gaz verildigi, aynen Saddam'in Kuveyt isgalinde oldugu gibi yuru kocum dendigi ortadadir. O donemde Turkiyeyi yonetenlerin, disaridan aldiklari sinyalle adanin kuzeyini ilhak etmek istedikleri aciktir. Sonrasinda KKTC kurulur fakat hicbir dunya ulkesi tarafindan taninmaz. Rum kesimi ABye alindiginda artik Turkiye, ABnin bir parcasi uzerinde isgalci durumuna dusurulmustur. Uluslararasi hukuk acisindan durum budur.

O donemde yapilmasi gereken suydu:Tsk Kibris' a ciktiginda, Makarios, tutuklu bulundugu yerden kurtarilacak ve yeniden makamina oturtulacakti. Londra anlasmasiyla kurulan Kibris devleti yeniden tesis edilecekti. Bunlar yapilirken, Samson'un orgutledigi Rum ceteciler uygun sekilde cezalandirilacakti. Boyle yapilsaydi, K7bris Devleti, Tsk'in Kibris' ta us kurmasini kabul edebilir, dunya ulkelerinin de buna sessiz kalmasi saglanabilirdi.

Yani bati ve Abd bize nicin Kibris' a ciktiniz demiyor. Kibris' a cikip, adayi ikiye bolerek nicin Londra anlasmasini ortadan kaldirdiniz diyorlar. Yanlis strateji uygulanirsa, hakliyken haksiz duruma dusersiniz.

Bugune gelirsek 2016 yili icinde Turkiye'ye Kibris' ta cozum dayatiliyor. Sadece Turkiye'ye degil, Rumlara da cozum dayatiliyor. Cunku hem Turkiye hemde Yunanistan cozumsuzlugun cozum oldugunu biliyorlar. Yunanistan'in da cozumden yana olmadigi acik. Cunku cozum olursa adadan askerlerini cekmek zorunda. Aynen Turkiye gibi. Turkiye ve Yunanistan adadan askerlerini cekerse, adada sadece Ingilterenin askerleri kalacak.

Cozum projesine gore Rum nufus 800.000, Turk nufus 220.000 hesaplanacak. Kamu temsiliyeti % 67 Rum, % 33 Turk olmasi dusunuluyor. Kurulmasi beklenen federal devletin senatosu 20 Rum, 20 Turk seklinde olacak. Alt senato ise 36 Rum, 12 Turk seklinde olacak. Turkiye, donusumlu baskanligi sart kosuyor.

Rum kesiminde eski Sscb cografyasindan gelen 60.000 kisi yasiyor. Bunlarin yarisi Kafkasya ve Gurcistandan gelen Pontuslu Rumlar. Geri kalanin 15 bini Rusya vatandasi. Limasol'a Limasolgrad deniliyor. Burada Rusca gazeteler cikiyor. Tv istasyonlari ve radyolari da var. Ruslar gayrimesru pek cok islerini ve slah ticaretini buradan yurutuyorlar. Bankalardaki mevduatin dorttebiri, yabanci yatirimin uctebiri Rusya kaynakli.

Burada Rusya ve Ingiltere'nin cikarlari catisiyor. Israil , Fransa ve Abd'nin cikarlari da var.

Co Bidon Turkiyeye niye geldi acaba?

Bu yazilar Turk borsasinin 2016'da cokmeyecegini ispatlamistir isaallah...
                    Neredeyse 5 sene önce Rusya ve İngiltere'nin çıkarları çatışıyor diye yazmışım. Şuan bu çatışma kördüğüme dönmüş durumda. Libya'da bulunan TSK mensuplarının meşruiyetini sağlayan İngiltere'dir. Bu denge üzerinde yolumuza devam ediyoruz. Borsa ve finansal sistem de bu denge üzerindedir.

Yorum

• tefuksikret
                      Tecrübeli
                      • 17 Eylül 2018
                      • 548

2019'a yakın bir yazı daha yazmışım. Son cümle çok enterasan.

19-11-2018, 12:07#469ayvagobeknuri ayvagobeknuri is offline
                      Bronz Üye

Feto'nun verilmesi Abd destegini gostermez, tam tersi kostegini gosterir. Feto orgutuyle, kendisiyle desifre edilmis biri, gelmesi sadece cemaatte moral motivasyonu arttirir. Ölmek uzere bir adam, ölmesi durumunda moral motivasyon zirveye cikar. Magduru oynarlar ve bu oyunu cok iyi becerirler.

Kasikci olayi ise Abd'nin Turkiye ile iliskilerinin tarihte olmadik olcude yakin oldugunu gosteriyor. Tabi bunu borsa acisindan nasil yorumlayacaginizi bilemem.

Trump bir konusma yapmisti: "Eyyyy kral, biz olmazsak 15 gun bile tahtinda oturamazsin."

Kasikci olayi bunun alt yapisini sagladi. Bugun Suud krali ve veliaht prens, Trump'un dedigini bir emir olarak kabul edip, yerine getirmezse 15 gun degil, 2 gun bile tahtlarinda oturamazlar. Suud'da derhal darbe olur.

Cunku Kasikci olayindan 15 gun sonra, simdiki kralin uvey kardesi, kendisi Londra'da surgunde yasiyordu, Riyad'a geldi. Sonrasinda muhaliflerden Tallal'in tvlerde konusmasini izledik. Tallal eskiden Suud istihbaratinin basindaydi, Selman veliaht olarak ilan edildikten kisa bir sure sonra bir otele kapatilip, kotu muamele goren muhaliflerin arasindaydi. Bir onemli bilgi daha, Tallal gecen yaz Bodrum, Marmaris ve Antalya'da uzun bir tatil yapmisti.

Son olarak, Kasikcinin Cidde'deki cenazesi gecen gun tvlerde anahaber bultenlerinden verildi. Muhaliflerin cenazede tam kadro govde gosterisi vardi.

Artik Kasikci olayi sebebiyle, Suud Kralinin uvey kardesi Ahmet bin Abdulaziz ve diger muhaliflerin kilina bile dokunamazlar.

Bir bilgi daha, simdiki kralin uvey kardesi 1972 sonrasi uzun yillar icisleri bakanligi yapmistir. Icisleri bakani olmadan once ise Suud'un petrol bolgesi ki, bu bolge uzerinde 3 milyon Sii yasar, bu bolgede calismistir. Bu bolge Bahreyn sinirindadir. Bahreyn'de de nufusun % 70'i Sii, % 30'u Sunni'dir. Fakat yonetim Suud destekli Sunnilerin elindedir. Yani kral ve veliaht prens Trump'un taleplerini yerine getirmezse, once Bahreyn, sonra da Suud'un petrol bolgesi uzerinde karisikliklar beklenir.

Trump'un ilk istegi petrol arzininin kisilmasiydi. Suud bunu 500.000 varil kisinti seklinde deklare etti. Ilerleyen zamanda 1 milyon varile kadar cikaracaklar.

Diger taraftan Trump, Suriye icin de Suud'dan isteklerde bulunacaktir. Hem Idlip'deki teroristlerin desteklenmesini hem de pyd'ye destek verilmesini talep edecektir.

Butun bunlar Kasikci olayiyla baglantilidir. Kasikci olayinda ise basrol Turkiyedeydi.

Kibris meselesi, MEB (Munhasir Ekonomik Bolge), Turkiye'nin Italya'da duzenlenen Libya'nin dostlari konferansindan cekilmesi...Tum bu olaylar birbiriyle baglantili ve tabii ki Kasikci olayiyla da baglantili.

Trump, Suud'dan Libya'ya mali destek de ister. Turkiye tum olaylarin merkezinde ve kilit ulke.
                      Suud, Libya'da Hafter'i destekliyor. Aslında fiili desteği BAE veriyor. Bizim yanımızda kesin olarak İngiltere var. Tabii ki İtalya da bizden yana. Karşımızda ise kesin olarak Fransa var. Abd bizden yanaymış gibi görünüyor ama BAE ve Suud kesin olarak karşımızdalar. Hatta BAE hava kuvvetlerine ait 2 Mirage Libya'da bizim askeri konvoyu vurdu. Rusya karşımızdaymış gibi duruyor, Wagner sebebiyle. Fakat Ruslar UMH ile dirsek temasındalar. Aynen Suriye gibi Abd ve Rusya'nın durumu belirsiz. Mısır karşımıza konumlandırılmaya çok çalışıldı. Abd ve İsrail de Mısır'a yürü koçum diyorlar. Fransa ise açıkça destekliyor. Mursi olsaydı bugün çok farklı bir denklem olacaktı. Tayyip Ağamın zamanında yaptığı Rabia işaretleri umarım şimdi anlaşılmıştır. Ben bunları hisse.nette yazmaya kalktığımda saldırıya uğruyordum. İsrail de Libya da karşımızda duruyor, Mısır'a yürü koçum yapıyor.

Bir şeyden adım gibi eminim. İki taraf Sirte'de askeri yığınak yapıyorlar. Yapılan yığınaklar ciddi boyuta ulaştı. Sirte'de Libya'nın petrolü var. Burada savaş olursa Suriye'ye benzemeyecektir. Burada ağır,ciddi bir savaş olacaktır. Bence Mısır'a tuzak kuruluyor burada. Mısır ordusunu Libya sınırına yığdı. Saldırırsa askeri gücünü kaybeder. İsrail,Abd hatta Rusya Türkiye'den yana olurlar.

Yorum

• Guerra
                        Kadrolu
                        • 02 Ağustos 2011
                        • 5566

ekledim.....dedim ki....bundan sonra ne oluru şimdi söylemem....söylersem para yapamam....emme bir ipucu vereyim....

SUCKER....

sucker artık elindeki 1 milyar dolarlık piyasa değeri olan EMERGİN MARKET FONUNUN...…..

artık.....LİQİT OLMADIGINI BİLİYOR....bununla bi ikim olamıyacagınıda biliyor......NE YAPACAK?????????????????????????

Şortlara başlıyoruz....

Yorum

• Guerra
                          Kadrolu
                          • 02 Ağustos 2011
                          • 5566

124525 Şort..

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

Guerra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

SUCKER....

Şortlara başlıyoruz....
                            ALLEGORİC YAZIM ….yanlış anlaşılmış....

bilale anlatayım....

ADAMA DİYORKİ.....SENİN ELİNDEKİ EMERGİN MARKET FONUNU İPOTEK EDİP....SANA KREDİ VERMEM DİYOR.....

SUCKER....vayyy mamına kodugum dick….bana para vermiyor....elimdeki bu fonlar LİQİT değil....

öyleyse ne yapacağım....EMME BASMA TULUMBA YAPACAGIM....TAMAMEN KENDİ PARAMLA....asagı çekip alayım yukarı basıp vereyim…..bele bele.....MALDAN CIKIP BU FONDAN KURTULAYIM....

KREDİ YOK....parayıo nereden bulucam ula....

buldum.....DALYARAK....ELİNDEKİ ALTINI SAT PARAYI BUL....EMERGİNGİ YUKARI BAS...SAT VE AZALT....

BAK ALTIN CAKILDI....

çakılacak demiştim.....

kim çakacak ALTINI....işte bu EMERGİN MARKET FONLARI....VE DOLARI TUTAMIYAN EMERGİN MARKET MERKEZLERİ....dolarları biteceği üçün altını GÖMECEKLER....tayyip 105 milyar dolarım var derken...neyi kastediyordu sanıyorsunuz...ALTINI.

BANA.....evliya KUZUULLAH derler.....ne diyorsam odur...

98 500 de mal aldık...3 iş günü önce....111 000 deyiz….13 000 puvan yukarıda....adam maldan çıkmak istiyor....TEPKİ V dir hep....3 hafta dedim....ilk haftadayız....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

V çıkış….eski tepenin 5000 puvan üstünde sonlanır....yüzde 25 çıkış....genelde....yüzde 15 min....yüzde 25 maks dır….duruma göre....

durumu ise....bu alemde....KUZUULLAH EFENDİ HAZRETLERİ BİLİR....

Yorum

• yeniden
                                Katılımcı
                                • 18 Eylül 2018
                                • 115

Kuzum selam ; dolarda durum 6,85 altı bi daha yok gibi

Yorum

Working...
                                X

Debug Information