Bayramınız kutlu olsun.
Hedef 300 000.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
-
Tüm dostlara iyi bayramlar dilerim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum
-
değerli dostlarım.....
bayramınızı kutlar.....SEVGİ yi bayrak....kini....nefreti....kıskançlığı tukaka yapmanızı .....İNCİNSENDE İNCİTME.....alevi deyişini bayrak edinmenizi dilerim....
bu vesile ile....bana olan kinini silmeyi basaramıyan ayhan 53 ve arkadaslarınında….gözlerinden öpüyor...SEVGİLERİMİ SUNUYORUM...
adetimiz olduğu üzere....insani bi hata yaptığı üçün yasakladığım dostlarımında yasağını kaldırıyorum....
unutmayın....
bu bayramın ANLAMI tektir....HAYATA YENİDEN SIFIR KİLOMETREDE BASLAMAKTIR...KİNDEN....NEFRETTEN ARINMAKTIR....
ÇÜNKİ.....
HÜKÜM YALNIZCA HAKİKATINDIR....hakikat....HAKK.....tır.
o hakikat ki....KAİNATIN HER ZERRESİNDEDİR.....
VE İNSAN....O HAKİKATIN BİR ZERRESİDİR....
ve geliştikçe insan.....
VARLIKLARI VE OLUŞLARI KAVRAYACAK HALE ULAŞIR.....bilgiye....TURNA KUSLARININ....İSKENDERİYE KÜTÜPHANESİNDEN TASIDIKLARI BİLGİYE....
ulaşarak.....
iyilikte ve bilgelikte mükemmellik arayışı.....
bu caba.....
İNSANİ...….
İNSAN-I KAMİL.....yapar.
not....insani kamil....Alevilikte MARİFET KAPUSUNDA OTURAN.....PİR...dir.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
-
yazımlarımda.....gene kondu DURNALAR derim....
nedir....TURNALAR....bilgiyi taşıyan kuşlardır turnalar....yunus emre durnadır….pir sultan abdal durnadır….osmanlıyı kuran seyh Edebali durnadır…..bakınız bir İNSAN-İ KAMİL ne diyor....nefesinde....DURNAYA...
ve TURNALAR SEMAHI....
Hazreti Şahın avazı,
TURNA derler bir kuştadır.
asası nil DERYA'sında…..
HIRKASI bir derviştedir.....Pir sultan abdal....
nil DERYASI.....İskenderiye kütüphanesidir.....
Sen İRFAN kuşusun,gider gelmezsin,
Gelirsende baki mihman kılmazsın,
Seni uçuranlar,murad almasın,
Seni kim uçurdu gölünden turnam.
PİR SULTAN ABDAL
bir DURNA kusu…...seyh BEDRETTİN....serezde gölünden uçuruluyor.....1410 da...OSMANLININ IŞIGI TERKEDİP....karanlığı kutsadığı yıllar başlıyor....ALEVİ OSMANLI....sunnilige bu kusu uçurtarak gölünden.... başlıyor....ve sonunda ÇÖKÜYOR.
ÇÖKÜŞ NEDENİ....ısıgı yoketmesidir….YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
-
bu bayramda....TURNALARI ANLATMAYI SEÇTİM....usaglar….
yıl 1946....EİNSTEİN in de içinde olduğu BİLİM KURULU.....BİG BANG dedi....
dünya ve tüm kainat....IŞIKLI BİR ENERJİ KÜTLESİ,kendi yoğunluğunu taşıyamadı ve patladı dediler....bundan tüm kainat oluştu 14 milyar yıl önce dediler....
bakın bu bilim adamlarından 800 yıl önce bizim TURNA KUSLARI NE DEMİŞLER....
BİR KANDİLDEN bir kandile atıldım,
Turap oldum yer yüzüne saçıldım,
Bir zaman HAKK idim,hakk ile kaldım,
Gönlüme od düştü,yandımda geldim....seyh hatayi
İLK KANDİL....patlamadan önceki enerji topu....ikinci kandil....güneş.
türap....toz demek...
HAKK....DOST....enerji topu...yaratıcı...
şöyle diyor TURNA....
PATLAMA ÖNCESİ....var olan ve HAKK diye adlandırılan kandilde iken....patlama sonrası bir başka kandile atıldım....uzay tozlarının(TURAP) toplanmasıyla dünya oluştu....ve ben bu dünyanın bir parçasıyım.....başlangıçta HAKK denilen enerji topundaydım....büyük patlamada oluşan ısıda yandım da geldim....
diyor....BİLİM KURULUNDAN 800 YIL ÖNCE....
Yer,gök yaratılmadan,
HAKK bir gevher eyledi.
Nazar kıldı gevhere,
Eritti inci eyledi.…..yunus emre
diyorki TURNA....hENUZ HİÇBİRŞEY YARATILMAMIŞKEN....ışıklı elmas gibi HAKK dediğimiz enerji topu vardı....ve bu elmas patladıktan sonra da inci taneleri gibi yıldızlar oluştu diyor durna gusu.
ve devam ediyor....herseyi öztürkçe bu şiirlerle anlatıyor...TÜM YARADILIŞ....bi kıta daha yazayım....
Göge haydi dön dedi,
Ay, gün yürüsün dedi...
Suyu havada koydu,
Üstünde yer eyledi...
bunu acıklamıyayım….bu HAKİKAT KAPUSUNA ait....alevi inancında....bu şiirleri anlıyabilmek üçün....seriat kapusu...tarikat kapusunu bitirmiş....MARİFET KAPUSUNDA OLMAK LAZIMDIR...ilk iki kapıda olanlar ve normal halk bu şiirlerden hiçbişey anlıyamaz….bunlar ALEVİLİKTE Kİ inanç SIRLARIDIR....açıklanamaz...açıklarsan derini yüzerek öldürürler....nesimi gibi....hallacı mansur gibi....seyh Bedreddin gibi....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bişey anlatayım gülün....bizim mosheye dedimki….tevrata göre biz nasıl yaratıldık cancagızım bi de bakem dedim....
biliyorsun ya....dedi...
sen bi BİLALE anlatır gibi anlat dedim....
anlattı....ADEMİ çamurdan yarattı...adem sıkıldı...onun bi kaburga kemiğinden havayı yarattı...bu ikisinden kız çocuklar ve erkek çocuklar dogdu….onlarda birbirleri ile evlendi...doğurdular doğurdular biz olduk işte dedi...
lem dedim....örijinal GÜNAH SU....kızkardesle erkek kardeş birbiriyle evlenmiş...BU SUÇ ULA GAVAT DEDİM....
durdu ve güldü....yaww bende hep oraya takılıyorum dedi...
birde ben anlattım...ALEVİ inancına göre nasıl yaratılmışısı….şiirlerle....wavvvv dedi....çok bilimsel....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
EVRİM TEORİSİ VE MARİFET KAPUSUNDAKİ PİR in bu teoriyi 800 yıl önce izah edişi....
Alevilik inancında....devriye......
Katre idim ummanlara karıştım,
Kaç bozuldum,kac duruldum kim bilir.
DEVRE edip alemleri dolaştım,
Bir sanata kac sarıldım kim bilir.
Bazı nebat oldum,toprakta sürdüm,
Bilmem kaç atanın sülbünde durdum,
Kaç kere cenneti alaya girdim,
Cehenneme kaç sürüldüm kim bilir.
Şu fani mülküne çok geldim gittim,
Yagmur oldumyagdım,ot oldum bittim,
URUM diyarını ben irşat ettim,
HORASANDAN gelen BEKTAŞ idim ben.
bu deyişleri okuyunca CİNCİ OSMANLI SEYHULİSLAMLARI fetwa üstüne fetwa yazıyorlar....
ilk fetwa…..1480 ler….Osmanlı alevilere….IŞIK TAİFESİ adını takıyor...
Ehl-i islamda ISIK TAİFESİ ,MEZMUN(ayıp) BİR TAİFE OLDUGU gibi,KAFİRDEN DE DAHA KAFİRDİRLER ,
diye fetwa yayınlıyor bu deyişlere....
babası ALEVİ bir kadı olan....seyhulislam EBU SUUD efendi....kanuninin seyhulu….devre uyup zıvanadan çıkıyor.....kendisini cehennemde süresiz yakacak su fetwayı yayınlıyor...
KIZILBASLARIN CANLARI VE MALLARI HELALDİR.ONLARLA SAVASARAK ÖLMEK ŞEHİTLİGİN EN YÜCESİDİR.VE KIZILBAŞLARIN KESTİGİ HAYVANIN ETİ MURDARDIR.YENMEZ.
diyor....mamına caktıgım….hayatında bir tane şiir yazmamış....bir tane bilgi üretmemiş....sadece kesmeyi biçmeyi öğrenmiş....adam öldürüp malına çökmek,karısını kızını cariye etmeği....BİLGİ SANDIGI İÇİN....SEYHULİSLAM YAPILMIŞTIR.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
SEYH BEDDERTİN....varidat kitabı ve idamı....
diyorki özde....
BİZİ YARADAN TANRININ....YARATTIGI BİZ VE DOGADAKİ yaradılış sırlarını öğrenmek....ve öğrendiğimiz bu sırları kullanarak insanlığın işini kolaylaştıracak araclarıda biz yaratabiliriz....BUNU DEDİGİ İÇİN ADAMI ASIYORLAR...
VE ISLAM KARANLIGA GÖMÜLÜYOR....turna kuşları göllerinden uçup gidip FLORANSAYA KONUP...ronesansı başlatıyorlar...asıldıktan 70 yıl sonra....ve Avrupa bugunki seviyesine çıkarken ıslam ülkeleri hala bu CİNCİ HOCALARIN ELİNDE SÜRÜNÜYOR....
diyorki….beddredin…..AKL-I İNSAN....4 aşamadadır...
1...AKL-I UNIVERSE.....bu ALLAH....ve aklı....
2...AKL-I RUH.....buda sen anarahmindeiken sana allahın üflediği ruh...kendi parçası.
3...AKL-I DUYULAR....senin bedenine 5 duyu komuş….o duyulardan beynine sürekli BİLGİLER AKLIYOR.....soruda su....diyor....BU BİLGİLERİ HANGİ AKLINLA SÜZÜP DEGERLENDİRİP BİR SONUCA VARACAKSIN....
4...AKL-I SAFSATA....bu sen doğduktan itibaren çevrendeki insanların medreselerin sana öğrettikleri bilgilerdir....BUNLARI AKLINDAN SİLİP ATMAZSAN....AKLI UNİVERS VE AKLI RUHU KULLANAMAZSIN....
SEN Mİ DEDİN BUNLARI BEDREDDİN.....heeee ben dedim....seyhulislamlar sorguluyorlar...aylarca...yorulmuş ve yorgun hapiste yüzü güneş görmemiş ve rengi sararmış...
karar günü gelmiş çatmış....
padişah....ÇELEBİ MEHMED sorguda demişki….rengin SARARMIŞ beddreddin….yani korkuyorsun....
turna kusu….eski seyhulislam….ver kararı ben imzalayayım padişahım...bunlar öğrencilerimdir...yazık olur onlara.
imzalamış idam hükmünü ve padişaha hükmü uzatmış ve demişki….
GÜNEŞTE SARARIR BATARKEN PADİŞAHIM demiş....batmış...ve gitmiş FLORANSADA ronesans diye dogmus…...buda gelmiş....osmanlıyı sömürge yapmış....adı HASTA ADAM olmuş....ve ölmüş....ama...bir daha doğamamak üçün olmüş…..beddrddin gibi değil yani...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
değerli dostlarım....
sizlere TURNALARDAN COOOK KÜÇÜK bir kesim anlattım....sürçü lisan ettiysem affedin....
sevgilerimle.....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSEYH BEDDERTİN....varidat kitabı ve idamı....
diyorki özde....
BİZİ YARADAN TANRININ....YARATTIGI BİZ VE DOGADAKİ yaradılış sırlarını öğrenmek....ve öğrendiğimiz bu sırları kullanarak insanlığın işini kolaylaştıracak araclarıda biz yaratabiliriz....BUNU DEDİGİ İÇİN ADAMI ASIYORLAR...
VE ISLAM KARANLIGA GÖMÜLÜYOR....turna kuşları göllerinden uçup gidip FLORANSAYA KONUP...ronenası başlatıyorlar...asıldıktan 70 yıl sonra....ve Avrupa bugunki seviyesine çıkarken ıslam ülkeleri hala bu CİNCİ HOCALARIN ELİNDE SÜRÜNÜYOR....
diyorki….beddredin…..AKL-I İNSAN....4 aşamadadır...
1...AKL-I UNIVERSE.....bu ALLAH....ve aklı....
2...AKL-I RUH.....buda sen anarahmindeiken sana allahın üflediği ruh...kendi parçası.
3...AKL-I DUYULAR....senin bedenine 5 duyu komuş….o duyulardan beynine sürekli BİLGİLER AKLIYOR.....soruda su....diyor....BU BİLGİLERİ HANGİ AKLINLA SÜZÜP DEGERLENDİRİP BİR SONUCA VARACAKSIN....
4...AKL-I SAFSATA....bu sen doğduktan itibaren çevrendeki insanların medreselerin sana öğrettikleri bilgilerdir....BUNLARI AKLINDAN SİLİP ATMAZSAN....AKLI UNİVERS VE AKLI RUHU KULLANAMAZSIN....
SEN Mİ DEDİN BUNLARI BEDREDDİN.....heeee ben dedim....seyhulislamlar sorguluyorlar...aylarca...yorulmuş ve yorgun hapiste yüzü güneş görmemiş ve rengi sararmış...
karar günü gelmiş çatmış....
padişah....ÇELEBİ MEHMED sorguda demişki….rengin SARARMIŞ beddreddin….yani korkuyorsun....
turna kusu….eski seyhulislam….ver kararı ben imzalayayım padişahım...bunlar öğrencilerimdir...yazık olur onlara.
imzalamış idam hükmünü ve padişaha hükmü uzatmış ve demişki….
GÜNEŞTE SARARIR BATARKEN PADİŞAHIM demiş....batmış...ve gitmiş FLORANSADA ronesans diye dogmus…...buda gelmiş....osmanlıyı sömürge yapmış....adı HASTA ADAM olmuş....ve ölmüş....ama...bir daha doğamamak üçün olmüş…..beddrddin gibi değil yani...
“İlim öğrenmek, her Müslümana farzdır”
Hadîs-i şerîfe müteakiben:: “Bir saat ilim öğrenmek, yüz rekat nafile namaz kılmaktan hayırlıdır”
-Sa’îd Murâdî hazretleri Hanefî mezhebi fıkıh âlimlerindendir.
Yorum

Yorum