bu gun 20 temmuz.....duzeltme basliyacak.....
Hedef 300 000.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Yurtdışında bir düzeltme sinyali yok gibi..kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu gun 20 temmuz.....duzeltme basliyacak.....
Ortada düzeltme yapacak bir neden de yok
Yaz ayları borsalar açısından genelde sakin geçer..
Yurtdışı bozmadan bize has ani ve tahmin edilemez birşeyler patlamadan nasıl düzelecez kuzu
Büyük düzeltme sonbaharda o-la-bi-lir..
Ayasofya falan kimsenin umuruna deel..Oradan dolayı çöküş diyorlarsan salla derim..
Yorum
-
V tipi borsa düzeltmelerinde (son 6 ayda yaşadığımız)
V nin dibine yeniden inmez borsalar..
2. sefer daha yukarılar denenir..
V tipi düzeltme yapan kağıtlarda bu durum açıkca gözleniyor..
V tipi düzeltme panik düzeltmesidir çünkü..
Aşşa düşüş de tek alıcı zaten malda spektülatördür..
V tipi düzeltme demek zaten malda olan spekülatörün beklemediği hesaba katamadığı veya maldan çıkamadan patlayan kısa süreli fırtına demektir..
Bu durumda kredili falan da olarak daha fazla mala yüklenen spekülatör ilk fırsatta düştüğü yere çeker fiyatı..
Piyasada nerede ise satıcı kalmadığı anda da reklama başlayarak fiyatı yukarı çeker bu sefer..
Bu yukarı harekette kredili malları verip hemen rahatlar..
130.000 ler bu nedenle o-la-bi-lir..
Minikdüzeltmeler zigzag lar bu hedefi bozmaz şu aşamada..
Yorum
-
Badem style vs Yabancı oyunu var borsada.
Badem style nedir..
Maça -5-0 başlarsın bir kere..
Hasbelkader 0-0 a getirsen bile 1-0 olmaz..
Kurallar değiştirilir..
Geçen bir haber düştü MSCI endeksinden çıkarırız sizi böyle giderse diye..
Apar topar açığa satış u30 da kaldırıldı..
Amaaaaa
Ne yapıldı
Açığa satış kaldırıldı ama kurum bazında 1 ay 3 ay açığa satış yapıştırıldı.
İşte bu badem style dır..
Yabancı yoğun kağıtlarda adamlar buldukları kademeden satıyorlar..
TUPRS 87 yabancı varken "bunu satarlar" dediğimde edilan hakaret dalga hatta küfürün haddi hesabı yoktu geçen sene..
Bankalar 82.000 endeksi fiyatlarken borsa 120.000 de..
Nasıl..
İşte badem style bu..
Kural koyan istediği anda kuralları değiştirebiliyorsa ne yapacaz..??
Mesela u30 u100 gibi borsa kurulduğundan beri olan endeksleri
bankacılık
sanayi
others
diye 3 e ayırsalar..
Bankacılık sektörü yerinde sayarken diğerleri uçsa..
Bankacılık zaten tefeci kimse sevmez..Diğer 2 endeks devamlı tv lerde dönse..Övülse..
Yada bankacılık kağıtlarının ağırlıkları düşürülse..
Bakın hemen 2 çözüm buldum badem style..
Yorum
-
Bademlere fazla kızmayın
Local conservatizim yükselişde dünyada..
Globalizm çöküşde..
ABD borsasında da durum farksız..
Onlarda para basıyorlar şirketlere
Şirketler bu para ile dönüp kendi hisselerini alıyorlar..
FK lar 40 larda mı nedir..
Yorum
-
Beyin fırtınası anlamında...
Emmi, seçime kadar Trump ı seçtirmemek için 14.000 yapacaklar diyelim. Trump ın eli de boş durmaz değil mi?
Bu arada bu kadar yabancı satışını karşılayarak yeniden zirveye getiren bademler, burada tutma gücü yok mudur? Boşuna mı aldılar o kadar malı?
Karşı fikir olsun diye yazdım beyin fırtınası anlamında. Gudwane e bu anlamda katılıyorum ama Emmi nin dediklerini de kaybetmeme adına göz ardı etmemek lazım. Yoksa ben de nakitteyim elim varmıyor almaya.
Yorum
-
Müsadenle bir araya girecem..smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBeyin fırtınası anlamında...
Emmi, seçime kadar Trump ı seçtirmemek için 14.000 yapacaklar diyelim. Trump ın eli de boş durmaz değil mi?
Bu arada bu kadar yabancı satışını karşılayarak yeniden zirveye getiren bademler, burada tutma gücü yok mudur? Boşuna mı aldılar o kadar malı?
Karşı fikir olsun diye yazdım beyin fırtınası anlamında. Gudwane e bu anlamda katılıyorum ama Emmi nin dediklerini de kaybetmeme adına göz ardı etmemek lazım. Yoksa ben de nakitteyim elim varmıyor almaya.
Önerme yanlış..
Seçtirmemek için 14000 yapacaklar..
14.000 olunca ABD vatandaşı oy vermeyecek mi..
Şu başkan seçimi+abd başkanlığı olaylarına bakışımızı değiştirmek lazım..
2016 da trump ilk geldiğinde çok kötü tr için dendi ve hızla dolar 3.00 den 3.90 a gitti..
DOW çökecek falan deniyordu..
Tam tersine 2 ye katladı 4 senede..
Şimdi de Trump giderse TR biter algısı yayılıyor..
Nereden nereye döndü iş ..
Yorum
-
boğün menude kuzu varkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu gun 20 temmuz.....duzeltme basliyacak.....
Yorum
-
şortçunun seyir defteri :
yaklaşık 1 aydır şorttayım.
134 bin ağustos vadeden açtım şortları, kendimce ağır poz.
makas 0 dı o zaman , makastan ayrı yedim , her türlü pisliği yapıyor devam ediyorum.
3X adet şortuma karşılık, 2X adet bimaş longlarım var. dayanmama katkı sağlıyor.
80 kusur bimaş ,
Xu100 x 0,0007 = bimaş hedefim vardı.
O zamanlar endeks çökecekse bu nasıl olcak diyordum
yukardaki denklem sağlanana kadar devam edeceğim.
piton gibi sıktıkça sıkıyor namıssız.
ihtiyar kuzu demişti geçmişte , çıkan borsa düşer, düşen borsa çıkar.
beklemeye devam bakalım.
şelale bekleyen şortçularız temsili değil.

Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
24 temmuz da teminatlar artıyormuş.
İki sıfır atılması ile beraber, artan teminat ve yeni margin call lar ı düşünürsek 27-28 temmuza kadar kastıracak gibi duruyor. Hatta short kavurma yapmaya dahi niyet edebilir, shortlar birbirini ezebilir margin call dan ötürü. Kendi düşüncemdir, tavsiye değildir.
Pala düşmez dedirtti sanırım artık.
Yorum
-
vaaay ,smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster24 temmuz da teminatlar artıyormuş.
İki sıfır atılması ile beraber, artan teminat ve yeni margin call lar ı düşünürsek 27-28 temmuza kadar kastıracak gibi duruyor. Hatta short kavurma yapmaya dahi niyet edebilir, shortlar birbirini ezebilir margin call dan ötürü. Kendi düşüncemdir, tavsiye değildir.
Pala düşmez dedirtti sanırım artık.
işte dönüş işareti.
ya varya 50 bin indikatör 40 tane çizim tekniği bilmene gerek yok .
kontrat ucuzlayınca long, zam gelince şort açsam yeterdi.
artış oranları bellimi?Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Bır önceki artıştan, 1270 TL sonrası, pek bir düşüş olmadı yalnız, yanlış hatırlamıyorsam. Bu açıdan tedbirli olmakta fayda var.sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervaaay ,
işte dönüş işareti.
artış oranları bellimi?
Yine de genel olarak bir trend değişimi veya düzeltme için iyi bir işaret sayılabilir, geçmiş istatistiklere göre.
Yorum
-
sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstervaaay ,
işte dönüş işareti.
artış oranları bellimi?
Detaylar Takasbank 'ın şu linkteki mektubunda
https://t.co/CQqy5c2ZUi
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterne dedim.....temmuz 20 yi bekleyin.....çıkmazsa temmuz 25 de çökeriz dedim.....
dedim mi....demedim mi....DEDİM.....BEKLİYORUM PARALAR HAZIR....ÇÖKTÜLERMİ BU 5 KAARDA DALACAGIM.....YENİDEN.
başka türlü dalmam....ben AHMAKMIYIM ki....paramı gaptırayım.
.
niye temmuz 20.....niye temmuz 25 diyorum....sebebi AMRİKİ....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
CORONAYI KULLANIP....dowu 18 000 e göçertip....amriki halkının 7 trillion dolarını zenginlere aktardılar.....BU FAZ 25 TEMMUZDA BİTİYOR.....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterniye temmuz 20.....niye temmuz 25 diyorum....sebebi AMRİKİ....
bununla dowu geri 27 000 e bastılar.....
incik....yeniden amriki halkının ceplerine ellerini sokmaları icipediyor….bunun üçünde borsaların göçertilip İKİNCİ FAzla….HALKIN parası iç edilecek....
BUNA....KAPİTALİN ZENGİNLERE AKTARILIP....ONLARIN KAPİTAL AKÜMÜLASYONU YAPARAK....yeni tesisler...yeni fabrikalar....YATIRIMLAR YAPMASI SAGLANIR....
adı....
kapitalist mode…..KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERİDİR....yazarı kuzu dur.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum