kuzu Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Hedef 300 000.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Kuzu
O swap işi o kadar kolay değil diye düşünüyorum..
1. Senin paran konvertabl bile değil..Dünyadaki payı 1000 de 1 ler falan çöp yani.FED dolar verecek TL mi alacak..TL yi FED para biriminden bile görmüyor ki..
alsa alsa ABD nin ticari partnerlerinin para birimlerini alır..DXY deki para birimleri yani..
2. Senin düşünceni pratikde nasıl uygulayacaklar..Diyelim bize 10 milyar dolar verdi..Bunun karşılığı TL veya TL bazlı ürün alması lazım ki..eee nerede kimden ne alacak..70 Milyar tl..Borsanın 4 de birisi falan eder herhalde..Halka açık senetlerin hepsini toplar mı U10 daki..
Burada TR de kalan yabancı miktarı daönemli..DİBS ler yüzde 7nin altına düşmüş..
2013 mayıs da not arttığında 140 milyar dolar varlığı vardı yabancının
Bir kaç ay evvel baktığımda 40 milyar dolarlarda idi..
Şu aralar ne kadar bilemiyorum..
Birde bu iş "keep it quietly" nasıl halledilecek ki..
Bu dolar ya yandaşlara giderse..
Yabancının mantığını iyi bilmek lazım..
RTE nin üstü çizildi diyorum yıllardır..
Dikkat edilirse de outgoing only diyor adamlar..
Tek bi dolar gelmiyor..
Nasıl olacak..
RTE gitmediği sürece venezuelle riski her zaman mevcut.
Yorum
-
Bunların anladıkları kafalarının bastığı şey şey faizleri indirip piyasaki bataklara KGF nefes cart curt yollarla para pompalamak..Fakat pompaladıkları paranın ekonomi üzerinde zerre kadar etkisi yok...Delik balonu üflemeye çalışıyorlar..Hem delik büyüyor hemde çok değerli nefes boşa harcanıyor.
Emtialardaki düşüş ileride enflasyonu düşürecekmiş..Beyefendi öyle diyor..
55 60 tl lik kıyma 70 tl olmuş en basitinden..
Kıyma bunu pek takmıyor sanırım..
özel sağlık sigrtam geçen seneye göre yüzde 25 zamlanmış..
dedim enflasyon 10 bu neyin zammı..
haklısınız ama geçen sene bi ameliyat 10K ise bu sene 15K dedi..sağlık enflasyonu çok farklı ..
hmm dedim yapacak bişi yok..
hatta az bile zam yapıldı size dedi..
Sonumuz dalgalı bir şekilde de olsa arjantin venezuella dan birisine doğru gidiyor..
Yorum
-
Miners have hitherto been obliged to secure special permits for exporting gold bullion from the country, but now the procedure has been noticeably eased, as gas and oil exports have been crippled by the coronavirus crunch.
Rusya madenlerinden çıkardığı yerel altını yurtdışına sınırsızca ihraç edebilmek için yeni düzenlemeler yapmış.
Önceden bu altının tamamını Rus Merkez Bankası aliyordu.
Petrol fiyatlarındaki çöküşün Rusya'yi bu kararı almaya zorladığı düşünülüyor.ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteryazılarımda ALLEGORY KULLANIYORUM.....
borsacı...anlatmak istediğini benzeşimle anlatır...bir nevi sır verir gibi...
ALLEGORY....Yunancadan gelir...iki kelimeden oluşur...biri allos...başka demektir...öbürü agorein...konuşmak demektir...
bunların birleşmesine...ALLEGORY...DENİR...turkcesi BASKAKONUSMAK demektir....
bu yazı stilinde...demek istediğini baskakonusarak dersin...ELİTE hitabdır bu...
bu yüzden basım cok derde girmiştir...bilhassa dini konuları yazarken...demek isteğimi anlamak yerine okuduğunu anlıyor..oysa gerçek anlattığım...okuduğunu anladığında değildir...okuduğunun içine saklanmıştadır...
misal...FED...DİGER MERKEZLERE SWAP PENCERESİ ACACAK...
bunu düz okuyan ne anlar...SIKISMASINLAR DİYE İPOTEKLE VADELİ DOLAR VERECEK....ne güzel..ne iyi yaw.
halbuki...ben bunu oyle anlamam...cünki okuduğum herseyin ALLEGORİK anlamını beynim tarar...
okurum ve derim ki...YANDIK MAMINA KOYİM...FED..YANDASLARINA DİYORKİ...EMERGİNGLERİ SATIN VE CIKIN....ben onlara doları verıyorum...BENDEN ALIP SİZE VERECEKLER.
BEN BELE OKUYORUM...sizde benim yazdıklarımı ele okuyun...
ALLEGORIK BI ORNEK....TEKVIR SURESI....
Güneş bürülüp dürüldüğü zaman.
Ve yıldızlar solduğu zaman.
Ve dağlar yürütüldüğü zaman.
Ve yüklü develer salındığı (başıboş bırakıldığı), kıymetli dünya malları terkedildiği zaman.
Ve vahşi hayvanlar toplandığı zaman.
Ve denizler ateşlendiği zaman.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Ölümüne savundular 15:00 itibariyle satışlar hala karşılanıyorkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstereger bizim borsa yarın 92 000 de tutunursa...bu başladı demektir...önce petrol çöker...sonra EMERGİNGLER..kuzu kuralıdır bu....
SEBEBİNİ YUKARIDA SARKASTİK CÜMLELERDE GİZLİYEREK ANLATTIM.
Yorum
-
Ve yüklü develer salındığı (başıboş bırakıldığı), kıymetli dünya malları terkedildiği zaman.
PETROLDE bu ayet uygulaniyor....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Ve vahşi hayvanlar toplandığı zaman.
CORONA VERUSU...vahsidende vahsi...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Ve dağlar yürütüldüğü zaman.
FED...MERKEZLER...DEVLETLER....YURUTULUYORLAR...GOKTEN PARA SACIYORLAR...YUKLU DEVELER...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
GUNES BURULUP DURULDUGU ZAMAN....
sira bunda usaglar...bi sure bunu yazacagim...adi LAVANTA PARA VE BORCLA KALKINMA...ILIZION...YALANCI GUNES.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
VE DENIZLER ATESLENDIGI ZAMAN....
daha sonrada bunu yazacagim...denizler...ULKELER...ATESLENECEKLER... .YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
SIKIYOR...3 KEZ SIKIYOR....IKRA diyor...
ve okuyor....
SENDE OKU...ONU OKU...ne diyor anla....
EZELDEN GELIP EDEBE GIDEN TUM OLAYLAR ORADA....yazilmislar...hepsi bulundugun zamandan bagimsiz ve tum zamanlar ucun yazilmistir...
kuranin....incil ve tevrattan farkida budur....ZAMANI DURDURMUSTUR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sevgilerimle....kuzu...EVLIYAULLAH.....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sensiiiin sensiiiin ya sabir ya sabirkuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgilerimle....kuzu...EVLIYAULLAH.....
Yorum
-
Emmim,
Bugün için çok korkutmuştun
Çok şükür dediğin gibi olmadı
Malda olan vardır, milletin kalbine inerdi.
Yorum
Yorum