Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • troas
    Yeni Üye
    • 01 Ekim 2013
    • 47

Boris YB dan çıkmış,
    Sn. Kuzu yanınızda olamıyoruz ama dualarımız sizinle.. Ev sahibinize ve size şifalar diliyorum.

Yorum

• syrphida
      Katılımcı
      • 03 Mayıs 2019
      • 169

viop işlemi yapan arkadaşlar miktar 1 kontrat üzerinden olsun sadece bir emir için , bist30 alış veya satış yönündeki pozisyonunuzu bilmeyenler için, örnek olması açısından bir kez yazabilir misiniz. işte bak şunu aldım vadesi şu , şu kadar süre içinde, şu kadar kar veya zarar ettim. mesela 1.000 tl lik işlem yaptım yükseliş yönünde ama borsa düştü, benim bu param gitti diyelim, bunun dışında hesabımda 9.000 lira param varsa o da gidiyor mu. teşekkürler

Yorum

• hurolg2
        Aktif
        • 25 Ocak 2019
        • 367

syrphida Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        viop işlemi yapan arkadaşlar miktar 1 kontrat üzerinden olsun sadece bir emir için , bist30 alış veya satış yönündeki pozisyonunuzu bilmeyenler için, örnek olması açısından bir kez yazabilir misiniz. işte bak şunu aldım vadesi şu , şu kadar süre içinde, şu kadar kar veya zarar ettim. mesela 1.000 tl lik işlem yaptım yükseliş yönünde ama borsa düştü, benim bu param gitti diyelim, bunun dışında hesabımda 9.000 lira param varsa o da gidiyor mu. teşekkürler
        Size bir dost tavsiyem. Bu halinizle sakın hiç merak etmeyin, öğrenmeyin, bulaşmayın ve geri dönün bu yoldan...Israrcıysanız eğer googledan her türlü bilgiyle dobanın ve uzunca bir süre sadece 1 kontratı geçmeden işlem yapın...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• ihakki
          Tecrübeli
          • 02 Aralık 2008
          • 709

syrphida Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          syrphida kardeşim,
          viop 30 endeks 1 kontrat almak için 1170 tl gerekiyor.Vadeyi sen seçiyorsun, ama genellikle en yakın vade bizim örnekde nisan vade kullanılır.Ancak kaldıraçlı piyasa olduğu için oluşabilecek zararı bir süre tolere edebilmen için güçlü bir teminatın yani yedek mermin olması lazım.Anlaması kolay olsun diye mermi örneği veriyorum.Pozisyon açacağın zaman teminatının 1/10'u kadar aç , yani 50.000 tl varsa 5 kontrattan fazla açma, 5 kontrat senin 5 mermin var anlamına gelir.Mermilerini tasarruflu kullan,hepsini bitirirsen sonuçta nalları diktirirler.
          Örnek istemişsin; Ben en son 107.000'den short pozisyon açtım.Şu anda viop30 , 114.000 , bu demektir ki 1 kontratta 7.000 puan zarardayım.Bu da 1 kontratta 700 tl zararda olduğumu gösterir.Ben 5 kontrat açtıysam 3.500 tl bana girdi demektir.Senin örnekde 1000 tl lik alım(long)işlem yaptın.Diyelim borsa düştü , düşme miktarı arttıkça senin hesaptaki 9.000 tl'den yemeye başlar.9.000 tl'nin hepsinin gitmesi mümkündür ,bunun için borsanın 9.000 puan daha düşmesi gerekir.

hurolg2 arkadaşımızın aşağıdaki uyarılarını da dikkate alın

hurolg2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Size bir dost tavsiyem. Bu halinizle sakın hiç merak etmeyin, öğrenmeyin, bulaşmayın ve geri dönün bu yoldan...Israrcıysanız eğer googledan her türlü bilgiyle dobanın ve uzunca bir süre sadece 1 kontratı geçmeden işlem yapın...

YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• kuvarstb
            Yeni Üye
            • 24 Şubat 2017
            • 14

30 endeks kontratında işlem yaptığını ve VİOP hesabında 10.000 TL olduğunu var sayalım.

XU0300420 kontratında 105.000'den alış yönünde pozisyon açtın diyelim. Bu kontratın vade sonu Nisan sonu. Nisan sonunda pozisyonunu kapatmazsan senin yerine aracı kurumun kapatır.

Çalıştığın aracı kuruma bağlı olarak işlem kesinti oranı değişiklik gösterir ama biz yuvarlak onbinde 1 olarak alalım.

Başlangıç Teminatı: 1.170 TL
            Sözleşme Büyüklüğü: 100 (100/1000)
            Alış Yapılan Kontrat Sayısı: 1

1*1.170=1.170 TL

İşlem Yapılan Para (yani almış olduğun o 1 kontratla aracı kurumun sana bu kadar paralık işlem yaptırıyor): 1*100*105.000= 10.500.000 TL (işlem masrafını bu para üzerinden kesiyor)

İşlem Masrafı: (10.500.000*0,001)/1000= 10,5 TL (ister long (alış) ister short (satış) pozisyonu aç, iki durumda da işlem masrafını çıkartmak için yaklaşık 250 puana ihtiyacın var. Yani bizim durumumuzda 0'a 0 çıkmamız için kontrat fiyatının 105.250 olması gerekiyor.)

1.170+10,5= 1.180,5 TL (10.000 TL'lik VİOP hesabından bloke edilen para miktarı)

Gelelim nasıl çalıştığına:

Kontrat fiyatı 106.000 oldu ve pozisyonu kapatmaya karar verdin. Bu durumda kapatmak için de kesilen işlem parası;
            ((1*100*106.000)*0,001)/1000= 10,60 TL

((106.000-105.000)*(1*100))/1000-(10,5+10,6)= 79 TL karın oluyor.

Ne zaman ek para isterlere gelirsek;
            105.000'den aldığın kontrat 95.000'e gelirse zararın yaklaşık 1.000 TL olur ki bu durumda senden para istenmez çünkü alış yaptığında 1.180 TL bloke edildi, 1.000 TL'de zararın oldu 10.000-(1.180+1000)= 7820 TL'lik zarar etme hakkın daha var.

Ama inat ettin inat ettin kontrat fiyatı vade zamanı içinde 5.000 oldu (imkansıza yakın bir senaryo ama örnek anlatım için uç bi fiyat verdim). Bu durumda zararın 10.000 TL olacak. E bir de en baştaki alıştan dolayı bloke edilen 1.180 TL var, zararın ve bloke toplamı 10.000'i geçtiği için seni arayıp teminat ver derler, vermezsen biz uygun miktarda pozisyon kapatıcaz derler.

Yorum

• syrphida
              Katılımcı
              • 03 Mayıs 2019
              • 169

hurolg2, ihakkı, kuvarstb ve önceden cevap veren tüm arkadaşlar bilgi ve önerileriniz için , her bir harfinize teşekkür ederim. emeğinize sağlık kazancınız bol olsun.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

değerli dostlarım....

buraya cok elit insanları toplamayı basarmısım...okuyacalarım arasından....ONBİR DOCTOR...özel mesajlarla ne yapmam gerektiğini....nasıl direneceğimi anlatmışlar....

suan tüm dünyada....ön cephede savaşan bu insanların varlığı....bizim gibi hastalara cesaret veriyor....sırf benim gibi bir hastayı kurtarmak için kendisini öne atan bu insanlarda ki dashaklar 4 kg....

onlardaki bu cesaret....biz hastalara büyük bir savaşma gücü veriyor...

İYİKİ VARLAR....

bende...onlar üçün yorum yazacağım....
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• smartinvestor
                  Tecrübeli
                  • 29 Kasım 2015
                  • 896

Kuzu emmim. Sen de iyi ki varsın.

Sağlığınız ailecek yerindedir umarım.

Daha güçlenerek çıkarsın inş bu süreçten.

Seviyoruz seni.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

şimdilik iyiyiz....corona ile mutlu ve mesut bi biçimde ortaklaşa yasıyoruz....bizi öldürürse...bizimle birlikte...kendisinin...edindiği yawrilerinin...tüm yumurtalarının öleceğini kendisine hatırlatıyoruz hergün....zabah...öğlen...ve assamki toplantılarımızda...o gaddinde enayi değilim lem...tekrarlayıp durmayın....dedi dün.

ZATEN SİZİN GİBİ DİNAZORLARA bulaştığıma cok pişmanım...piskolojimi bozup durmayın lem...deyince bizde kibarca sustuk....can derdi bu....VERUS bu...kızarsa ne yapar bilinmez....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

bursoya gelince....

88 000 de HOLD-UP yaptı....bir HOLD-UP da iki hedef vardır...ya 6000 puvan asagı yada 6000 puvan yukarı...

HOLD-UP ARALIGI...88 000 ila 90 000 di...bunlardan 6000 puvan atarsan alt sınırı...bunlara 6000 puvan eklersen ust sınırı bulursun...üst sınır...94 ila 96 000 aralığıdır...

HOLD-UP....bir iç dinamiktir....125 000 den 82 000 e düşüş oldu....satanların malları PİYASA YAPICIDA YIGILDI...adam gırtlağına kadar malda....işte HOLD-UP lar bu malın dağıtılması üçün yapılır...

soru hep sudur....ARTIK ACİLEN SATMAK DURUMUNDA OLAN SATICI KALMISMIDIR....

cevap ise sudur....TEKNİK OLARAK KALMAMISTIR....ekonomik nedenle olması gereken tüm satışlar yapılmıştır....bu yüzdende kuzu....hızla yeni topik açtı...HEDEF 300 000 DEDİ...

PEKİ CORONA ETKİSİ NEDENİYLE....yeni satıcılar olusurmu….

oluşur....

adam 70 yasında ise...ve corona kapmışsa...ölümü halinde....servetinin mirasçılarına intikalinde zorluk olmasın diye...NAKİTE DÖNER...BORSALARDAN CIKAR....

İŞTE DENGE...bu satışlara bağlıdır....piyasa yapıcı...bunlarıda altta almak ister...

öte yandan...BU PİYASALARI YÖNETEN....FED ve diğer merkezler bu satışların olacağının farkındadırlar....piyasaya direkt destek olurlar....

Yorum

• smartinvestor
                        Tecrübeli
                        • 29 Kasım 2015
                        • 896

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        bursoya gelince....

88 000 de HOLD-UP yaptı....bir HOLD-UP da iki hedef vardır...ya 6000 puvan asagı yada 6000 puvan yukarı...

HOLD-UP ARALIGI...88 000 ila 90 000 di...bunlardan 6000 puvan atarsan alt sınırı...bunlara 6000 puvan eklersen ust sınırı bulursun...üst sınır...94 ila 96 000 aralığıdır...

HOLD-UP....bir iç dinamiktir....125 000 den 82 000 e düşüş oldu....satanların malları PİYASA YAPICIDA YIGILDI...adam gırtlağına kadar malda....işte HOLD-UP lar bu malın dağıtılması üçün yapılır...

soru hep sudur....ARTIK ACİLEN SATMAK DURUMUNDA OLAN SATICI KALMISMIDIR....

cevap ise sudur....TEKNİK OLARAK KALMAMISTIR....ekonomik nedenle olması gereken tüm satışlar yapılmıştır....bu yüzdende kuzu....hızla yeni topik açtı...HEDEF 300 000 DEDİ...

PEKİ CORONA ETKİSİ NEDENİYLE....yeni satıcılar olusurmu….

oluşur....

adam 70 yasında ise...ve corona kapmışsa...ölümü halinde....servetinin mirasçılarına intikalinde zorluk olmasın diye...NAKİTE DÖNER...BORSALARDAN CIKAR....

İŞTE DENGE...bu satışlara bağlıdır....piyasa yapıcı...bunlarıda altta almak ister...
                        Emmim miras ilişkili satış miktarı ne kadar olacak ki? Kim bu kadar detay düşünüp bir de üstüne gebermiş fiyatlardan satış yapar ki? Hadi oldu diyelim, basılan paranın yanında devede pire gibi kalır.

Satış için bence tek ihtimal daha önce dediğin batıkların ilanı mevzu olur ki o da bu vakte kadar açıklanmadıysa bir şekilde çözülmüş demektir; açıklanması sadece silkeleme amaçlı olur bence.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

bu topic ne diyor....HEDEF 300 000 DİYOR....

anlamı...TREND YUKARI....

emmeee....

dalgalar halinde yukarı....söyle...yüzde 25 çıktımı...bunun yüzde 15 ini geri düşer....

HOLD-UP larda maliyet platforumları oluşur...bu platforumlar destek görevi yapar...

üç platforum var....

1....82 000...

2.....88 000

3.....96 000...

DALGALARA GÖRE OYNUYORUZ HEP....

MİSAL...82 000 den 96 000 e bi dalga oldu...eger 96 000 de satıcı gelirse...piyasa yapıcı bi alt platforuma iner...o 88 000 dir...orada malı alır...ve yeni dalgaya girer bu dalgada hedef bu kez...103 000 DİR....eger 96 000 de satıcı gelmezse....ılk dalga devam eder...82 000 den 103 000 e....bu FİBOACHİ yüzde 50 geri alımdır....dow suan yuzd 50 de...biz hala yüzde 38 e gelemedik 97 000 lerde o...

MAL ALMA...

her platforum...MAL ALMA YERİDİR...seçtiğin kaartları...bu geri çekilmelerde kademeli alacaksın....bu verdiğim üç platforumda alacağın mal mıktarı...almak istediğinin yüzde 50 sidir….öbür yüzde 50 yi...ya 70 000 de alacaksın....yada 106 000 asıldımı alacaksın....

malı...uzun vade üçün alıyorsun....şimdi 40 kurusa veya 60 kurusa aldığın sarap sisesinin yıllandığı zaman değeri 6 ytl ye çıktımı....40 kuruş ve 50 kurusun...30 kurusn veya 80 kurusun maliyette önemi yoktur 5 yıl sonra...çünki şişe 6 ytl veya 8 ytl dir artık.

kuzu dan sevgilerimle....sevgili doctorlar….sizi kırmam imkansız....yazdım.

Yorum

• hurolg2
                            Aktif
                            • 25 Ocak 2019
                            • 367

Sevgili kuzum...bu can derdinde bile sorumluluk sahibi hir insan olarak arkadaşlarını, okuyucu grubunu kısaca bizleri ve toplumu düşünüyorsun...bravo sana...ama ne olursun ciddiye al bu verus hipnasını ve kendine iyi bak, sevgili doktorlarımızı dinleyip dediklerini harfiyen yerine getir...selamlar sevgiler....

Yorum

• smartinvestor
                              Tecrübeli
                              • 29 Kasım 2015
                              • 896

Türkiye, ABD Dahil Bazı G20 Ülkeleriyle Swap Hattını Görüşüyor -BN- Bloomberg HT

Enteresan BIST çıktı, USD düşmedi.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

unutmayın....

bu topiği 82 000 endekse indiğimizde...ve dolar-tl 6.60 olduğunda açtım...ve...HEDEF FEYZA DEDİM...

BUNU YAPARKEN...FED in...diğer merkezlerin...tüm devletlerin devreye gireceğini biliyordum....ve girdiler...VE CIKIYORUZ...kuzu...gene herkesten on adım öndeydi...bak CORONA bile geldi beni buldu...o kadar kaçmama rağmen...ha ha ha

babamı ameliyet ettireceğim...75 yasında idi...ameliyet cok riskli idi...bana dediki...75 yasındayım...75 daha yasamak istemem....ameliyeti yaptır...ve kader neyse o ossun dedi...85 e kadar yasadı....ama alzemir oldu...daha feciydi...tüm zamparalıklarını anlatırdı...kendini genç hisseder...annemede bu benim annem derdi...annemi buna alıştırdık...yoksa kadın kafayı sıyıracaktı.

moshe ye diyorumki olumm...70 olduk...her işte bi hayır vardır...

bi düşün...bizde alzemir olsak...yediğimiz bunca moku ballandıra ballandıra anlatsak...bizim gacılar bizi o saniye zehirlerler ulen...

doğru dedi....ha ha ha...beterinde beteri var....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information