Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tefuksikret
    Tecrübeli
    • 17 Eylül 2018
    • 548

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    UCUZ PARA YI KİM SAGLIYOR.....BANKALAR.....

BU BANKALAR.....

hangi müşterisinin yüzde 100 kaldıraçta olduğunu biliyor.....

sadece bi bankanın düğmeye basması YETERLİ.....

VEYA....sadece bi hefge fonun.....bu bankanın düğmeye basmak ucun tetıkte olduğunu bilmesi halide yeterli...bu hedge yeddi ceddi ile bankadan once tuşlara conecektir…..cunki….yeddi ceddi ile yüzde yüz kaldıraçta kendisi....

bunu MAYIS ayında bekliyorum.....
    Mayıs ayını beklemene gerek yok yaa kuzu...Beklediğin 29 martta oldu. Aslında bir önceki mesajımda global bir gariplikten bahsetmiştim. Yazdıklarımı hiç okumuyorsun. Halbuki ben senin yazdıklarını satır satır dikkatle okuyorum.

CNBC-TV18
    @CNBCTV18News
    ·
    23s
    #Nomura & #CreditSuisse warned they were facing significant losses after a US hedge fund, named by sources as #ArchegosCapital, defaulted on margin calls.
    Abd merkezli hedge fon temerrüde düşünce Credit Suisse hisseleri Avrupa'da %14 göçtü.

Öncesinde Nomura ağır yaralanmıştı. Ben de o mesajı Nomura'ya istinaden yazmıştım. Fakat Nomura'ya rağmen Nikkei yoluna ıslık çalarak devam etti.

Şimdilik Nomura ve Credit Suisse ağır yaralı. Goldman hafif yaralı. Morgan Stanley ve UBS'in durumları belirsiz.

Yorum

• tefuksikret
      Tecrübeli
      • 17 Eylül 2018
      • 548

MB Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınmış. Yerine Morgan Stanley Türkiye Direktörü Mustafa Duman atanmış.

Yorum

• tefuksikret
        Tecrübeli
        • 17 Eylül 2018
        • 548

Yukarıdaki haberi doğru yorumlayan vadeli işlemlerden para kazanır. Bence uzak durun. Kuzu hocam özelden yazdım...

Yorum

• Misafir

Sandığı yiyecen olmayan kafaya sanduka style, bizden ele kolay kaçı$ y0htur reJ0..

Pek yAKında tüm sinemalarda, Zübük The End, final episode.

Payanda en iyi yardımcı oyuncu 0scar aday adAyı..

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Teskkurler sn guzum, Aklima birsey takildi, niye Mayis ayinda da Nisan, Haziran , veya Temmuz degil?
            8 ay once….SIFIR DOLAR FAIZI VE SWAP BATAKLIGI.....ile ilgili bi yorum yazmış....orada MAYIS ayını işaret etmiştim....o yorum nedeniyle mayıs diyorum....bu çeyreklerle ilgili bi durum....bi ay öne bi ay geriye kayabilir tabii....SWAP tarihleri ve derivetive tarihlerine gore hesaplamıştım onu....

KASIM ayında....bizimkiler london la swap anlaşması yaptıklarında da....MAYIS a kadar borsalar bizde çıkar ve sonra çöner demiştim....burada SWAP tarihlerini esas alıp zaman hesabı yapmıştım....iki çeyrek....bizde tutturdum....tam altı ayda....hem faiz hemde dolar fırladı...SWAPla alınanların vadesi geldi çünki….
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

kazım.....her yazını dikkatle okuyor notumu alıyor....yeri geldiğinde kullanıyorum....bazen erken otuyorsun....erken bulduğum hubarlerini kasıtlı kullanmıyorum düşmanlarımı yanıltmak üçün....

sen devam et.....gundwane in daldığı konuları araştır biraz.....iç işler yani....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

bu yazdıklarımı esas almış ise biri....verdiğim mayıstan 3 ay önce...TERSİ DOGRULTUDA POZİZYON ALMIŞ OLMALI...ŞİMDİ İSE O POZİZYONLARI KADEME KADEME KAPATMALI....

NEYE GÖRE.....KUZU KURALLARINA GÖRE.....

bununla ilgili....geride bi sinyal vermiştim dostlarıma....FAİZLER YUZDE 30 A CIKACAK DİYE....bu sinyal pozizyona girin shortlayın sinyali idi....benimle temasta olanlar yaptılar...şimdi kuzu kurallarını uyguluyarak poz azaltıyorlar....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

burada en önemli şey sudur.....piyasada ki yorumcular....BELEŞ PARANIN NE MENEM KORKUNC BİŞEY OLDUGUNU BİLMİYORLAR.....beleş paranın doguracagı sonuclarıda bilmiyorlar....cunki….bu beleş para tarihte hiç uygulaması yok.....sadece KARL MAX kapitalizm in son aşaması...KOMİNİZMDİR demişti....ricardo ise....beleş paranın bilinen herşeyi tersine dönüştüreceğini iddia etmiştir....

KUZU ise.....moshe ile birlikte....bu BELEŞ PARANIN nasıl sonuç doguracagı üstünde sürekli AHKAM KESEN YAZILARLA....bu aleme amrikide irkilecek bilgiler pompalıyorlar.....o bilgileri FED ödü mötüne karışmış olarak izliyordur sanırım....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

TURK TARİHİNDE İSE....BELEŞ PARA DÖNEMİ VARDIR VE UYGULANMIŞTIR....hangi padişah dönemi...sıkı durun...herkesin deli dediği....TEK AKILLI PADİŞAHIMIZ....deli İbrahim döneminde bu ekonomi uygulanmıştır.

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

bütün bu bilgiler....KUZU yu….korkulacak ve susturulması gereken adam yapmıştır....ve düşmanı coktur….BUDA NORMALDİR.

Yorum

• tefuksikret
                        Tecrübeli
                        • 17 Eylül 2018
                        • 548

bu 30 yillik cycle dibi olacak....eski ekonomiler batacak....YENI SIRKETLER OLUSACAK...BUNNAR DIJITAL SIRKETLER....MARKETLER...BAKKALLAR OLMUYACAK....CEP TELEFONUN PARA OLACAK YADA KOLUNA GECIRDIGIN BI CHIP.....bununla herseyi ismarliyip odeyeceksin....hersey direct evine gelecek.....VERGI DAIRELERI KALKACAK....TAPU DAIRELERI KALKACAK....BANKALAR HEM VERGI DAIRESI HEMDE TAPU DAIRESINE DONUSECEK....OLDUN NU SERVETIN COCUKLARINA KALMIYAAK....DEVLETE KALACAK....vesaire....vesaire....vesaire....

yeni bir dunya kurulacak.....
                        Bu mesajda çok önemli bilgiler var. ''Mirasın çocuklarına kalmayacak''. Çok kafa yordum bunlara ama bu cümle hiç aklıma gelmemişti.

Yorum

• tefuksikret
                          Tecrübeli
                          • 17 Eylül 2018
                          • 548

Doları yukarı çekip çekip aşağı bırakıyorlar. Biraz önce 8.40'ın üstündeydi.

MB'sı çok sert bir müdahalede bulunacak. Bence tabii...Dikkatli olunuz.

tefuksikret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          MB Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınmış. Yerine Morgan Stanley Türkiye Direktörü Mustafa Duman atanmış.
                          Bugün dümende kim var? Sadece tahminimi yazdım, yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

gunerim....

MAYIS AYINDA....bizde garan 5.20 iken.....amriki yuzde 25 gocecek.....

garan bizde 4.80 I operken....

avrupada uc banka batacak....buna bizdeki garanin sahibi dahil....

iste o anda....tamamen nakitte yatan benim gibi dinazorlar ON YIL SATMAMAK UZERE MALA GELECEKLER....

bu 30 yillik cycle dibi olacak....eski ekonomiler batacak....YENI SIRKETLER OLUSACAK...BUNNAR DIJITAL SIRKETLER....MARKETLER...BAKKALLAR OLMUYACAK....CEP TELEFONUN PARA OLACAK YADA KOLUNA GECIRDIGIN BI CHIP.....bununla herseyi ismarliyip odeyeceksin....hersey direct evine gelecek.....VERGI DAIRELERI KALKACAK....TAPU DAIRELERI KALKACAK....BANKALAR HEM VERGI DAIRESI HEMDE TAPU DAIRESINE DONUSECEK....OLDUN NU SERVETIN COCUKLARINA KALMIYAAK....DEVLETE KALACAK....vesaire....vesaire....vesaire....

yeni bir dunya kurulacak.....

BERLIN DUVARININ YIKILMASIYLA BASLIYAN BU 30 YILLIK CYCLE.....CORONA VERUSU ILE BITTI.....

ONAR YILLIK UC ALT CYCLE ILE YURUDU....2008 YILINDA...AMRIKI KAPITALIZMI BIRAKIP.....KOMINIST OLDU....BU SON ON YILDIR BOYLE...

nasil....

amriki kominist bi ulke artikin....CIN KAPITALIST BI ULKE....RUSYA CARLIGA GERI DONDU....PUTIN CAR......
                            burada en önemli şey sudur.....piyasada ki yorumcular....BELEŞ PARANIN NE MENEM KORKUNC BİŞEY OLDUGUNU BİLMİYORLAR.....beleş paranın doguracagı sonuclarıda bilmiyorlar....cunki….bu beleş para tarihte hiç uygulaması yok.....sadece KARL MAX kapitalizm in son aşaması...KOMİNİZMDİR demişti....ricardo ise....beleş paranın bilinen herşeyi tersine dönüştüreceğini iddia etmiştir....

KUZU ise.....moshe ile birlikte....bu BELEŞ PARANIN nasıl sonuç doguracagı üstünde sürekli AHKAM KESEN YAZILARLA....bu aleme amrikide irkilecek bilgiler pompalıyorlar.....o bilgileri FED ödü mötüne karışmış olarak izliyordur sanırım....
                            TURK TARİHİNDE İSE....BELEŞ PARA DÖNEMİ VARDIR VE UYGULANMIŞTIR....hangi padişah dönemi...sıkı durun...herkesin deli dediği....TEK AKILLI PADİŞAHIMIZ....deli İbrahim döneminde bu ekonomi uygulanmıştır.

BU YAZILARIM....sıfır faizi anlatırken 2008 de...BABO yu soka sokmuştu.....bunların hepsi....ÜSTÜNDE COK CALIŞTIGIM....BELEŞ PARA TEORİSİNİN ÜRÜNLERİDİR....

ne diyorum yukarıda....dünyada tek köminist ülke var....oda AMRİKİDİR.....2008 DE HELİKOPTERLE PARA SACARLARKENDE DEMİŞTİM Kİ....AMRİKİ ARTIK KOMİNİST Bİ ÜŞKEDİR....

kuzu nun BELEŞ PARA TEORİSİNE GÖRE.....

KOMİNİZMİN TANIMI SUDUR....BİR ÜLKE PARA HACMİNİ ÜRETİM HACMİNİN ÜZERİNE TASIMISSA....O ÜLKE KOMİNİST REJİMLE YÖNETİLİYOR DEMEKTİR.

kuzu da kominizmin tanımı budur.

bu KARL MARKS ın ….KAPİTALİZMİM SON ASAMASI KOMİNİZMDİR....tezi ilede uyumludur....

işte can alıcı nokta sudur....bunun tarihte yasanmış bi örneği yoktur....2008 DE BUNA GİRDİK....sonuçları ise on yılda ortaya çıkacak ve on yıl doldu...

bu sonuçların neler olabileceği konusu...ise...benim İRAQI MECLİSLERİMDE TARTISILAN TEK KONUDUR....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

HERSEY Bİ REFRANS NOKTASINA BAGLIDIR....O NOKTA KAYMIŞŞA HERSEY KAYMIŞTIR....

NE DEMİŞ MİLETUSLU FİLAZOF....yani toprağımız....

bana uygun bir destek noktası verin....KALDIRACLA DUNYAYI YERİNDEN SÖKERİM....

BUNU bugun adını DİDİM koyduğumuz town da diyor....4000 yıl önce.....

işte suan dünya....BİR REFERANS NOKTASI ARIYOR....BULURSA DUNYA DUNYAYI YERİNDEN SÖKECEK.....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

sevgilerimle....miletuslu….efesli….troyali….pergam umlu….dedelerin evlatları.....

MIRASIN COCUKLARINA KALMIYACAK....bu referans noktası kayması ile ilgilidir ve Isparta da uygulanmıştır....güçlü devlet üçün....bundan 4000 yıl önce.....adı...devlet köminizmidir….BİREYE KURDURUYOR....BİREY YASARKEN FIRST CLASS YASIYOR....ÖLDÜMÜ MAL DEVLETE KALIYOR.....ogluda istiyorsa bi iş kurup babası gibi olabiliyor...emme hiçbir birey kendisine ait olmuyan başarıya sahip çıkamıyor...bu devlet köminzm ,nde temel esastır...güçlü devleti yaratıyor....ve her doğan ispartalı….hayata....babasından yararlanarak baslıyamıyor….HER GENC ESŞİT İMKANA SAHİP VE ZENGİNLİK ÜÇÜN YARIŞIYOR....

BU HAL....BİREYSEL BASARININ TAVAN YAPMASINI SAGLIYAN HALDİR....herkes hayata sıfırdan başlıyor ve yarışıyor....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information