Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

kucuk dusunerek yasamak.....CAHIL INSANLARA MAHSUS BIR OZELLIKTIR....

egitilmis....mukemmellige yurumek icin hergun kendisine bilgi yukluyen insan ise.....

bilirki....ben sadece 70 yil veya 90 yil bu dunyadayim.....

sonra....TOPRAGIM.....

ONDAN GELDIM....ONA GIDECEGIM.....

gitmeden once.....niye geldim....geliyim diye girmizi motlu dilekce mi yazdim....yazmadim....o yaratti....niye gidiyorum....gidiyim diye dilekcemi yazdim....yazmadim.....OYLEYSE....BEN BIR HICIM....gendimi bi poh sanarsam.....DUNYAYA DUZEN KOYMAYA KALKARSAM......

BOYUMU ASAN ISLERE DALARIM KI.....BU HUKME KARSIDIR.....

HUKUM ALLAHINDIR......
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

DINLERIN TAMAMI SAHTEKARLARCA KURULMUSTUR.....

BU SAHTEKAR PEYGAMBERLER.....

HUKUM ALLAHINDIR....degil....bizimdir diyerek....yuce rebbimi ISTISMAR ETMISLERDIR....VE HALA EDIYORLAR....

ISTE BUNNAR YENI BIR DUNYA DUZENI KURUYORLAR....

bu duzende ilacla insan beynini evcillestirecekler....

insanlar artik...PLATONUN MAGARASINDA OLACAKLAR....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

OCTOPOS.....AHTAPOT.....

bunun insandan daha akilli bi heyvan oldugunu yazarlar bilim adamlari....

bi octopos.....en guclu oldugu anda....ciftlesir....ciftlestiginde sunu bilir bunu yaptigi an kendinden sonraki generesyonu yaratacak....ve kendi ciftlesmeden sonra olecek....

bunu yaparlar....yumurtlarlar....ve kendilerini avcilara kopek baliklarina birakirlar....GONULLU....

NIYE ACABA.....NIYE BU GONULLUUK....

YUCE REBBIM ELE YARATMIS.....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

BITEZ KOYUNDA SAHILDE KUMLAR USTUNDE IRAQI CEKIYORUM.....

RESTORANIN SAHIBI DOSTUM....KARISI BELCIKALI....bi sarisin bumba.....

bunun en mensur yemegi....ahtopat izgara.....terbiye edilmis....Iraqi bu ahtapot etrafimdaki guzel gacilar....mutluluk araclari....

bi gun bu geldi....hemen restoranina bitisik oteldeyim....agam gel dedi....gelde furdugma bak dedi....

gittim....muhtesem bi ahtapot.....lem nasil furdun anlat dedim....bu dalgic....

sessizce yaklastim....beni gordu....goz goze geldik....kacmadi....ve furdum dedi....

ben bunu yemem dedim.....bu olumu kendi istemis.....sasirdi....anlattim ve anladi....ahtapotu menuden kaldirdi...bi daha avlamadi....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

borsayla AHTAPOTUN ne alakasi var.....

olmaz olurmu lem dalyarak.....

AHTOPAT bu dunyada en hileker heyvandir....hem avlarken....hemde kendini avlamaya kalkana karsi.....

kurdugu oyun planini anlaman mumkun degil.....

gozunun onunde ahtopot var....gozunu kispistirip actiginda.....o yok....bi kaya var.....o ahtapot....emme sen kaya goruyorsun.....

oyleyse....

paran varsa....avcisi var o paranin.....

KAYA OLABILMELISIN....AHTAPOT GIBI....

ey borsaci.....

sen rebbime inaniyorsan....

onun yarattiklarina bak.....HER SEY....HER BILGI....ORADA....AV VE AVCI.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

DEGERLI DOSTLARIM.....

FURUSMALARIMI OZLEDIGINIZI BILIYORUM.....az kaldi....bana guvenin.....

bu aleme....DELIANLI NASIL OLUNURU OGRETMEM GEREK....bu halk beni amrikide okuttu.....

Yorum

• ihakki
                Tecrübeli
                • 02 Aralık 2008
                • 709

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                DEGERLI DOSTLARIM.....

FURUSMALARIMI OZLEDIGINIZI BILIYORUM.....az kaldi....bana guvenin.....
                Çok özledik,sabırsızlıkla bekliyoruz.
                Sevgiler.
                YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

dusmanlarima.....ula gavatlar....bensizligin ne ikim birbisey oldugunu anladinizmi......

ha ha ha.....sizin yuzunuzden dostlarimda Yandi....o dostlarki beni size karsi koruyamidalar.....

ciaramin dumani yoktur yarin Imani....

ula gavatlar....ALTINDAN KOSK YAPIYORDUM....GUMUSTENDE MERDIVENI......

inip inip cikiyordunuz.....imdi....TARRAGIMI YEDINIZMI....BEN PARAMIN USTNE PARA KOYARKEN.....HA HA HA.....

YANIYORSA ISIK....

SONDUR HAAA.....mamina caktigimin sulukleri....ne oldu....ben mi kaybettim...siz mi.....

ha ha ha......

TEK BASIMA....TUM YALANA....DOLANA...KARSI KOYDUM.....YENILMEDIM....DUSUNDUM...DEDIMKI....YAT IR VE IK HEPSINI....yatirdim ve iktim....pozizyonlarimi yazmiyarak....

nasil.....

guzelmiydi....

bensiz olmak.....dalyarak dusmanlarim.....ne kazandiniz.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

demekki ben kimim.....AHTAPOTUM......

OLMEM GEREKTIGI YERDE....

OLMEGI BILIYORUM.....BEN OLDUM MU SIZ DUSMANLARIM TARRAGIMI YIYIYO.....HA HA HA

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

sevgilerimle....degerli okuyucularim.....benim gibi saldiriya ugrasaydiniz...ve savunucu olarak bi tek kendiniz kalsaydiniz kendinizi savunan....sizde benim gibi davranirdiniz...BUNA EMINIM.

insanlar cok nankor ve egeoistler.....

kuzu,

Yorum

• istinyetilkisi
                        Aktif
                        • 12 Temmuz 2016
                        • 273

Cuma günü ABD borsalarında ViacomCBS hisselerinde yaşanan %27 düşüş ve blok satışların tetiklediği ve hızlandırdığı piyasa satışının iç yüzü hafta sonu Wall Street Journal ve Bloomberg makalelerinde açıklandı.

Bill Hwang’in yönettiği Archegos Capital isimli hedge fonunun zarardaki pozisyonlarından çıkmak için Goldman Sachs, Deutsche Bank ve Morgan Stanley’nin yaptığı blok halindeki satışlar, Hwang’in ve fonunun müşterisi olduğu İsviçre’li Credit Suisse’in Mart ayında sona erecek 1. çeyrek bilançosuna büyük zarar vermiş durumda.

Archegos Capital’in Cuma günü zarardaki pozisyonlarından blok halinde 30 Milyar Dolar satış yaptığı açıklandı. Credit Suisse yetkilileri ise, yüksek kaldıraçlı türev araçlar pozisyonları yoğun olan fonun bankanın finansallarına etkisinin büyük olduğunu kabul etti.

ABD hisselerinin yanında Baidu gibi Çin firmalarına da yatırım yapan Archegos Capital’in küresel borsaların birçoğuna etkisi büyük. Piyasa değeri 20 milyar dolar’dan fazla olan Japon devi finansal hizmetler holdingi Nomura hisseleri de %16 düşüş kaydetti.

Uluslararası piyasalarda bir hedge fonu’nun temerrüde düşmesinin küresel çaptaki etkileri, yeni haftanın gündem maddelerinden olacak.

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1921

Sevgili kuzu..
                          Eğer insider değilse bu bilgi..
                          3 banka batışı falan hikaye..
                          Kimse batmaz batamaz..
                          Basarlar parayı verirler..

Diğer yandan 3 banka battıkdan sonra da mala girilmez..
                          Çünkü ve neden?
                          Üstteki önermeden dolayı..

Neden para basıp basıp enjekte ediyorlar..
                          Çünkü 2008 de patlayan sistem sonrasında aslında o kadar şiştiki..
                          Bu seferki bubble patlarsa sistem diye birşey kalmayacağından ötürü..

Great reset de öyle değil böyle olur işte..

.

Aslında hiç birşey hukuk dışı değildi..Çünkü hukuk diye birşey kalmadı idi..

.

Aslında bu borç artık döndürülme sınırlarını çoooktan aştı..
                          Borcu büyütüp para kazanma dönemindeyiz..

10 milyar dolar da yüzde 10 faiz ile 1 milyar dolar kazanırsın..
                          Şimdi meblağ 100 milyar dolar..
                          Faiz de yüzde 1 ..Kazanç aynı..

Faizi 0.1 e indirip meblağı da 1 trilyon dolara çıkarma peşindeler artık..
                          O da mı olmadı..
                          0.001 e düşürüp 10 trilyon dolar yaparız o zaman..

Ama aslında hiç bişi reel değil..
                          Herşey bi ponzi..

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

sıfır faiz ve....KALDIRAC EFFECT.....

UCUZ PARA İLE BORSALARDA YAPILAN SU.....

ADAMIN 1 LİRASI VAR....DERIVETİFLER VE SWAP KULLANARAK 100 LİRA BORC ALIP....BORSALARDAN KAART ALIYOR....

BORSALAR YUZDE 25 DUSTUMU....MARGİN KOL İLE İKİNCİ Bİ YÜZDE 25 DÜŞÜŞ....ALLAHIN EMRİ GİBİ SUAN.....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

UCUZ PARA YI KİM SAGLIYOR.....BANKALAR.....

BU BANKALAR.....

hangi müşterisinin yüzde 100 kaldıraçta olduğunu biliyor.....

sadece bi bankanın düğmeye basması YETERLİ.....

VEYA....sadece bi hefge fonun.....bu bankanın düğmeye basmak ucun tetıkte olduğunu bilmesi halide yeterli...bu hedge yeddi ceddi ile bankadan once tuşlara conecektir…..cunki….yeddi ceddi ile yüzde yüz kaldıraçta kendisi....

bunu MAYIS ayında bekliyorum.....

Yorum

• hayalım
                                Tecrübeli
                                • 27 Şubat 2009
                                • 822

Teskkurler sn guzum, Aklima birsey takildi, niye Mayis ayinda da Nisan, Haziran , veya Temmuz degil?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information