degerli dostlarım.....
anladıgım kadarıyla 2013 de ki yazılarımı okumuyan cok kişi var....kanjim dahil....
2013 ü MİLAT İLAN ETMİŞ.....tüm çökecekleri anlatmıştım....
o zaman dolar-tl 1.70 di.....tedbir alınmazsa....bu sırasıyla....2.20....2.80....3.20....3.80...4.20....ve 5.20 ye gider demiştim...
hiç tedbir almazsan 5.20 allahın emridir demiştim....
sebeb....amrikide DEFLATİON nedeniyle dolar sıfır faizde öbür kurlara karşı sahlanır.....öbür ülkelerde DEFLATİON yoktu...enflasyon tendency leri vardı...
yukarıdaki grafta....faizleri....ve 2013 den itibaren benim önerdigim faiz tedbirlerini düz cızgı ile ekledim.....2015 de faizleri yuzde 24 e caksaydık....dolar-tl....2.40 ı bi damla yukarı cıkamaz demiştim....oradan yavas yavas faizin yuzde 20 ye düşürülmesi gerekir demiştim....
yapmadılar....
ne oldu....FAİZ ARTMADI....EMME DOLAR-TL 1.70 DEN 4.30 A CIKTI....kim kaybetti....halkım kaybetti....SERVETİ 2.5 kat azaldı.
düz cızgı ile cizdigim....bilimsel olarak olması gereken faizler....
alttakide....gerceklesen....yandaslar batmasın diye zorla düşük tutulan faizler...çünki tümü KREDİLİ....TV ALMIŞ...MEDYA ALMIŞ.
BAKIN SİNYAL ORADA....
2009 DA FAİZLER YÜZDE 24 DEN.....YÜZDE 10 DÜŞÜYOR....DİMDİK....ne yapmalıydık....aynı dimdiklikle yuzde 24 e 2013 ve 14 de faizi cakmalıdık....niye...niye....niye....SİNYAL NE.....ULA CEVATLAR 2011 DE....ALTIN 1900 DEN....1400 E KÜTTTTTT DÜŞMEDİMİ....düştiiiii....eee DEFLATİON.....EEEE dolara negatif faizde korsan dolar şahlanır....nitekim dolar faizleri hala neredeyse sıfır....tl ye karsı 2.5 kat degerlendi.....demekki neymiş....DOLAR SIFIR FAİZDE DEGİL....ÇOK YÜKSEK Bİ FAİZDEYMIŞ...
derdimi....bilgiden yoksun insanlara anlatamadım....derdimle dertlenip....kızdım....ve feciii bi soygun yaptım...allaha şükür.
buralarada döşedim ki....SİZDE SOYUN....SOYAN SOYDU....
soygunları sıraya komuştum....önce altın...çökecek diye baslık actım çöktü....sonra pariteler demiştim...çökecek dedim çöktüler...sonra hisse senetleri demiştim....ÇÖKÜYORLAR....dolar bazlıda dipteyiz...
en son....
en son....
en son....
soygunumuz nerede olacak demiştim.....EMLAKTA DEMİŞTİM....evleri çekirdek fiyatına topluyacagız demiştim....1 yılı var....
kime demiştim ula....TURKUN FURUSKAN EVLATLARINA.....
BU BİLGİLERİ NEREDEN EDİNDİM....bilimden....ekonomi...politika..Tarih.. din..feylasofi...geostrateji...adı....KAPİTALİST MODE....KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERI....yazarı kim....kuzu efendi hazretleri EVLİYAULLAH.

Yorum