kuzu Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Saddam ı da zamanında ABD getirdi idi..kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterniye ula....analarından iktidar mı dogdular....AMRİKİ getirdi....AMRİKİ götürür...baskasını getirir....
seçimle degil mi....iktidara gelmek....ne oyu var AKP nin....sayayım...
çeşitli dinci guruplar....bunnarın oyu yüzde 5....
çeşitli liboş ve herdevrin adamı....bunnarın oyuda yuzde 5....eder sana toplam yuzde 10...baraj sınırında...liboşlar ve herdevrin adamları seçimden sonra....anında iktidar partisine geçer VE YUZDE 5 LİK EHLİ SUNNET VELCEMAAT olarak....bi kenara büzüşür otururlar...
eskidende BÜZÜŞÜP oturuyordu bu dinciler....incik...dahada büzüşecekler....MİLLET feto ile dinciligin nemenem bibişey oldugunu tanıdı....BÜZÜŞECEKLER....21 Cİ YUZYILDAYIZ YAW.
Nasıl götürdüler..
Yorum
-
Evet, 101500 desteğinin altına sarkmış ve 96000 e giden yola dayanmış durumda. Üstelik, mahşerin 4 atlısından hava yollarının 2 gündür süren inanılmaz desteğine rağmen! Aksi durumda zaten 100 bin desteği dün kırılmış ve bugün 96 bini boylamıştık. İzliyoruz bakalım mahşerin 4 atlısının büyük direnişini...prodrive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
101500-102000 seviyelerindeki yeşil destek çok önemli. 1 kere direnç ve 2 kere ciddi destek olmuş. Bu seviyenin diğer bir önemi son 1.5 yıllık yükselişin %38 fibo desteği olması. Haliyle bu seviyeye yaklaştıkça başta koza grubu, kardemir ve Thy'de olmak üzere alımlar devreye giriyor. Çünkü 102000 desteğininin kırılması çarşının karışması demek ve 96000 seviyesine giden yolun açılması demek. 96000 ler %50 fibo desteği ve kırmızı düşen kanalın destek seviyesi olduğu için kuvvetli çekim yaratıyor.
Endeks bugün itibari ile Kasım 2017 seviyesinde. Buna rağmen THY, Kard. ve koza grubu Kasım 2017 ye göre %50-100 arası primli. Özellikle kard. %150 artıda, her gün rekor kırdırılıyor.
Dolarda gecen hafta, 4.2 deki ilk çanak hedefi tamamlandı. 4.2 nin üstündeki her gün 4.5-4.6 arasındaki büyük çanak hedefine gidişi güçlendirir. Bunu destekleyen bir diğer argümanda üfe rakamları. Bugün itibari ile aylık %2.6 gelen üfe rakamının, yıllık bazda dolar fiyatına yansımaması mümkün değildir. Basit hesapla yıllık %20-30 arası bir üretici enflasyonu demek; artan maliyetler, üretim azaltılması, işten çıkarma, artan işsizlik, haliyle azalan gelir, artan tüfe yani enflasyon ve fiyatlar, azalan talep ve tekrar en başa dönerek döngünün devamı demek. Kısaca stagflasyon demek. Mevduat faizinin net %12-12.5 arası olduğu böyle bir yüksek enflasyon ortamında vatandaşın, dolar karşısında yağ gibi eriyen, yıllık %15-20 civarı değer kaybeden TL birikimlerini ne yapacağı açıktır ki bu etki yansımaya başlamıştır. Ayrıca, parite etkisi de kaçınılmaz. 1.20 altı 1.16 ya paraşütsüz iniş demek. Paritenin her düşüşü borsaya bir tekme daha atılması ve dolar/tl nin daha agresif güçlenmesi demek. 1.25 den 1.19 lara gelirken bunun etkisi halihazırda yaşadık.
Şu konut kredisi kampanyası davul zurna eşliğinde halaylarla gazetelerde açıklanıyor. Yok 600 binlik ev 200 bin ucuz olacak falan vs. Tabii öyle değil de, sonucta krediyi alabilirsen ancak %10 gibi bir karın oluyor en fazla. Fakat, bankalar piyasadan %14 ile mevduat toplar iken,yurt dışından libor+2.5-3 ile ve ancak 1-2 yıl gibi kısa vadeli borçlanır iken, yıllık yüzde 12 ile 10 yıllık konut kredisini finanse etmek ilginç bir iş.Bunun bir kaynağı olmalı...
Yok 150 metrekare üstü konutlarda kdv %18 den % 8 e indi falan... Zaten yapılan konutların çoğu 150 metrekareye kadar. Stokların hepsi de bu grupta. Bu 150 metre üstü KDV indirimi geçen yılda denendi ve hiç bir etkisi olmadı. Yine populizm yine faydası olmayacak. Madem vatandaşa faydası olacak bir iş gerekli, 3 yıl öncesine kadar hep olduğu gibi, 150 metrekareye kadar olan konutlarda KDV %1 yapılır. Nasıl ki, yabancıya ve yurt dışında yaşayan Türklere %0 ise. Ayrıca, lüks konutun 2 yılda yüzde 100 artmış dövize rağmen, metrekare maliyeti 1200 TL. (Kaldı ki çevremizde lüks diye adlandırdığımız binaların bir çoğu 1. sınıftır. Onların metrekare maliyeti ise daha düşük, 950-1000 TL civarı.) Sonuçta, 149 Metrekare lüks bir konutun inşaat maliyeti 180 bin. Yerine göre arsa maliyeti de bu rakamın %40 ı ile %100 ü arasında değişiyor. Yani 250000-360000 TL arası arsa dahil maliyeti konutun. İstenilen rakama bakıyorsun 500000-1500000TL arası, yani %100 ile %300 arası kar var. Verme krediyi, bırak ev ucuzlasın, vergiyi sıfırla. Ondan sonra konut satışı var mı yok mu görülür. 3 kuruş faiz indirimi için 13 kuruş faiz gideri ödeyen ve bu durumu alkışlayan tüketicide ayrı bir sorunsal elbette. Halbuki, diğer türlü hem konutu %25-30 ucuz alacak hem de faiz ödeyip günaha girmeyecek. Bundan güzel iş mi olur? Hem kazanç hem sevap yan yana...
Bunu gören bakkal kasap inşaatçı oluyor. Elindeki 3 kuruş parasına basıyor krediyi bina yapıyor, sonra bindir kredi maliyetini üstüne , alan krediyle alıyor; sonra bindir kredi maliyetini... Şiştikçe şişsin fiyat. Neticede krediyi veren köşe olsun. Verme krediyi, inşaatı kendine güvenen yapsın, satın alana da az ver krediyi geliri kadar alsın. Faize karşı olup ta, alıcınında satıcınında faizde boğulması nasıl bir iştir.Paylaşımlarım asla bir yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırımını kendi aklınca yapsın veya profesyonel hizmet alsın.
Yorum
-
-
gördün nü ulen....HALKINKİNİ.....
bak yuzde 6 düşüş yek günde.....yarın seçim kanalına girecek dedim bak girdi....8 TL idi....bu sekkiz piskolojik dirençti....ilk halka arz ediline fiyattı.....bu kırıldımı düşüş hızlanır....KIRILDI.
KUZU ulen bu....boru muuu.....hayır boru deeelll.....ha ha ha
ne edecektin....8 den 100 000 tl lik alacaktın.....engel olmasaydım 6000 telen ucmustu....karpuz möötlü deyyuzzz....hısabına yazdım....geldim mi....mükemmel bi yemek kumkapıda....aasama 3 urus gacı utele hazırla....bana bir yetmez....dashaklar 2 kg.
bak kanala girdi.....bu kanal içinde alabilirsin....ve satabilirsin....üzzz bezzz kurus karla...şimdi al.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sahan88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterguzubaba halkin ganala girdi 1.74usd , ganalin kapaklarini kapa kacmasin
ha ha ha....ne diyorsam o oluyor....üst kapaga bitonu döktüm bilem 8...sekkiz kapagına....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
#BIST-100 endeksinden iki sıfır atılıyor. Yalan mı oldu. TAKTİR VE TEŞEKKERLER KUZU HOCAM bir bıyık burkumu yaklastık artık sanırım.Yavastan mevki almalımı almamalımı.OTORİTESİNİZ. https://www.youtube.com/watch?v=gIdnhxjgvSk
Yorum
-
ayahanım.....yazılarımı bizim platolu usagların topigine tasımış....HALKİNKİ ile ilgili....
topic nerede topic nerede derken....topigi buldum az önce....sahife 129 da demişti dostum...baktım ki....ayhanım ilk yazılarımı tasımış....
bi baktım ki ne göreyim....bizim eski plato komple orada....hepsini ayrı ayrı özelliklerinden dolayı severim...
TRENDHOUND nerede diye soruyordum burada zaman zaman....bi baktım oda orada....aaaaa sevgili 666 da orada.....bu usaglar cok degerlidirler.....
TAKEOVER la ilgili beni yannış anlamışlar....sevgili 666 hemen düzeltmiş....deyyuzzz cin gibi...
lemmmm olum....HALKA DAGITILMIŞ YUZDE 49 IN YUZDE 35 İNİ BORSADA BELEŞE TOPLASAN....1 İLA 2 DOLAR ARASINDA....sonra 8 dolardan geri halka satsan....düynanın en güzel parası ulen....çünki bankanın kalan yuzde 51 i 8 dolardan assagı satılamaz....
şimdi bugunki düşüşü gördüler yaaa.....yazılarıma önem vermeye baslarlar....sizi gidi keratalar sizi....dünki dıgalarrr....
kuzu konustumu.....ASLAN...LEOPAR...KURT...YILAN... ZEBRA...tüm heyvanlar anında durur ve susar....hevadaki guslar sesimi net duymak üçün kanat çırpmaz....pike ucusu yaparlar...
niye....
çünki....kuzu konusuyor ula....eyi duymak isterler....ha ha haYAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
sevgili ayhan 53......
lemmm bana demedigin kalmadı....insaat işçisi....gece bekçisi gibi....bi damla kızgınlıgım olmadı sana...sevgimden azalma olmadı sana....
rica ettim....burada AÇIK ilan ettim....
dedimki....AYHANIM....platolu usagları topla gel.....
seni hem beni hemde diger herkesi yönetmek üçün BASMODERATÖR yapayım....ben yorgunum artık....yaslandım...
sen ne yapmıssın....usagları toplayıp....bizim LAZ GUNEYSU nun...KIZLAR FORUMUNA GÖTÜRMÜŞSÜN....
ULA o usaglar gızmı....ULA ONLARI BEN YETİŞTİRDİM....seni devrilesin ayhan.....igitler üstünde gidesin...
ULA baktım hallerine.....yarattıgım....ASLANLARI....KAPLANLARI....hadım etmiş osmanlı haremine sokmussun...
bu sana son emrim....
pılını pırtını topla ve gel buraya.....yogsam gazabımdan kurtulamazsın...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
https://www.youtube.com/watch?v=ejyajnoPWEE https://www.youtube.com/watch?v=M_kTSBqQkME kaygı ve tasa olmayınca rahat olunuyor.Hercai bir ünzevi olarak sanalda gezmek.Kuzuya tşkr.
Yorum

Yorum