önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

freeyourmind Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzu hocam,
    cumhurbaşkanının bugünki konuşmalarından sonra doların gerçekten düşeceğine inanıyor musun?
    Bence hatalı bir şekilde düşmesi istenmiyor zaten.

bunu sordu guzel kardesim....

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    izledim....iki şey düşündüm bu acıklamalar ile....

1...bir yerden dolar bulmus getirecek ülkem....BUNU YÜKSEK KURDAN BOZACAK....

2....bir yerden dolar filan gelmiyecek...REFARANDUMA EKONOMİK KRİZLE girip....evet deyin...yoksa felaket kapıda diyecek...

bu ikisinden baska izahı yok soylediklerinin....

bu cevabi verdim...ama bu sorunun cevabi bu degil...BANA YAKISMAZ...soru seans izlerken soruldu...cevabi herkesin ne dusundugunu varsayarak verdim...yoksa cumhurbaskanin NIYETI BU OLAMAZ...bu basit bir yargi...

o zaman dogru cevabi vermem ucun olaya donelim..

olay su....

cumhurbaskanimiz....TURK OLIGARSIYI toplamis onlara konusuyor...ONLARDA DINLIYOR...

konu ekonomi...faizmi enflasyonu dogurur...enflasyon mu faizi...doviz kuru...bu mu enflasyonu dogurur enflasyon mu kuru filan...

diyor...

emme esas dedigi bu degil....TURK OLIGARSIYA...diyorki...usaglar aliskanliklarinizi biliyorum...

yapmayin....YOKSA OYARIM DIYOR...nasil...oya oyar gibi diyor...

aliskanliklari nedir biliyor...

soruyu soruyor...tavuk mu yumurtadan cikti...YUMURTA MI TAVUKTAN....

boyle bir bilgili kalabalik ucun bu bir soru degildir...peki nedir bu...

bunu size iyi anlatabilmem ucun...19 cu yuzyilin devlet felsefesi olmus....

buyuk filozof...JEREMY BENTHAM...ve buyuk mutluluk teorisini....onun HEDONISTIC CALCULUSU nu anlatmam gerek....IDEAL UTILITARIANIZM...FELSEFENIN ADI....

tayyip beyin taraftarlarinda bilgi yok...onu savunmakta gene BANA dustu...kadere bak....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

diyorki faizi artirmam....

bunumu diyor...hayir bunu demiyor...faiz zaten artiyor hergun....

gozlerinin icine bakiyor....buyuk mutluluk ucun mu....

aliskanligini devreye sokup poz alacaksin....dolara furacakmisin....FUR HADI diyor....

ekliyor...

emme bi dusun diyor...dolar-tl yi 5.6 ya cakarsan....orada 6 ay kalirsa...SEN MI BATARSIN BEN MI diyor...senin dis borcun...benim yani devletin dis borcundan cok...

bu olursa...bu BUYUK MUTLULUK MU SENIN ICIN....YOKSA BUYUK ACI MI...ben seni kurtarmam diyor...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

IDEAL UTILITARIANIZM DE....oligarsiye tarafıma gec....yoksa ayvayı çig yersin...bir devlet politikasıdır...

BUNUNLA....halkın ortak mutlulugu hedeflenir...mevcut düzenin devamı saglanır...

bu 19 cu yuzyılın devlet politikaları....ve çıkarılan kanunlarıda yönlendiren bir gercektir...

misal...SİGORTA VE EMEKLİLİK gibi kanunlar bu FELSEFENIN en tanınmıs ismi...İNGİLİZ STUART MILL in zorlamaları ile cıkmıştır...1873 de...

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

HEDONİSTİK CALCULAS te ise....jeremy bentham...SEBEB VE SONUCLARI....bunların birbirine depented mi indepenti mi...ilişkisini irdelerken...cok iyi sonlanacagını BUYUK MUTLULUK getirecegini bildigin SEBEB....yeterince irdelenmemişse KORKUNC BİR ACIYLA SONLANIR DER....

BU FELSEFENİN ETKİSİ ALTINDA KALAN sheksper....tonla bu sebeb ve sonucları inceliyen tiyatro oyunları yazmıştır....en meshuru...KING LEAR dır....

ya usaglar....öyle sebeb ve sonucları....DEYİP GECMEYİN....kafa yormak icabider....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

usaglar 10 gunde size iki ders anlattım...

birincisi....REALİTY VE APPARANCE....

ikincisi......SEBEB VE SONUCLARI.....

bi kac boyle dersim daha var....

FINANSAL ARENADA PİR OLMAK ÜÇÜN....bunları bileceksin....ki seriat ve tarikat kapısından geçip...MARİFET kapısındaki SEYH olasın...

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

turkiyenin geldigi bu noktada.....nasıl ve niye geldigini herkes biliyor....

ama sen bir KEMALİST sen...pireyi öldüreceyim diye....YORGANI YAKAMAZSIN.....

Bu geldigimiz noktada....TURKUN FURUSKAN EVLADI....artık nasıl ve niye geldik zamanı 2013 te idi...o gunlerde şarlamadıysan benim gibi....ŞİMDİ ARTIK ŞARLIYAMAZSIN...PİRE gene var emme artık ortada YORGANDA var...

SEYRET...KİNG LEAR...videosu vardır....

çok gec kaldın....şarlamakta...

hangi hareketimle ve buna baglı sonuclarla....ÜLKEME NE OLURU...birinci hedefin yapmalısın....

Yorum

• kaptannemo
                Seyirci Üye
                • 04 Haziran 2009
                • 69

Sn. Kuzu sizi büyük merakla , her seferinde
                şaşırarak takip ediyorum, Allah sıhhat ve zihin açıklığı versin.

Yorum

• egelii
                  Tecrübeli
                  • 25 Ağustos 2011
                  • 2961

bi hafta işimiz vardı bi dünya yazmışınız ırakı içerken okudum
                  özlemişim hme ırakıyı hem forumu
                  guzumm sen bizi biliyon biz seni geriisinin teeee

Yorum

• boş
                    Aktif
                    • 02 Aralık 2008
                    • 253

Ülke vatan herşeyden önce gelir, tamamen size katılıyorum sayın kuzu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      usaglar 10 gunde size iki ders anlattım...

birincisi....REALİTY VE APPARANCE....

ikincisi......SEBEB VE SONUCLARI.....

bi kac boyle dersim daha var....

FINANSAL ARENADA PİR OLMAK ÜÇÜN....bunları bileceksin....ki seriat ve tarikat kapısından geçip...MARİFET kapısındaki SEYH olasın...

bır uygulama....

7 haziran seçimleri....AKP cogunlugu kaybediyor...KOALİSYON HUKUMETİ GEREKİYOR....kurulamazsa erken secimi cumbaba süresi dolunca ilan edecek...

yıllardır beklemişler ki bu olussun....kim beklemiş...tüm muhalefet partileri...

oluşuyor....MHP lideri...ben koalisyona girmem diyor...

sebeb...kafasına göre AKP dagılıyor...o tabanın oyları buna gelecek...sonuc...büyük mutluluk bekliyor...AKP nin yerini alırım diyor...

gerçekleşen...AKP COGUNLAKLA İKTİDARA GELİYOR...MHP 80 kusur milletvekilden 40 a düşüyor...turkesin oglu kayıp...korkunc buyuk bir acı...

bakın...planladıgı sebeb...planladıgı sonucu dogurmadı...ayrıca az daha MERAL AKSENERE yerini kaybedecekti...

neden....

adam....İRDELEME TEKNİKLERİNDEN BİHABER....SEBEB VE SONUC ilişkisini irdeleyememiş....

misal ben bahceli olsam ne yapardım....

REALİTY 1....AKP secimlerde cogunlugu kaybetti...

REALİTY 2... AKP nin basında DAVUTOGLU var...ama AKP demek...recep tayyip erdogan demek.....oda cumhurbaskanı...

APPARANCE 1....AKP yi yoketmeliyim...

APPARANCE 2....AKP demek olan RECEP TAYYİP ERDOGANI kıstırıp...agır agır halkın gözünden düşürmeliyim....

SEBEB 1 VE 2....KOALİSYON HÜKÜMETİNE GİRMELİYİM....girdikten sonra...hükümette iken ona her ay iki kez...cumhurbaskanın anayasada belirtilen yetki ve sorumluluklarını hatırlatıp....gelin bestepeye ey hükümet dedigi zaman gitmiyerek...onu zayıf ve ters köşe yaparak...agır agır degrade edip...ona hayatı zindan etmeliyim derdim...KOALİSYONA GİRERDİM...

SONUC....BUYUK MUTLULUK OLURDU....PLANLADIGI AKP TABANINDAN YUKLU OYLAR KOPARIRDI...

ne zaman....1 yıl hükümet ettikten sonra....CUMHURBASKANI ANAYASAYI ÇİGNİYOR deyip...hükümetten cekilir erken seçim isterdim...

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

uygulama 2....

borsa tl bazlıda eski zirvelerini test ediyor....SUAN...

REALİTY 1....ORALARDA MALA KİLİTLENMİŞ insanlar yıllardır acı içinde bekledi....basabas bu...SATISA GELİRLER....

ŞİMDİ....gerisini siz kurgulayın ve yazın....

not...sebeb....eski zirveler...sonuc...SATISA GELİRLER...

BAKIN...BİR SEBEB VAR....birde onun dogurdugu HAREKET var...

ve sende diyorsun ki....atalım bu borsa 102 500 e gider....veya...58 000 e gider....

SIMULASYON YAPACAKSIN....İKİSİNE GÖRE...

ŞİMDİ önce 102 500 için....kurgulama yapın....nerede insanları maldan atarsın ki onlara bes kurus kar vermiyesin...nerede birden ve aniden şahlanırsın ki inenler bi daha binemisin....

bunda 4 reality oluşacak...4 apparance oluşacak...her birinde sebeb ve sonuc ilişkisi var....

yapın bi bakalım...

yeterli görmezsem....irdeleme tekniklerine girecegim....seviyenizi bi göreyim önce...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

İLK İŞİN....sebeble oluşacak sonucu....nasıl lehine çevirerek elimine edersine kafa yor....

kopya 1....58 000 e gidecek borsa ilk zirve 89 500 ün 3000 puvan ustune atmadan gidemez....ilk zirve dündü...

kopya 2....102 500 e gidecek borsa....ne yapmalı ki gitsin....siz yazın...

bunnar...kuzu kurallarından....ilerde seinde böyle kuralların olacak....kural oluşturmak üçün DAYAK YİYECEKSİN....yedigin her SOPA bes asagı bes yukarı kuraldır....KAYDET ONU...tekrarını 3 kez izle...tekrarlıyorsa...onu kural yap...

Yorum

• mayki05
                            Katılımcı
                            • 14 Mayıs 2008
                            • 92

Sevgili kuzu ilk aşamada zirveyi geçemeden nazik așağıya gelirim, burada bir parti dökülür
                            . Burdan daha güçsüz bir yukarı hareketle ikinci partiyi dökerim. Zirveyi geçmeye isteksiz biraz yatayda 3.parti çıkar ve sert bir așağı barla son partiyi döker ardından 3 misli bir barla zirveyi geçerim.

Yorum

• Black
                              Yeni Üye
                              • 08 Nisan 2016
                              • 12

Bu yükseliş soluksuzdu.
                              coğunluğa mal aldırmadı.
                              Şimdi okuyorum herkes alım için bir seviye belirlemiş.
                              Çoğunluk düşse de girsem diyor.
                              Py nin en sevdiği ortam.
                              Her kademede alıcısı var.
                              Arap parasına gerek yok.
                              100k olacak beklentiyle alanlara
                              devir teslim tiyatrosnu izliyoruz
                              Olma ihtimaline daha sıcak bakıyorum.
                              74klarda maliyetle ip 84 klarda cikmis biri olarak fikrim budur.

Yorum

• pia
                                Yeni Üye
                                • 07 Mart 2016
                                • 23

Click image for larger version

Name:	hhh.png
Views:	1
Size:	42.9 KB (Kilobyte)
ID:	521222

syn kuzu sorunuz hakkında düşündüğümde 2 fikir üretebilirim.

1.xu100 tl bazlı grafik, ben tl bazlı kurtuldum diyenlere mesajı, şu an için mesajı 2013 de 90-93 arasında maliyetlenene ve 2015 de 89-92 arası maliyetlenene otur oturduğun yerde diyor geçen sene alanlara şu an çıkış hakkı tanıyor, aşağı gidecek olsam geçen seneki maliyetlenenlere de çıkış hakkı tanımam 84-85 lerden dönerdi diye düşünüyorum. (aylık macd ın 0 dan dönüşü de dikkate değer)
                                Click image for larger version

Name:	hhhh.png
Views:	1
Size:	39.4 KB (Kilobyte)
ID:	521225

2.bu da tüfe bazlı xu100 burada henüz hiç kimseye çıkış şansı vermediğini görüyorum, ki 2015 de alanlara çıkış hakkı vermeden sanki 107.000 e dek yükselse yükselebilir gibi....

tamamen tahmindir, lütfen yatırım tavsiyesi olarak almayın...
                                Eklenen Dosyalar

Yorum

Working...
                                X

Debug Information