önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

usaglar....

buda size...kafa kıyak...özlem ülkeme....

bu dünyada yerim yokmuş...yokmuş...KEŞKE BİR YALAN OLSAYDIM...

YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sözümü geri aldım....laz guneysu....böyle bişey yapmaz...yoksa ona dostum demezdim...

bi yanlışlık olmus....düzeltiyorlar....YOKSA bu dünyayı lazın kafasına yıkarım....o bunu çok iyi bilir...kazıma dokundugun an...BENİ KESMİSSİN DEMEKTİR...

LEM....ÖLÜ YIKAYICI İMDAT....nerede ulen ahlakın mudahale et....deyyuzz...hatırım için....ellemeyin lem onu....

bunu yaparsanız....artık düşmanımsınız...ikinizinde adını bi daha agzıma almam...cezanız bu...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• dayan
        Aktif
        • 05 Ağustos 2011
        • 382

Hepinize mutlu hafta sonları dilerim...

Yorum

• hayalım
          Tecrübeli
          • 27 Şubat 2009
          • 822

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          oya ma....ve hayalim e....

sizlerin dosu olmak kadar onur verici baska hiçbirsey olamaz....didimki gendi gendime....ula guzu...yıllardır belden asagı furdun durdun...

bu iki melaike saa katlandı....

essek degilsin ya dedim...arada birde centilmen tarafını sun bu gacılara....sizi sevmiyen össün...kadehimi turkiyeye OYA BACIMA....avusturalyaya HAYALİM BACIMA....KALDIRIYORUM....candan cana kızlar....demden deme...gönülden gönüle aksın bu fiski....

https://www.youtube.com/watch?v=c81qnxk0cy0
          Ah be guzu hocam, ne oldu gene seni efkarli gordum. Linkler icin tesekkurler. Burda saat aksamin 10.30 u ve yarina hazirlik yapacagim serefine de bundan icip senin kulaklarini cinlatacagim. Saltram No 1 Barossa Shiraz 2012
          Oralarda grog shop larda bulacagini yada eBay da bulabilecegini umut ediyorum. Degisik bir tad, begenecegini umuyorum.
          Yakasi acilmadik kufurleri senden ve sevgili esimden ogreniyorum ve hoslaniyorum. Kufurler ki hayatimizin emniyet sipoplari, kimseye fiziki zarar vermeden birikmis negative and positive energinin zararsizca aciga vurmasi diye dusunuyorum. Esimin gorevi icabi Baku, Azerbaycanda yasarken sahit oldugum olayi aktarayim. Baku’nun islek bir yerinde bir “yanki” arabasini bir dukkanin onunde park eder, buna kizan dukkan sahipi onunla kavgaya tutusur. Kufurun bini bir para. Her ikiside birbirlerinin kufurunden anlamiyorlardi fakat tercume edildiginde tamamiyle ayni kufru ediyordu ve bu cok ilgincti.Ana avrat baci ......Ben tesadufen ordan geciyordum ve onlar sovusurken gulmekten kiriliyordum.

Rahmetli babam beni bir Amozon kadini gibi vahsi, yeri geldiginde de bir Ingiliz aristokrati gibi kadeh tutmasini da ogreterek yetistirdi. Bu yasta 60 metrelik bir agaca ciplak ayakla tirmanabilir ve yeri geldiginde kendini asilzade diyenlerle kadeh tokusturabilir sozlerini agizlarina tikabilirim.

Yillar once bizim basin tiraj artirmak icin soyle seyler yaziyorlardi Turkiyemde “ sarisin Alman gacilari esmer Turk erkekleri icin oluyorlar” Bu gibi fikirlerle buyuyen bizim Erzincanli Ali, o yillarda gocmen olarak Avustralya ya gelir. Ford Australyada calismaya baslar hayatindan memnundur. Melbournenin havasi ganciktir ve birgun bizim Ali hasta olur ve revire yonlendirilir. Oradaki nurse gerekli kontrolleri yapar ve derki “yes, you are very, very sick and you have high temperature, doctor has to see you” Bizim Ali yook der, nurse de “yes, you are very sick” bir kac defa boyle tekrarlanir. Bizim Ali ellerini havaya kaldirir Allahim beni affet ve “ya Allah” der nurse i becerir. Hay kuy is mahkemeye duser. Esim de mahkemede tercuman. Sonucta Judge kararini verir, iki dildeki yanlis anlasilma ve sikayet edenin sikayetinden vazgcmesi nedeniyle davanin dusmesine.( Judge, sikayetci ve esim gulme kirizine girdiginden bizim Ali saskin saskin bakinmaktaymis)

Piyasalara gelince; benim senin gibi yada bazi kendini basarili addeten analizciler gibi bir becerim yok ama, bir gorusum var. Piyasa binmis bir pisiklete pedal ceviriyor ve cevirmeye de devam edecek ta ki gucu tukenene kadar nerde tirak orda birak misali. Eger pedali cevirmeyi biraktigi anda bisiklettden dusecegini biliyor. Ama korkunun ecele faydasi yok takattan dusecek. Cumbabanin bulacagi (eger bulabilirse) maddiyat cozum olmayacak. Yillardir ozellestirme gelirleri ne olduki bu gelecek para cozum olsun. Bana oyle geliyor ki o kendi dotunu kurtarmaya bakiyor. Gelecek farzedilen para sadece bir pansuman tedaviye yarayacak ve bu olacak gecici. Bu piyasa, siyaset cokmeli ki, taki kullerinden Anka kusu gibi yeniden (saglikli) dogsun. Senin deyiminle ehil ellerde saglikli, huzurlu ve guvenli gelecege yelken accsin.

Havasina, suyuna olurem Turkiyem. Bin can feda bir tek dostuma……..
          Bu da senin icin https://youtu.be/8okje13fkC4
          Or https://youtu.be/8okje13fkC4 mp3 indir

Kal saglicakla.

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1922

Dolarda trendler..

Biraz kaba saba oldu kusura bakmayın..

1 nolu trend kalkış 2001 krizi
            2 nolu trend kalkış 2008 krizi
            3 nolu trend kalkış 2013 gezi olayları
            4 nolu trend kalkış 2016 trump hadisesi???

4 e neden soru işareti koydum..
            trend trend ama kalkış nedeni trump mu çok tartışılır..bence değil..
            usdzar usdbrl usdrub e bakıldığnda try çoook bağımsız bir hareket içerisinde 2016 kasımdan beri..

crash in ayak sesleri mi..çok açık hayır diyemem..bu yönde çok ip ucu var aslında..

aşağıdaki macd ve rsi bu iş daha çok su kaldırır diyor..
            ikisinde de teyit yok benim penceremden...
            usd/try normal bir dinlenme aşamasında..

bu 3 trend in sadece 2 nolusunda 2.80 söz konusu olabilir..onda da vade çok uzun.. 2 sene sonrasını falan işaret ediyor..
            Zaten bizimde içinde olduğumuz para birimleri sepetinde hareketler yukarı sert aşağı süzülme şeklinde oluyor..genel trend bir kaç para birimi dışında hep yukarı..

Yani öyle kuzunun dediği gibi 3 ay içinde 5 ay içinde bir 2.80 olması çok çok zor..çokdan da çok zor..imkansızın bir tık gerisinde..

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

Şimdi kuzu borsayı tutmasalardı bu işler daha sağlıklı olurdu yollu bi öneme attı ortaya..(bence önerme)
              Benim bakış açımdan 2 durum olabilir..

1. Siyasi irade tl deki bu hareketi kurtuluş savaşının ekonomik versiyonu Kabul etmişler..ve savaş açmışlar..bunda da bizim kileri cephesi hem faiz hemde borsa..Ne yaptılar..para basıp ucuzdan vererek faizi düşük tutmaya çalıştılar..Bu paranın bir kısmı borsaya da aktı (bence) yahut başka şekilde borsa tutuldu bu çok açık..3-3.94 dolar hareketinde an be an izledim nerede ise borsayı...Çok bariz bir şekilde tutus hatta dayılanma söz konusu idi..dolara alım geldiğinde imkanları doğrultusunda bunlarda borsada yukarı sürmeye çalıştılar..(karşı atak cephe kazanma)...Bence bu kazanamayacakları bir savaş...Sonuçda dolar senin memleketinde yetişen bir meta değil..TL öyle..Sade tl ile de bu savaşı kazanman imkansız..Hatta kendi ayağına sıkarsın daha berbatı..Açıklamalardan anladığım da benim bu yönde..Ne diyorlar..Dolara olan talebi düşürürsek dolar çıkarsa çıksın çokda tınnn moduna gireriz..

Tartışılır..1-2 senede olacak işler değil bunlar..

2. Dolar ve borsa korele..Yani diğer bütün para birimleri yerinde sayarken bize yüzde 30 çakmaları aslında çok büyük bir beklenti öncesi yumuşak giriş..Dolar bazlı ucuzlayan borsada doların yukarı ataklarını bozup grime fırsatı olarak görüler..(Tabi yukarı atağı yapan da kendilerinin içerideki adamları) ...Yalnız bu konu önemli..Yani bazılarının sandığı gibi yabancı once hisse satıp 2 gün bekleyip dolar almıyor..

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

Bu büyük beklenti trump ile hareketlendi desek bu nedir buna kafa yormak lazım..
                trump putin erdoğan..

Yeni dünyanın 3 lideri mi olacaklar..

Mesela..??

Başka birşey mi..?

Bunu bulabilmek çok çok zor..

Araziye çıkmak lazım..

Bu da bizim imkanlarımızı aşar..Öyle net başında putin bize geldi biz key e gittik key trump a gitti ile çözülemez..

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1922

Şahsi görüşüm..

1. Madde daha yakın geliyor..Çok ciddi bir crash e gidiyoruz..Siyasi irade de bunun farkında..Geri dönüşü olmayan bir yola girildi..Zaman kazanılmaya çalışılıyor..Bu arada dünyada bizim açımızdan bir fırsat doğması ümid ediliyor..

Yorum

• lonntermsteel

sen KEMALİST TURK ORDUSU OLSAN...basına geçirilen ÇUVALI...ergenekonu...balyozu unuturmuydun....

sen RECEP TAYYİP ERDOGAN OLSAN....15 temmuzda seni öldürmeye gelen timleri unuturmuydun....

sen ESAD gitmeli diye koparılan yaygarının...KURDİSTANI kurmak oldugunu öz gözlerinle görsen...bu yaygaraya inanırmıydın...

sen unutursan ve inanırsan....suanda iktidar olan BU İKİSİDE unuturdu ve inanırdı...ama sanmıyorum...saka degildi olanlar....
                    yok unutmazdım

ama mesele bu değil

rusya out olacak esad la birlekte olunmayacak gidişiat o

o vakit borsayı sordum dayı

Yorum

• dayan
                      Aktif
                      • 05 Ağustos 2011
                      • 382

Sevgili arkadaşlar,

Şiir dinlemeyi seviyorsanız lütfen kanalıma ABONE olunuz.
                      Not:Youtube da bir kanala abone olduğunuzda ücret filan ödemiyorsunuz.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

efendim....kuzu...graflara önem vermez....kim demiş bunu...VERMEZ OLUR MU...SEN HESABA VE KİTABA UYGUN GRAF YAP...bak kuzu nasıl önem veriyor...

mesala ustat yapmış bi graf....92 000 rakkamını kuzu hangi graftan bulmus...ONU İŞARET ETMİŞ...

izmirli_hoca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Yakın Çekim..

92 bin endeks ne kadar önemli..

Size kimi hatırlatıyor ?

Sevgiler Kuzu'm.

eeee....gidin bide öteki köyde asılan graflara bakın....skenderin cızdıgı grafı asıyor....bak gördün nü diyor....bende diyorum ki...O TUZAK...gec onu....o gecmiş...gec onu....GELECEGİ CIZ YAWRİM....GELECEGİ CIZ...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

NE DEMİŞTİM....borsada hedef 92 000 demiştim....ne zaman demiştim...HER YER KARANLIKKEN...

HAL045....GRAFA bakın....oradayız suan....para gelirse...SIMULASYON 3 devreye girer....hedef 102 500....dolar-tl 3.20....

bu üç SIMULASYANDAN....SIMULASYON 1 ÜÇÜNÜN ORTAGI....ve sımulasyon 1 burada bitti...BAKINIZ YUKARIDA GRAF...ZİRVE.

simulasyon 1 in bittigi yerden....SIMULASYON 2 VEYA SIMULASYON 3 E gecilecek diyorum....

neye göre....

KAPİTALİST MODE....PARANIN EL DEGİŞTİRMESİ PROSESİ GEREGİ....

NOT 1...mınumum 30 milyar dolar bulmalılar....nereden bulurlarsa....yeri önemli degil...aksi takdirde SIMULASYON 2....BÖGÜRÜR....bunu parası olmuyan VARLIK fonu durduramaz...

NOT 2...bakın kuzu...SALLAMIYOR....hesaplıyor ve kitaplıyor yazıyor....ha ha ha

YUKARIDA....USTADIN GRAFTA....HERYER KARANLIKKEN OLDUGUMUZ YER DİP.....O DİPTEYKEN NE DİYORUM BEN....HEDEF 92 000...hesap bu....

geliyor o graftaki 92 000 bölgesine....kuzu hemen ötüyor....30 milyar dolar bul...bulursan hedef 102 500....bulamazsan...USTADIN GRAFTA YENİ DİP OLUŞUR DİYOR....HEDEF 58 000....bak gene hesap kitap...

NEYE GÖRE....

KAYAN REFARANS DÜZLEMLERE GÖRE....

çünki....30 milyar dolar bulunamazsa....referans düzlem kayacak....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

HESAP VE KİTABA HÜKMEDEN NEDİR....birini yazayım....gelecek grafları cızanlardan....

efendim 74 000 endekste....borsada hisse senedi tasıyanların toplam EDERİ....TOPLAM EDERİ 100 MİLYAR TL OSSUN...

BU 100 milyar tl onun ipotegi....onu gosterip pankaya kredi alıyor....

paraya ihtiyacı var....KREDİYE YANİ...COK KOLAY...bas borsayı 92 000 e....yuzd 25 cıkış...

bak şimdi borsada hisse tasıyanların toplam ederine....TOPLAM EDERLERİ NE OLDU...YÜZDE 25 ARTTI...125 MİLYAR TL OLDU...

NE KADAR ARTTI....25 MİLYAR TL ARTTI.....25 MİLYAR TL BANKADAN YENİ KREDİ ÇEKEBİLİR HALE GELDİLER...

bak....25 milyar tl buldular....

işte kuzu nun GRAF larında....bunnar ve daha yazmadıgım...İÇ DİNAMİKLER VARDIR....

BAK NE OLDU....REFARANS DÜZLEM KAYDI...KARSINDA 25 MİLYAR TL Sİ OLAN yeni MÜŞTERİ VAR...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

soruda su....bu haydan yaratılan 25 milyar tl...dolar-tl ye mi furacak...yoksa borsaya mı...

efendim 30 milyar dolar nereden cıktı....işte buradan cıktı...canavarı yarattın...ne pohh yiyecegini bilmiyorsun...DOLAR BUL CANAVARI DURDUR...

EFENDİM...BORSA CIKTIKCA BU CANAVAR BÜYÜR....BÜYÜR VE SENİDE YER...AKP Yİ YANİ....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

YAAA USAGLAR....

bilgi keskindir...onunla donanırsan...PARA KAYBETMEN İMKANSIZDIR...PARALAR ÜSTÜNE ÜSTÜNE GELİR...CALIŞMANA GEREK YOKTUR.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information