önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
Sadece finansal döngüleri değil , hayatın da devinimsizliğinin bilinmez hayallerini uzun süre silinmeyen özgün imzasını çatallı bir yıldırım çizgisi misalı taşıyor olmandan dolayı ..kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkuzudan sevgilerimle....güzel kardeşlerim....
Seni ... Hugo'yu , Dostoyevski'yi , Proust'u ,Nazım'ı ve Montaigne'i ..okurken ; aldığım zevke .. eşdeğer bir zevk ile okuyorum.
İyi ki varsın ,sevgiler
Her şey beklemesini bilen kişiye kendiliğinden gelir.
Yorum
-
yıl 2007
FED faizleri artırmazsa....resesyonun agababasınında babası ABD ye gelir....
sonuc....HİÇBİRŞEY GÖRÜNDÜGÜ GİBİ DEGİLDİR...oldugu gibidir.
A.B.D...DÜNYADA Kİ SERMAYEYİ ki kendisi ihrac etmişti...GERİ A.B.D ye çekecek....yoksa yıkılır....bunun iki yolu var...
bir...faizlerini artırmak....
ıki....savas cıkarmak....
savas cıkarmayı...İRAKTA denedi...bu ters tepti...
araplar....tüm paralarını NEWYORK tan alıp...LONDON a götürdü...el koyma korkusundan....bi kısmıda SWİSS pankalara götürdü...
tek yolu kaldı...FAİZLERİ ARTIRMA...
DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜ KATARSAN....
a.b.d piyasalarına yatırım yapan herkes zararda....dow 17 000 olmalıydı su an....paralellik adına....olamadı...
OLMASI İÇİN...ki olacak...carry trade in a.b.d ye yonlendirilmesi gerekiyor....bunun yoluda gene dolar faizinin artırılmasıdır.
bu bakımdan...MEMİŞ agam....hop oturup hop kalkıyor....
sonra bi oturdu mu...bi daha kalkamıyacak...hep oturacak....ha ha ha
piyasalar....genelde aşırı uclara gider...her konuda...
NİYEKİNE....
ÇÜNKİ....MALDA BOGULMUŞ Bİ kurumun ustura baslı oglanı....cok iyiyiz gidiyoruz der....
bizdeki...legentler hurra....gidiyoruz diye hep birlikte inlemeye baslar...
sonra piyasa gider kayaya çarpar....FED gelir....uşaglar akıllı olun ....döverim haaaa....der...
FED geldi....FED geldi....hedef gökyüzü demeye baslarlar....ortalıgı yeniden inlemeler sarar...
BU CAN ÇEKİŞMENİN SON HALİDİR....en zevkli hali...hepsi birden ölür ve huzur gelir....
legendro IKRA....
FED FAİZİ İNDİRİRSE NE OLUR.....
SERMAYE dolardan mermi hızıyla kacar...UGANDAYA bilem gider...
amerikan pankalarında ki dolar mevduatı çözülür....yene...euroya...swisse akar....
VE liqitide sıkıntısı çeken amerikan pankalarında liqidite uçar...FED sekiz adet daha dolar matbaası yapmak zorunda kalır...
fed YALAYIN YARALARINIZI....dedi....
su anda...amerikan pankalarının içinde FDIC in adamları cirit atıyor....
NE GÖRÜYORLAR....biliyormusun legendro....
bir...mortgage kredileri buhar....
iki...tüketici ve kredi kartları buhar olmak üzere...
üç...agricalture kredileri buhar...
dört...petrol şirketlerine verilen krediler buhar yolunda eger petrol 70 doları asagı kırarsa....
bes....üçüncü dünyaya verdikleri krediler asla gelemiyecek...
VE SON...resesyon gelirse...yukarıdaki saydıklarım küpü ile şiddetlenir...
LEGENDRO...unutma...hayat sırf borsa degil...bilgide sadece AKP de degil...bu arada sen sincik...FDIC de kim guzu...deyıverirsin...allahbilir ya....ha ha ha....agabeylerin henuz yazmamışlardır....yakında öğrenirsin...
sevgili zenci....
problem...hem amerikanın ve hemide avrupanın su an....görünen o ki...her iki tarafta birlikte hareket ediyor...merkezler yani....
MERKEZLER SU AN....SPEKÜLATÖRÜ YOK ETME PEŞİNDE....
denge aynen sürer...
PETROL 60 DOLARIN ALTINA SARKAR VE KALIRSA....
döngünün son ayagı devreye girer....petrol üreten ülkelerde nakit uçar...zora girerler....tüketim azalır....ÇİN ayvayı yer...hemide çig çig....bilinenin aksine....
VE AMERİKAN İMPARATORLUGU....yeniden şahlanır....garibim daha baharında...henuz 200 yasında bi delikanlı...kuruluş bitti...yükselme döneminde
reel sektör ve mali sektör arasındaki denge petrol fiyatları ile kurulur....
amerikan faizleri çıktımı....petrol fiyatları düşer....
amerikan faizleri düştümü....petrol fiyatları çıkar...
izmirli hocanın grafiginde 1985 lerde...faizler tavanken...petrol 10 dolardı...şimdi faizler dip...petrol 70 pangınot....
Yorum
-
DOLAR DÜNYAYI SOYDU VE ÜLKESİNE DÖNÜYOR....
TÜM BÜYÜK BROKERLER...euro degerlenecek diyorlar...inanmayın ...müşteri yaratıyorlar ki...euroları iyi fiyattan kakalasınlar....
orta ve uzun vadede...amerikanın baska çaresi yok...faizi artıracak.
cok kısa vadede ve kısada ise....temkinli davranacak.....
biz niye düşmüyoruz büğün....
çünki bizim piyasa liqit degil...verseler alan yok.....onun içinde vermiyorlar....öööleee duruyorlar....gariplerim....ha ha ha....
FED diyor ki....benim mudahaleme gerek yok...piyasa kendini düzeltir...
bu bi mesaj....kime....spekulatore....
diyor ki....sen bilirsin...piyasayı yıkarsan...altında sen kalırsın...ben gelir gömerim diyor....
SPEKÜLATÖR...şimdi...on defa düşünecek satarken...onun için kolay gocmiyecegiz
Yorum
-
degerlendirmeyi iki şık üstünden yapın....
1...FED faizi düşürecek....
2...FED notr kalacak....
-3 yıldır piyasalarda bitmeyen bir geyik dönüyor "ABD faiz arttırması bekleniyor,bu nedenle sıcak para ABD'ye akacak,piyasa bu nedenle sıkıntılı..."
Bu kocaman bir yalandır! Hemde kimsenin sorgulamayı bile gerek görmeyip bir kanun gibi algıladığı bir yalandır!
İnsanlar "gerçek"e değil,"beklentiye" yatırım yaparlar.Yani spekülasyon yaparlar.Özellikle piyasa değerlerini belirleyebilecek boyutta fonlar,bir ülkede faiz arttırımı beklentisi yüksek ise o ülkenin finansal varlıklarına yatırım yapmazlar.
Faiz arttırımı veya azaltımı ne anlama gelir? Merkez bankaları faiz düşürdüklerinde,gecelik borç alma ve verme faizlerini düşürürler.Bankalar,açıklanan rakamlardan istedikleri miktarda parayı (bizde YTL) Merkez Bankalarından borç alabilir,istediği kadarınıda Merkez Bankasına yatırıp açıklanan faizden faiz geliri elde edebilir.Eğer siz borç verme faizini düşürürseniz,bankalar daha fazla borç almak isterler,aynı kardeş ellerindeki paraları Merkez Bankası'na borç olarak yatırmak yerine piyasaya dağıtmaya çalışırlar...MB'nın faiz indiriminden sonra bankacılık sistemine giren para artar.Bankacılık sistemine giren her 1 YTL 4,5YTL-6YTL civarı para arzını arttırır.
Yani kısacası,Merkez Bankasının faiz indirmesi,para arzını arttırması demektir.Aynı şekilde faiz arttırmasıda para arzını düşürmesi demektir.
Para arzı artarsa ne olur? Piyasada daha fazla para olması demek,tahvil ve hisse senetlerine daha fazla talep gelecek olması anlamına gelir.Buda hisse senedi fiyatlarının yükselmesine,tahvil faizlerinin düşmesine yol açar. (Aynı şekilde iç talebin artmasına ve enflasyonist baskıya neden olur,bu nedenle MB gecelik faiz oranları oyuncak değildir,öyle bir gecede %5'e indirilemez,enflasyon yaratmayacak durumlarda yavaş yavaş düşürülür,enflasyonist baskı varsa yükseltilir,iç talep düşürülür.)
Bu şartlar altında,hiçbir yatırımcı,faiz artışı beklentisinin çok yüksek olduğu bir ülkeden tahvil satın almaz.Çünkü MB'nin gecelik faizlerini arttırması bekleniyorsa,tahvil fiyatlarının da düşeceği bekleniyordur.Kimse fiyatını düşeceğinin bu kadar açık olduğu bir enstürmanı almak istemez.İnsanlar "%5'ten ABD tahvili alayım,sene sonu %5'imi alayım keyfime bakayım...." kardeş ile yatırım yapmazlar.Şunu düşünürler "Nede olsa yakında faiz artışı olacak,daha yüksekten alırım..."
Bu nedenle para "faiz arttırımının muhtemel" olduğu piyasalardan"faiz indiriminin muhtemel" olduğu piyasalara akar.Çünkü faiz indirimi beklentisi,tahvil ve hisse fiyatlarının yükseleceği anlamına gelir.
ABD'de faizler %5'lerden %1'lere düştüğü yıllarda Türkiye'de borsanın 3.7cent'ten 0.4cent'e düşmesinin nedeni budur.Aynı şekilde ABD'de faizler %1'den %5'e çıkarken Türkiye'de borsanın coşmasının nedenide budur.Hatırlarsınıki o dönemlerde Türkiye'de faizler düşüş eğilimindeydi... (O yıllarda sabit kur nedeni ile MB faiz oranını belirleyemiyordu ama tahvil faizleri düşüş eğilimindeydi)
Çünkü ABD'de faizlerin düşmesi beklenirken,bundan faydalanmak isteyen sermaye ABD'ye akmıştır.Aynı şekilde ABD'de faiz artış beklentisi arttıkça,bundan kaçan sermaye,faiz düşüşü yaşayan Türkiye'ye gelmiştir.
Türkiye'de %13,25'ten sonra faiz indirimi umudu kalmamıştır.Dolayısı ile Türkiye'den para çıkışı başlamıştır.Artan enflasyonist baskı faiz arttırımı beklentilerini arttırınca çıkışın dozu artmıştır.
Merkez Bankası,müthiş bir cesaret örneği göstererek faizleri 175 baz puan arttırmıştır.Bu arttırım sonrasında Türkiye'de "faiz arttırımı" beklentisi kalmamıştır.Eğer MB bu arttırmı yavaş yavaş yapsaydı (yani sürekli bir artış beklentisi yaratsaydı) sermaye çıkışı dramatik boyutlara çıkabilirdi.Ancak böyle şok bir kararla Merkez Bankası iki kuş vurmuştur:
1-Faiz artışı beklentisini bitirmiştir.Böylece mevcut fonlar böyle bir şoka bir anda yakalandıkları için çıkmak yerine mecburen beklemeyi seçmişlerdir.Kimse "faizler arttı" diye çıkmaz,"faizler artacak" diye çıkar...Hatta yeni bir faiz indirimi beklentisi yaratarak yeni fonlar için çekici bir ortam yaratmıştır...Bu durum "istikrar" yaratır.İstikrar ise yatırımlarda artış demektir...
2-Konut,taşıt ve beyazeşya kredisi faizlerini arttırarak iç talebi kısmış,artan enflasyonist baskıyı azaltmıştır.Buda cari açığın düşmesine neden olackatır.Enflasyon hedefinin tutturulması,Türkiye'nin en önemli hedefidir.
Yeni Merkez bankası başkanı ile dalga geçtik,güven vermiyor,Ziraat bankası gişe memuruna benziyor falan dedik ama adam galiba "cin gibi" çıktı.Faiz kararını artık PPK veriyor,başkanın PPK'daki kararını bilemem ama eğer bu kararın çıkmasını yeni başkan istemiş ise helal olsun diyorum...PPK'da bulunan bir hocam var,merak ettim gidip başkan'ın tavrını soracağım...Büyük ihtimal söylemez...
Artık Türkiye'de faiz arttırımı beklentisi kalmamıştır ve şüphesiz 1-2 aya kadar faiz arttırımının etkisi enflasyon oranları üzerinde hissedilecektir(konut&taşıt kredileri).Dolayısı ile bu durum yeni bir faiz indirmi beklentisi yaratacaktır...Bununla beraber,reel kur arttığı için Türkiye'nin kur riskide geçmişe nispeten düşmüştür.Tüm bunlar bize şunu gösterir;Türkiye'ye Temmuz enflasyon oranları açıklandıktan sonra (eğer düşük çıkarsa ki çıkacak) yeniden para yağmaya başlayacaktır.Buda İMKB'ye,çok ciddi şekilde olumlu yansıyacaktır.
Ne zaman ki ABD'de "faiz indirmi" beklentisi başgösterecektir,o zaman İMKB'den "göçme" zamanıdır...
Bu yazı aklınızın bir köşesinde bulunsun.Umarım sizin için faydalı olur.
Bu yazıdan çıkartılabilecek özlü söz; "Paranın nereye gideceğini "beklentiler" belirler,olmuş bitmiş olaylar değil."
Yorum
-
dünya halklarını borca bogdular....insanlar borc ödemekten baska bişey yapamıyorlar....daralma kesin...büyüme mafiş....krediler geri dönmüyor....yiyenin yanında kalacak....cok panka göçecek....
su anda borsada dönen para....komisyona gidiyor....aracı kurumlar...orada maas alan onbinlerce insan....bu parada buharlaşıyor....
KORKU DAGLARI SARDI....gayri ölümleri şerefli ossun bari....böyle ölürlerse açgözlülükleri nedeniyle öldüler demesinler diye....bi şavaş ilazım onlara...ya iran...ya suriye
ESAS BALON....
LONDON da patlıyacak....
kuzu bunu bekliyor....bu patladıgında ortalıgı pis kokular saracak....
AMERİKA....
london ve oraya para akıtan petrodollar sahiplerini cezalandıracak...
ve para yeniden NEWYORK a akacak....
yoksa amerika biter....
yürüyen trend nedir....
hepimiz sürekli para kazanalım....hisse fiyatları artsın....10 katına çıksın...sonra 20 katına...sonra...hep çıksın...
ÇIKMAZSA...
fed...faizleri düşürsün...bişey yapsın ve çıksın...
anan güzel mi senin yawrum....bu dünya senin için mi var *****....ha ha ha
GÖÇECEK İŞTE....VE SEN ÖLECEKSİN....bizde seni gömecegiz...şükret gömen birileri kalacak deccal...yoksa leşini sürüngenler yiyecek...
osmanlı kanuni döneminde göçtü....
kanuni para bitti mi....ya irana karsı...yada avrupaya karsı sefere çıkıp savas acardı....son iran seferinde...elde ettigi ganimet....ordunun istanbuldan cıkıp irana varıp dönmesine yetmedi....devlet cok büyüktü...mesafe coktu...yol pahalıydı....
BUSH iraka petrol için girdi...petrole el koydu...ama ordunun masrafı o denli büyüdü ki petrol ganimeti yetmiyor artık....
AMERİKA YARALI....sermaye dolar olmuyan herseye kacıyor....çare bulacaklar....
KORKU....
bunu yayarsan herseye inanır insanoğlu....
cehennem korkusu olmasaydı....acaba ne olurdu insanlık....
KORKU....
bütün trendleri yıkar....
KORKU....
önce tehlikeyi görenleri sarar....ve krediler donar....sonra köşeye şıkıştırılan bi büyük birden göçer....ve CEHENNEM GÖRÜNÜR....
Yorum
-
ODA ...SERMAYEYİ AMERİKAYA ÇEKMEK....
bunun iki yolu var...ya savas...ya faiz artırımı....
dolar faizlerinde ki hedef yuzde 8 dir....önümüzdeki yılda 2008 yani....
buna ne yen...ne euro....ne gold...nede emtia dayanır....
petrolun 80 pangınota dayandıgı bu yaz sonunda...kuzey küre kısa giriyor...yani petrol tüketimi katlanacak....petrol fiyatıda....
bu petrol fiyatına hiçbir enflasyon direnemez....azar ki azar....her ürünün girdi maliyetinin yuzde 25 i petroldur....
bu bakımdan kuzu kirizlerin anasına oynuyor....danasına degil....
bu kiriz sonunda...herkes amerikaya biat edip yerine oturacak....ha ha ha...
bugünki amerikan faizleri nedeniyle para amerikadan kaçıyor....
faizleri düşürürse...bu kaçış tsunami şeklinde olur....
o zaman....amerikan cari açıgını kim finansa edecek....
o zaman...amerikan pankalarının hali nice olur....
OYLEYSE...faiz artırılıcak....amerikan tarihine faizler iki kez dip olmuştur...biri 1964...digeri 2001...maksımum oldugu yuzde 10 üstu yıllar reagan dönemidir...o dönemde rusya göçertildi....çünki tüm sermaye amerikaya aktı ve ekonomiyi büyüttü....
ben bernanke bunun için atandı....paul volcker yükseltti...alan greenspan düsürdü...ben bernanke yükseltecek...önce yuzde 8 e...sonra yüzde 10 a...bu politikalar amerikan baskanından bagımsız yürütülür...baskan kim olusa ossun farketmez....
aylardır bunnarı yazıyorum....greenspaan yazınca kuzuya inanacaksınız...ne diyor deccal...faizler iki haneliye dogru düzenli artmalı ki...amerika ayaga kalksın...
ben ne yazıyorum 6 aydır....aynı seyleri....kitap cıkmak üzere...
SAOL İMALSAN....
yukaıdaki faiz grafigi....40 yılı içeriyor....
ilk 20 yıl kominizmi yıkısı ve dünya sermayesinin amerikaya akıtılmasını....bu faizlerin trendsel artısı ile oluyor...ikinci 20 yıl...kominizmden acıga cıkan ülkelere amerikan sermayesinin cıkısı ve oraları zaptedişini gosteriyor....bu faizlerin trendsel düşüşü ile olacak....soros un open soceıty si bu iş için kuruldu...
bunun adı...long run busıness cycle dir....bu cycle de simdi ....greenspaannın dedigi gibi faizler trendsel olarak yükseltilerek....5 er yıllık ara cycllerla 2030 u bulacak....amerikan imparatorlugunun tescilini içeriyor....
onun için kuzu gunubirlik trıska işleri bıraktı ve dolara gömüldü....su anda dolar gocecek diyerek...dunya halklarını euro...yen...ytl...v.s...ye yatırıma zorluyorlar ki....ellerinde ki euro...yen...pozizyonlarından alıcı ve iyi fiyatla alıcı bulabilmek ve bunlardan cıkabilmek içindir...
BU BİR SÜREÇTİR....agır agır oluyor....
çin le ilgili yazdıklarımıda....bu kitapta goreceksiniz...adam 81 yasında...18 yıl baskanlık yaptı....regean atadı...clınton dokunmadı...kaldı...bush da kaldı...
yani...amerikan establishmentin taaaa kendisi bu adam....
fed...18 eylülde...ne karar verirse versin...
TREND DÖNDÜ....orta ve uzun vadede....cinsel iktidarsızlık kacınılmaz emerginglerde....
Aman tanrım borsalar emerginglerde
Yorum
-
DOLAR VE TURŞU MUHABBETİ İSE ŞÖYLEDİR....
finansal piyasalar insan bedeni gibidir....kan paradır....su anda 50 trilyon dolar dünya damar sistemi içinde akıp durmaktadır....bu parayı pompalayan FED kalpdir....bu paraya oksijen katan akciger euro bolgesidir...europa yani...bu parayı temizliyen bobrekler japonyadır...cin ise sidik torbasıdır....bizim piyasa ise...yani emerging marketler...bunlar finansal piyasaların cinsel organlarıdır....bu 50 trilyonluk kan dolasırken bu bedende....kütle ve enerji alısverişi yapar....bu kanı olusturan esas gıda ise...PETROLDUR...o da 80 pangınota degdi....
petrol 80 pangınotu asınca....gıda azalır ve cinsel iktidarsızlık baslar....cinsel iktidarsızlıgın akabinde....beden mutsuz olur...soysuzluk gelir....bu ara doneme pichimsi donemde denir....
İŞTE BU DÖNEMLERDE TURŞU MUHABBETİ ÖNEM KAZANIR....HA HA HA
fed sunu görüyor ve söylüyor....
pompaladıgım para.....çogunlukla cinsel organlara gitmekte ve bu organlarda ki aşırı aktivite....dünya finansal ahlakını göçertmektedir....para AMERİKAN OLAN hiçbir hücreye gitmemekte...ya cinsel organlara yada sidik torbasına dolmakta....faizleri düşürürse...bu parayı pompalıyan kalb....yani amerikadan sermaye kacacaktır....kacarsa nereye gidecek....gene cinsel organlara yada sidik torbasına...
oyleyse FED ....faizi artırmalı..
Yorum
-
EVETTT....BORSADA VE TURKİYEDE ÖNEMLİ...Bİ DÖNÜM NOKTASİNA GİRİYORUZ....
BUNDAN SONRAKİ YAZILARIM KUZU ÖZELDE....buraya zaman zaman....dashak muhabeti için gelirim....
evett....bu baslıklı topic hissenette duruyor....
düşmanlarım....hissenette yanıltmaya devam ediyor....
topic orada....
diyorki o topic....AKP SECİMİ KAZANDI...HERKES MALA HUCUM....topigi acıyorum....almayın çökecegiz diyorum....ALIYORLAR.....68 000 E ÇÖKÜYORUZ....İKİLİYORLAR...İKİYORUZ...
sımulasyon yayınlıyorum topicte....68 ila 72 000 aralıgına düşecegiz....oradan 88 000 e cıkacagız....oradan 58 000 e düşecegiz...ne zaman...2016 sonu veya 2017 ilk çeyrek diyor....
TOPİC ORADA....HİSSENETTE....
58 000 E DÜŞTÜKTEN SONRA NE OLACAGIZ....onu söylemiyor....cunki topic 1 yıl önce acıldı...borsa kısa ve orta vadeye oynanır....
bu son 2020 yazılarımla....ondan sonra ne olacak....ONUN SİMULASYONUNU YAYINLIYACAGIM...YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Esas sana ne menemen bi dÖt olduğunu anlatıyo.. Beraber yürüdünüz
ya hani onlarla.. Hepimize değil yani.. artiZ.. Okuman zayıf galiba,
sanırsam.. Atam orda burda bi yerde doğmadı.. Edebiyat parçalama hiç
boşyere.. trade'lerini de biliyoruz, oylarının rengini de.. Sonradan
Bozma klintoNcu seni.. Fazla yazmaya değmez.. Atamız peygamberimiz hiç olmadı,
olmaz.. O bizim atamız, son diye kafan karışıyo normal, atalarımız gibi nice..
Peygamberlerimiz ayrı apayrı, sırasıyla ve dahi en sonuncusuyla.. Şükret.. Basiret
Yorum
-
Oysa ki tüyo'yu da verdimCR7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSadece finansal döngüleri değil , hayatın da devinimsizliğinin bilinmez hayallerini uzun süre silinmeyen özgün imzasını çatallı bir yıldırım çizgisi misalı taşıyor olmandan dolayı ..
Seni ... Hugo'yu , Dostoyevski'yi , Proust'u ,Nazım'ı ve Montaigne'i ..okurken ; aldığım zevke .. eşdeğer bir zevk ile okuyorum.
İyi ki varsın ,sevgiler
Şiir gibi yaz,umuma açık yaz
Şahıslara kitlenme ..
İçimde mis kokulu kızıl bir gül gibi duruyor zaman…Her şey beklemesini bilen kişiye kendiliğinden gelir.
Yorum
-
sevgili CR7....
Güzel iltifatın için tesekkürler ederim....yazmasına yazarımda....gerçekleri yazarım ancak ben...gercekler ise cok acı...hissenette gidip topic actım....O GERCEKLERİ ONLARA BİLDİRDİM Kİ....tedbirlerini alsınlar....bu günlerin gelecegini onlara AKP secimi kazanır kazanmaz yazdım...tedbir alacaklarına....BENİ LİNC ETTİLER....hala LİNC ediyorlar...çünki bu seferde dediklerim gerçekleşti diye LİNÇ ediyorlar...
canımı kurtarmak için...cok sevdigim dostum guneysuya galiz küfürler ettim ki beni kovsun..bunu oda biliyor...işini kolaylastırdım.
fekat....ben halkıma ve ülkeme düşkün biriyim....bugün kuzu özeldede yazdım....hükümeti sevmiyorum....begenmiyorum...AMA ÜLKEMİ VE HALKIMI SEVİYORUM....dolar bozma kampanyasına katılacagım....dostlarımada katılın dedim....
her parti gibi...bu partide cekip gidecek dedim...baki olan hakımız ve ülkemizdir...onun ardında durmak benim gibi VETAN EVLATLARININ asli görevidir....
TARİH TÜRKE GEBEDİR...BU İSLAMCI PARTİDE GİDECEKTİR...hani nerede ÖZAL ın partisi...buda öyle tek adamdan parti olmaz.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum