önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • WinWin
    Katılımcı
    • 06 Kasım 2014
    • 185

Bugün RTE Suriye için U dönüşü yaptı gibi. Ayrıca, Amerikada Rezanın davası Ekime ertelenmiş.

Sanki Trump+Putin RTE üzerinden Türkiye^yi kontrol etmek ister gibi. Dolayısıyla, doların tepesini bilemem ama, yükseliş artık 5. dalgada olduğuna göre 2017de çok sert 3ün altını görebiliriz.

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

MEHDİ saudiyi tehdit edince....BEDEVİ donu indirdi...petrolde üretimi kısmayı kabul etti....FİYAT FIRLADI....

bu durum TRUMP dan korkan bedevide....MEHDİ nin isteklerine yanastırdı....

MEHDİ...bu petrolden sonra....DECCAL bedeviye....musluman aleminde wahabilik ve selefiligi yaymayı durdur diyecek...DECCAL durdurmazsa...birde TRUMP diyecek...olmadımı...DECCAL ın defterini dürerler usaglar...dünya ve islam alemi...gelmiş geçmiş en büyük teroristten kurtulur...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

laz guneysu aradı....

yalvarıyor...yaw eski günnerin hatırına....ne olur yetiş....bu usag...hisseneti TELEF etti....

lem BUBO yu cagır....hemen...ALTIN FURUS 66 yı acsın....DEDİM...

yok bulamıyorum dedi....su nasıl buhar olur gökyüzüne cıkar....oda ele oldu herhalım diyor...

dadas...elini ayagını öpeyim....GEL...bi su serp...vetan evlatları yanıyor....alev alev...benzini üstüne döküp kipriti cakıyorlar.

hissenette HEVA SICAKLIGI....gölgede 80 derece suan...ben RİZE den...tüm lazları topladım...metotlu üfleme ile 300 000 laz coluk cocuk üflüik....emme ruzgarımız samsunda öliy....

hiç olmazsa gel bi defa üfle git...diye tutturmus durzu...

eeeee neorecegim incik....zor karar....encokda MİÇOBORAN diye bi usag vardı...ona üzüldüm...benzin alacak parası yokmus...gendini odunla yakmıs...

guneysu diyorki....yanması ve ölmesi üç gün üç gece sürdü....BUNA CANMI DAYANIR DİYOR....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• phaon
          Aktif
          • 13 Şubat 2016
          • 200

(Temsili)
          0.618

Yorum

• phaon
            Aktif
            • 13 Şubat 2016
            • 200

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            MEHDİ saudiyi tehdit edince....BEDEVİ donu indirdi...petrolde üretimi kısmayı kabul etti....FİYAT FIRLADI....

bu durum TRUMP dan korkan bedevide....MEHDİ nin isteklerine yanastırdı....

MEHDİ...bu petrolden sonra....DECCAL bedeviye....musluman aleminde wahabilik ve selefiligi yaymayı durdur diyecek...DECCAL durdurmazsa...birde TRUMP diyecek...olmadımı...DECCAL ın defterini dürerler usaglar...dünya ve islam alemi...gelmiş geçmiş en büyük teroristten kurtulur...
            Kuzu abi petrolün artmasının dolar üzerindeki etkisi ters yönlü olur mu? Ne dersin?
            0.618

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

haydaaaa bıktım yaw....laz guneysu gene....

yetiş topige giremiyorum....durum cok kötü...ula sen orada yöneticisin...o butona bas gir dedim...

GİREMEM DEDİ....korkiram....topige guguk girdi....

guguk ne ola dedim....birnevi kusmu...

yoggg yogg guguk dedim ama hani hakimler...savcılar var ya o....o hukuk olum....gukuk degil dedim....

dilim dönmüyor yaw dedi....camukuku diye bi usag gelmiş...o topige....ben gugukum um demiş....

eeee gelsin....hukuk ula laz hukuk...gukuk degil diye gene düzelttim...

tamam dedi ...işte o...bu usagda diyorki....borsa ÇÖKECEK demek gukuka aykırı....lem dilini düzelt...hukuk ula hukuk dedim emme nafile....LAZIN NEFRİ DÖNMÜŞ....

SANA SORAYIM DEDİM....ÇÖKECEK BORSA DERSEN...GUKUK a haykırımıdır....

dedimki...BORSA ÇÖKECEK DERSEN...gukuka aykırıdır...ama hukuka aykırı degildir...

eeee turkiyede hangisi var....ben ne bileyim ulen laz....ben newyorktayım dedim...

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Kuzu abi petrolün artmasının dolar üzerindeki etkisi ters yönlü olur mu? Ne dersin?

petrol artamaz....bu yuzde 10 luk artış...MEHDİ acıklaması ile shortcu dograma idi....gecici yani..

bunun için...artış için hazine faizi amrikide yuzde 3 ü aşarsa olur....yoksa 30 da ikili dip allahın emri....

Yorum

• hayalım
                  Tecrübeli
                  • 27 Şubat 2009
                  • 822

haydaaaa bıktım yaw....laz guneysu gene....

yetiş topige giremiyorum....durum cok kötü...ula sen orada yöneticisin...o butona bas gir dedim...

GİREMEM DEDİ....korkiram....topige guguk girdi....

guguk ne ola dedim....birnevi kusmu...

yoggg yogg guguk dedim ama hani hakimler...savcılar var ya o....o hukuk olum....gukuk degil dedim....

dilim dönmüyor yaw dedi....camukuku diye bi usag gelmiş...o topige....ben gugukum um demiş....

eeee gelsin....hukuk ula laz hukuk...gukuk degil diye gene düzelttim...

tamam dedi ...işte o...bu usagda diyorki....borsa ÇÖKECEK demek gukuka aykırı....lem dilini düzelt...hukuk ula hukuk dedim emme nafile....LAZIN NEFRİ DÖNMÜŞ....

SANA SORAYIM DEDİM....ÇÖKECEK BORSA DERSEN...GUKUK a haykırımıdır....

dedimki...BORSA ÇÖKECEK DERSEN...gukuka aykırıdır...ama hukuka aykırı degildir...

eeee turkiyede hangisi var....ben ne bileyim ulen laz....ben newyorktayım dedim...
                  "Ozun bilen meslehet" guzum. Aman dileyene yardim etmek bize atalarimizdan miras kalmistir. Her nekadar sonradan bize zarar olarak geri donsede. Obur koyde ,Koyun haber alma teskilatinin muduru bizim kazim cok yalniz kaldi. Kaldiki bizim laz eyi usagdir da. Her nekadar akedemisyen bilgisi olmasa da vatanini seven Bir Ataturk ogretmedir de. Ama ariftir ha.
                  Kal saglicakla.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    "Ozun bilen meslehet" guzum. Aman dileyene yardim etmek bize atalarimizdan miras kalmistir. Her nekadar sonradan bize zarar olarak geri donsede. Obur koyde ,Koyun haber alma teskilatinin muduru bizim kazim cok yalniz kaldi. Kaldiki bizim laz eyi usagdir da. Her nekadar akedemisyen bilgisi olmasa da vatanini seven Bir Ataturk ogretmedir de. Ama ariftir ha.
                    Kal saglicakla.
                    ha ha ha.....ne yapıyım ya....hayat boyle güzel...gırgırımı geçiyorum....

biliyorum....guneysu ile gukukumuz cok eskidir...karsılıklı güzel küfür ederizde...KİN tasımayız...borsa bu yaw...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Kal saglicakla.
                      sen bele diyince....seyediyim dedim...yardım edeyim dedim....laz guneysuya...

önce tabii bu gibi durumlarda HARERETİ DÜŞÜRMEK LAZIM....diyirki sıcaklık hissenette gölgede 80 derecede suan...

bu usag ele yazirki....kovamiram....kurallara uyuyor...ona satasanları kovuyorum....küfür ediyorlar diyir....

ben ne poh yiyecegim diyir....hergün kalp krizi...felc...benzin döküp kendini yakma....aldı yürüdü...

bele diyir veba gibi....hisseneti kırıp geciriyor...

care var tabiii....kızılderililer bulmus...adı mamcıkotu.....onu göndereceyim....guneysuya...

usaglara azar azar içirsin....yan etkisi fazla yok...gıdıklıy ve güldürir...

o usag...her ÇÖKECEK dediginde....öbürusaglara birer cay kasıgı içirsin...irahatlatır...

Yorum

• hayalım
                        Tecrübeli
                        • 27 Şubat 2009
                        • 822

Boyuksun guzu, piyasalari hertarafli analiz edebilen ve onlari sentezleyipte bilale anlatir gibi sade bir dille bize anlatabilen baska bir adam tanimadim bu sanal alemde. Bildiklerini sebepleriyle ve hic kendine saklamadan (bazilarinin yaptigi gibi, cizgileriimin indikorleri bana ait yani bizlerle paylasmiyan) bizlerle paylasmandan senin buyuklugun gosteriyor. Ne yazik ki insanimizin bircogu hala biginin ne kadar onemli oldugunun farkinda deil. Belki bu onlarin da sucu degil, sorgulamayi ve dusunmeyi tam olarak ogretilmediginden. Bir misal vermek isterim. Burada second degree olarak sivil muhendislik okuyorum. her kurs basina 3000AUD oduyorum her bir semester icin.Yilda 6 course aliyorum. Bilgiye acim ve lecturerlerimi sikistirip(direterek) bilgi almaya calisiyorum. Gecen semester bir Japon hoca vardi ara imtahanda oyle bir soru sorduki cevaplayabilmek mumkun degil. Biray arastirdim,internet de taradim ona buna sordum hatta konunun uzmani ki o sektorde bas muhenis olarak devlette calisiyor yardim etmek icin geldi iki gun ugrasti yapamayacagim dedi gitti. hocayla her gun diyalog kuruyorum biraz ipucu ver diye.
                        , yok bu bir ara imtihan sorusu olmaz diyor. Yav biz ogreniyiz, simdiden sifir ver ama bana nasil cozumleyecegimi ogret, nafile. Imtihan sonuclari aciklandi 300 e yakin ogrenciden bende dahil o dersden caktik.sadece 40 a yakin ogreci just passed. Donem sonunda ogrencileden kurslar hakkinda yonetime ve hocaya anketler duzenlenir. Ben hocaya anket vermedim ama bir hediye gonderdim. Gazeteye sarilmis marketten alinma ucuz kamaya benzer bir bicak aldim ve birde kucuk bir not dustum " ogretiminle ve sonuclariyla ogunebilirsin ve bu ucuz bicakta isini gorur pahalisina gerek yoktur lutfen Kabul et" Donem sonuda Hoca istifa edip ulkesine dondu. Hala arada bir yazisiyoruz, simdi beni oraya dvet etti iyimi.
                        Demem o ki sen ruhen cok guzel adamsin. Arasira o iki okkayi garistirmasan ha haa. Bu yasta hala bildiklerini bizlerle paylasan ruhu cocuk kalmis ender birisisin.

Yorum

• phaon
                          Aktif
                          • 13 Şubat 2016
                          • 200

kuzu abi sen en azından kazığın sivri ucunu yağlıyorsun ballıyorsun girse de acıtmıyor ;D Adam gözlerini belerderek 10 bin deyince herkeş nefsi müdafaya geçti
                          0.618

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

DOLAR-TL....VE KAPİTAL AKUMULASYON PROSESİ BİTTİ Mİ....

business cycle da kapital akumulasyon prosesini....2013 de uzun uzun anlatmıstım....ve bunun dolar-tl bacagını anlatırken...3.60 son yer....4.20 overshooting demiştim...2016 sonu ve 2017 ilk ceyrek üçün...2020 nin hikayesi ayrı...

soyle diyordum 2013 de....neyi esas alarak ne diyordum...BİLGİYİ ESAS ALARAK BİTTABİ...KUZU nun on yıllık cycleları....

DİYORDUM Kİ...

1----turkiye ÖZAL la serbest ekonomiye gecti....bu gecişte 1 dolar=70 tl idi...1980...1990 ÖZAL DÖNEMİ 10 YIL....

DOLAR-TL....70 TL DEN....5000 TL YE CIKTI bu on yılda....72 kat...nedenlerini o yazılarımda uzun uzun anlatmıstım...

geopolitikte....bu dönemde...kuzey iraqta...kurdistan kuruldu....

2.....demirel...tansu...erbakan...ECO dönemi...1990 dan 2000 e.....on yıl...

dolar-tl....5000 tl den 676 000 tl ye cıktı....135 kat cıkış...sebeblerini 2013 yazılarımda anlatmıstım...

geopolitikte ....bu dönemde....amerikada ikiz kulelere ucaklar giriyor...MUCOLAR DÖNEMİ...

3......kemal derviş dönemi....SKENDER dönemi diyebiliriz buna....AKP devamı o siyasi ucu...SKENDER DÖNEMİDİR BU..2000---2010

GEOPOLİTİKTE....bu dönem...ARAP BAHARI İLE...BOB UYGULAMASI BASLIYOR...

DOLAR-TL....676 000 DEN....1.800.000 E CIKIYOR...KAC KAT....3 KAT....ve tl den 6 sıfır atılıyor...dolar -tl 1.8 tavanı...

4.......AKP DÖNEMİ...SKENDERLE ARASI ACILMIS AKP BU.....2010----VE GUNUMUZ...

DOLAR-TL....1.8 DEN....3.60 A GELDİ...KAC KAT....2 KAT...cycle bitişine ise 4 yıl var....

2013 yazılarımı öne cektim...biraz günümüzü bu bilgi üstüne insaa edecegim...

Ggeopolitikte...bu dönemde....rusya da MEHDİ ortaya cıkıyor...BOP a hastir diyor...

devam edecek....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

bakın yukarıda ki yazıya...FİNANSAL PİYASALARIN NEYLE ALAKASI VAR....GEOPOLİTİCLE...grafikle degil...grafik zaman-fiyatı gösteren basit bi parametre ilişkisidir...GEÇMİŞİ KAYDEDER....gelecegi göstermez...

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

DOLAR-TL....VE KAPİTAL AKUMULASYON PROSESİ BİTTİ Mİ....

business cycle da kapital akumulasyon prosesini....2013 de uzun uzun anlatmıstım....ve bunun dolar-tl bacagını anlatırken...3.60 son yer....4.20 overshooting demiştim...2016 sonu ve 2017 ilk ceyrek üçün...2020 nin hikayesi ayrı...

soyle diyordum 2013 de....neyi esas alarak ne diyordum...BİLGİYİ ESAS ALARAK BİTTABİ...KUZU nun on yıllık cycleları....

DİYORDUM Kİ...

1----turkiye ÖZAL la serbest ekonomiye gecti....bu gecişte 1 dolar=70 tl idi...1980...1990 ÖZAL DÖNEMİ 10 YIL....

DOLAR-TL....70 TL DEN....5000 TL YE CIKTI bu on yılda....72 kat...nedenlerini o yazılarımda uzun uzun anlatmıstım...

geopolitikte....bu dönemde...kuzey iraqta...kurdistan kuruldu....

2.....demirel...tansu...erbakan...ECO dönemi...1990 dan 2000 e.....on yıl...

dolar-tl....5000 tl den 676 000 tl ye cıktı....135 kat cıkış...sebeblerini 2013 yazılarımda anlatmıstım...

geopolitikte ....bu dönemde....amerikada ikiz kulelere ucaklar giriyor...MUCOLAR DÖNEMİ...

3......kemal derviş dönemi....SKENDER dönemi diyebiliriz buna....AKP devamı o siyasi ucu...SKENDER DÖNEMİDİR BU..2000---2010

GEOPOLİTİKTE....bu dönem...ARAP BAHARI İLE...BOB UYGULAMASI BASLIYOR...

DOLAR-TL....676 000 DEN....1.800.000 E CIKIYOR...KAC KAT....3 KAT....ve tl den 6 sıfır atılıyor...dolar -tl 1.8 tavanı...

4.......AKP DÖNEMİ...SKENDERLE ARASI ACILMIS AKP BU.....2010----VE GUNUMUZ...

DOLAR-TL....1.8 DEN....3.60 A GELDİ...KAC KAT....2 KAT...cycle bitişine ise 4 yıl var....

2013 yazılarımı öne cektim...biraz günümüzü bu bilgi üstüne insaa edecegim...

Ggeopolitikte...bu dönemde....rusya da MEHDİ ortaya cıkıyor...BOP a hastir diyor...

devam edecek....

önemli not...2013 yazılarımda ne demiştim....kemal dervişe kadar ki süre...ve kemal dervişten sonraki süreler....AYNI KAREKTERDE OLMUYACAKLAR....bu cok önemli....bu cok önemli....o yazılarımı yeniliyemem...cok uzunlardı....yapısal dı...misal...kemal dervişe kadar olan dönemde turk derin devleti...yani ERGENEKON...ülkücülerdi....DERVİŞTEN SONRA...bu ergenekon...ılımlı islam oldu...FETOCU lar yani...baska seylerde var tabii yazmıstım uzun uzun...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information