Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
işte bu bilgiler nedeniyle....KUZU bir efsanedir....
bilgiler yetmez sadece....onları SENTEZLİYECEKSİN....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Kuzu hocam. bu dolar sizin tahmininizden biraz hızlı çıkmadı mı? Bu gidişle sizin üst seviyeniz olan 3.80'i kırıp geçecek. baka kalacaz arkasından . Bir aydınlık bize ...
yukarıda yazdım....2016 sonu...veya 2017 ilk çeyrek 3.60 buna degdi...overshooting olursa 4.20....
biraz hızlı geldi...suriye savası nedeniyle...artık savastayız suriyede....
jas...hastir ulen....ilk ben demiştim....kuzu bu...
o usag....guzu degilim ulen CAHİLLER....
PAT....PAT...PAT...
8 ÖLÜ...6 AGIR YARALI...22 HAFİF YARALI...
VE KANLARIYLA YAZIYORLAR....KUZU BU....
KUZU BİR EFSANEDİR....EFSANENİN GÖLGESİ BİLE ÜRKÜTÜYOR.....HA HA HA
AHANDA HUBAR GELDİ....dostıumuz laz guneysu agır yaralıymış....kursun sekmiş ve tam dashagına furmus...iflah olmaz...laz dashaksız bi poha yaramaz....ha ha ha
hikayesi var...dashak ve laz....
laz kaptan istanbul trabzon arası gidip gelip yük tasıyor....çok capkın...her limanda gacısı var....
zaman geciyor....dashak iş yapmıyor...bu perişan...duyuyor ki...amrikide dashak takıyorlarmış...para yok...karısına geliyor...su bubandan sana kalan tarlaları sat ver...gidip taktırayım kepaze oldum diyor...
karısı satıp veriyor....bu amrikiye geliyor...dohtor dashakları gösteriyor...bu en pahalı bu en ucuz...en ucuzu zenci dashagı...parası ona yetiyor....tahtırıp dönüyor....istanbuldan baslıyor...namı rizeye kadar geldiginde bu hala samsunda...tüm gacılarını halledip rizeye gelecek...karısı dört gözle yolunu bekliyor....bu geliyor...
birinci gün...laz da tık yok...
karısı diyorki...yorulmustur...biraz sabredeyim...
ıkinci gün...üçüncü gün gene tuh yok...karısı bozuluyor...
lem bubamın tarlalarını satıp verdim ki...tahtırıp bana gelesin...sen istanbuldan rizeye kadar taka taka geldin...bana niye yok diyor.
laz...karısına bakıyor...senin aklın calışmıyor necmiye diyor....BEN baskasının dashagıyla kendi öz karısına takacak adammıyım...yazıklar ossun sana diyor....ha ha ha
bizim o usagın topigine gidip bi bakem dedim....ne göreyim...topigin baslarında...bizim BUBO da var...pohhh rengi iki graf asmıs...HADİSE BUDUR....BUNUN ALTI YOKTUR...ALTI ÜLKE SAVASA GİRERSE OLUR DEMİŞ...
ha ha ha.....gazata okumuyor durzu....ULEN ÜLKE ZATEN SAVASTA...SURİYEDEKİ ORDU TURK ORDUSU DEGİL Mİ DURZU...
sonra bizim oglan gelip....ulen CAHİLLER deyince...bubo hemen kacmıs...yalakası ölü yıkayıcısı imdat gelmiş...BUBO...ben imam hatip mezuyum gerci 6 yıllık okulu 8 yılda bitirdim emme ossun...sen burada yazma demiş...biz CAHİLLER senin pohhh rengi grafiklerle kazıktan kalkıp kazıga oturduk...orgazm olmayı sayende ögrendik demiş...
lem bu topic tarihe geciyor....telef olmus millet...usag bunnara üfledi mi toz duman olmuslar...
namıssız....elede güzel üflüyor ki...para ilazım şincik...laz guneysu amrikiye geliyor....DASHAK taktıracagım...onu ele bırakmam ben...nede ossa eski dostuz....
aman guzu...zaten banada gecmişten kalan cok borcun var....dashak....müslüman dashagı ossun....
olur ulen dedim....arap var...turk var...arabınki yılan gibi uzun..senin dizine iner dedim...
yog yog o olmasın bu yastan sonra....ona kanım yetmez...kalbimi borsa zayıflattı...turk ossun...tombul ossun dedi...
tamam söz dedim...bin ucaga gel dedim...TURK VE TOMBULUNU BULURUM....
dur dur dedi....eyi incelet...dashak FETO cudan gelmesin....turk ve fetocu turk degil....söz gel dedim...
sakın foruma girme....moderatorler girsin....o usag...DALAGINIDA ALIR DEDİM...o cok pahalı amrikide....
tamam dedi....kapattı teli...
business cycle da kapital akumulasyon prosesini....2013 de uzun uzun anlatmıstım....ve bunun dolar-tl bacagını anlatırken...3.60 son yer....4.20 overshooting demiştim...2016 sonu ve 2017 ilk ceyrek üçün...2020 nin hikayesi ayrı...
soyle diyordum 2013 de....neyi esas alarak ne diyordum...BİLGİYİ ESAS ALARAK BİTTABİ...KUZU nun on yıllık cycleları....
DİYORDUM Kİ...
1----turkiye ÖZAL la serbest ekonomiye gecti....bu gecişte 1 dolar=70 tl idi...1980...1990 ÖZAL DÖNEMİ 10 YIL....
DOLAR-TL....70 TL DEN....5000 TL YE CIKTI bu on yılda....72 kat...nedenlerini o yazılarımda uzun uzun anlatmıstım...
DOLAR-TL....1.8 DEN....3.60 A GELDİ...KAC KAT....2 KAT...cycle bitişine ise 4 yıl var....
2013 yazılarımı öne cektim...biraz günümüzü bu bilgi üstüne insaa edecegim...
Ggeopolitikte...bu dönemde....rusya da MEHDİ ortaya cıkıyor...BOP a hastir diyor...
devam edecek....
BU GENEL RESMİN İÇİNDE....PETROL UN ROLU NEDİR....ONU BİLECEN ÖNCE Kİ...GEOPOLİTİC İ ANLIYASIN...
PETROL=DOLAR DIR....veya dolar=petroldür....
petrol....DOLAR ın emme ve basma tulumbasıdır.....
tüm dünya....PETROL SATINALMAK ÜÇÜN DOLAR BULMAK ZORUNDADIR.....Bulamazsan petrolu alamazsın....amrikinin tüm silahlı kuvvetlerinin tek görevi vardır...bunu TÜM DÜNYADA saglamak...baskada görevi yoktur...neyi saglıyor....bi kaart olan doları kendi basıyor...sen gidip ondan o kaardı alıp...gidip DECCAL BEDEVİ den petrolu alıyorsun...anlamı petrol bedevi topragında cıkıyor emme onu satan gercekte kim...AMRİKİ....doları o basıyor....
BERNANKE....gökten dolar sactı dünyaya...FED bilancosu tarihi tavanını yaptı....
adı neydi bunun....PARASAL GENİŞLEME....UCUZ DOLAR...SIFIR FAİZLİ DOLAR...
petrol 100 dolar....dünya petrole diyelim 20 trilyon dolar ödüyor...bu parayı arap alıp dünyaya sacıyor...silah alıyor...al-qaideyi örgütlüyor...camiler-medreseler yapıyor...
petrol 50 dolara düştü...dünya petrole ne ödüyor şimdi...10 trilyon dolar...yarısını ödüyor...BU NE YAPIYOR PİYASADAKİ DOLARLARI UCURUYOR...dolarda faiz sıfır emme ortalıkta dolar yok artık...adı ne bunun...PARASAL DARALMA...
bu oldumu...su oluyor...dolarda faiz sıfır emme....misal turk lirasına gore yuzde 100 degerleniyor...yani dolarda faiz sıfır degil yuzde 100 oluyor...
bu nerede sonlanır....10 yıllık cycle da bunu 2013 de ALTIN-PETROL-PARİTE topigimde yazmıştım...
bunun sonlandıgı an...30 yıllık GEOPOLİTİK cycle biter...
ÖNÜMÜZDEKİ YAZILARIM....2020 YE YÖNELİK OLACAK....CYCLE SONUNA....
2013 DEKİ YAZILARIM....2016 SONU VE 2017 İLK CEYREGE YÖNELİKTİ...VERDİGİM HER RAKKAM GÖRÜLDÜ...
GELİŞMEKTE olan ülke ekonomilerinde....can alıcı ilişki budur....bu ilişkiyi iyi kavramazsan....tüm resmi anlıyamazsın....
bu ilişkide 4 parametre....birbirine bagımlı olarak birbirini FISTIKLIYARAK İHRACATI OLUŞTURUR....
eski yazılarımda...TOYOTO turkiyeyi misal vererek...bu dört parametrenin birbirini nasıl fıstıkladıklarını...detayları ile anlatmıştım....onları bulun okuyun...
işte 2020 ye dogruda....bu dört parametrenin...nasıl şekilleneceginden de bahsedeceyim...bunnar micro ekonomidir....öbür anlattıklarım macro-economidir...
doların emme basma tulumbası olan...petroldeki hareketler....yukarıdaki ilişkiyi olumlu veya olumsuz yönde gıdıklıyan ANA SEBEBDİR....bagımsız degişkendir....MACRO bir büyüklüktür...bu MİCRO yu anında ezer....
bir ülkenin serveti ve SATINALMA PARİTESİ İLİŞKİSİ...
Bir ülkenin serveti....sınırları içinde yıllarla oluşmus...tüm canlı ve cansız varlıklarının toplamıdır....
tuneller...köprüler...evler...saraylar...fabrikala r...ORDUSU...OKULLARI...nufusu...bunun EGİTİM DÜZEYİ....çiftçisi...turizmi...inekleri...koyunlar ı...kuzuları....bu ülkenin toplam servetidir....
bu servet...o ülkenin GERCEK SATINALMA PARİTESİDİR....fekat bu esas degildir günlük yasamda....esas olan GECERLİ SATINALMA PARİTESİDİR..dolara karsı olan yani....bir yıl once 2 dolar alabilen turk...bugun 1 dolar alıyorsa...bu GECERLİ SATINALMA PARİTESİDİR...
GERCEK OLAN NEDİR PEKİ....işte bu GERCEK OLAN...o ülkeyi vazgecilmez önemli ülke yapandır....
yabancı yatırım ise....bu pariteye bakarak gelir yatırım yapar...bu PARİTE ESASDIR...
GERCEK OLAN PARİTE...ile gecerli olan parite arasında makas AÇILMISSA....bu ülke dıs saldırı ile mesguldur...bu dış saldırı içteki yönetimin ahmaklıgı nedeniyle gelir...VE MAKAS ACILIR...İÇTEKİ YÖNETİM ÇÖKERTİLİNCE....demokrasilerde yöntem bu....DIS YATIRIM HIZLA O ÜLKEYE AKAR...çünki makas korkunc acılmıstır...
Para orijininden cıkar ve dunyaya yayılır...bu gecerli olan paradır...dolar yani...
avrupa birligi kurulur kurulmaz...EURO yu oluşturdular...1 euro=0.80 dolardı....BURADA PARASAL DÖNGÜ BASLADI...amrikili 0.80 dolar verip 1 euro aldı ve avrupaya girdi....kasıp kavurdu orayı ve oraya baglı ekonomiler...herseyin fiyatı tavan...euro da tavan 1 euro=1.60 dolar oldu....işte burada paranın geri dönüşü basladı...tavanlarda sattı...euroyu dolara cevirdi...çevirirken iki kat fazla dolar aldı...0.80 le gir...1.60 la cık...daxı ucur sat...bisti ucur sat...AL PARAYI DÖNGERİ...DÖN GERİ...CÜNKİ KAPİTAL AKUMULE EDİLDİ ARTIK...
işte TRUMP bunun için geldi...SON TANGO için...izolasyon üçün...
ister sev ister sevme...ister beyen...ister begenme...KAPİTALİZM BUDUR...BU OLMAZSA YIKILIR....
not...yazdıklarımın iç politikayla alakası var mı....hayır yok...TÜM DÜNYADA OLANLARI YAZIYORUM BEN...içpolitika basit iş...basit insanların işi...ben...dünyayı yönetene bakarım...gerisi fasafisodur....çünki gerisini o atıyor veya uzaklastırıyor...halklar degil...
Yorum