önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • erkmen
    Aktif
    • 28 Ağustos 2009
    • 269

bu da yine BDDK nın haftalık yayınladığı raporlara göre hazırlanmış bir tablo...
    yılbaşından beri toplam krediler %4,5 artarken takipteki alacaklar %10 artmış..
    benim dikkatimi çeken asıl sıkıntı ise Konut kredilerinde ki %12 lik artış
    neden konut derseniz halkımız yemez içmez ama oturduğu evin kredi taksitini öder ödeyemezse gerçekten büyük bir sorun vardır...

Yorum

• sonperde33
      Tecrübeli
      • 03 Ağustos 2011
      • 2999

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      123500 verdim cortları
      Bu arada bi tavsiye İstanbul da yaşayan dostlar biran evvel kurtulun bu şehirden
      doğru diyorsun kıtlıkta millet birbirini yer burda :(

gidişat çok fena.

insanlar hala zombi gibi , ne olduğunun olacağının farkında değil.
      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

BIR PIYASADA DIP NASIL OLUSUR....

diyelim bi A BANKA HISSESI VAR....FIYATI 50 TL....

sende fonsun....geldin bu hisseden 1 milyon lot aldin....50 milyon tl yatirdin....

fekaattt bu bankada 4 milyar tl batik kredi var....VE YILLARDIR YUZDURULEREK blancosunda alacak gozukuyor...

birden ve aniden....bu pankanin 4 milyar batik kredisinin oldugu ilan edilirse....gecmis orneklere bakildiginda...bu bankanin hissesi taban taban beste bir ile onda bir arasinda bi yere iner..CUNKII....ALICI KALMAZ....

bu bankanin hissesi....50 tl den....5 ila 10 tl arasi bi yere iner....fonun kodugu 50 milyon tl de...5 ila 10 milyon tl ye iner...

ISTE BU A BANKASI ICIN....dip kesinlikle olusmustur....BU DIPTIR.

HER ON YILLIK BUSINESS CYCLE da....tum sirketler ucun bu gecerlidir...

adi....GERCEKLE YUZLESMEDIR.....

PIYASALARDA....gercekle yuzlesme ertelenirse....bir suru gunahsiz yatirimci...magdur edilir....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

kuzu ise....her on yilda bir MALDAN INER...bu gercekle yuzlesmeyi bekler....GERCEKLE YUZLESILINCE....A BANKASI HISSESINE GOMULUR....

yoksa....

bekler.
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

gectigimiz 10 yillik cycle da ekonomi politika ne idi....OVERCREDIT...yani ucan gusa bilem vediler.....on yil bitti...MEYVELERI TOPLAMA ZAMANINDAYIZ....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

bir soru soracagim....

bu AKUPE iktidara geldiginde borsa endeksi....10 000 di....

17 yil sonar simdi ise diyelim 100 000....

sende turksun dolar-tl ile isin hic yok....iki aletrnatifin var...

1...ELINDEKI TL LERI BANKAYA YATIRIP FAIZ ALIYORSUN....

2...ELINDEKI TL LERI...10 000 ENDEKSTEN BORSAYA YATIRIP BEKLIYORSUN....

sizce hangi alternative fecci kar etmistir....TL FAIZ MI....BORSA MI....

BUNU IZLIYEN GRAFIM DUVARIMDA ASILI...3 AYDA BIR YENILIYORUM...CEYREKLERDE YANI...AZ ONCE YENILEDIM...durum feciii....

onemli not....iste bu graftaki basabas noktasi...kuzunun on yillik maldan cikis yeridir....

onemli not 2....2013 de ise bu grafi koyup....cokecegiz demistim.....HALA COKUYORUZ...ben 4 sene dedim...5 ci snedeyiz...kendimi astim...cunkii...AKUPE gercekle yuzlesmeyi habire erteliyor....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

kararlarimda etkin olan ikinci grafim ise....

gercek enflasyon ve borsa endeksi grafimdir....

bunda ise....akupe iktidar oldugunda endeks 10 000 di....simdi 100 000 Kabul edelim....enflasyonu koydun mu bu 100 000 rakkami 6000 e iniyor...

yani AKUPE iktidara geldiginde 10 000 endekste mali olan adamin....17 yil sonar malinin degeri 6000 endeks...2003 parasi ile...

bak ne demem ilazim...dibinde dibindeyiz demem ilazim...

diyemiyorum....neyi bekliyorum....MARK TO MARKET....BATIKLARI ILAN ET....

onemli not...bu grafim 2013 de borsa endeksi lehine tavandi....o yil hersey bitmisti...uzatmalarin 5 ci yilindayiz...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

vayyy kuzu bu islerden anlamaz....sen oyle san cevat....ha ha ha

Yorum

• istinyetilkisi
                    Aktif
                    • 12 Temmuz 2016
                    • 273

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    kararlarimda etkin olan ikinci grafim ise....

gercek enflasyon ve borsa endeksi grafimdir....

bunda ise....akupe iktidar oldugunda endeks 10 000 di....simdi 100 000 Kabul edelim....enflasyonu koydun mu bu 100 000 rakkami 6000 e iniyor...

yani AKUPE iktidara geldiginde 10 000 endekste mali olan adamin....17 yil sonar malinin degeri 6000 endeks...2003 parasi ile...

bak ne demem ilazim...dibinde dibindeyiz demem ilazim...

diyemiyorum....neyi bekliyorum....MARK TO MARKET....BATIKLARI ILAN ET....

onemli not...bu grafim 2013 de borsa endeksi lehine tavandi....o yil hersey bitmisti...uzatmalarin 5 ci yilindayiz...
                    Hocam anladığım kadarıyla bir malın değerini siz 10 yıllık cyclelara göre belirliyorsunuz. örn. 2003 deki dolar kuru referansınız ve ogünden bugüne yükseliş ve dolar çarpanı. Bu maldan çıkmayan icin ok ama her dalgada kar realize edliyor ve temettü alıyor yada bedelsiz den faydalanıyorsun. nasıl oluyorda endeks 6000 değerde oluyor bir formülle anlatırsanız sevinirim. Saygılarımla

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

istinyetilkisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Hocam anladığım kadarıyla bir malın değerini siz 10 yıllık cyclelara göre belirliyorsunuz. örn. 2003 deki dolar kuru referansınız ve ogünden bugüne yükseliş ve dolar çarpanı. Bu maldan çıkmayan icin ok ama her dalgada kar realize edliyor ve temettü alıyor yada bedelsiz den faydalanıyorsun. nasıl oluyorda endeks 6000 değerde oluyor bir formülle anlatırsanız sevinirim. Saygılarımla
                      tilki....

bunnari 2013 de 50 000 dolar endekste...dolar-tl 1.70 iken....cokecegiz dedim....ve bunnari formulleri ile izah ede ede uzun uzun anlattim....o yazilarimi arsivden bul oku...

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

business cycle larda ON YILDA BIR PLATFORM OLUSUR....o platforumda HESAPLASMALAR YAPILIR....

AKUPE 2003 DE GELDI....2013 DE...on yili doldu....hesaplasma platforumu olustu....benim gibiler hesap yaptilar...bu zirve dediler ve satisa gectiler....mal birden satilamaz tabii...ben 4 yil surer bu satis dedim...simdi 5 yil oldu...bitmedi...

2013 den sonraki on yil 2023 de bitiyor....yeni platform o....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Hükümet ve AKP artık iflas etmiştir..
                          Yönetemiyorlar
                          Soğan patates bile bulunmaz oldu
                          Yakında sebze meyve olarak bunları takip edecek..
                          İşin en kötüsü de enerji firmaları..
                          Yakında elektrik kesintileri de başlar..

BAKAN DÖNMEZ: ENERJİ ŞİRKETLERİ KONUSUNDA ŞU ANDA ÇOK FAZLA DETAYA GİRMEK DOĞRU DEĞİL

Ya elektriğie yüzde 100 zam yapacaklar yada batacaklar..
                          Bu durumda da enflasyon yüzde 40 lara fırlar..
                          Bu da doları tutmaz 10 tl yi geçer
                          Bu ayrıca enflasyona biner..

Sarmala girdik..

Bu hükümet de bizi bu sarmaldan çıkaracak gibi gözükmüyor..
                          Hala eveliyor geveliyorlar..

Çünkü problem çok çok çok vüyük ve ciddi..

DEMIS....daha ne desin usag....BEKA sorunu da secimden sonra birden yok oldu...artik BEKAMIZ tam...ahhh su Istanbul....ahhh su Istanbul...

usaglar ne demistim ....

AKUPE yi hic kimse cokertemez...cokertmeye ugrasmayin...cokertmek ucun canhiras calisanlar var demistim...

sizde kim bunnar yaw kuzu demistiniz....

bende....

YANDAS MEDYA ULA....akupeyi onlardan baska kimse cokertemez....halkla alay ediyorlar hergun...zekalariyla yani.

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

kisa vade....BEKLEME VE SOYACAK ADAM OLUSTURMA PERIODU....

bu platforumda MUSTERI YARATILACAK KI VADELI PIYASALARDA...long mu musteri...short mu musteri...ona gore yonu sececek...simdi yonu secemez...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

unutmayin....haberler kotu ise....SHORT musteri yaratmak ucun triskadan asagi gidecekmis gibi yapar...tekrar yapar...tekrar yapar....yeteri kadar shortcu olustumu....YUKARI GIDER HEPSINI KESER...ISTERSE HABERLERDE DUNYA YARIN GUNESE CARPACAK DESIN...farketmez....bizim biyikli usaglar londradalar....

Yorum

• e.yegen
                                Tecrübeli
                                • 05 Mart 2009
                                • 530

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                unutmayin....haberler kotu ise....SHORT musteri yaratmak ucun triskadan asagi gidecekmis gibi yapar...tekrar yapar...tekrar yapar....yeteri kadar shortcu olustumu....YUKARI GIDER HEPSINI KESER...ISTERSE HABERLERDE DUNYA YARIN GUNESE CARPACAK DESIN...farketmez....bizim biyikli usaglar londradalar....
                                haberler kötü şimdi hisse alınırmı başkan şimdi ?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information