Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Insan 3 şey severmis et yemeyi,et dövmeyi,ete et koymayı.kar kazanç ortaktır acaba deyip yakinmaktansa peyderpey dahil olmayı tercih edenlerdenim masayı bir yerden el atmalı yüzde yüz kimse kazanamazmekan sahibi herzaman kazanır.
BU GRAF NE Dİİİ....20 000 e indim cıktım...indim cıktım diii....emmme....son cıkışlarımda mıçım yırtıldı zor bela 26 000 yaptım.İÇİM POHHH DOLU Dİİİ....
incik diii....amburadada bi tepki daha koyayım....hödük bi tepki...sonra küüüüttttt 14 000 euro endeks diii....İRAHATLARIM ORADA Dİİİ.....garnı pohhhh dolu ula....ADAM gibi ıcıcak orada....ACIK ARAZİDE....ÇAMIŞ GİBİ.
101500 deki önemli desteği kırınca, hızlıca kırmızı kanalın dibine inip biraz da ihlalle destek bularak, beyaz kanalın da tam dibinden döndü. Teknik olarak uygun bir durum. Şimdilik. 101500-102000 o kadar önemli ki toplamak için her şey yapıldı. Tam 96500 lerdeki %50 fibo devriliyordu ki, bir kurul toplandı. En az 1000 USD lik takım elbiseleri içindeki abiler, altlarındaki son model mercedes makam araçları ve pek tabii maiyetleriyle beraber iştirak ettiler. Giden benzin paraları, iş gücü kaybı, yenilen yemekler içilen çaylar kahveler vsvs. Netice?, Eh bu kadar hareketin hatırına binaen apar topar alımlar ve 101000 seviyesi. Peki sonuç? Yok. Temenniler, mali disiplin vs vs bilindik söylemler ve kapanış. Bugün, yapıştırıcı tutmadı ve yine tam yuvarlanacakken..., bir altyazı, tcmb, spk, bddk vs toplanıyor. Haydi hop yine eller havaya ve 101500 102000 seviyesi azda olsa yukarıda kapatılarak can suyu verildi. Peki yarın ne var? Kim toplanacak merak ediyorum. Sonucta çıkışı destekleyen makro bir durum yok. Fakat teknik olarak da kabul edilebilir bir yer.
Şimdi, tepki nereye kadar gider? 103-106 aralığı uygun gözükmekte. Ayrıca, fiyat 200 günlükten yaklaşık 10 bin puan uzaklaştı. 200 günlüğe doğru bir tepkinin oluşması ve bu süreçte 50<200 kesişmesi için ortalamaların yaklaşması beklenilir. 50 200 günlük kesişmeleri,son 10 yıldır genellikle 14-15 aylık döngülerle oluyor ve kesişme noktasından %15-20 arası bir düşüş gerçekleşiyor.(2008 hariç) 50<200 kesişmesinin 106 bin seviyelerinde oluşacak gibi duruyor. Bu durumda, beyaz çizgiyle gözüken 16-17 yıllık destek seviyemizin 85-90 aralığında bir yerlerde test edilmesi mümkündür. Bunun altında başka bir desteğimiz daha var fakat epeyce aşağılarda. Ayrıca, 2-3 yılda bir test edilen 200 haftalık HO seviyeleri de 85-90 aralığını işaret etmekte.
Aşağıdaki bir bist 30 hissesi. Endeksin özellikle son 6 ayda nasıl hareket ettiğinin anlaşılması açısından çok önemli bir örnek. Endeksin 121500 ile zirve yaptığı 29-01-2018 tarihinde 3.45 iken şimdi 4.62 seviyesinde. Yani endeks %20 değer kaybederken bu hisse %35 değer kazanmış. Dün ve bugün ise %15. Yani aslında bu tepkilerin ne şekilde ve ne kadar güvenilir olduğu ortada. Sığ ve basit bir hisse için bu durum olabilir fakat bu bir bist 30 hissesi ve işlem hacminde her zaman ilk 5 içerisinde. Bu durum endeksin nasıl kaygan bir zeminde durduğunun göstergesidir aslında. Yani boyle bir ortamda her an her şey mümkündür.
Tek iyilik bilgi, tek kötülük cehalettir. İyilik galip gelecek ve kibir kaleleri teker teker yıkılacak.
Paylaşımlarım asla bir yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırımını kendi aklınca yapsın veya profesyonel hizmet alsın.
Yorum