önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzu abi
    Petrolde düşüş beklentin devam ediyor mu?
    ediyor....30 dolar...sebebi...SURİYE BARISI ile devreye girecek yeni üretimler...iraq ve suriyede....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

gidin yazın manif....yazık lem....onlarda turk...en azından tartısırlar....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• WinWin
        Katılımcı
        • 06 Kasım 2014
        • 185

Dolarda ciddi bir düşüş olmaz. Türkiye'de siyaset ısınıyor. Bazı gruplar yeni başkanlık sisteminden memnun değil. Her an kavga büyüyebilir.

Yorum

• saleve
          Aktif
          • 27 Eylül 2013
          • 244

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          pozizyon yazmıyorum artık....hastayım....hanıma söz verdim...uzun bi tatile gidecegiz....iki ay...bunnar son yazılarım...haftaya tatil baslıyor....ARTIK FİNANSAL PİYASALARDA OLMUYACAGIM...KENDİME BAKACAGIM ....YILLAR OYDU BENİ...ihakkı...borsa adamın sıhhatini bitiriyor...
          Biraz geç oldu ama "hakikati" yakaladınız sanırım. En iyi yatırım kendine ve sağlığına yaptığın yatırımdır.

Türkiye'nin geleceğine ilişkin yazdıkların ise özellikle bu zihniyetteki iktidarlar olduğu sürece hayalden öte değil. Şu anda eğitim sistemi ve algı yönetimi ile gelecek nesillerin durumu umutsuz, varolan ve bu ülkeyi hala ayakta tutan entellektüel sermayen ise dışarıya göçüyor. Evet stratejik konumumuz önemli, ama batı için bizim tek vazgeçilmez tarafımız ise 80 milyonluk tüketim pazarı olmamız. Thats all.
          ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• Kanji
            Katılımcı
            • 25 Eylül 2012
            • 195

Kuzum heryerde seni arıyorum sen burada yazıyormuşun bende bekliyorum Kuzu özel topicte neden yazmıyor diye

Ben size bu Dolar parasının bir tarihini koyayım, üzerine enine boyuna tartışalım o zaman neden düşmemiş şimdi neden düşer yada düşmez ne değişti enine boyuna tarıştışalım. 2 ay yokum diyip arazi olmak yok herkes birbirine sahip çıkacak

Osmanli donemi:

1900’de 1 dolar = 0.17 Lira veya 17 kurus
            1903‘te 1 dolar = 0.23 Lira
            1906‘da 1 dolar = 0.23 Lira
            1909‘da 1 dolar = 0.23 Lira
            1912’de 1 dolar = 0.23 Lira
            1915’te 1 dolar = 0.23 Lira
            1918’de 1 dolar = 0.18 Lira
            1921’de 1 dolar = 0.27 Lira

Cumhuriyet donemi:

1923’de 1 dolar = 1.67 Lira
            1924’de 1 dolar = 1.93 Lira
            1927’de 1 dolar = 1.96 Lira
            1930’da 1 dolar = 2.13 Lira
            1933’de 1 dolar = 1.66 Lira
            1936’da 1 dolar = 1.26 Lira
            1939’da 1 dolar = 1.28 Lira
            1942’de 1 dolar = 1.30 Lira
            1945’de 1 dolar = 1.80 Lira
            1950’de 1 dolar = 2.80 Lira
            1955’te 1 dolar = 2.80 Lira
            01 Haziran 1960’ta 1 dolar = 9.00 Lira ---------> ihtilal
            1966’de 1 dolar = 9.00 Lira
            1970’te 1 dolar = 14.85 Lira
            1980’de 1 dolar = 70 Lira-------> ihtilal
            1981’de 1 dolar = 100 Lira
            1984’te 1 dolar = 442 Lira
            1993’te 1 dolar = 10,000 Lira
            1995’te 1 dolar = 50,000 Lira
            2000’de 1 Dolar = 672,000 Lira
            2001’de 1 dolar = 1,500.000 Lira
            2005’te 1 dolar = 1,340,790 Lira
            2009’da 1 dolar = 1.32 Lira
            2014’te 1 dolar = 2.32 Lira
            2016'da 1 dolar = 3.53 Lira

Benim görebildiğim, rakamları doğru varsayarsak eğer, belirli zamanlarda kırılma noktaları olmuş, cumhuriyetin ilanı, ihtilaller, vs... Ama ne olduysa bu çarpanlar 1970-2000 arası akıl almaz birşekilde artmış, vatan satılmış ülke insanı inanılmaz düzeyde fakirleştirilmiş. ,yani ülkeyi kumarda masaya koysan, bu kadar kaybedersin... Bu yıllar ne olmuş biz neden bu kadar fakirleşmişiz, birde Cumhuriyet ilanıyla neden paramız 8 de 1 değer kaybetmiş?

Şimdi günümüze gelelim, zaten şubat ortasından sonra genelde heryer füşeklemeye dolar değer kaybetmeye devam eder bizde normal şartlarda 3,15-3,25 gibi bir yerlere ineriz eğer 3,60 yı yukarı kırmaz isek!!

Kendi beklentim Ons'ta 980$ civarında oyalanma akabinde bu seviyelere takibi istinaden talep gelmemesi durumunda 680 lere iniş ve oralarda yukarı durumudur. Euro'da ilk hedefim 985x, GBP ise 1,099 dan sonra dip çalışması ve yukarı beklentimi koruyorum. yen 125-140 arası gidebilir.

Bütün bunlar olurken biz nasıl neye göre kime göre 2,80e ineceğiz veya 4,4,5 a neden gitmeyeceğiz bunları yatıralım masaya, buyrun
            Eklenen Dosyalar
            "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
            Henry Royce

Yorum

• ADU
              Yeni Üye
              • 29 Kasım 2015
              • 11

Bu konjönktürde, Türkiye'mizin Suriye'de oyun kurucu gibi görünmesi doların 2.80'e düşeceğini mücdelemek için yeterli değildir.
              Lakin, "görüntü" nün gerçeği ne kadar yansıtıp yansıtmadığı da ayrı bir tartışma konusudur. Acaba gerçekte Suriye'den başrolde miyiz??
              Yoksa birşeylere "eyvallah" çektiğimiz için mi o konumda görünüyoruz?
              Biz çok iyi biliyoruz ki, oyun kurucu gibi görünürken 2 gün sonra birinin kuyruğuna basınca yani eyvallah etmeyince oyun dışında kalabiliyoruz. Dolayısıyla Kuzu emmimin değindiği oyun kuruculuk rüyasına ben kapılmıyorum. Ha öyleysek memnun olurum o ayrı.
              Bunun yanında, gündemimiz çok sıcak. Anayasa, başkanlık vs bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini değiştirecek adımlar. Sancısız olmasını bekleyemeyiz. Hayırlı mı olur hayırsız mı o yoruma açık.
              2017 yılında faiz arttırım hedefi 2 defadan 3'e çıkarıldı. Bir kere bu bile doların düşmesini önleyecek bir veridir.
              Trump sonrası Amerika'nın takınacağı tavır çok mühim. Lakin, ben Trump sonrası enteresan olayların ve hem abd hem dünya açısından can sıkıcı olayların yaşanacağını hissediyorum.
              Ben olumsuz taraftayım ve doların 3.25-3.30 arasında düzeltmesini bitireceğini, borsanın ise 78.5 - 80 arasında tepkisinin son bulacağını düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi olmayıp, nacizane öngörülerimdir.

Yorum

• dursuneee
                Yeni Üye
                • 18 Ağustos 2011
                • 26

Son mesajları kuzu yazmamış gibi bir hisse kapıldım nedense ???

Yorum

• Karatay
                  Aktif
                  • 14 Ağustos 2011
                  • 277

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  ihakkı...

bak suanda TURKİYE basrolde SURİYEDE....ne AB...nede ABD....BU COK ÖNEMLİ....ipleri eline aldı ilk kez...bu son 4 yılda...
                  Sayın Kuzu,

Suriye'deki başrolümüz budur..

Putin: Türk tarafı, militanların Halep'ten çıkarılması için gereken yardımı yapacağına söz verdi

Ve bunun anlamı nedir biliyor musunuz..?

Açıkcası ülkemin oyunun bu tarafında olmasını şahsen ben kabullenemiyorum.
                  Tüm dünyanın yıllardır söylediği şeyin açıkca kanıtıdır bu..

Yorum

• phaon
                    Aktif
                    • 13 Şubat 2016
                    • 200

Kuzu abi
                    Anlamadığım birşey var. Para bir defada evinden çıktığında sadece Türkiye'ye gelmiyor, bütün Emerging Marketlere gelip, piyasalara ralli yaptırıyor... EM yönetenleri de bunu pazarlayıp "Görüyonuz mu baahh, paramız bizim yönetimimizde ne gözel de değer gazzandı" diye satışını yapıyor..
                    Şincih... Yellen bacı piyasalara dedi ki; "Artık sizi böyle yellemek yooohh... Yoh ya, bedavadan para... Oldu goççum, görürsem söylerim... Bitti gaylı..." didi. Trump da başkan seçilirken didi ki; "Ameriki sizin babanızın uşağı deel, bundan sonra bedavadan para, bedavadan koruma Yoohh".
                    Şimdi bu para doğrudan Türkiye'yi hedefleyerek nokta atışla gelecek diyorsan, Ameriki kimseye günahını bedavaya vermez. Hele hele ki Trump... Bunun bir bedeli olmalı.
                    Bir bedel mi ödeyeceğiz, bu paranın karşılığı nedir?
                    0.618

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

anket bu hareketim usaglar....ALGILARI ÖLÇÜYORUM....

bi örnek vereyim öbür taraftaki cevaplardan....misal JAS....iyidir ve bilgilidir...

ben dolar tl 3.60 hedefi var dedigimde...öte köyde....AKP seçimi kazandıgında...rüyanda görürsün demişti...

şimdi...2.80 yazımı ve 92 000 borsa hedefimi okumuş....demişki....rüyanda görürsün.....

bakın ikiside JAS....bunu diyen....oglanda algılar felç edilmiş....borsa ise bu ALGILARDIR....

BENİM ANKETLERİM....hassastır....direkt BAM TELİDİR....

Yorum

• dayan
                        Aktif
                        • 05 Ağustos 2011
                        • 382

Abi,ben de öyle seni arardım.

Gökte ararken yerde bulduk vallahi...

ha bire kuzu özele girip bakıyordum.

gerçi benim parayla pulla işim yok da sırf seni okumak için giriyorum bu forumlara...

yalnız abi diğer köydeki uşak da hep (...) koyuyordu,cümlenin sonuna.

Bir de "şey" leri bitişik yazıyordu.Senin eski yazılarına baktım hiç "şey" kelimesi geçmemiş.

saygı ve hürmetle...

Yorum

• Kanji
                          Katılımcı
                          • 25 Eylül 2012
                          • 195

Ben henüz algının bozulduğunu düşünmüyorum, senin yıllar evvelki bir postunu hatırlıyorum dolar 4 lirayı buldumu halkda saldırır 4,5 gibi bir rakamlar olur vs demiştin... şu an halk ne yapıyor döviz satıyor, eline tl alıyor , napıacak bu Tl e vadeliye koyacak ota boka para yatırmazsa eğer veya altın aldı diyelim. Ortalama insanlar be rakamdan bozdular peki 3,40-3,55 diyelim. Bu rakamı sen %10 yukarı çekip bir ay beklettinmi millet noluyoruz diyip dolar almak ister algı bozulur. Şirketlerin borcundan bahsetmiyorum bile.
                          Geçen lastikçiye gittim bir takım lastik alıcam dedim, abi nakit şu para olur dedi, üstümde dolar var dolar vercem dedim yok abi dolar almıyoruz dedi, dedim kardeş sen Michelin bayisi değilmisin yerli malımı satıyorsunda bana dolar Euro almam milliyetçilik ayağı yapıyosun, sen amerikayamı ayar veriyosun banamı ayar veriyosun dedim bu parayı almamakla. Sonra **** **** aldı tabi Benjamin bu Neyse diyeceğim o ki millet salakça birşekilde gaza gelmiş yediği içtiği sıçtığı şeye kadar ithal mal alırken dolarları bozarak veya almayarak akıllarınca destek oluyorlar. Bu arada verilere göre CB nin çağrısından sonra sadece 1 milyar dolar civarında döviz bozulmuş 144 milyarlık döviz hesaplarından. Bu ne demek algı değişmedi demek, aslında bunun algıylada ilgisi yok, ticaret yapan adam zaten mecbur elinde tutmaya 1 lirada olsa 5 lirada olsa hammadde alacak? Elindeki mevcudu %10 değer kaybetse hemen saldırmazmı tekrar dolar almak için? Dolar endeksi 120 ye gidecekse doları 2,80-3 de kimse tutamaz 400 milyarlık mal çöp olmaz dünya üzerinde 8 trilyon dolarlık kağıt para olduğu sürece kimse TR de ne değer kaybetmiş diye uğraşmaz diye düşünüyorum kendi kıçını kurtarma telaşındayken .... Dolar varlıklar şubat ortasına kadar bence elde tutulmalı en iyimser tahminle benim görüşümdür beni bağlar Olurda yukarı vururlarsa 4,55 benim limitimdir üstü chartlarımda yoktur. Oraya geleceğini sanmıyorum ancak gelirse ölümüne shortlayacağım yerdir...

Şu anda son yıllarda tabiri caizse şamar oğlanına dönmüş sanayicinin bence tek kurtuluşu şu anki işçi va maliyetleri değişmeden döviz kurunun 4-4,5 arası olmasıdır. Devlet teşvikleri olursa ücretsiz arazi tahsisi elektrik indirimleri vergi muafiyeti gibi teşvik edici o zaman belki daha aşağılarda olabilir ama onun haricinde sanayici çok güç durumda... Borcunu ödeyemeyene ödesin diye faizsiz 6 aylık para veriyorum demek hiçbirşey ifade etmez, şark kurnazlığıdır. Yahudide alacağını alabilmek için yine mal verir borçlusuna. Sen adamın borcunu silebiliyormusun, benim merkez bankam eşeklik etti yıl sonu 3 lira kur beklerken 3,60ya çıktı çok zarar ettiniz bende size bu hatadan veya elde olmayan sebeplerden 2-3 ay stopaj almıyorum vs diye bir güzellik yapabiliyormusun? Bunu gibi benim zararımı hafifletici çözümleri olmadığı sürece gerisi hava cıvadır. Tulumbada su kalmadı demek hele çok büyük hatadır ve manipülasyonculara karşı çok ciddi elini açmak demektir üzülerek söylüyorum.
                          "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
                          Henry Royce

Yorum

• filozof16
                            Katılımcı
                            • 10 Temmuz 2011
                            • 144

sn.kuzu..92000 deyince geldik...)
                            algı önemli..nabız yokluyor ya..biz mesela 3-4 yıl sonra bu köye uğradık..neden uğradık..hedef mağma diyen kuzu gitmiş..
                            hedef sema diyen kuzu gelmiş..
                            takipteyiz sn. kuzu..bilgi nerede biz oradayız..bilgi de sizde..
                            bakalım şubatta 92 olduğumuzda..burada nasıl güleceksiniz onlara..
                            saygılar..
                            hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• ysf1
                              Katılımcı
                              • 04 Temmuz 2013
                              • 197

sayın kuzu hocam..borsa 92000...dolar 2.80 olunca ...euro (eur/try)..ne olur..cevaplarsanız çok sevinirim.
                              YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• Se_M
                                Katılımcı
                                • 01 Aralık 2009
                                • 97

bu şiir kuzuya ithaf edilmiş olmalı..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information