önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar-tl....bak yıkılıyor....demiştim ki...o yıkılacak....o yıkılırkende aynı anda borsada yıkılacak...bu bir ANAMOLY...bu genelde...TREND DÖNÜŞÜMLERİNDE meydana gelir....kurdugum oyun düzeni....10 yılda bir probability si olan bi düzendir....ihtimalleri... k.log ihtimal....şeklindedir....

bu yüzden acı çekiyoruz.....k.log ihtimal....zamana yayılıyor....o yayıldıkca...biz daha cok kavga cıkarırız....

birşey düşmüyorsa....yerçekimi yok demektir....bu ise bilime aykırıdır....herşey DÜŞMEK üçün ÇIKAR....

ZORLANMIŞ YÜKSELMELERDE....düşüşte dip derinleşir....efendim nasıl zorlanmış...şöyle zorlanmış....sen diyorsun ki bankalara HALKA KREDİ VER...o odemezse ben öderim...garanti veriyorsun...bankalar ne yapıyor....PARA BULUYOR krediyi vermek üçün...nereden buluyor dısardan borc alıyor....çünki içerde para yok...dışarıdan buldugu para...DOLAR-TL yi göçertiyor....demiştimki....dolar-tl 3.90 a tırmanırken....önce 3.40 a....sonra 2.80 e göçecek...derken onu....bu arguman kafamdaydı...kredi garanti fonu....kapitalist mode da....bu arguman kullanıldımı....bir ANOMALY oluşur....o ise sudur....dolar-tl düşerken...BORSADA DÜŞER....niye...PARA BULMAK ÜÇÜN....

diyeceksinizki....emme düşmüyor borsa....heee düşmüyor....o düşmedigi üçünde biz birbirimizi acımasızca katlediyoruz....BU KATLİAM DURMALI....artık düşmeli bu meret....yoksa beni kesecekler....kasaplar dört yanımı sardılar....cancagızımı kurtarmak üçün düz duvara tırmanıyorum....ha ha ha
    ov ov ovvv bi sn bi sn..

Sen şimdi 210 220 Milyar tl yani Kabaca 65 70 milyar dolar borç bulundu.
    Bu para tl te çevrildi..Satıldı yane..

Dolar 3.40 a bastı hali ile bu satış.
    Bu kredi olarak dağıtıldı.

Diğer yanda da MB ilginçtir sıkı durmaya devam ediyor.
    Yani kuru yükselmemeye çalışıyor..

......................

Pekibu 65 70M dolar borcu kimden aldın..Böyle bir sendikasyon kredisi haberi duymadım okumadım..

İkinci sorum..Bu kadar hassas bir denge yi kuran adam mutlaka back up unu düşünmüştür bu işin..

MB kurları bu kadar sık tutmaya çalışırken bir spekülatör üzerimize oynar mı..???
    Yada oynamaz OYNAYAMAZ MI..

Oynarsa dolar tl 4 4.5 5 lere gitmeye başlarsa halimiz nice olur..

Katar???

Katar da sabit fiyatlı mı geldi bu paralar yoksa..

Back up katar mı ?

Yorum

• mohikan
      Katılımcı
      • 01 Kasım 2011
      • 168

USD/ TRY...

5 dalgalık bu sayım 3.40 altına inmediği taktirde bitmiş oluyor.

[IMG][/IMG]

BIST hem USD hem TL bazlı...

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

9 aylık ralli 110.500 ile bitmiş oluyor.

EURO bazlı sayım dolar sayımı gibi. 27.000 EURO ile bitmiş oluyor.

BIST 30 İSE 33.200 EURO ile bitmiş oluyor.

ISCTR, AKBNK, VAKIF'ta 1 zirveleri daha olacak, GARAN, YKBNK, HALK'ta sayım bitti.

Tüpraş, Aselsan, Tcell, TTkom gibi bazı BIST 30 hisselerinde zirveler henüz görülmedi.

Bu nedenle Eylül ayı yatay hafif aşağı şekilde devam edecek gibi.

Esas çöküş Kasım'da olur diye düşünüyorum.

Yorum

• sea48
        Katılımcı
        • 08 Mart 2016
        • 137

Trump demokratlar la anlasma yapti ve " debt ceiling " ya yùselecek, ya yok edilecek. Sonuç : yùkùmet bol para harcabilecek ve hazine bol miktarda tahvil satmak zorunda kalacak .
        Kime ? Eger piyasa'ya satilacaksa faizler yùkselecek ( dolarla beraber), ama eger Fed yeni QE yaparak tahvilleri satin alicaksa faizler yùkselmeyecek ve piyasalar için olumlu olacak ( bir mùddet , daha sonar panic olacak )

Hangi senaryo olacak?

Bence Trump para basacak

ZeroHedge - On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero
        YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
        Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.

Yorum

• dayan
          Aktif
          • 05 Ağustos 2011
          • 382

Sevgiler Emmim!

Yarın

Yorum

• hocamurat2001
            Aktif
            • 26 Haziran 2014
            • 367

Saygıdeğer kuzu pirim ve cepcağızı eyi olan kapitalist sistemin furuşkan akıncılar değerli büyüklerim toğtorlar.. Proflar... Daha sayamadığım birçok b yük meslek erbabları Adıyaman Kahta ilçesi Sabahattin Zaim ilkokulumuza 2adet projeksiyon cihazı lazımdır Sıfır alabilen abilerimizin cep ağıza ellerini sokup bu projeksiyon cihazlarını alıp ilgili adrese göndermelerini 4 değil 10 gözle bekliyoruz eğitim öğretim başlamadan...lütfen bize bu konuda yardım edip bizi bu dilencilikten gurtarın saygılarımla... Kuzu emmi özellikle birini sen karşıla..lütfen yüklemeye başlayacağın tırlar zekatı Olarak saygılar konuyla ilgili lütfen nakdi yardım önermeyin projeksiyon satan firmaların hesabına parayı aktarın verdiğim ilkokul adresine projeksiyonları göndermelerini sağlayalım saygılarımla...

Yorum

• Kasap
              Katılımcı
              • 05 Aralık 2015
              • 91

Yazılıp çizilenlere bakılırsa epeyce projeksiyon cihazı gönderilir sizin okula..
              Ağanın eli dutulmaz dirler..

Yorum

• Kasap
                Katılımcı
                • 05 Aralık 2015
                • 91

sevgili hocamurat2001;
                nirden çıkardın bu projeksiyon zımpırtısını....?
                başımıza bela ettin valah...
                yaw gardaşşım tırları yüklüyoruz dedik diye hemen faturayı kesiverdin...
                şunun şurasında düşler aleminde dolaşıyoruz.. harikalar diyarı bi acayip harika..
                hoca.. !! sonuç olarak garar verdik... !!
                bizim zamanımızda projeksiyon yokdu...
                Alllah versin hoca efendi.. Allah versin..

Yorum

• hocamurat2001
                  Aktif
                  • 26 Haziran 2014
                  • 367

kuzuların sesizliği oynanıyor leem sankinem iyiki bir projeksiyon istedük fukara öğrencilerimize zati hepsinin babası dışarda istanbullarda çalışıyor lem kimsecikler girmez oldu lemm forma morma meydan açıkkende böle vatan evladı şöle vatan evladı der dururdunuz temam lem temam istemiyürük artıkın projeksiyon falan fistan.....

Yorum

• dayan
                    Aktif
                    • 05 Ağustos 2011
                    • 382

Yerin seni çektiği kadar ağırsın,
                    Kanatların çırpındığı kadar hafif..
                    Kalbinin attığı kadar canlısın,
                    Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
                    Sevdiklerin kadar iyisin,
                    Nefret ettiklerin kadar kötü..
                    Ne renk olursa olsun kaşın gözün,
                    Karşındakinin gördüğüdür rengin..
                    Yaşadıklarını kâr sayma:
                    Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa,
                    Sevdiğin kadardır ömrün..

https://youtu.be/QQMXmf-xAqg

Yorum

• Gılgamış
                      Katılımcı
                      • 07 Mart 2016
                      • 165

dayı nerelerdesin. kendine verdiğin ceza bitmedi mi bi ses versen tarih falan yazsan ne olur yaw.

buralar bildiğin gibi işte. kemalizmin ne kadar elzem ne kadar hayati bir şey olduğunu iyice sindirmekle meşgulüz. bopçuların rahle-i tedrisatından geçip büyük bilgenin ne kadar büyük adam olduğunu daha esaslı öğrendik

anlatılan bizim hikayemiz..

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

kerimmm....TIR motorlarına bakım yaptır....şüförlere iraqı kebab çek....yesinler...içsinler usaglar...GEOPOLİTİC PATLAMAK ÜZERE.....grafı çizecek olummm...
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

ne oldu....

PKK ile barış yapıldı....bi ton akıllı adamlar türedi...sanatcılardan....oradan buradan...bunnar...akil adamlardı....

PKK furucu gücü suriyeye kaydırıldı.....esas akil adamlarca.....

suriyede müslüman sunni kardeşlerimiz öldürülüyor dedi....davudun OGLU....ehemmed...

oda ne....tüm MUCAHİTLER dünyanın heryerinden istanbula ucakla....oradan gaziantep oradan suriye.....

zaman geciyor....MUCOLAR KURT BÖLGELERİNİ İŞGAL EDİYOR....yezideler...onlar bunnar...çüüşşş kürtlere yardım gerek....

kobani....düştü düşecek....düştü düşecek....küüütt incirlikten kalkan ucaklar....kobani düşmüyor....

devam....ESED katil....gitmeli....adam vatanını savunuyor yaw....ossun gitmeli..

ESED ZEKİ....küüüttt suriye ordusunu İDLİBten cekiyor.....ellibin devletten mas alan katil MUCAHİTLER idlibe giriyor....

kafa kesme....kelle ucurma....7 nci asır....dünya seyrediyor....şok oluyor....

karar....

RADİKAL İSLAM GÖRÜLDÜGÜ YERDE YOK EDİLECEK....bunu destekliyen QATAR VE AVENESİ out of the game....

sonuc....suriyenin yigit ordusu....hevadan MEHDİ PUTİN le....karadan 12 İMAMLA....iran....TÜM SATILMIŞ VE EMPARYEL USAKLARI DÜNYAYA REZİL EDİYOR....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• mohikan
                            Katılımcı
                            • 01 Kasım 2011
                            • 168

Bazı hisselerde halen zirve görülmedi.

3.40 tan açılan Dolar longlar kapatıldı.

Doların 3.39 altını göreceğini düşünmesem de eğer görürse 3.30'a düşmesi mümkün.

Çarşamba Yellen son kez yellenecek, bu rüzgarla borsalar son zirvelerini yapacak.

Burası köprüden önceki son çıkıştır.

BIST 110.500 üstünü görmez dedik ama bu ralli ile 112.500 'ün görülme ihtimali vardır.

Dolar bazlı zirve ise bana göre geçen ay sonunda görüldü.

Saygı ve sevgilerimle Kuzu Emmi.

Yorum

• METE99
                              Aktif
                              • 29 Mart 2014
                              • 224

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              sonuc....suriyenin yigit ordusu....hevadan MEHDİ PUTİN le....karadan 12 İMAMLA....iran....TÜM SATILMIŞ VE EMPARYEL USAKLARI DÜNYAYA REZİL EDİYOR....
                              Atatürk'ün mirası inkar edilmese Kürdistan girişimini Türkiye yine kolaylıkla toprağa gömerdi..

Ama Kürdistanı toprağa gömme işini bu kez Esad yapacak...
                              Sırça köşkte oturan komşusuna taş atmamalı..

Yorum

• Gılgamış
                                Katılımcı
                                • 07 Mart 2016
                                • 165

dayı ikiniz de çok değerlisiniz, sizin aranızda taraf tutmak niye gereksin ki? hatta ben baboya laf yazsak kızarsın diye düşünürdüm. bu tip yazılar her zaman oluyordu.

bir de dayı ben burayı jeopolitik, ortadoğu vs için takip ediyorum. zaten viop ta hiç işlem yapmıyorum. eminim böyle çok kişi vardır. ben uzun vade hisseye yatıyorum.

bir de dayı ben türküm. yezid de arap öbürü de arap. olay kerbelada olmuş. benle hiç alakası yok yani. illa 1400 yıl önce olmuş olaylarda taraf tutmak zorunda mıyım? eğer bu ülkede din tesis edilmesi gerekli olsaydı kurucular şamanizmi seçerdi. laikliği seçerek 100 yıl vites atmışlar. helal olsun.

ümeyyenin torunlarıyla abbasın torunları mahalle kavgası etmiş çok da şey yani

yazdığın çokça eskilerden anlattığın şeyler gerçekten çok üzücü. ülkede çoğunluk her dönem azınlıklara zorbalık yaptı. örnekler çoktur.

selametle.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information