Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Obams ise hiç fena durmuyomu$ hani, uyuyan güzel $ekil graf.. Temelini bilmem ancak pozitif potansiyel görüntü, topuklayabilir olası borsa dü$ü$lerin de bile.. Hem makarnacı ettiler toplumu neticesinde.
Bu yarramazların borsasında hisselere asla tokanmam amma bu tip tekniği grafı olanıda buralardan almı$sam eğer, günlük TRade kâr alı-zarar kesi falan dü$ünmezdim ve dü$tükçe sistemli maliyet iyile$tirip toplamaya bakardım. Hele ki 8 TL ciVARını görmeden asla stoplayıp çıkmazdım..
Orta ve uzun vadelik yatırım amaçlı grafı mevcut ve hatta dü$en endekste bile sağlam durabilip, yükselebilecek yapısı dahi VAR ki bİst 100 endekse dahil style olu$u da cabası.
Tekrar belirtmeli öneri olarak değil ki temelini de bilmem Obams mobams ve umurum da olmaz. Mevzusu açıldı diye payla$mak istedim..
Devir türev piYasa vadeli kaldıraçlı devir..
Bugünün yükseğinden bİst100 13,700 zaten neredeyse endeks boyu gibi vadeli arenada..
Yani hisseci spotçuya göre endeks sıfıra dü$tü hisseler bedava tuvalet kağıdı bile etmez hesabı senaryolar,
ha keza ilgi dü$ü$ten doğru yönde kazanan içinse tam tersine minimum 9 tavan katmerli katla katla gitsin portföyleri fazlasıyla style..
Öte yandan endeks 13,700 olursa hisselerin çoğu 11,900 etmez değerleme bile olabilir mevcut sahte çakma endeks mühendislikleriyle..
Bazı kağıtlar içinse daha daha a$ağılar misali..
Malumunuz..
Velhasıl bİst zaten çökertme ötesi çökük be$ para etmez Bi borsa gezegen nezdinde.
Ba$ta belirttiğim günümüz vadeli türev gerçeği sebep, zırt pırt portföy katlanan ya da sıfırlanan bir piYasa rezilliği neticesinde spot hisse değerlerimiz de ‘bitik patlAK TL bazlı hariç’ çoktaan çökertilmi$ çöp değerlemesinde.
Yani bu durum hisse spot piYasamıza da aynen sirayet eder.. 13,700 gelsin, ordan da alıcı yatırımcı gelmez, ne iç ne dı$ style..
Yanık kazı çevirmekle, her iki yönde de bulabildiklerini ve hatta gerek oldukça birbirlerini bile düdüklemekle me$gul anca bu hamam oğlanları.
Böylece bİst’İNyenin ölmü$ suni cansız bedenini halini kamufle gizleyip, malın yeteri çoğunluğunuda illegal tekel style ‘bazen kâr amaçlı ve bazense seçim siyaset tabela rant amaçlı’ yönetip, “dostlar alı$veri$te görsün hesabı” görüntüde de canlı ayakta borsa piYasamız varmı$ gösterisindeler..
Yorum