Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
birkaç trend denemesi...
[ATTACH=CONFIG]874[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]875[/ATTACH]
bu da gene farklı bir bakış... elliot temelinde 3 adımda düzeltmeye dayanıyor.. kabaca tabi...
[ATTACH=CONFIG]876[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]877[/ATTACH]
diyeceğim, tekniğin derdi bitmez... onlarca bu ve benzeri çalışma yapılabilir, hepsi bir şeyler söyler... Kanaatimce teknik kendi başına para kazandırmaz... en azından bana... ancak, nerden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye doğru yol alabileceğimize dair bir fikir verir...
bunun ötesinde iş yapabilmek için, piyasayı okuyabilmek, bir takım fiyatsal oluşumları görebilmek, gerektiğinde sağlam bir irade vs vs.. bunların da hepsi tecrübe işi... haa yıllar yılı borsacılık yapıp gene de bu işi gerektiği gibi yapamayabilirsin pek tabi.. ki çoktur böyle örnek( babam yılların borsacısı, ancak klasik türk borsacısı, kazandığını görmedim(bizi dinlediği zamanlar hariç))
.. kendi adıma konuşursam, borsa(hisse) açısından genel itibariyle başarılı iken, vadeli tarafında nötr'üm... bu da işin doğasından.. yani vade farkından... borsada orta vadeli hareketleri kestirebilmek ve ona göre hareket etmek çok daha olası ve görece daha kolay... borsayla uğraştığım yıllar boyunca endeksin trend hareketlerini doğru yakaladım... 2005 li yıllarda alıp satmaya başladım... 2007 ddeki zirve(55 binden hisseleri boşaltmıştım, zirve 58 gibiydi)..2009 daki dip...2011 deki dip.. 2013 gezi öncesi zirve( hemen öncesi hisseleri satmıştım)2014 başındaki dip... bunların tamamında doğru yöndeydim....
lakin bu tahminlerin paraya tahvili ise bambaşka bir konu...
elimde tasarrufum olduğu ölçüde değerlendirmeye çalıştım..%100 değerlendirdim diyemem.. bazen imkanlar elvermedi, bazen zamanlama uygun olmadı, vesaire...
Ancak, Vadeli tarafında ise, yönü %100 doğru tahmin etseniz bile, para kazanmak zor, nedenlerini herkes tecrübe ediyor zaten, ayrıca yazmayayım...
Tüm bunların yanında, herşeyi doğru tahmin etseniz öngörseniz bile, sizin de psikolojinizin uygun olması gerekiyor...bu da önemli.. detaya girmeyeyim...
Tabi sonuç itibariyle, herşeyden öte, nasip, kısmet.... nasibinizde yoksa dayak bile yiyemezsin derler... doğrudur...
sonperde, paradigma nın iş halloldu mu acaba...
eksper kızıp gitti mi ne...
aman deyim. böyle şeylere mahal vermeyelim yaw...
piyasanın stresi yetiyor zati..
102825 üstüne atmamız lazım, yoksa kademeli furuşan biraz zaman kaybeder.
Full poz işlem yapan varsa aman diyeyim dikkatli olsun..
Ben de eksper Abi'nin düşündüğü gibi düşünüyorum, doları yukarıdan bozup piyasaya girmeye çalışan(belki de giren) para için bir dümen çeviriyorlar gibi...
Faizde hiç bir kıpırdama olmaması bu düşünceyi kuvvetlendiriyor bende. Ancak bu "dümende" daha aşağısı olma ihtimali muhtemel, zira hala hacimde bir patlama olmadı.
Nihai dip için, şahsi olarak bir hacim patlaması ararım.
"Firavun'un karşısında olmak yetmez. Musa'nın da yanında olacaksın."
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız.
Yorum