TüRKüN VuruşkaN KürşatlarI

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Misafir

Bunun yandaşları bu gidişle kaçacak delik arar valla burdan seçime, bırak seçim

süreçlerine destek olmayı.. Demedi demeyin..

Yorum

• fox
      Tecrübeli
      • 28 Şubat 2012
      • 415

fox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      birkaç trend denemesi...
      [ATTACH=CONFIG]874[/ATTACH]
      [ATTACH=CONFIG]875[/ATTACH]

bu da gene farklı bir bakış... elliot temelinde 3 adımda düzeltmeye dayanıyor.. kabaca tabi...

[ATTACH=CONFIG]876[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]877[/ATTACH]

diyeceğim, tekniğin derdi bitmez... onlarca bu ve benzeri çalışma yapılabilir, hepsi bir şeyler söyler... Kanaatimce teknik kendi başına para kazandırmaz... en azından bana... ancak, nerden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye doğru yol alabileceğimize dair bir fikir verir...
      bunun ötesinde iş yapabilmek için, piyasayı okuyabilmek, bir takım fiyatsal oluşumları görebilmek, gerektiğinde sağlam bir irade vs vs.. bunların da hepsi tecrübe işi... haa yıllar yılı borsacılık yapıp gene de bu işi gerektiği gibi yapamayabilirsin pek tabi.. ki çoktur böyle örnek( babam yılların borsacısı, ancak klasik türk borsacısı, kazandığını görmedim(bizi dinlediği zamanlar hariç))
      .. kendi adıma konuşursam, borsa(hisse) açısından genel itibariyle başarılı iken, vadeli tarafında nötr'üm... bu da işin doğasından.. yani vade farkından... borsada orta vadeli hareketleri kestirebilmek ve ona göre hareket etmek çok daha olası ve görece daha kolay... borsayla uğraştığım yıllar boyunca endeksin trend hareketlerini doğru yakaladım... 2005 li yıllarda alıp satmaya başladım... 2007 ddeki zirve(55 binden hisseleri boşaltmıştım, zirve 58 gibiydi)..2009 daki dip...2011 deki dip.. 2013 gezi öncesi zirve( hemen öncesi hisseleri satmıştım)2014 başındaki dip... bunların tamamında doğru yöndeydim....
      lakin bu tahminlerin paraya tahvili ise bambaşka bir konu...
      elimde tasarrufum olduğu ölçüde değerlendirmeye çalıştım..%100 değerlendirdim diyemem.. bazen imkanlar elvermedi, bazen zamanlama uygun olmadı, vesaire...
      Ancak, Vadeli tarafında ise, yönü %100 doğru tahmin etseniz bile, para kazanmak zor, nedenlerini herkes tecrübe ediyor zaten, ayrıca yazmayayım...
      Tüm bunların yanında, herşeyi doğru tahmin etseniz öngörseniz bile, sizin de psikolojinizin uygun olması gerekiyor...bu da önemli.. detaya girmeyeyim...

Tabi sonuç itibariyle, herşeyden öte, nasip, kısmet.... nasibinizde yoksa dayak bile yiyemezsin derler... doğrudur...

Yorum

• erdemli
        Yasaklı
        • 20 Eylül 2009
        • 132

101 görme niyeti var gibi...

Yorum

• fox
          Tecrübeli
          • 28 Şubat 2012
          • 415

sonperde, paradigma nın iş halloldu mu acaba...
          eksper kızıp gitti mi ne...
          aman deyim. böyle şeylere mahal vermeyelim yaw...
          piyasanın stresi yetiyor zati..

Yorum

• musician
            Aktif
            • 28 Nisan 2009
            • 299

102825 üstüne atmamız lazım, yoksa kademeli furuşan biraz zaman kaybeder.
            Full poz işlem yapan varsa aman diyeyim dikkatli olsun..

Ben de eksper Abi'nin düşündüğü gibi düşünüyorum, doları yukarıdan bozup piyasaya girmeye çalışan(belki de giren) para için bir dümen çeviriyorlar gibi...
            Faizde hiç bir kıpırdama olmaması bu düşünceyi kuvvetlendiriyor bende. Ancak bu "dümende" daha aşağısı olma ihtimali muhtemel, zira hala hacimde bir patlama olmadı.
            Nihai dip için, şahsi olarak bir hacim patlaması ararım.
            "Firavun'un karşısında olmak yetmez. Musa'nın da yanında olacaksın."
            Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız.

Yorum

• musician
              Aktif
              • 28 Nisan 2009
              • 299

Bu da seanlık... 100900 de tutmazsa "yok artık ....... Ali Sami" diyeceğim..

Abi, 2. furuş üçün belirlediğin bir nokta var mı? Daha doğrusu illa ki vardır da, nere ora?

"Firavun'un karşısında olmak yetmez. Musa'nın da yanında olacaksın."
              Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız.

Yorum

• fox
                Tecrübeli
                • 28 Şubat 2012
                • 415

basit iyidir...

Click image for larger version

Name:	100end1.png
Views:	1
Size:	22.9 KB (Kilobyte)
ID:	521150

Yorum

• eksper
                  Kıdemli
                  • 17 Temmuz 2009
                  • 3714

Dedigim gibi zamansal...son sort gunu...15 mart...bu zamana kadar vurusup maliyet dengeleme yapacagim...yarin ikinci vurus ucun uygun...

Yorum

• sonperde33
                    Kıdemli
                    • 03 Ağustos 2011
                    • 3010

101.250 den 2 kursun birden sıktım , long.
                    Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• Misafir

Buralar en kısacık vade trade'lik long için uygun yerler gibide elbet..??

Ama long-mong yok şimdilik bizde, flat-fileto devam..

Bazı özel ve mühim fişleri çekmekle meşgul Bizt'ik piyasamız..

Azami tikkat please..
                      ...
                      DowF corts devam..

Ayu yakınlarımız da yıkmış orayı sankim demincek, taptazecek..

Yorum

• erdemli
                        Yasaklı
                        • 20 Eylül 2009
                        • 132

erdemli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        101 görme niyeti var gibi...
                        100950 ilk parça long 1/4... Kalanlar için eksperi bekleyeceğim...

Yorum

• Misafir

BEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bazı şeyler hiç değişmez mi arkadaş.., hayat işte.. misali, muhteremler..

Bu Bizt'iğin 'The Satış' bir ara bi -5-6-7-8 bin puanıda pas geçebilir

halihazır böyleyken.. Yerel grafiksel de devalue style..

Şubat ortalarında demişiz..

Son 5 iş günü; 109'dan 100'lere.. -9 bin puan mı demeli..

Yorum

• eksper
                            Kıdemli
                            • 17 Temmuz 2009
                            • 3714

Bugunki hareket gelsin diye iki gun bekledim...ters tarafa hareket edecegi ucun...bugun yapti hareketini...bir gunu daha var...

Yorum

• erdemli
                              Yasaklı
                              • 20 Eylül 2009
                              • 132

ZEYBEKCI:(DOLARDAKI YUKSELIS)MUDAHELE ETMEMEK LAZIM PIYASA KENDI DENGESINI BULACAKTIR -TRT HABER

Para kokusu...

Yorum

• Misafir

BEéLLrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Şimdi değerli yatırımcı forumdaşlar, dış ve iç tüm diğer bahsettiğimiz

finansal ürünsel bileşenler de nazarı itibara alındığında; 110 çok daha

zor ve maliyetli, öte yandan 103 cepte 100 bile çok daha kolay, karlı

ve maliyetsiz trade durumu ve sentimenti var.. Karar herkesin.. Yani

sizin anlamında.. ) diyelim. Nitekim "Olmaz olmaz" olmaz piyasalarda),

yoktur yani.. Ve yine nitekim long'cular kaldıramamış Bizt'iği yine ve

hâlâ daha..

Zor piyasalar zaten neredeyse herdaim, kolay gelsin..

Selamlar, iyi trade'ler..

Yine 8 adet günlük seans öncesi bir 'evdeki hesabımız', öngörümüz..

Çarşı'ya uymuş..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information