72330
Hisse_Trade 11
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-
levent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterusd bazlı bakarsak
şu an 34940
35 025 direncinin gücü???
beraber göreceğiz...bir başka pencereden bakarsak,levent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterusd bazlı hedefi
35450 civarı,,,
notlarımıza yazdık...
35220 deyiz şu an
35275ara direnç dermiyiz,
deriz abi...“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
az bekleyelim abim,,,radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterDURDO iiçin plan yapalımmı levent hocam
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
abiler enkaya ne demiş abim,,,GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster505 - 13.11.2013 11:18:53 - GOLDMAN SACHS, TAV HISSELERI ICIN HEDEF FIYATI 17.6 TL`DEN 23.5 TL`YE CIKARDI, AL TAVSIYESINI YINELEDI
Detay
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
-
-
512 - 13.11.2013 11:21:56 - GOLDMAN SACHS, ENKA INSAAT HISSELERI ICIN AL TAVSIYESINI YINELEDI, HEDEF FIYATI 7.3 TL`DEN 9 TL`YE CIKARDIlevent martı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterabiler enkaya ne demiş abim,,,

Detay
bunu demişler abim.Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
-
ellerine sağlık abim,,,GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster512 - 13.11.2013 11:21:56 - GOLDMAN SACHS, ENKA INSAAT HISSELERI ICIN AL TAVSIYESINI YINELEDI, HEDEF FIYATI 7.3 TL`DEN 9 TL`YE CIKARDI
Detay
bunu demişler abim.
“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
-
Yorum
-
eker Yatırım konu ile ilgili raporunda, Migros için 25.70 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini koruduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Güçlü, Fakat Yine Kur Farkı Darbesi...
Migros 3Ç13’de 181 milyon TL net zarar açıkladı. 3Ç12’de ise net zarar 17 milyon TL idi. Açıklanan tutar 212 milyon TL’lik zarar beklentimizin altında olup, piyasa beklentisi olan 172 milyon TL net zarar tutarının ise üzerinde bulunuyor. Net kârdaki yüksek oranlı düşüşün temel nedeni, 3Ç13’de daha da sertleşen, TL’deki değer kaybı olmuştur. Bunun sonucu olarak, Şirket’in, 30 Eylül 2013 itibariyle 1,01 milyar Avro olan kredilerinden kaynaklanan 234 milyon TL’lik kur farkı gideri oluşmuştur. Bununla birlikte, 9A12’deki 117 milyon TL net kâr tutarına kıyasla, 9A13 itibariyle net zarar 307 milyon TL olmuştur.
Net satışlar yıllık bazda %9.6 oranında ve çeyreklik bazda %16.3 oranında artarak 2,001 milyon TL’ye ulaşmıştır. Yurtiçi satışlar yıllık bazda %10.2 artış gösterirken, yurtdışı satışlar (3Ç13 itibariyle toplam satışların %5.1’ine denk geliyor) yıllık bazda %3.9 artış göstermiştir. 3Ç13 itibariyle toplam mağaza açılışı 28 olurken, bu rakam 2Ç13’de 60 ve 1Ç13’de 25 idi. 9A13 itibariyle mağaza açılışlarında, MigrosJet mağazaları (küçük boyutlu ve düşük yatırım maliyetli) 63 mağaza ile başı çekmekte olup, Şirket toplamda 113 mağaza açılışı gerçekleştirmiştir. Bu, Migros’un indirim marketi/daha çok fiyat hassasiyetine sahip müşteri segmentindeki büyüme stratejisine paraleldir. Bu segment, düşük yatırım maliyeti gereksinimi ve yüksek müşteri hacmi ile kazançlı bir alan olup, 2011 yılında Şirket’in satışını gerçekleştirdiği iştiraki Şok Marketleri’nin faaliyet gösterdiği segmenttir.
Şirket, bir yandan Migros markası altındaki süpermarketlerinde daha müşteri odaklı bir yapı oluşturup aynı zamanda yeni mağaza dizaynı konseptini yerleştirmeye çalışırken, aynı zamanda yüksek marjlı Macro marketlerinin de açılışına devam etti (9A13 itibariyle 6 adet açılış gerçekleşti). 2013 yılında Migros’un toplam mağaza sayısının 1,020 adede ve net satışlarının 7 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz.
3Ç13’de brüt kâr, yıllık bazda %11.8 ve çeyreklik bazda %14.7 oranında artış göstererek 523 milyon TL’ye yükselmiştir. Satışların maliyeti/Net satışlar rasyosundaki iniş ve çıkışlara paralel brüt kâr
3Ç13’de, 3Ç12’deki %25.6 seviyesinden %26.1 seviyesine yükselmiştir. Buna karşın 2Ç13’deki %26.5 seviyesinden gerileme göstermiştir. 9A13 itibariyle brüt kâr marjı yükselişini sürdürerek 9A12’deki %26.2 seviyesinden %26.4 seviyesine yükselmiştir.
FVÖK 3Ç13’de, yıllık bazda %16.8 yükselen personel giderleri ve %12.8 yükseliş gösteren kira giderlerindeki artış sonucu operasyonel giderlerin yıllık bazda %12.8 artmasının etkisiyle, brüt kârdaki artış oranının altında kalarak yıllık bazda %7.1 artış gösterdi.
Çeşitlilik arz eden iş modeli (indirim mağazası formatında M-jet
Migros, yüksek marjlı Macro mağazaları, alışveriş merkezleri ve hipermarketler, yurtdışı açılımı), tutarlı bir şekilde yükselen net satışları (Şok Marketlerinin net satışlarının etkisi göz ardı edildiğinde, 2010 yılından bu yana %10.5 yıllık bileşik büyüme oranı) Migros ile ilgili pozitif olmamızı sağlayan etkenler arasında bulunuyor. Bunun yanında, gelişmiş ülkelere doğru geri çekilme sinyalleri veren uluslararası sermaye hareketlerinin olduğu bir konjonktürde, Euro bazlı yüksek tutarlı kredilerin büyük miktarda kur farkı zararına neden olabilecek olması ise temkinli bir duruş sergilememize neden oluyor.
Bu bilgiler ışığında ve açıklanan finansal tablolar dikkate alındığında, tavsiyemizi “TUT” olarak ve hedef fiyatımızı 25.70 TL olarak koruyoruz."Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
72 250-72 350 arası böyle bir yer,,,“Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen
Yorum
-
Yorum