Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
(HSBC Yatırım'ın 09/09/2011 tarihli araştırma raporundan alıntı)
Ford Otosan aylar sonra ilk kez pazar tahminini aşağı yönde revize etti. 2010 yılı
başından bu yana aylık güncellemelerinde yurtiçi otomotiv pazarı tahminini sürekli yukarı
yönde revize eden Ford Otosan (N, target TRY16.00) Eylül ayında ilk kez 2011 yılı pazar
tahminini 881 adetten 850 bin adede revize etti. Genel Müdür Nuri Otay’ın CNBC’de yer
alan açıklamalarına göre Ağustos ayında pazarda yaşanan daralma yılın kalanı için zor bir
döneme işaret ediyor. Kendi iç satış tahminlerini henüz revize etmediklerini belirten Otay,
ihracattaki iyi gidiş sayesinde toplam satış ve üretim bütçelerini ise koruyacaklarını
belirtti. HSBC yılın ilk 6 ayında bir önceki yıla kıyasla %51 büyüyen yurtiçi satış
pazarının ikinci yarıyılda 2010’un aynı dönemine göre %15 daralmasını ve böylece yıllık
toplam satışların (ağır ticari vasıtalar dahil) 860 bin adet seviyesinde gerçekleşmesini
(2010’a göre %8 büyüme) beklemektedir.
[FROTO; Hedef Fiyat: 16.00 TL, Endekse Paralel Getiri]
Kardemir Irak'ta 30,000 tonluk ray ihalesinde en iyi teklifi verdi. Kardemir yaptığı
açıklamada Irak'ta yapılan 30,000 tonluk uluslararası ray ihalesine Fransız, İtalyan,
Alman, İspanyol firmaları yanı sıra Kardemir'in de iştirak ettiği ve ihale Sonucunda en
uygun şartları sağlayan Kardemir ile Irak Devlet Demir Yolları arasında sözleşme yapılma
aşamasına gelindiği belirtildi. Katma değeri yüksek ray işinde yeni anlaşmalar
yapılmasının şirketin marjları ve büyüme potansiyeli açısından oldukça olumlu olduğunu
düşünüyoruz.
[KRDMD; Hedef Fiyat: 1.25 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
Petkim'in Yarımca arazisi ihalesinde 2 firma teklif verdi ancak satış süreci sürüyor.
Petkim Kocaeli Yarımca'da bulunan arazilerinin üçüncü şahıslara satılması ile ilgili
ihaleye iki firmanın teklif verdiğini açıkladı. Şirket arazinin ihale şartnamesine uyan ve en
yüksek teklifi verecek olan firmaya satışının planlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada,
basında yer alan ve söz konusu arazinin 20 milyon dolara Türköz İnşaat'a devredildiği
yönündeki haberlerin doğru olmadığı, satış sürecinin devam ettiği belirtildi.
[PETKM; Hedef Fiyat: 3.30 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
Sabancı (Enerjisa) Akdeniz dağıtım bölgesi ihalesinden çekildi. Basında yer alan
haberlere göre, Sabanci-Verbund ortaklığı Enerjisa 1.128 milyar dolar ile ikinci en yüksek
teklifi verdiği Akdeniz Bölgesi elektrik dağıtım ihalesinde işletme hakkını devralmayarak
ihaleden çekildi. Habere göre, Enerjisa’nın 10 milyon dolarlık ihale teminatı ÖİB
tarafından irat kaydedildi. Bu gelişme Enerjisa’nın 1.515 milyar dolar ile 3. en iyi teklifi
vermiş olduğu İstanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtım bölgesi (Ayedaş) ya da 1.8
milyar dolar ile ikinci sırada bulunduğu Gediz dağıtım bölgelerinden birini tercih
edeceğini (ihale sonuçları ve ÖİB kararları izin verdiği ölçüde) gösteriyor. ÖİB Akdeniz
Bölgesi için ihalenin iptaline ilişkin dünkü haberleri reddederken basında bugün ihalede 3.
sırada bulunan EMKAT (1.1 milyar dolar) konsorsiyumuna gidileceği ifade ediliyor.
[SAHOL; Hedef Fiyat: 10.00 TL, Endeksin Üzerinde Getiri]
Türk Telekom 2011 beklentilerinde revizyon yaptı. Türk Telekom birinci yarıyıldaki
güçlü gelir artışını dikkate alarak, 2011 yılında konsolide gelirlerinde %9-10 seviyelerinde
artış beklediğini (HSBC tahmini %7.2), konsolide FAVÖK marjının ise yüzde 40-45
aralığında gerçekleşmesinin öngörüldüğünü açıkladı (HSBC: %44.3). Türk Telekom
yaptığı açıklamada, hızlanan büyüme ve altyapı yatırımları sebebiyle konsolide yatırım
harcamalarının yaklaşık 2.2 milyar TL olmasının beklendiğini kaydetti. Yapılan
değişikliklerin Türk Telekom üzerinde ciddi bir etki yaratmasını beklemiyoruz.
[TTKOM; Hedef Fiyat: 6.80 TL, Endeksin Altında Getiri]
Yorum