Not Defteri

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • narada
    Haberci
    • 04 Mayıs 2009
    • 1737

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... yalnızca, not etmek amaçlı denemeleri içerir...

Yorum

• narada
      Haberci
      • 04 Mayıs 2009
      • 1737

8 yıl önce İMKB’yi sarstı ABD’de 35 milyon dolarlık davaya karıştı
      Paylaş

30 Ekim 2010

Türkiye’de “Borsadaki 2 trilyon liralık T+1 oyununun kahramanı” olarak tanınan ve 8 yıl önce “nitelikli dolandırıcılık” yapmaktan yargılanan Devrim Akyıl, bu kez de Amerika’da ortaya çıktı.

ABD Federal Mahkemesi’nin, gerçeğe aykırı beyanlarla yatırımcıları kandıran ve 35 milyon dolarlık zarara uğratan şirket yöneticileri hakkında hazırladığı iddianamede, Ahmet Devrim Akyıl’ın da bulunduğu öğrenildi.
      Akyıl halen bulunamadı
      Gerçekleştirilen dolandırıcılığın ardından şirketin kapatıldığını kaydeden yetkililer, şirketin en kıdemli ismi Craig Karlis’in de yakalandığını ifade etti. Karlis’in daha önce de 9 farklı dolandırıcılık ve iki vergi kaçakçılığı suçlaması aldığı da belirtilirken, kapatılan şirketin ikinci adamı olarak gösterilen Ahmet Devrim Akyıl’ın ise halen ele geçirilemediği ifade edildi.
      20 yıl hapsi isteniyor
      Akyıl’ın 2009 yılında ABD’yi terkederek Türkiye’ye yerleştiği belirten yetkililer, Karlis ve Akyıl’ın adının ABD’nin SPK’sı olarak bilinen Securities and Exchange Commission (SEC) tarafından açılan bir davada da geçtiği belirtildi. Karlis ve Akyıl tarafından 2007 yılında kurulan Boston Trading and Research (BTR) şirketinin, yatırımcıları düşük kurdan dövize yatırım yapma vadiyle kandırdığı ve yüksek getiri sağlayacaklarını söyleyerek toplanan paralarla 35 milyon dolarlık vurgun gerçekleştirdiği öne sürüldü. Her iki ismin de yakalandığı taktirde 20 yıl hapis ve 250 bin dolarlık para cezasına çarptırılacağı ifade edildi.
      İflasını e-mail ile duyurdu
      Hazırlanan iddianameye göre, BTR’nin 2008 yılının ortasında 1200 yatırımcıyı 35 milyon dolardan fazla dolandırdığı vurgulanırken, 2008 yılının eylül ayında da yatırımcılara gönderilen bir e-mail ile şirketin iflas ettiği duyuruldu. İddianameyi hazırlayan yetkililer oluşturulan fonun yüzde 90’lık kısmının kaybolduğunu belirtirken şu ifadelere yer verdi: “Karlis ve Akyıl, müşterilerin bilgisayar ortamındaki hesaplarını ve yatırımlarını manipüle ederek kendi çıkarlarına kullandığı belirlendi. Şirketin hazırladığı bilgisayar sistemi, yatırımcının parası yüzde 70 değer kaybına ulaştığı taktirde hesabın kapatılmasına yönelik programlanmış. Her iki yönetici de dolandırılan paraları hem şahsi hem de şirket menfaatine kullandığı belirlemiştir. Bu paralarla ev, otomobil ve mücevherlerin alındığı kaydedilmiştir.”

-hürriyet

Yorum

• narada
        Haberci
        • 04 Mayıs 2009
        • 1737

Yorum

• narada
          Haberci
          • 04 Mayıs 2009
          • 1737

Borsada kâr satışı gelebilir

İMKB bu sert esen rüzgardan çok fazla etkilenmese de 71.655 puana kadar yükseldiği haftayı yüzde 1,73'lük kayıpla 69.553 puandan tamamladı

Dünya finans piyasalarında gündem çok çabuk değişiyor. Bir önceki hafta piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (FED) tahvil alım programı ve ABD Kongre seçimlerine odaklı bir beklenti içinde hareket etmişti.

FED beklentilerin üstünde bir tahvil alım programı açıklarken, ABD Kongre seçimlerinde Obama yara alsa da yola devam ediyor. Ancak pozitif olarak gözüken gündem birden değişti ve Avrupa ile Asya'dan birbiri ardına negatif sinyaller gelmeye başladı.

Daha da zayıflaması beklenen ABD Doları İrlanda, Portekiz ve Yunanistan'dan gelen yeni bir olumsuz haber akışı ile yükselişe geçti. Borsalar bu haberlere tepki vermeye başladılar, ancak asıl kaygılar 'Çin faiz artışına gidebilir' endişeleriyle ortaya çıktı. Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları bir anda ters yüz oldu ve ons 1.424 dolardan 1.360 dolara kadar yüzde 4,4'lük bir düşüş yaşarken petrol fiyatları 90 dolar sınırından sert bir geri dönüş yaparak 86 dolara kadar geriledi. Emtia fiyatlarının etkin olduğu Latin Amerika borsaları ile Çin borsalarında bir haftada yüzde 4 civarında kayıplar yaşanırken gelişmiş borsalar yüzde 2 civarında kayıplarla haftayı düşüşle kapattı. Uzun bayram tatili öncesinde İMKB bu sert esen rüzgardan çok fazla etkilenmese de 71.655 puana kadar yükseldiği haftayı yüzde 1,73'lük kayıpla 69.553 puandan tamamladı. 2010 yılı üçüncü çeyrek bilançoları tamamlandı. İMKB şirketlerinden gelen bilançoları genel hatlarıyla analiz ettiğimizde finans şirketlerinin kârlılık oranlarını azalarak da olsa artırdıklarını görüyoruz. Bankalar içinde ayrışmaların yaşanacağı bir döneme girildiğinin sinyallerinin alındığını söyleyebiliriz. Ayrıca birçok bankanın fiyat kazanç oranının şirketlere kıyasla yüksek olması gelecek dönemlerde borsalarda satış baskısı oluşturabilecek bir unsur olarak göze çarpıyor. Sanayi şirketlerine döndüğümüzde sektörel olarak otomotiv, gübre, cam ve petrol şirketleri olumlu bilançolar getirdi. Kâr artışı sağlayan bu şirketlere muhtemel endeks düzeltmelerinde ciddi yabancı talebi gelebilir.

Büyük halka arzlar satışa yol açar mı?

Diğer yandan halka arzlar da olanca hızıyla devam ediyor. Son dönemde arz edilen bazı hisselerde görülen olağanüstü fiyat artışları yatırımcıların yeniden halka arzlara ilgi göstermesini sağlamaya başladı. Bayram sonrası halka arz edilecek ve yılın en büyük halka arzı olan Emlak Konut GYO hisseleri piyasalardan önemli bir likidite çekeceğe benziyor. Yatırımcıların halka arz edilen şirketleri tercih ederken kâr rakamlarının yanı sıra öz sermaye oranlarına, yani defter değerlerine dikkat etmelerini öneririm. Ayrıca şirketlerin sektörel pozisyonları son derece önemli olduğu için doygun fiyata erişmiş şirketlerden iskontolu fiyatlı olanlara yönelmek daha uygun olacaktır. Halka açılan ya da açılacak şirket yöneticilerine tavsiyem ise yatırımcılara orta ve uzun vadede kâr payı verecek politikalara yönelerek onların teveccühlerini istismardan kaçınmaları yönünde olacaktır. 'Sattım kurtuldum!' mantığı ile değil 'ortak ettim sorumluluğum arttı' düşüncesiyle hareket ederek, piyasa fiyatlarını istikrarlı şekilde yükseltecek bir anlayışla hareket etmeliler.

Endeksi analiz ettiğimizde şu tespitleri yapabiliriz: Bilanço beklentilerinin sona erdiği dönemlerde yaşanan satış baskısı bir süre devam edebilir. Teknik göstergeler kısa ve orta vadede satış baskısını onaylıyorlar. Referandum sonrası yüzde 24 yükselen Borsa'nın beklentilerin büyük ölçüde karşılanmasıyla bir düzeltme hareketine başlaması sürpriz görülmemeli. Merkez Bankası'nın gecelik borçlanma oranlarını 4 puan birden indirerek yüzde 5,75'ten 1,75'e çekmesi TL'yi olumsuz etkileyebileceğinden endeks dış piyasalardaki kritik gelişmelerden ve beklentilerin geride kalmasından dolayı bir düzeltme havasına girebilir.

Çin borsasındaki çöküş şimdilik spekülasyon

Perşembe günü açıklanan Çin ekim ayı enflasyon verileri başta Çin borsası olmak üzere Asya borsalarında şok etkisi yaptı. Çin Shanghai Endeksi cuma günü faiz artışına gidileceği haberleriyle yüzde 5'lik bir düşüş yaşarken bu durum dünya borsalarını da olumsuz etkiledi. Çin'de ekim ayı enflasyonu gıda fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yıllık yüzde 4,4 ile beklentilerin üstünde açıklanmıştı. Aslında bu açıklama öncesi önemli bir sinyal gelmişti. Çarşamba günü Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan artırması sıkılaştırma ihtimalinin giderek kuvvetlenmesine sebep oldu. Faiz artışının an meselesi olduğu söylentileri spekülatörlerin son bir ayda yüzde 22 kazanç sağladıkları Çin borsasından hızla kaçmalarına yol açtı.

Aslında yüksek enflasyon haberi hemen her ay Çin borsasında buna benzer hareketlere neden oluyor. Zira açıklanan her enflasyon yükselişinde faiz artışı gündeme geliyor. Bir süre sonra işler normale giriyor. Emtia piyasalarında ve menkul kıymet borsalarında oluşan balon biraz indirildikten sonra gidecek yeri olmayan fonlar düzeltmeler sonrası yeniden bu piyasalara doğru yol alıyor. Bu nedenle son yaşanan düşüşü büyük bir düşüş dalgasının başlangıcından ziyade bir düzeltme hareketi olarak değerlendirebiliriz.

Selim Işıklar/ZAMAN/14.11.2010

Yorum

• narada
            Haberci
            • 04 Mayıs 2009
            • 1737

İhlas otomobil mi üretecek?

Zahav Automobile Co. ile 'Zahav' araçlarını Türkiye’de pazarlanması ve üretimi için anlaşma imzalayan İhlas, sonunda ortak şirketi kurdu

17.11.2010 - 10:32

Ancak İhlas Zahav Otomotiv A.Ş’nin ne zaman üretime geçeceği şimdilik bilinmiyor.

2006’da Zahav’la imzaladığı ön anlaşma sonrası fabrika binası inşaatı dışında faaliyet göstermeyen İhlas Motor, ilk etapta Zahav marka araçlar üretmeyi düşünüyor. İngiliz Virgin adalarında tescilli Zahav’ın internet sitesinde, ana fabrikanın nerede bulunduğu konusunda bir bilgi yer almazken, araçların Çin’de üretildiği anlaşılıyor.

Bununla birlikte Zahav, İspanya’nın Cadiz bölgesinde üretim tesisi kurmak için geçen yıl harekete geçmiş. Şirketin İspanya’da kuracağı tesisin de yılda 15 bin adet üretimi hedeflediği, 20-25 milyon euro yatırım olacağı kaydediliyor.

İhlas Motor’un gerek Yalova’daki yerel basına gerekse de kendi internet sitesine verdiği bilgilerde, fabrikanın tek vardiyada ayda 1000 adetlik üretim kapasitesine sahip olduğu belirtilmiş. Kuruluş beyanında, ileride başka markalar için de üretim yapılabileceği söyleniyor. İnternet sitesinde fabrika binasının resimlerinin yanı sıra yan sanayi firmalarına fabrika çevresindeki arazilere yatırım çağrısı da yapılmış.

İhlas, bir dönem distribütörü olduğu Kia ile üretim için 1997’de Düzce’de fabrika temeli atmış, ancak bu girişim sessizliğe gömülmüştü.

Milliyet

Yorum

• narada
              Haberci
              • 04 Mayıs 2009
              • 1737

Latek, Afrika'da üs kuruyor

Kenya'da kurulacak Lojistik Koordinasyon Merkezi ile Afrika pazarında zorlanan Türk ihracatçısına depolama, dağıtım ve tahsilat hizmetleri verilecek

20.11.2010

Latek Lojistik, Kenya'da kuracağı Lojistik Koordinasyon Merkezi ile ihracatçılara depolama, dağıtım ve tahsilat gibi hizmetleri aynı anda sunacağını duyurdu.

Latek Lojistik'ten yapılan yazılı açıklamada, Afrika pazarında önemli bir noktaya gelen Latek Lojistik'in, Kenya'da kuracağı Lojistik Koordinasyon Merkezi ile Afrika pazarında zorlanan Türk ihracatçısına depolama, dağıtım ve tahsilat gibi hizmetleri aynı anda vereceği ifade edilerek, Kenya'da kurulacak merkezin Tanzanya, Etiyopya, Uganda, Gabon, Somali, Nijerya ve Kongo ülkelerine ihracat yapan Türk firmalarının işlerini kolaylaştıracağı belirtildi.

Toplam 106 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Latek Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, ihracatçılar ile yeni pazarlara girmeyi planladıklarını, bunun için farklı ülkelerde araştırmalar yaptıklarını kaydetti.

Kenya'da lojistik ile satışı bütünleştiren bir sistem kuracaklarını açıklayan Erdoğan, "Türkiye Afrika ülkelerine ihracatını son 3 yılda 2,5 milyar dolardan 9 milyar dolara çıkarmayı başardı. Ancak bu rakam bu ülkelerdeki potansiyeli göz önüne alacak olursak, oldukça yetersiz. Merkezi kurduğumuzda Türkiye'den Afrika'ya taşıdığımız malları Kenya'daki bu merkezimizde depolayacağız. Aynı zamanda bu malların dağıtımını ve tahsilatını da yine merkezimizde bulunan yetişmiş elemanlarımız vasıtası ile gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de 29 Kasım-2 Aralık 2010 tarihleri arasında Türk İhracatçıları Mobilya ve Gıda Fuarı gerçekleştirileceği bilgisini veren Erdoğan, Latek olarak fuarın organizasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Latek Lojistik'in devam eden ve önümüzdeki yıla ilişkin projelerini de değerlendiren Erdoğan, Bandırma Limanı için bu yıl 12 milyon avroluk yatırım yaptıklarını, 2011 yılında da aynı miktarda yaptırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Avrupa ülkelerinin üretimlerini tamamıyla Doğu Avrupa'ya kaydırdığını ve Şubat 2010'da başlattıkları Silk Express Projesi ile bu bölgeyi yakın takibe aldıklarını vurgulayan Levent Erdoğan, "150 milyar dolarlık Doğu Avrupa pazarından bu proje sayesinde pay alacağız. 2009 yılındaki 93 milyon dolarlık ciromuzu 2011 yılında 250 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl hem mevcut yatırımlarımızı sürdüreceğiz, hem de yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz" dedi.

Yorum

• narada
                Haberci
                • 04 Mayıs 2009
                • 1737

kap : Petrol ofisi a.s. / ptofs [] kar payi dagitimina iliskin yonetim kurulu karari 20101122 17:57:35

kar payi dagitimina iliskin yonetim kurulu karari
                ---------------------------------------------------------------------------------------------

yonetim kurulu karar tarihi : 22.11.2010
                dagitilmasi teklif edilecek kar payinin hesap donemi : -
                hisse senedi seklinde dagitilmasi teklif edilecek toplam kar payi (tl) : 0
                hisse senedi seklinde dagitilmasi teklif edilecek kar payinin sermayeye orani (%) : 0
                nakit olarak dagitilmasi teklif edilecek toplam brut kar payi (tl) : 698,577,600
                borsa'da islem goren 1 tl nominal degerli beher paya dagitilacak nakit kar payi :
                Brut (tl) : 1,2096
                net (tl) : 1,0282
                teklif edilecek dagitim tarihi : 13.12.2010 tarihinde yapilacak olaganustu genel kurul kararinin tescilini takiben

---------------------------------------------------------------------------------------------
                sirketimiz yonetim kurulu 22.11.2010 tarihinde;

sirketimizin spk'nun seri: Xi no:29 tebligi hukumleri dahilinde ve uluslararasi finansal raporlama standartlari ile uyumlu olarak hazirlanan, finansal tablolarina gore ve spk'nin kar dagitimina iliskin duzenlemeleri dahilinde; tamami "gecmis yil karlari"ndan karsilanmak uzere, sirketimizin 577.500.000 tl tutarindaki cikarilmis sermayesinin %120,96'si oraninda toplam 698.577.600 tl (is bu yonetim kurulu karar tarihi itibariyle gecerli olan turkiye cumhuriyet merkez bankasi doviz alis kuru kullanilmak suretiyle 489.200.000 abd dolari karsiligi turk lirasi'dir) tutarinda brut/net nakit kar dagitimi yapilmasi hususunun genel kurul'un onayina sunulmasina,

kar dagitim tutarinin 489.200.000 abd dolari turk lirasi karsiliginin, 13.12.2010 tarihinde gerceklestirilecek olaganustu genel kurul toplantisi tarihi itibariyla gecerli olacak ve bir onceki is gununde t.c. Merkez bankasi tarafindan ilan edilen doviz alis kuru kullanilmak suretiyle tekrar hesaplanarak kamuya aciklanmasi ve bulunacak bu miktarin "nakit" kar dagitimina konu olmasi hususunun genel kurul'un onayina sunulmasina,

nakit kar dagitiminin; spk ilgili mevzuati ve merkezi kayit kurulusu a.s. Uygulamalarina gore belirlenen esaslar uyarinca olaganustu genel kurul kararinin tescilini muteakip yapilmasina;

karar vermistir.

Ek: Kar dagitim tablosu

!

Yorum

• narada
                  Haberci
                  • 04 Mayıs 2009
                  • 1737

Kap : Rhea girisim sermayesi yatirim ortakligi a.s. / rheag [] ozel durum aciklamasi (genel) 20101122 17:51:25

aciklanacak ozel durum/durumlar:

Sirketimizin kayitli sermaye tavaninin 18.000.000- tl'dan 360.000.000- tl'ya artirilmasi 09.11.2010 tarihinde tescil edilmis olup,turkiye ticaret sicil gazetesi'nin 12.11.2010 tarih ve 7689 sayili nushasi ekte "pdf "olarak tarafiniza sunulmusturekte tarafiniza sunulmustur.

Yorum

• narada
                    Haberci
                    • 04 Mayıs 2009
                    • 1737

hatırlama: MOBIUS: IMKB'DE %20'LIK DUZELTME OLUR

NTVMSNBC'NIN HABERINE GORE; TEMPLETON FONU'NUN SAHIBI MARK MOBIUS, IMKB'DE YIL SONUNA KADAR YUZDE 15-20 ARASINDA BIR DUZELTME BEKLEDIGINI, EGER DUZELTME
                    OLURSA BUNUN KISA SURELI OLACAGINI VE TEKRAR PIYASANIN YUKSELME TRENDINE GIRECEGINI SOYLEDI.

NTVMSNBC INTERNET SITESINDE BUGUN YAYINLANAN HABER SOYLE:

"AYNI ZAMANDA LUKOIL'IN YONETIM KURULU UYESI OLAN VE YONETIM KURULU TOPLANTISI NEDENIYLE TURKIYE'DE BULUNAN MARK MOBIUS REUTERS ILE YAPTIGI SOYLESIDE, "BEN IMKB'DE DE BIR DUZELTME HAREKETI BEKLIYORUM. DUZELTME HER YERDE OLUR. ASIL SORU NE ZAMAN OLACAGIDIR. BUYUK BIR DUZELTE OLMASI GEREKTIGINI DUSUNUYORUM. YILIN SONUNA DOGRU YUZDE 15-20 ARASINDA BIR DUZELTME OLABILIR. CUNKU HEDGE FONLAR VE SHORT ISLEM YAPANLAR NEDENIYLE BU OLABILIR. FAKAT BEN HERHANGI BIR DUZELTMENIN KISA SURELI OLACAGINI VE TEKRAR YUKSELME TRENDINE GECILECEGINI DUSUNUYORUM. TABI EGER BIR DUZELTME OLURSA" DEDI.

TURKIYE'DE HALEN BANKACILIK HISSELERININ SON DERECE CEKICI OLDUGUNU DA BELIRTEN MOBIUS, "CUNKU COK DINAMIK
                    BIR BUYUME CIZGILERI VAR. OTE YANDAN TUKETICI PIYASALARI HIZLA BUYUYOR. TUPRAS SON DERECE CEKICI BIR HISSE. TUKETICIYE YONELIK IS YAPAN HERHANGI BIR IS ILE DE ILGILENIYORUZ. BUNLAR DA SON DERECE CEKICI. BUNLAR DISINDA ILAC VE ILAC DAGITIMI SEKTORLERINI DE OLDUKCA CEKICI BULUYORUM" DEDI.

MOBIUS, GE'NIN GARANTI BANKASI'NDAKI HISSELERINI SATMASININ DA PIYASAYI ETKILEYECEGINI DUSUNMEDIGINI, CUNKU BLOK OLARAK SATIP CIKACAKLARINI IFADE ETTI.

MOBIUS, TUPRAS'A VERILEN VERGI CEZASI ILE ILGILI OLARAK, "BILDIGINIZ GIBI TUPRAS'TA ONEMLI BIR YATIRIMIMIZ VAR. BENIM EDINDIGIM BILGILERE GORE SON OLARAK KESILEN VERGI CEZASININ SIRKET UZERINDE ONEMLI BIR ETKISI OLMAYACAK. TABI BU HUKUMETIN NASIL BIR DAVRANIS SERGILEYECEGI ILE DE YAKINDAN ALAKALI. AMA TUPRAS SON DERECE IYI BIR KONUMDA BULUNUYOR" DEDI.

RUS LUKOIL'IN CEYHAN'DAKI RAFINERI PROJESIYLE ILGILENDIGINI DUSUNMEDIGINI IFADE EDEN MOBIUS, "BU PROJE UZUN ZAMANDIR KONUSULUYOR" DEDI.

TURKIYE'DEKI ENERJI YATIRIMLARI ILE ILGILI BILGI VEREN MOBIUS, "TUPRAS DISINDA DOLAYLI OLARAK OMV'DE DE HISSELERIMIZ VAR. DOLAYISIYLA PETROL OFISI'NDE DE HISSEDAR OLDUK. AYRICA ROMANYA'DAKI PETROM'DA DA HISSELERIMIZ VAR. BUNLAR BUYUK ISLER VE BIZIM DE TURKIYE VE BOLGEYLE ILGILI ENERJIDE BUYUK BIR ILGIMIZ BULUNUYOR" DEDI.

TURKIYE'DE ONUMUZDEKI DONEMDE
                    BEKLENEN BUYUK HALKA ARZLARIN YABANCI YATIRIMCILARIN ILGISINI CEKMEK ICIN NE
                    YAPMASI GEREKTIGI ILE ILGILI SORUYU DA YANITLAYAN MOBIUS, "EN ONEMLI SEYLERIN
                    BASINDA IYI BIR SIRKET YONETISIMI KONUSU GELIYOR. BURADAKI ANAHTARLARDAN BIR
                    TANESI BU. CUNKU YABANCI YATIRIMCILARIN EN COK DIKKAT ETTIGI KONULARDAN BIRISI
                    BUDUR. IKINCI ONEMLI KONU ISE BUYUKLUK KONUSU. CEKICI HALE GETIRMEK ICIN BIR
                    HALKA ARZIN BUYUK OLMASI GEREKIR. CUNKU BUYUK HALKA ARZLAR DAHA BASARILI OLUR
                    VE GENELLIKLE FONLAR BU TUR HALKA ARZLARI TAKIP EDERLER. BUYUK KURUMSAL
                    YATIRIMCILARIN YETERLI LIKIDESI OLUR" DIYE KONUSTU.

OTE YANDAN DUNYA
                    GENELINDE HALKA ARZLARDA GECEN YILIN IKI KATINA CIKILACAGINI DUSUNDUGUNU IFADE
                    EDEN MOBIUS SOYLE KONUSTU: "GECEN YIL BU RAKAM 250 MILYAR DOLAR CIVARINDAYKEN,
                    BU YIL 460 MILYAR DOLARI BULACAK. BU DA COK BUYUK BIR MIKTAR. BURADAKI TEMEL
                    SORUNLARDAN BIR TANESI FONLARA BUYUK MIKTARDA PARA GIRIYOR VE PIYASANIN BUNU
                    SINDIRIP SINDIREMEYECEGI KONUSU BIR SORU ISARETI. DENGENIN NEREDE OLUSACAGI
                    BILINMIYOR. BU BUYUK BIR SORU ISARETI. ABD, JAPONYA, AVRUPA VE CIN DENIZASIRI
                    YATIRIMLARA YONELIYOR SU ANDA VE PIYASADA COK PARA VAR."

LUKOIL'IN OZELLIKLE IRAK'TA YAPMAYI PLANLADIGI YATIRIMLARIN TURK SIRKETLERI ACISINDAN
                    ONEM TASIDIGINA DA DEGINEN MOBIUS, "BIRCOK TURK SIRKETI ILE INSAAT KONUSUNDA
                    BIRLIKTE CALISIYORUZ. ORNEGIN AZERBAYCAN'DA, IRAK'TA VE DIGER PEK COK ULKEDE.
                    IRAK'TA PETROL URETIMINE DE BASLIYORUZ. BU DA SON DERECE ONEMLI, CUNKU TURK
                    PAZARI HEMEN IRAK'IN YAKININDA. IRAK'TA TURK SIRKETLERI ILE YINE INSAAT
                    KONUSUNDA ISBIRLIGI YAPIYORUZ. AYRICA PETROL ARAMA-CIKARMA, URETIM VE ALTYAPI
                    GIBI KONULARDA DA TURK SIRKETLERLE CALISIYORUZ. BU KONUDA YENI YATIRIMLAR DA
                    YAPACAGIZ IRAK'TA. IRAK'TA LUKOIL GUNLUK 22,000-23,000 VARIL PETROL URETIMI
                    YAPMAYI PLANLIYOR. 2014 YILINA KADAR LUKOIL, IRAK'A 5 MILYAR DOLAR YATIRIM
                    YAPACAK. BURADA BIR PETROL BORU HATTI, BIRCOK ALTYAPI YATIRIMI, EVLER, OFISLER
                    YAPILACAK. DOLAYISIYLA TURK SIRKETLERINE BU PARADAN BUYUK BIR PAY DUSECEGINI
                    DUSUNUYORUM" DEDI.

TURKIYE'DE ISE LUKOIL'IN COK GENIS BIR BAYI AGI
                    BULUNDUGUNU BELIRTEN MOBIUS, "OPERASYONLARI DAHA DA BUYUTMEK ISTIYOR. CUNKU BU
                    BOLGE SON DERECE ONEMLI BIR BOLGE" DEDI.

TL'NIN DEGERLI OLMASI ILE ILGILI
                    TARTISMALARA ILISKIN NE DUSUNDUGU ILE ILGILI SORUYU DA YANITLAYAN MOBIUS,
                    SUNLARI SOYLEDI: "TURK PARASININ DEGERLI OLDUGU BIR GERCEK, FIYAT TEMELLI
                    BAKILDIGI ZAMAN. AMA TL'YE OLAN TALEP YABANCI YATIRIMLAR NEDENIYLE OLDUKCA
                    YUKSEK. PORTFOY YATIRIMCILARI GELIYOR. INSANLAR IKI SEY SOYLUYOR; TL GUCLU,
                    BUNA EK OLARAK AYNI ZAMANDA FAIZLER DE YUKSEK. ABD DOLARINDAN DAHA YUKSEK. BU
                    DA ARADA BIR CARRY TRADE'E NEDEN OLUYOR. INSANLAR DOLAR SATIP TL ALIYOR. BU DA
                    GELISMEKTE OLAN ULKELERIN PARALARININ DEGERINI YUKSELTIYOR CUNKU HERKES BU ISE
                    GIRIYOR."

-MATRIKS-

haberin tarihi 27/10/2010

cayy

- tepe noktasından % 20 inince hangi rakamı buluyoruz!
                    - hatırlayın: bu endeks bu kadar yükselirken niçin elimizdeki hiçbir hisse yükselmiyor diye nasıl söylendiğimizi...
                    - yine hatırlayın, şu imkb nin çıkardığı derinlik görmeme vs. muhabbetinin başladığı tarihi...

süpriiiiiiiiiiizzzzzzz...

Yorum

• narada
                      Haberci
                      • 04 Mayıs 2009
                      • 1737

aracı kurum pozisyon farkları / 15 inden bu yana...

Yorum

• narada
                        Haberci
                        • 04 Mayıs 2009
                        • 1737

citi satışlar ve alışlar

citi yeni alımlara dikkat....

Yorum

• narada
                          Haberci
                          • 04 Mayıs 2009
                          • 1737

doce... alımlar ve satımları

yeni alımlara dikkat...

Yorum

• narada
                            Haberci
                            • 04 Mayıs 2009
                            • 1737

hscb alış ve satışları

yeni alımlara dikkat...

Yorum

• narada
                              Haberci
                              • 04 Mayıs 2009
                              • 1737

her üç kurumda da ortak olan LATEK VE UYUM.... bu ne ilgi?!!!!
                              şunların takasına bakayım...

Yorum

• narada
                                Haberci
                                • 04 Mayıs 2009
                                • 1737

latek aynı süre takas verileri

Yorum

Working...
                                X

Debug Information