Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bayraminizi en icten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle beraber mutlu, saglikli, huzurlu guzel bir bayram gecirmenizi dilerim.

Bilmukabele hayırlı bayramlar dilerim....

AYI (Ya BOĞA ismi almış olsaydım... Şimdi kesilmiştik.. )
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• VOLVO
      indikatör
      • 30 Nisan 2009
      • 1448

[QUOTE=VOLVO;304103]1.435'a gelirim. oradan yorulur geri dönerim. 1.405'u da kırarsam aşağı bu sefer 1.385'u kesin aşağı kırarım diyor.

Böyle mi diyor mustafa abi yoksa ben mi öyle duymak istiyorum[/QUOT

Babo abi dolar bizim yazmamızı bekliyormuş. 1.435'da yorulmadı bile. piyasalar kapalı olsa da sanki pazartesi direkt bu seviyenin üzerinde başlayacak gibi. Güncel yorumunu alabilirmiyiz ?

not: yorumculuk hayatım başlamadan bitti

Yorum

• yemekçi
        Gurme
        • 22 Mart 2009
        • 3314

Herkese tekrardan iyi bayramlar
        burda bu kadar yazı yazılmış da ben niye farketmemişim
        Kapitalizmin zor sınavı
        Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

Sn. bıkmışbroker üstat,

komşu köyde yaşayıp yazan bir üstat
          "Formasyonun çalışması için en önemli gösterge, sağlamlık yönünden mali verilerdir. Koruyuculuk acısından. Çünkü tehlikeli bir bölgedeyiz, endeks nasıl bir seyir izleyecek bunu bilmek imkansız. Herkez pozisyona göre yorum yapıyor. En büyüklerde buna dahil. Endeks için bu RENK'siz ortamın varlığı VOB sisteminden kaynaklanmaktadır. VOB'da yön duygusunu netleştirmemek adına yapılıyor her şey.

Tehlikeli bölge 70 binden isterse 120 bine gitsin isim olarak değişmeyecek. Her yükselişde düşüş beklenecek. Bu bağlamda kendisini endeks'den uzak hissedenleri önce teşhis etmeye, daha sonra tedavi ve sonuçunda taburcu etmeye kararlıyız. "

demekte... İMKB 100 ü VOB mu boğuyor, karıştırıyor..?

Saygılarımla,
          AYI Kardeş.......

***Bayramda BOĞALARI kestiler, gün AYILARIN***
          Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• bikmisbroker
            BaBo
            • 27 Şubat 2009
            • 1009

Sayin AYI kardes,
            Ben yukardaki yoruma katilmiyorum.
            Tamam, VOB manuple ediliyor, fakat, bu sefer gelen yabanci bu isi "cok iyi" biliyor.
            Kaldi ki bu defa "Guclu" geldiler. Oyle 1-2 milyar dolar ile piyasada degiller.
            Bir diger konu ise, US$ nin Butun Dunyada deger kaybettigi gunler yasamaktayiz.

Yani US$ deger kaybetmeye devam edecek, adamlar degeri dusen bir para birimi ile degeri dusuk kalmis bir takim seyler (iMKB) ye yatirim yapiyorlar.
            Haa, elbette Vakti zamani geldidemi KARLARINI alip gitmek uzere.

2 tane calisma koyacagim buraya.
            Bu calismalar (bana gore) duzeltmenin ilk hedefleridir.
            Tepki cikislari olmayacakmi?? Olacak elbete, piyasanin guzelligi de burada zaten.

XU30 USDOLLAR..

XU100 USDOLLAR

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

teşekkürler...
              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• bikmisbroker
                BaBo
                • 27 Şubat 2009
                • 1009

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Babo abi dolar bizim yazmamızı bekliyormuş. 1.435'da yorulmadı bile. piyasalar kapalı olsa da sanki pazartesi direkt bu seviyenin üzerinde başlayacak gibi. Güncel yorumunu alabilirmiyiz ?

not: yorumculuk hayatım başlamadan bitti
                K.Kore ve G.Kore nin savasin esigine gelmesi, vb gibi sebepler ile EURO/USD de paritenin 1.33'un altina kaymasi EURO aleyhine ciddi bir zayiflik belirtisi ortaya cikmasina neden oldu.

USD lehine gelisen bu durum karsisinda EURO yu sadece izlemek dusuyor.

1.48 ler civarindan EURO ya donus dusunmustum, gerceklestirdimde fakat bu zarari sineye cekip tekrar US$ ye dondum.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

Sayin AYI kardes,
                  Ben yukardaki yoruma katilmiyorum.
                  Tamam, VOB manuple ediliyor, fakat, bu sefer gelen yabanci bu isi "cok iyi" biliyor.

Yani US$ deger kaybetmeye devam edecek, adamlar degeri dusen bir para birimi ile degeri dusuk kalmis bir takim seyler (iMKB) ye yatirim yapiyorlar.

2 tane calisma koyacagim buraya.
                  Bu calismalar (bana gore) duzeltmenin ilk hedefleridir.
                  Tepki cikislari olmayacakmi?? Olacak elbete, piyasanin guzelligi de burada zaten.

XU30 USDOLLAR..

XU100 USDOLLAR

Üstat, çok teşekkür ediyorum....

Saygılarımla,

AYI kardeş

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Vakitleri geldi mi? Yoksa " Vakitleri Gelmiş" gibi mi yapıyorlar?

Sayin AYI kardes,

Svg. Bıkmışbrokerüstat;
                    1- Birkaç günden beri banka hisseleri satılıyor... Sonuçta endeks dünyadan bağımsız düşüyor... Satan ağalar paralarını alıp giderler mi? Yoksa endekse oranla yükselmemiş sanayi hisselerine mi yönelirler..?
                    finali orada mı yaparlar..?

2- Bir ikinci sorum var.. Yabancı dil özürlü olduğum için araştıramıyorum.... ayrıca siz konuya vakıf bir üstatsınız...
                    İMKB hisselerinde F/K ortalaması ile piyasa mevduat faizleri oranıyla, Amarikan borsalarının F/K ortalaması ile amerikan mevduat faizleri oranını karşılaştırmak......
                    3- "İstikrarlı temettü geliri" hedeflendiğinde İMKB Amerikalı ve Fonları için Amerika borsalarına göre bugün için cazip bir borsa mı?

Saygılarımla

AYI Kardeş

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

Sayin AYI kardes,
                      2 ci ve 3 cu sorularina cevap veremiyecegim cunki cevabini bilmiyorum.
                      ARTI arastirmaya deger bir husus olarak da gormuyorum, cunki bence burada yayinladigim, paylastigim gafikler yeterince acik ve tatmin edici cevaplar iceriyor.
                      Haa bir Hedge fon yonticisi olsam, sordugunuz sorularin cevaplarini arastirir ve ogrenirdim.

Para piyasalari "bir butundur" Tek basina ele alinmamasi gerekir.
                      Bu butunun icinde BORSA, DOViZ ve FAiZ 3 lu SAC AYAGI vardir.
                      Analizlerimizi Bu anlamda yaparsak sihhatli neticeler elde edebiliriz.
                      Genelde de DOViZ ve FAiZ'in minumumda seyrettigi piyasalarda BORSANIN onu aciktir.
                      Bu giristen sonra US$ nin hareketini 1 defa daha inceleyelim;
                      (Not; "maalesef" doviz ayagi hareketine yeni basladi, bu da demektir ki borsa ayagi bir muddet-en az 3-5 ay-"SIKINTILI" ve assagi yonlu olacak)

Son zamanlarda satilan banka kagitlari ile ilgili bir tabloyu da bir baska siteden buldum cok begendim, ve o arkadasimizin (vobelit-menealaos) izni olmadan aldim sizler ile paylasiyorum.
                      Insallah sizlerde faydalanirsiniz.
                      Son aylarda banka kagitlarinda yasanan satislar, miktarlari vs. SATIS toplami ciddi bir para!!

Tabloyu duzenleyen menealaos nickli arkadasimizin Notu;
                      ama en önemli nokta; satışın büyüklüğü 'ohaa' dedirtecek boyutlara ulaştı.. 7-banka hissesinde ekim son haftadan 15-aralık çarşamba akşamına kadar 2.5 milyarlık net satış var- satış tarafında sadece citibank ve deutsche yabancı takası var.. yani kamyon.. piyasayı yapanlar, büyük eller, pala yada patronlar.. bir sürü tanımlama olabilir ama bir iki hedge fon piyasadan çıkmış' tanımı kesinlikle olmaz..

satışın bir diğer özelliği de banka hisseleriyle sınırlı olması.. banka-dışı tahtalarda kayda değer bir takas hareketi yok.. kolaylık olsun diye lira (milyon) olarak verdim rakamları.. 25-ekim / 15-aralık (yani son iki gün hariç) takas tabloları

Yorum

• muratti
                        Aktif
                        • 09 Eylül 2007
                        • 266

dolarda 3-5 ayda hangi seviyeler görülebilir acaba

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

Değerli bıkmışbroker üstat;

Sorumu değerlendirme nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla

AYI (Kardeş )

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

Üstat affına sığınarak, komşuköyde yazdığın bir metni buraya aktarıyorum.... Dow senin tembihini tutuyor... Cısssss var... Yükselemiyor..... ;)

k26

Saygılarımla
                            AYI (Kardeş)

Bıkmışbroker Üstat komşuköyde 23.12.2010 tarihinde yazmış...

2010 Biterken, mutlu yillar dileklerimle..

Endeksimiz 1991-1992 yillarindan baslayan bir cikis trendi icerisindedir.
                            2002-2003 yilinda US$ bazinda onceki dipler test edilmis ve tekrar CIKIS trendine girmistir.

Hemen arkasindan 2007 sonu 2008 yili basinda baslayan ve 31 Ekim 2008 de sonlanan cok sert bir duzeltmeye maruz kalmistir.
                            Aslinda 2008 yilinda yasanan o derin duzeltmenin "sonlanmasi" ABD nin girmis oldugu kriz ile direk baglantilidir.
                            Hepimizin bildigi gibi Amerikada yasana "mortgage" krizi nedeni ile US$ butun dunyada hizla deger kaybetmeye baslamistir.
                            Bu deger kaybeden para birimi ile degeri dusuk kalmis emtea ve borsalara para akmis ve bugunki duruma gelinmistir.
                            Dikkat ederseniz 2008 yili Ekim ayinda actigim "altin Vurus" isimli topicimde de TL nin US$ karsisinda "asiri degerli" oldugunu vurguladim.
                            O gunden bu gune ne degisti?
                            O gunden bu gune yapilan ozellestirmeler nedeni ile ulkemizde bir "kriz" yasanmadi.
                            3'u ne 5'i ne bakilmadan satilan/ozellestirilen degerler nedeni ile ulkemize giren US$ toz pembe bir donem gecirmemize neden oldu.

Bu cikis trendimiz gectigimiz ayda geldigi en yuksek nokta ile kendini ispatlamistir.
                            Uzun-Uzun vadede endeksimiz umut veren bir goruntu sergilemekle beraber, halihazirdaki goruntusu itibari ile de bir duzeltme ihtiyaci icerisindedir.

Bu duzeltme cabasi icerisinde US$ bazli onceki tepe 1.ci denemede (Once 49.8$ olan tepe 51$ olarak denenmis ama gecilememistir.
                            (Burada kisa bir not dusmek isterim EW ci kardeslerimiz US$ bazli 51.$ lik cikisi 5 olarak da isaretleyebilirler)

Klasik Teknik Analizde Bu durum zaten bekledigimiz bir durumdu. Bunu 2008 ekim ayinda actigim "altin vurus" topicinde de iMKB mizin bu cikisina Gerek US$ ve gerekse EURO bazli hedefler vererek belirttim.
                            Bu saatden sonra gundemimdeki senaryo geri cekilme (duzeltme) ve guc toplama, arkasindan da onceki US$ bazli tepenin gecilmesi senaryosudur.
                            Duzeltmenin boyutu 40.000 endekse kadar olsa bile "düsüs" degil ama ilerde "düzletme" olarak anilacaktir.
                            Kaldi ki ben bu duzeltmenin boyutunun 35-37$ arasinda bir yerlere kadar olabilecgini dusunmekteyim.

Bugune kadar US$ bazli endeksde onceki TEPE uzeri "Köpük" olarak anildi.
                            Köpük olarak anilmasinin sebebi, genc iMKB mizin o bolgelerde gezinmesi durumunda yedigi SERT satislardir.
                            Bundan sonraki cikis ve daha yukarilardaki hedeflerin gerceklesmesi asiri degerli durumda bulunan TL nin durumu ile direk baglantili bir gorunum arzetmektedir.

Yani asiri degerli TL nin mevcut durumda (asiri degerli kalmasi hali) iMKB mizin muhtesem cikisi gecikecektir.
                            Onumuzdeki 1-2 sene icerisinde US$ nin Dunyadaki degerinin stabl hale gelmesi neticesinde yine bu sure icerisinde TL de US$ karsisinda bugunki mevcut durumundan daha farkli bir konumda olacagini ongormekteyim.

Finansal sistemin coktugu senaryolarinin bile konusuldugu DJi nin 6.500 lere degdigi donemlerden gectik.
                            Dunyadaki mevcut sistemden daha iyi bir sistem bulunana kadar bu sistem "ehven-i Ser-i" bir sistem olarak devam etmek mecburiyetindedir.

Belki de Dunyada mevcut sistemin ikamesi bir sistem bulundugunda da yepyeni dengeler olusacaktir.
                            Ancak bizler hayatta olmayacagimiz icin zaten bu durumu goremeyecegiz.

Yazdiklarimi ozetlersem;
                            2011 YILI duzeltmenin devam edecegi bir YIL olmaya adaydir.
                            DJi de 12.000 hedefli bir cikis ongormustum bu hedefi 11.778 e cekiyorum.
                            TL US$ karsisinda asiri degerlidir.
                            iMKB mizin bundan sonraki hareketleri Bu "asiri degerlilik" durumu ile dogru orantili olacaktir.

Onumuzdeki hafta Yilbasi tatili nedeni ile seyahatte olacagim, hepinize bol kazancli gunler dilegi ile Nice mutlu yillar dilerim.
                            Sevdikleriniz ile birlikte yaslanin emi..

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

Üstat; cayy bir çay içermisin..?

İstersen cayycayycayycayycayy beş bardak iç.... :081:

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

k13k26

İstersen yemek de ikram edebilirim.... k13k26

Keyborsacı üstat abilerden de katılabilenler olabilebilir mi...? (olabilebilmek... ) "Türkçeyi katlettik".

Saygılarımla

AYI kardeş

Not: Alkoloji racona ters.. k27

Yorum

Working...
                                X

Debug Information