Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma

Değerli Üyeler,

Sn. Babo’yu bilen biliyor. Burada geçmişte Malatya’da kayısı sattığından, Karaköy’de kara tahtaların tozunu attığından, başındaki bulunduğu kurumu takas liderleri arasına kattığından (zaten o zamanlar Takasbank yoktu ) söz etmeyeceğim.

İMKB 52 binlerde iken ve çoğunluk 70 bini hedef gösterirken 48 bin desteğinin endeksi tutacağını düşünüyordum. Sn. Babo ise 42 binlerin yolunun açıldığını söylüyordu. Bugün geldiğimiz 24 bin seviyesinde zamanın onu haklı çıkardığını görüyoruz.

Sn. Babo’nun üstün bilgi, deneyim ve sezgileri; kendine özgü grafik ve yorumları ile üyelerin önünü aydınlatacağını ve varlığıyla Keyborsa’nın değerine değer katacağı düşüncesindeyim.

Forumda paylaştığı grafik ve yorumlar topluca bir arada bulunursa üyelerin ulaşması kolay olur diye düşündüm ve düstur edindiği “Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma” başlığıyla bu bölümü açtım. Kendisinin rızasını almadım ancak her zaman olduğu gibi benden hiç esirgemediği sevgi, hoşgörü ve himayesine sığındım.

Hayırlı olsun.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hem hosgeldin diyen arkadaslara, hem de uye olur olmaz nickimin altina (BaBo) yazip itibar puanlari ile bir anda beni bu sitede yillardir yaziyormus gibi onere eden yonetime tesekkur ederim.

Bir dostumun daveti uzerine bu forumdan haberim oldu.

Samimi dusuncelerimizin yine dostca ve samimi olarak dile getirildigi bir forum ve ortam olmasi dilegi ile insallah herzamanki gibi gorduklerimizi paylasiriz.

Son zamanlarda VOB'a ilgi duymam nedeni ile amma VOB konusundaki bilgisizligim nedeni ile ben bir anlamda ogrenciyim.

Guvendigim tek husus ise VOB da da teknik analizin had safhada gecerli oldugudur, ben de bu teknik analizi biraz cozdum sanki, VOB'u da cozerim diye dusunurum.

Bu anlamda sanal alemde yazan, ve su anda burada adlarina rastladigim butun diger arkadaslara da ben hosgeldiniz diyorum.

Saygi ve sevgilerimle,

bikmisbroker
    ..........
    Last edited by EDY; 28 Şubat 2009, 16:47.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı
      Onceleri baska forumda (22 subat 2009) altin ons fiyati icin verdigim grafik TOBO ihtimalini gundeme getiriyordu.
      Forumdaki grafik ekleme ozelligi de super yani!!

...

Yorum

• ketenhelva
        ..................
        • 10 Aralık 2008
        • 1488

efendim hayırlı olsun,kolay gelsin,allah utandırmasın..
        her şey olacağına varır..

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Sevgili Babo,

4 Yaşında anaokuluna giden cadı bir arkadaşım var. Biraz evvel "Penguen'ciğim yaptığım resmi arkadaşlarıma gönder" dedi. Arkadaşlarının e-posta adreslerini bilmediğim için kendi el emeği, göz nuru resmi aşağıya kopyaladım. Lütfen bu resmi Miss Liz'den size bir armağan olarak kabul ediniz.

Cadaloz "Dedeme selam et, ellerinden öptüğümü de söyle, dedem de benim için buraya bir resim kondursun diyor.

Sevgi ve saygılarımla.

Yorum

• bikmisbroker
            BaBo
            • 27 Şubat 2009
            • 1009

Van Munit!!!

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Değerli Üyeler,

Sn. Babo’yu bilen biliyor. Burada geçmişte Malatya’da kayısı sattığından, Karaköy’de kara tahtaların tozunu attığından, başındaki bulunduğu kurumu takas liderleri arasına kattığından (zaten o zamanlar Takasbank yoktu ) söz etmeyeceğim.

İMKB 52 binlerde iken ve çoğunluk 70 bini hedef gösterirken 48 bin desteğinin endeksi tutacağını düşünüyordum. Sn. Babo ise 42 binlerin yolunun açıldığını söylüyordu. Bugün geldiğimiz 24 bin seviyesinde zamanın onu haklı çıkardığını görüyoruz.

Sn. Babo’nun üstün bilgi, deneyim ve sezgileri; kendine özgü grafik ve yorumları ile üyelerin önünü aydınlatacağını ve varlığıyla Keyborsa’nın değerine değer katacağı düşüncesindeyim.

Forumda paylaştığı grafik ve yorumlar topluca bir arada bulunursa üyelerin ulaşması kolay olur diye düşündüm ve düstur edindiği “Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma” başlığıyla bu bölümü açtım. Kendisinin rızasını almadım ancak her zaman olduğu gibi benden hiç esirgemediği sevgi, hoşgörü ve himayesine sığındım.

Hayırlı olsun.
            Van Munit!!!
            Sayin moderator, Van Munit!!!

Ben 2 gundur "Teknige Inanma Tekniksiz Kalma" isimli basligi ariyordum..

Yorum

• bikmisbroker
              BaBo
              • 27 Şubat 2009
              • 1009

Van Munit!!!

Aniden bu basligin aslinda olmadigini ve bugun itibari ile acildigini ogrendim!!

Van Munit!!!

Yorum

• bikmisbroker
                BaBo
                • 27 Şubat 2009
                • 1009

Sayin penguen,
                Herzamanki guzel espri anlayisiniz ile "beni Tongaya getirdiniz gibi" bir his var icimde?

Anaokuluna giden arkadasinizin yanaklarindan sevgi ile oper, o muhtesem resmi icin de ayrica tesekkur ederim.

Resimde yasami/hayati ifade eden ev de var, sevgiyi ifade eden cicek de.

Belli ki anaokulundaki arkadasiniz, insanlari seven, sayan, kendine ozguveni olan bir ortamda yetiisiyor.
                Ne mutlu size boylesine guzel arkadaslariniz var.

Yorum

• bikmisbroker
                  BaBo
                  • 27 Şubat 2009
                  • 1009

Bu arada XU100 ile ilgili uzun vadeli TL bazli bir analiz..
                  Neden 30.600 ler (1.7x1.8) yukari dogru gecilemez?
                  Neden ssagida bir hedef bekliyoruz?
                  Sorularina cevap olarak burada bulunsun.

Yukari dogru gidisin baslamasinin tek kriteri XU100 de 1.8$ degerinin yukari dogru KIRILMASIDIR.

Yorum

• bikmisbroker
                    BaBo
                    • 27 Şubat 2009
                    • 1009

Eger ki bu ustteki grafikde bir formasyon ararsak, ve de ADINA OBO dersek??
                    Hedef nerelere gidiyor tahmin edin bakalim??
                    4000-5000 lere!!

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

Daha uzun vadede (OBO ya uygun hadef arayarak) olaya bakarsak??
                      Bu da su anlama gelir ki, dususun daha 3 cu dalgasinin icerisindeyiz..

Yorum

• bikmisbroker
                        BaBo
                        • 27 Şubat 2009
                        • 1009

Benim penceremden ise US$ veya EURO olarak grafiklere bakmak gerektigidir.

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

Diger forumda "ALTIN VURUS" topicinde anlatmak istedigim korelasyon da bu ustteki grafiktir. (US$ sekli ile)

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Değerli Büyüğüm,

Ne mutlu size her şeye farklı gözle bakabiliyor, püf noktasını yakalayabiliyor ve farklı bir yorum getirebiliyorsunuz. Ben olsam moderatörden yola çıkıp Van Minut’a ulaşamazdım.

Grafiklerden fırsat buldukça resim galerilerini de geziyorsunuz sanırım. Her insan evden aileye, çiçekten sevgiye ulaşamaz çünkü.

Cici arkadaşım büyümüş de küçülmüş sanki. Geçen babaannesine dönüp “Artık sen evine gitsen iyi olacak; çünkü yarın anneannem bize gelecek” demiş. Bu arada annesi de kayınvalidesinin yanında yerin dibine girmiş. Anaya-babaya kızdığında soluğu bizde alıyor. Üstüne üstlük “Bunlar bana yemek vermiyor” diye şikayette de bulunuyor.

Kız arkadaşım Türkiye’ye geldiğinizde sizinle tanışmak ve bizi kırmayıp kondurduğunuz grafikler için de yanağınıza kocaman kocaman öpücükler kondurmak istiyormuş. Benden söylemesi.

Biz endeksin geleceği hakkında iyi şeyler duyma ihtiyacındaydık. Hatırımda kaldığı kadarıyla XU100 2002-2003’te 6.700-6.800 seviyelerini ziyaret etmişti. Hiç olmazsa o seviyeler destek olur deseydiniz. :( Hem siz grafiklere Euro bazında bakmıyor muydunuz TL’ye dönüş de nereden icap etti?

Sevgi ve saygılarımla.

Yorum

• bikmisbroker
                              BaBo
                              • 27 Şubat 2009
                              • 1009

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Değerli Büyüğüm,

Ne mutlu size her şeye farklı gözle bakabiliyor, püf noktasını yakalayabiliyor ve farklı bir yorum getirebiliyorsunuz. Ben olsam moderatörden yola çıkıp Van Minut’a ulaşamazdım.

Grafiklerden fırsat buldukça resim galerilerini de geziyorsunuz sanırım. Her insan evden aileye, çiçekten sevgiye ulaşamaz çünkü.

Cici arkadaşım büyümüş de küçülmüş sanki. Geçen babaannesine dönüp “Artık sen evine gitsen iyi olacak; çünkü yarın anneannem bize gelecek” demiş. Bu arada annesi de kayınvalidesinin yanında yerin dibine girmiş. Anaya-babaya kızdığında soluğu bizde alıyor. Üstüne üstlük “Bunlar bana yemek vermiyor” diye şikayette de bulunuyor.

Kız arkadaşım Türkiye’ye geldiğinizde sizinle tanışmak ve bizi kırmayıp kondurduğunuz grafikler için de yanağınıza kocaman kocaman öpücükler kondurmak istiyormuş. Benden söylemesi.

Biz endeksin geleceği hakkında iyi şeyler duyma ihtiyacındaydık. Hatırımda kaldığı kadarıyla XU100 2002-2003’te 6.700-6.800 seviyelerini ziyaret etmişti. Hiç olmazsa o seviyeler destek olur deseydiniz. :( Hem siz grafiklere Euro bazında bakmıyor muydunuz TL’ye dönüş de nereden icap etti?

Sevgi ve saygılarımla.
                              Simdi,
                              BOLD ile kararttigim yerdeki matematik problemini yanlis cozmediysem buyuk kizinizdan VE cok ACAR bir TORUN bu bicirik.
                              Allah hepimize boylesine guzel gunler, arkadasliklar nasip etsin diyerek ekleyeyim;
                              6.700-6.800 seviyeleri CUK oturuyor, cunki TL grafik bakmayali uzun zaman oldu, ve sakin kafa ile ince ince cizgilere bakinca o rakamlar gercekci gozukuyor dogru.

Yorum

Working...
                              X

Debug Information